Ifka_pia 08.05.2004 13:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2004 witam,jacentyf moge polecić ekipę, sprawdzona. budowy można obejrzeć cztery w Henrykowie Urocze. W jednym domu już mieszkają . Wystawiają faktury, mają swoją przyczepę campingową i na ogół mieszkają na placu budowy. Ceny mają bardzo przyzwoite. Nie wiem tylko jak wyglądaja czasowo, sa rozchwytywani. tel do szefa i nazwisko wyślę ci na privamoże i mają jakieś małe grzeszki-nikt nie jest doskonały ale są solidni i nie znam nikogo, kto miałby o nich złe zdanie, dbaja o swoja reoutacjępozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomasz z bielawy 11.05.2004 17:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2004 Szukam ekipy na stan surowy, z wlasnym kierownikiem budowy, Konstancin k. Klarysewa. Macie kogos do polecenia? Powinienem juz zaczynac, ale umowiony wczesniej wykonawca niestety zawiodl w ostatniej chwili - pomozcie moj adres: [email protected], 504 080 170 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zuzza 13.05.2004 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2004 Hej Witam Wszystkich !! Poszukuję działki w okolicach Piaseczna - niestety szukam już bardzo długo, ale nic ciekawego nie mogę wypatrzyć. Najwazniesza jest okolica: chciałabym same nowe domy, albo pola, łąki itp. Żadnych gospodarstw, zakładów... Ostatnio skłaniam się do okolic Głoskowa, ale niekoniecznie. Moze ktośz Was słyszał o jakis ciekawych działkach na sprzedaż??? Byłabym BARDZO wdzieczna za kontakt ! Pozdrowienia !! Zuzza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz M. 13.05.2004 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2004 Obok mnie (Wólka Kozodawska, ul. Herbacianej Róży, niedaleko Zalesia G. ) jest chyba jeszcze do kupienia działka ok. 1000 m, pełne uzbrojenie (brak tylko kabla TP SA). Sprzedaje Spółdzielnia "Dom Rodzinny". Nie wiem ile chcą, ale podejrzewam, że będzie to w granicach 100 PLN za metr. Nowe osiedle, częsciowo jeszcze w budowie, utwardzona droga. Sąsiedzi OK. Daj znać na priv jeśli jesteś zainteresowana, podam kontakt do Prezesa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janusz korczak 14.05.2004 14:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2004 Wysłany : Czw Maj 13, 2004 9:42 am Temat postu : -------------------------------------------------------------------------------- Hej Witam Wszystkich !! Poszukuję działki w okolicach Piaseczna - niestety szukam już bardzo długo, ale nic ciekawego nie mogę wypatrzyć. Najwazniesza jest okolica: chciałabym same nowe domy, albo pola, łąki itp. Żadnych gospodarstw, zakładów... Jeśli jesteś zainteresowana to mam dwie działki po 1500m2 w okolicy Jaroszowej Woli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacentyf 16.05.2004 17:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2004 Czesc Ja jak zwykle po informacje , nie macie moze namiarow na firmy wykonujace wodociagi?. Rozmawialem niedawno u siebie z taka firma i podali mi ceny wcinka, zasuwa itd 2000zl (w drodze jest rura sr. 225mm) i 40zl za mb wodociagu (sr. 110mm) + studzienka itd. Wodociag ma byc dla kilku osob i dlatego jest taka srednica. Ale chcialbym zweryfikowac ceny, jak to wypadlu u Was i moze macie namiary na firmy ktore robia to w rozsadnych pieniadzach i rzetelnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wiola 17.05.2004 07:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2004 Witam Nasze fundamenty już skończone, zasypane piachem. Czekają do połowy czerwca na dalszy ciąg. A teraz jeszcze kanalizacja (już w trakcie układania). Jacentyf: Ekipa jak narazie jest w porządku. Nie mogę o nich powiedzieć złego słowa. Szybko, punktualnie i w terminie. Zobaczymy jak będzie dalej. PozdrawiamWiola Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czyzb 17.05.2004 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2004 Hej Witam Wszystkich !! Poszukuję działki w okolicach Piaseczna - niestety szukam już bardzo długo, ale nic ciekawego nie mogę wypatrzyć. Najwazniesza jest okolica: chciałabym same nowe domy, albo pola, łąki itp. Żadnych gospodarstw, zakładów... Ostatnio skłaniam się do okolic Głoskowa, ale niekoniecznie. Moze ktośz Was słyszał o jakis ciekawych działkach na sprzedaż??? Byłabym BARDZO wdzieczna za kontakt ! Pozdrowienia !! Bylas w Losiu??? Tam sa piekne tereny i niezbyt drogie dzialki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czyzb 17.05.2004 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2004 Czesc Ja jak zwykle po informacje , nie macie moze namiarow na firmy wykonujace wodociagi?. Rozmawialem niedawno u siebie z taka firma i podali mi ceny wcinka, zasuwa itd 2000zl (w drodze jest rura sr. 225mm) i 40zl za mb wodociagu (sr. 110mm) + studzienka itd. Wodociag ma byc dla kilku osob i dlatego jest taka srednica. Ale chcialbym zweryfikowac ceny, jak to wypadlu u Was i moze macie namiary na firmy ktore robia to w rozsadnych pieniadzach i rzetelnie. ja placilam 300 zl za wcinke do wodociagu (fi 40), 30 zl z a metr przekopu, 70 zl za metr przecisku pod jezdnia, 250 zl-wodomierz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wiola 18.05.2004 06:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2004 Witam wszystkich Mam pytanie. Czy na etapie fundamentów i wylewania chudziaka powinniśmy przewidzieć (a jeszcze lepiej zrobić) doprowadzenie powietrza z zewnątrz do kominka? Może wiecie coś na ten temat, albo macie własne doświadczenia.Czekam na informacje PozdrawiamWiola Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mieczotronix 18.05.2004 07:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2004 ja myślałem, że trzeba, tylko problem jest taki, że ta rura z doprowadzeniem musi być na zewnątrz w murze powyżej ziemi (co jest dość oczywiste). Jeśli więc twoje fundamenty będą całe zasypane ziemią, to możesz rurę zrobić dopiero przy robieniu izolacji i wylewek parteru.Ja mam już 2 rury. Jedną pod ziemią, nieczynną, zrobioną przy fundamentach. I drugą, właściwą, którą zrobiłem po obsypaniu fundamentów ziemią, już w warstwie posadzek.Ale temat jest w sumie nie tylko dla "Piaseczna i okolic" - jeśli miałby się przerodzić w większą dyskusję, to POSTULUJĘ nie piszmy tu, tylko niech ktoś założy oddzielny temat na "wymianie doświadczeń" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wiola 18.05.2004 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2004 ja myślałem, że trzeba, tylko problem jest taki, że ta rura z doprowadzeniem musi być na zewnątrz w murze powyżej ziemi (co jest dość oczywiste). Jeśli więc twoje fundamenty będą całe zasypane ziemią, to możesz rurę zrobić dopiero przy robieniu izolacji i wylewek parteru. Ja mam już 2 rury. Jedną pod ziemią, nieczynną, zrobioną przy fundamentach. I drugą, właściwą, którą zrobiłem po obsypaniu fundamentów ziemią, już w warstwie posadzek. Ale temat jest w sumie nie tylko dla "Piaseczna i okolic" - jeśli miałby się przerodzić w większą dyskusję, to POSTULUJĘ nie piszmy tu, tylko niech ktoś założy oddzielny temat na "wymianie doświadczeń" Dzięki. Już ruszyłam temat również w wymianie doświadczeń. Rura będzie powyżej ziemi, bo będzie bezpośrednio pod chudziakiem, czyli jakieś 40 cm powyżej gruntu. Podpowiedz mi jeszcze, gdzie najlepiej ją zakończyć czy bezpośrednio pod kominkiem czy może masz jakiś inny pomysł. Pozdrawiam Wiola Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mieczotronix 18.05.2004 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2004 poszukuję namiarów na- kolesi co robią ogrodzenia- glazurnika z okolic Piaseczna oczywiście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janusz korczak 18.05.2004 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2004 witamifka- prosze o namiar na twoja ekipe.moi niestety im blizej budowania tym cena blizsza sufitu.j.k Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cezarr 19.05.2004 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2004 Witam Pilnie poszukuję kierownika budowy (dla dwóch sąsiadujących ze sobą budów), które rozpoczną się w czerwcu. Sprawa dość pilna, bardzo proszę o jakieś informacje dot kierowników godnych polecenia. Budowa w gminie Lesznowola Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ifka_pia 19.05.2004 17:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2004 witam ifka- prosze o namiar na twoja ekipe. moi niestety im blizej budowania tym cena blizsza sufitu. j.k witam przesyłałam namiary na priva, ale widze, że nie przeszły mam problem z pocztą, więc podam na forum: 606-747-155 Góralski. Może być zajęty, ale spróbuj. pozdrawiam ifka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marsjanka 22.05.2004 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2004 Witam - goscinnie z grupy babickiej Moze moglibyscie mi pomoc? Piasek spedza sen z powiek - wyglada na to ze za piach do fundamentow zaplace majatek Moze macie/mieliscie namiary na tani piach? Bede bardzo wdzieczna za kazdy kontakt pzdr Marsjanka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barti4 25.05.2004 17:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2004 Ja co prawda juz prawie 2 rok mieszkam w nie do konca wykonczonym domku w Oborach przy Konstancinie Jeziorna. Byl to moj 1 dom ktory wraz z zonka wybudowalismy (za tescia pieniadze ). No i tak razem w kupie mieszkamy od roku (pierwszy rok po slubie sami....), no i sprzykrzylo sie nam...he he... Szukamy z zona dzialki w poludniowych granicach wawy... Co by uscislic....To szukamy dzialki minimum 1000m2, blisko lasu i linii kolejowej (chiemy miec alternatywe, bo mamy tylko 1 samochod i o drugi bedzie baaardzo ciezko). Mamy dosc osobliwego psa, (charakterny jest skurczybyk ) oraz ze wzgledu na upodobania i zmeczenie miastem szukamy wrecz miejsca na typowej wsi albo i za wsia.... Tzn cisza, spokoj, lasek....ach zyc nie umierac.... No nic... Prozba do Was moi drodzy, czy nie macie moze namiarow na dzialeczke podobna choc troche podobna do moich i zonki marzen? Oczywiscie w granicach rozsadnej ceny.... Powiedzmy do 40.000PLN. W zamian moge wspomoc swoim doswiadczeniem z budowy pierwszego domku....choc mimo, ze mocno uwazalem...to i tak mam kupe bledow i jak tylko moglbym to jeszcze raz budowac, to bylo by to zgola inaczej Pozdro-Bartek Dzialka na Trasie kolei W-WA - Radom W okolicy od piaseczna az do Sułkowic. No i od kolei zeby byla max 3 km.... Lokalizacja jest wazna bo teraz do PKS-u dygac trzeba 3km a do autobusu miejskiego 3,5km.... w lecie luzik, ale w zimie ...brrr....jechalem kurna do roboty na mokotowie bite 1,5 godziny jak zonka rozbila nam bryke .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mad 27.05.2004 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2004 Witam - goscinnie z grupy babickiej Moze moglibyscie mi pomoc? Piasek spedza sen z powiek - wyglada na to ze za piach do fundamentow zaplace majatek Moze macie/mieliscie namiary na tani piach? Bede bardzo wdzieczna za kazdy kontakt pzdr Marsjanka marsjanko, my przydybalismy jakies pojazdy z ziemia z wykopow w okolicach - oni wywozili, raczej szukali gdzie to upchnac. przywiezli nam tyle ile chcielismy za cene paliwa. wyszlo duzo taniej niz bysmy kupili najtanszy piach. radze wam poszukac czegos podobnego. powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dany 28.05.2004 13:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2004 Witam wszystkich sąsiadów. Właśnie kupiłem działkę w okolicy Piaseczna tj. w Łoziskach gmina Lesznowola. Chciałbym dowiedzieć się jak najszybciej załatwić pozwolenie na budowę w tej okolicy. Przymierzamy się z żonką do zakupu domu Korona lub Saga z apa-domy.com.pl Może ktoś z Was już buduję podobny domek? Proszę o wszystkie uwagi i porady. Z góry dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts