Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Piaseczno i okolice

anatak

Recommended Posts

Mnie przeraża, że gdzie nie postawię nogi to wszyscy chcą ode mnie jakieś pieniądze i to niemałe i najlepiej przed czymkolwiek *^*&%&^*(&(*&^&%^%#$ :evil:

nad kominkami też się muszę zastanowić, podpytam wykonawcy, bo oni też się zajmują montazem kominków

W OL-BUDZIE jest póki co najtaniej w okolicy.

Bipop wspominał o błędach przy wytyczaniu jego domu przez geodetę, nie chciałabym na niego trafić, kto korzystał i z jakiego którego może mi polecić.

• Odpowiedzi 15k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

czy ktos może mi odpowiedziec?

Czy styropian EPS 100 będzie dobry pod ogrzewanie podłogowe?

Tzn wiem że jest on przeznaczony na podłogi, ale czy sie z nim nic nie stanie jak będzie podgrzewany przez podłogówkę?

Mnie własnie ten styropian zaproponował EIMUND.(też będę miał ogrzewanie podłogowe) więc wydaje mi się ze nic nie powinno się z nim dziać

Czy w Ol-budzie, o którym piszecie można kupić impregnaty do drewna ( takie jak na więźbę).

Gdzie dokładnie jest ten skład?

Ol-bud ostatnio zamienia sie w sklad ogolnobudowlany (chyba wyczuli interes), a w zakresie drewna maja w zasadzie wszystko - wiec mysle ze o impregnaty warto zapytac

OL-BUD

Żabieniec (na trasie z Piasechussets do Gory Kalwarii, jakies 2 km, po lewej stronie)

tel. 737 09 22

Pozdrawiam

No dobra to teraz kolejne pytanie.

Podłogówke daje w wylewce na styropianie, a co w przypadku przewodów do kaloryferów?

Czy dac je tez w tej samej wylewce, czy raczej pod styropianem?

Przypominam że w tym przypadku temperatura wynosi ok70-80 stopni, co może powodowac jej pekanie i parzenie w stopy.

A może w ścianach?, tylko że to wyjdzie strasznie duzo rur. Jak macie jakies linki lub wiedzę to poprosze.

Wiem że mogę to sam znaleźć w necie, tylko że ostatnio strasznie mi czasu brak. :cry:

Podobno doniesienia o wiośnie były przedwczesne...

Eeee tam ... ;) Jestem dobrej mysli, ze wszyscy zrealizujemy nasze wiosenne plany :-)

Tradycja sie stalo, ze im blizej polnocy tym wieksze problemy budowlane mna targaja. Przerabialam juz nocne zmory kominkowe, strach braku papy na dachu, wody w rurach i przepelnionego szamba ;)

Dzisiaj mam inna zagwozdke pt. wyrownywanie poziomow ;) W jednym pomieszczeniu ma byc i gres i parkiet. Nie trudno zgadnac, ze roznia sie od siebie gruboscia, a trzeba je tak polozyc aby byly idelanie rowne. Parkieciarz bedzie ukladal deski, a glazurnik gres ... Ktory powinien zaczac? Czy dla nich oczywiste jest, ze podloga ma byc rowna i bez uskokow? :o

W tym samym pomieszczeniu będziesz miał i podłogówkę i grzejniki?

Podobno doniesienia o wiośnie były przedwczesne...

Nie, ale kotłownie mam w jednym miejscu :lol: , podlogówka ma byc w kuchni, pokoju dziennym i łazience na parterze.

Grzejnik ma byc w sypialni na parterze.

P.S.

Dlaczego doniesienia o wiośnie były przedwczesne? Podobno juz nawet bociany przyleciały.