Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Piaseczno i okolice

anatak

Recommended Posts

• Odpowiedzi 15k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam!

Znajomemu dekarzowi właśnie zwolnił się jeden termin na pokrycie dachu.

Pomyślałem, że w waszym klubie najprędzej znajdzie potenjcalnego klienta.

SZCZERZE POLECAM

SPECJALIZACJA - POKRYCIA Z BLACHODACHÓWKI

WOLNY TERMIN OD 26.VII.

SOLIDNY I NIEDROGI

REFERENCJE: WIELE DACHÓW W OKOLICACH PIASECZNA I KONSTANCINA

NAMIARY: JERZY JAKUBIAK 0-602 654 022

Pozdrawiam i proszę o wybaczenie mi ogłoszenia na forum klubowym.

[email protected]

Serwus Okołopiaseczyniacy,

jestem nowym użytkownikem i starym czytelnikiem Forum, więc się przyłączę, dobra :D ?

Zacząłem się budować w Łbiskach koło Jazgarzewa.

Dopiero parę dni, ale w zasadzie już mi sie odechciało-wszystko idzie jak po grudzie :evil:

Chyba z rozpaczy zaczne pisać dziennik budowy.

Będę więcej pisać i mniej budować - tak na pewno będzie taniej...

pozdrawiam

modo pisarz melancholijny

Dzięki mieczotronix.

Już wstępnie rozmawiałam z Jareko i chyba się zdecyduję (profile Schuco). Chociaż myślę również o firmie Baum und Technik w Piasecznie. Mają okna w profilu Thysena. Mamy z nimi doświadczenie jeżeli chodzi o jakość okien. Ale sprzed kilku lat. Nie wiem jak obecnie. Jareko też ich chwali.

Jakie okna zakładałeś, jakie profile. Możesz coś powiedzieć o jakości (okien, bo do Jareko - czytając posty na forum - nie można mieć zastrzeżeń) :D

Ciężka decyzja do podjęcia.

Pozdrawiam

Wiola

Witam po długiej nieobecności, czas wykończenia domku nie pozwala zbytnio na siecenie w sieci :)

Ja inwestycję kończę, wreszcie, 2 lata i 4 miesiące, 24 lipca przeprowadzka ostateczna. Album na onecie stał się nieaktualny, aktualnych fotek wnętrz nie wkleiłem. Jeśli ktoś z krzemykowców jest zainteresowany co i jak rozwiązaliśmy zapraszam. ( mój projekt Krzemyk z archetonu).

Teraz 1000 rzeczy do dopicowania i poprawienia, ale to już przyjemność.

pozdrawiam

woytek

Jakie okna zakładałeś, jakie profile. Możesz coś powiedzieć o jakości (okien, bo do Jareko - czytając posty na forum - nie można mieć zastrzeżeń) :D

Rehau - 5-cio komorowe (drewnopodobne - mahoń).

Jareko ma jakiegoś swojego wybranego dostawcę okien - jakąś małą firemkę z północy wa-wy, ale pewnie trzyma się ich bo żadnych kitów nie wciskają.

Moje okna na razie czekają na pierwszą regulację (po upałach) i póki co nie testowałem ich zbyt intensywnie. Ale oglądałem je po wstawieniu, gdy były jeszcze czyściutkie i świeże i były bardzo ładne. Jeśli chodzi o wykonanie - to nie odbiegają od ogólnie przyjętych standardów.

Jareko montował mi też parapety - bardzo solidnie - też polecam.

Witam ponownie wszystkich sąsiadów.

Właśnie zakupiłem po długich namysłach projekt Korona z apa-domy i biorę się za pozwolenie na budowę. Muszę przyznać, że byłem tym bardzo wystraszony, ale po wizycie w gminie Lesznowola i uprzejmości urzędników, myśle ze jakoś to pójdzie. Mam ogromną prośbę. Jeżeli macie godną polecenia ekipę budowlaną która wykona cały stan surowy łącznie z deskowaniem proszę o namiary.

z góry dziękuję :) .

Sledząc wątek okienny, chciałym ostrzec przed firmami okiennymi które sprzedają swoje okna na pocienionych profilach( czyli w klasie b). Kupując takie okna ( nie daj Boże w ciemnym kolorze oraz z cienką stalą zbrojeniową)mozemy narazić się na późniejsze duże kłopoty. :cry:

Witam, :D

jestem tu nowa i chętnie się do was dołącze, jeśli można,a własciwie dołączymy bo jast nas trójka:ja, mąż i synek.

Pisałam juz wczoraj powitalnego posta ale wkleił mi się jakoś tak dziwnie -więc jeszcze raz.

My będziemy sie budować w Marylce k.Złotokłosu mam nadzieję juz we wrzesniu.Czy jest ktos stamtąd? Na pewno,ale nie jestem zorientowana wiec podpowiedzcie,plizzz.

Wciąz sie zastanawiamy czy nie wybrac technologii szkieletu drewnianego,ale znajomi odradzają.A może ktos z Was ma lub buduje taki domek?

To na razie na tyle,do milego...Pozdrowienia z Ursusa.

Beata z chłopakami :lol:

Nie rozumiem. Nie umiesz sobie znaleźć sam namiaru do najsłynniejszego po pchełku speca od okien na tym forum? Przecież jareko się nie ukrywa! Namiary do niego można samemu znaleźć:

- w google

- na stronie profilu użytkownika jareko

- pod każdym jego postem (np pod tym - trzeba tylko kliknąć na ikonkę z domkiem wyświetlaną pod każdym postem jareko

- a w akcie skrajnej rozpaczy można zapytać samego jareko w wątku "szukam dobrych okien"

Witajcie!

Przedstawiłem się w http://www.murator.com.pl/forum/viewtopic.php?t=30649 .

Jestem z Warszawy, ale budowć będę się w okolicach Prażmowa-Piskórki.

Mam małe pytanie: czy w tamtym rejonie jest jakiś tartak, lub inne miejsce w którym możnaby kupić żerdzie oraz deski (deski na jakiś baraczek).

Pozdrawiam Jakub

Witaj Be.ata. Buduję a właściwie to prawie skończyłem we wsi obok w Korzeniówce. Nawet sołtys jest ten sam :lol: Ja mam murowany dom ale z tego co wiem w Pacach Dużych, Man budował szkieletowy dom. Nie wiem czy jeszcze zagląda na forum.

Jaqubek. Jakiś tartak jest w Lesznowoli obok Prażmowa. A Piskórka to też niedaleko ode mnie.

Dzięki Jezier za informacje.

Udało mi się już w Waszych postach znaleźć informacje o tartaku-niemniej bardzo dziękuję za odpowiedź.

Z tego co widziałem na mapie, to będziemy mieli domek najbardziej wysunięty na południe (z grupy Piaseczyńskiej). :-)

Pozdrawiam

P.S. Mam takie małe pytanko....Jakie są koszty załatwienia pozwolenia na budowę? Nie chodzi mi oczywiście o super dokładne wyliczenie, tylko tak mniej więcej....