Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Piaseczno i okolice

anatak

Recommended Posts

A ja jestem po weekendowych spotkaniach z hydraulikami... te ceny to jakies wariactwo!!!

Czy ktos ostatnio robil rozeznanie ile w naszych okolicach cenią sobie ci fachowcy tzw. 1 punkt (jak juz sie zorientowalem, dla niektórych kazdy punkt jest wart tyle samo, a inni dziela na 1) woda 2) grzejnik 3) grzejnik kanałowy 4) rozdzielacz)??

Macie jakies doswiadczenia, bo jestem w szoku :o a te ceny w watku "Lista płac" to chyba nie z okolic Wawy

a tak przy okazji - u mnie w srode/czwartek wylewamy strop numero uno 8)

Pozdrawiam

• Odpowiedzi 15k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Ikmiec

Jak zbierałam oferty od hydraulików to mówili ok. 200zł za punkt nie rozdzielając na woda -CO. Nie wiem co ozncza u nich ten jeden punkt.

Zdecydowałam się na cene kompleksową z piecem, zasobnikiem, kaloryferami, podłogówką i kotłownią, rozdzielnikami, podłączeniami pod wodę w całości za określoną kwotę ( nie od punktu).

Prace sa wykonywane w 3 etapch.

1. przed wylewkami i tynkami

2. tuż przed wylewką -rozłożenie podłogówki

3. montarz kaloryferów i pieca

Betsi, jewrioszka,

Czy kupowaliscie juz siatke zbrojona pod wylewki? Jesli tak, w jakiej cenie udalo sie Wam ja nabyc?

Zazdrosnico,

Zdjecia widzialam :-) Zdrowo sie regenerowaliscie! Dobra kondycja bedzie jak znalazl, gdy ruszy czas budowy :-)

Wciaz poszukuje ziemi. Najtaniej torf udalo mi sie znalezc za 600 zeta/10m3 :o

Za paskudztwo z pola wolaja sobie od 200 do 400 zeta za wywrotke. Do tego dochodzi koszt rozplantowania.

W temacie drewna kominkowego kupimy pociete i sezonowane. :roll: Roznica w cenie nie jest jakas karkolomna ... no coz, marzenia o wlasnej pilarce musze odlozyc w czasie ;)

Od jutra mamy naszego niezawodnego hydraulika. Trzy dni i wszystko pod wylewki bedzie przygotowane. W tym tygodniu zglosze tez budowe drewutni 8)

Amber

Mąż kupował ostatnio jaką siatkę pod chudziaka ( do garażu). Sprawdzę w domu faktury to Ci odpowiem co to było i za ile.

W sprawie ziemi to nie pamietam czy dawałam Ci numer do mojego sąsiada co sprzedaje wszystkie sypkie ( ziemię, piach, żwir itp.). Jak nie to napisz, dam Ci numer.

Gdyby ktoś z szanownych forumowiczów słyszał o mieszkaniu lub małym domku do wynajęcia w Tarczynie lub okolicach będę wdzięczna za kontakt.

Szukamy od czerwca br na okres budowy domu.Rodzina 2+1.

Możemy oczywiście bez problemu wynająć coś w Piasecznie , ale dziecko zapisaliśmy już do "docelowej" szkoły w Pracach Małych i po prostu byłoby łatwiej z dojazdami.

Szukamy na wszelkie możliwe sposoby, a okolica raczej trudna jeżeli chodzi o wynajem / głównie domy jednorodzinne/.

Z góry dziękujemy.

Betsi,

No to czekam na info. Zakup siatki czeka mnie jutro 8)

Poszukujemy dzialki (bez domu, ale najlepiej z mediami) dla znajomych. Tak im sie w naszych okolicach spodobalo, ze chcieliby sie budowac. Najwazniejsze, aby dzialka byla dosc blisko Piaseczna. Najbardziej interesuja ich okolice: Solec, Baniocha, Katy, Zabieniec. Jesli ktos ma info o takowym kawalku ziemi, prosze o PW 8)

Amber

Sprawdziłam z tą siatką.

Niestety to nie była siatka pod wylewki tylko siatka z włókna szklanego na styropian do izolacji wewn. garażu.

Ale dobre ceny mają w składzie w Prażmowie, jak będziesz kupowała swoją sitkę zbrojoną to możesz zapytać tam o cenę.

U mnie elektryka skończona i odebrana, hydraulicy kończą powoli. Lada moment wchodzą tynkarze :p

Czy dajecie pod tynki narożniki na ściany?

Betsi,

Jutro sie okaze w jakiej cenie ta siatka 8)

Co do tynkow, czy masz na mysli takie metalowe siatki-narozniki? Jesli tak, to ja je mam wszedzie na calej dlugosci naroznikow, nie tylko scian, ale tez drzwi i okien.

I jeszcze w temacie tynkow, to u nas jest taki mix ;) Na scianach cementowo-wapienne, a na sufitach gipsowe.

Test z dluga poziomica wykazal, ze glazurnicy powinni byc zadowoleni 8)

Jezier,

Może i pierwszym powiatem, ale pierwszą gminą na pewno nie. Widziałem coś takiego na stronie gminy Mińsk Mazowiecki. Może nie powalało na kolana prędkością, ale informacji miało sporo.

Odnośnie centralnego systemu sterowania urządzeniami, to ja tylko namiastkę tego chcę zrobić. Jakieś kamerki, włączanie świateł. Nic specjalnego.

Słuchajcie, czy długo wcześniej trzeba rezerwować czas u ludzi od wylewek i tynków z agregatu?? Ja w sumie dopiero pierwszy dzień muruję ściany, ale idzie tak szybko, że nie wiem czy nie zaczynać już umawiać fachmanów.

Słuchajcie, czy długo wcześniej trzeba rezerwować czas u ludzi od wylewek i tynków z agregatu?? Ja w sumie dopiero pierwszy dzień muruję ściany, ale idzie tak szybko, że nie wiem czy nie zaczynać już umawiać fachmanów.

Sadze, ze za miesiac-dwa o ekipy na tynki i wylewki bedzie jeszcze trudniej niz obecnie. Tynki i wylewki mielismy zamawiane z ponad miesiecznych wyprzedzeniem.

Szanowni.

Wczoraj miałem dzień ciężkiej pracy. A majster powiedział, że dla niego to był najcięższy dzień w całej operacji FUNDAMENT. A to coś znaczy.

Ale wyszliśmy z ziemi. Wczoraj zalaliśmy płytę. Teraz jeszcze trochę prac izolacyjnych i pozostanie tylko piąć się w górę. Na razie jesteśmy 25cm poniżej planowanego poziomu podłogi.

Ufff...