Pineska32 22.04.2007 17:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2007 Witajcie! Dłuuugo minie nie było na naszej grupie, aż 3 strony zapisane nowinkami A my biegalismy po sklepach w poszukiwaniu wełny a teraz ja biegam i ogladam płytki, gresy terakoty, zlewozmywaki kominki i inne fajne rzeczy Formalności kredytowe też zajmują sporo czasu. I jeszcze okazało się, że zabrakło nam pustaków wentylacyjnych . Ale jakoś znaleźliśmy . Czy ktoś z Was zastanawiał sie nad zlewozmywakiem. Podobaja mi się pomysły Franke, ale cena za to co fajne, super niesamowita Pozdr. aga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 22.04.2007 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2007 Pineska, Rowniez zasadzam sie na zlewozmywak Franke lub Teka. Fajne wzornicto, a my potrzebujemy malo popularny narozny typ. Nie mniej zrob "probe wody" ma tym Franke. Moja pedantyczna kolezanka narzeka, ze zostaja jej osady po wyschnietych kroplach wody, ktore kalecza jej estetyczne zmysly Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikolaj2006 23.04.2007 06:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2007 Witam,Czy ktoś z Was wie może coś na temat planowanej obwodnicy PuławskaBis. Czytałem, że ma powstać w niedalekiej przyszłości ale nie wiem czy ten plan nie upadł. Wiem również, że zjazd/wjazd ma powstać w Robercinie/ Woli Gołkowskiej. Jak ktoś zna szczegóły to będę wdzięczny.pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
komarek 23.04.2007 06:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2007 Mikołaj skąd ma te niepokojące wieści?????!!!!!!!!Ja natomaist słyszałam pogłoski o planowanej drodze ale w kierunku trasy krakowskiej, gdzieś za Antoninowem, ale dokładnie nie wiem. Trzeba to sprawdzić i to czym prędzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
komarek 23.04.2007 06:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2007 Pineska, Rowniez zasadzam sie na zlewozmywak Franke lub Teka. Fajne wzornicto, a my potrzebujemy malo popularny narozny typ. Nie mniej zrob "probe wody" ma tym Franke. Moja pedantyczna kolezanka narzeka, ze zostaja jej osady po wyschnietych kroplach wody, ktore kalecza jej estetyczne zmysly Ja mam teraz zlewozmywak Franke w ciemnym kolorze. Rzeczywiście trzeba o niego dbać w sytuacji kiedy woda "nieciekawa" czyli np. zakamieniona. Szczególnie to widać na ociekaczu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Montana 23.04.2007 06:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2007 Pineska, Rowniez zasadzam sie na zlewozmywak Franke lub Teka. Fajne wzornicto, a my potrzebujemy malo popularny narozny typ. Nie mniej zrob "probe wody" ma tym Franke. Moja pedantyczna kolezanka narzeka, ze zostaja jej osady po wyschnietych kroplach wody, ktore kalecza jej estetyczne zmysly Ja również posiadam Franke. W tej chwli mam mocno zażelazioną wodę i rzeczywiście jest to trochę uciązliwe... Kupiłam ściereczkę z mikrofibii i przecieram nią co jakiś czas zlewozmywak. Ale wydaje mi się, że jak wstawimy filtry, to i tak ślady kropli będą mocno widoczne. Próby wody nie przeprowadziłam...jakoś mi nie przyszło do głowy. Kupiłam oczywiście przez internet . Słyszałam od znajomych z okolicy, że z powodu budowy tych domków osiedlowych w Woli Gołkowskiej - bardzo dużo osób z okolicznych działek, pozbywa się ziemi i nawet są działki z domami. A w Baszkówce z tego co się orientuje, to teraz sołtysowa sprzedaje swoją ziemię. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Montana 23.04.2007 06:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2007 Mikołaj skąd ma te niepokojące wieści?????!!!!!!!! Ja natomaist słyszałam pogłoski o planowanej drodze ale w kierunku trasy krakowskiej, gdzieś za Antoninowem, ale dokładnie nie wiem. Trzeba to sprawdzić i to czym prędzej Ja też słyszałam tą wersję, ale to się zmienia jak w kalejdoskopie chyba . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
komarek 23.04.2007 07:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2007 Słyszałam od znajomych z okolicy, że z powodu budowy tych domków osiedlowych w Woli Gołkowskiej - bardzo dużo osób z okolicznych działek, pozbywa się ziemi i nawet są działki z domami. A w Baszkówce z tego co się orientuje, to teraz sołtysowa sprzedaje swoją ziemię. Ale w Woli powstaje na razie jedno osiedle domków. I to powoduje taki ruch? Nie rozumie. Za niedługo w okolicach Piaseczna nie będzie skrawka wolnej przestrzeni, więc co się dziwić, ze powstaje kolejne osiedle.A sołtysowa Baszkówki to od dawna ma sprzedaje działki, ciekawe ile jej jeszcze zostało. Musiała mieć niezłe hektary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Depi 23.04.2007 07:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2007 Mikołaj skąd ma te niepokojące wieści?????!!!!!!!! To, że budują drogę to "niepokojące wieści"? Lepiej jest stać w korkach? Hmmm... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
komarek 23.04.2007 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2007 To, że drogi chcą budować to rozumiem, tylko współczuję ludziom, którym przyjdzie mieszkać np. przy estakadzie lub jakiejś wylotóce. Ale to jest właśnie sytuacja, o której przed chwilą wspominałam, ż jeżeli chcesz człowieku mieć spokój i przestrzeń to wyprowadź się w Bieszczady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Depi 23.04.2007 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2007 E tam, Bieszczady. Bieszczady to tłum turystów, zaraz jakaś droga pewnie powstanie. Jak proponuję interior Australii! Ceny ziemi są podobno znośne i na ogrzewanie mało się wyda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betsi2006 23.04.2007 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2007 Pineska, Rowniez zasadzam sie na zlewozmywak Franke lub Teka. Fajne wzornicto, a my potrzebujemy malo popularny narozny typ. Nie mniej zrob "probe wody" ma tym Franke. Moja pedantyczna kolezanka narzeka, ze zostaja jej osady po wyschnietych kroplach wody, ktore kalecza jej estetyczne zmysly Dziewczyny Na każdym metalowym zlewie bedzie widać kropki od wody ( niezależnie od tego czy jest to Franke czy inna firma). Miałam narożny zlew Franke z konglomeratu ( nie wiem czy tak to się nazywa, ale takie cos co imituje kamień). Bardzo ładny i funkcjonaly. Brudu nie widać wcale i żadnych kropek od wody i polerowania. Z całą pewnością kupię do domu też taki tylko może nie Franke ( bo ceny z kosmosu). Jest firma, która robi praktycznie takie same zlewy a jest o połowę tańsza. Nie pamietam jak się nazywa ale coś w stylu " Deante"? Widziałam takie zlewy w hurtowni "Omnires" na Instlatorów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukasz_Kangoo 23.04.2007 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2007 Jeżeli chodzi o drogi planowane w okolicach Warszawy to polecam stronkę http://www.siskom.waw.pl/ PS. Newsy z frontu - jutro podpisuję umowę kredytową, potem jak się uda w tym tygodniu akt notarialny i zaczynamy powoli drugą rundę (znaczy się przygotowania do budowy) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betsi2006 23.04.2007 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2007 Amber Wracajac jeszcze do odpływów z garażu, to pan w firmie powiedział, że mozna je kupić w Leroy Merlin. Cennik na stronie internetowej potwierdza ceny:65zł, 75zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
komarek 23.04.2007 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2007 [Dziewczyny Na każdym metalowym zlewie bedzie widać kropki od wody ( niezależnie od tego czy jest to Franke czy inna firma).Miałam narożny zlew Franke z konglomeratu ( nie wiem czy tak to się nazywa, ale takie cos co imituje kamień). Bardzo ładny i funkcjonaly. Brudu nie widać wcale i żadnych kropek od wody i polerowania. Ja też nie mam metalowego a na ociekaczu (mimo, że faktura ciemna i w kropki) widać okropny osad z kamienia. Fakt, że jak się wyczyści mleczkiem to jest cudny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betsi2006 23.04.2007 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2007 Ja miałam zlew w kolorze piasku i nic nie było widać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jezier 23.04.2007 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2007 Witam, Czy ktoś z Was wie może coś na temat planowanej obwodnicy PuławskaBis. Czytałem, że ma powstać w niedalekiej przyszłości ale nie wiem czy ten plan nie upadł. Wiem również, że zjazd/wjazd ma powstać w Robercinie/ Woli Gołkowskiej. Jak ktoś zna szczegóły to będę wdzięczny. pozdro. Pomysł Puławskiej Bis nie upadł. Ta przyszła droga ekspresowa S7 z Gdańska do Krakowa. Akurat odcinek z Warszawy do Grójca do 2013 nie był planowany do budowy, ale teraz nie wiadomo czy dzięki Euro go nie zbudują. Interesujący nas odcinek będzie się zaczynał przy lotnisku Okęcie po jego wschodniej stronie tam gdzie teraz Cargo. Będzie tam węzeł trasą ekspresową S2 (południowa obwodnica Warszawy). Na tej mapie widać gdzie się będzie zaczynać: http://www.siskom.waw.pl/mapy/s2/s2_s8-konotopa-pulawska.jpg Tu jest mapa dalszego jej przebiegu: http://www.siskom.waw.pl/materialy/a2ws1997/a2-ws-s7_01.jpg To mapa gdzie trasa będzie biegła przez gminę Lesznowola: http://www.lesznowola.pl/upload/lesz_zagospodarowanie_przestrzenne.jpg Dalej trasa będzie biegła skrajem gminy Piaseczno: http://jezier.republika.pl/s7.jpg I dalej przez gminę Tarczyn - między wsiami Marylka/Kotorydz, Prace Małe: http://www.siskom.waw.pl/materialy/a2ws1997/a2-ws04.jpg i połączy się z budowaną obecnie obwodnicą Grójca: http://www.obwodnicagrojca.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
komarek 23.04.2007 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2007 Powiedzcie mi czy wyłączenie z produkcji rolnej i uzgadnianie wjazdu to się załatwia w gminie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betsi2006 23.04.2007 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2007 Pytanie do biorących kredyt Czy wiecie może jaki bank daje kredyt na zwrot poniesionych na budowę domu kosztów? Lub, jaki bank daje kredyt na budowę wypłacając kwotę jednorazowo a nie w transzach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 23.04.2007 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2007 komarek,wyłączenie z produkcji rolnej - w starostwie na Chyliczkowskiej, I piętro, tel. 0-22 737-11-05 uzgodnienie zjazdu - w gminie (dla Ciebie - UG Piasecznie, III piętro) jeśli droga gminna. Jeśli powiatowa - z zarządcą dróg powiatowych (dokładnie nie wiem, bo nie załatwiałam). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts