Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Piaseczno i okolice

anatak

Recommended Posts

Witajcie!

Dłuuugo minie nie było na naszej grupie, aż 3 strony :o zapisane nowinkami :)

A my biegalismy po sklepach w poszukiwaniu wełny a teraz ja biegam i ogladam płytki, gresy terakoty, zlewozmywaki kominki i inne fajne rzeczy :D

Formalności kredytowe też zajmują sporo czasu.

I jeszcze okazało się, że zabrakło nam pustaków wentylacyjnych :( . Ale jakoś znaleźliśmy :D .

Czy ktoś z Was zastanawiał sie nad zlewozmywakiem. Podobaja mi się pomysły Franke, ale cena za to co fajne, super niesamowita :o

Pozdr. aga

• Odpowiedzi 15k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam,

Czy ktoś z Was wie może coś na temat planowanej obwodnicy PuławskaBis. Czytałem, że ma powstać w niedalekiej przyszłości ale nie wiem czy ten plan nie upadł. Wiem również, że zjazd/wjazd ma powstać w Robercinie/ Woli Gołkowskiej.

Jak ktoś zna szczegóły to będę wdzięczny.

pozdro.

Pineska,

Rowniez zasadzam sie na zlewozmywak Franke lub Teka. Fajne wzornicto, a my potrzebujemy malo popularny narozny typ. Nie mniej zrob "probe wody" ma tym Franke. Moja pedantyczna kolezanka narzeka, ze zostaja jej osady po wyschnietych kroplach wody, ktore kalecza jej estetyczne zmysly :o ;)

Ja mam teraz zlewozmywak Franke w ciemnym kolorze. Rzeczywiście trzeba o niego dbać w sytuacji kiedy woda "nieciekawa" czyli np. zakamieniona. Szczególnie to widać na ociekaczu.

Pineska,

Rowniez zasadzam sie na zlewozmywak Franke lub Teka. Fajne wzornicto, a my potrzebujemy malo popularny narozny typ. Nie mniej zrob "probe wody" ma tym Franke. Moja pedantyczna kolezanka narzeka, ze zostaja jej osady po wyschnietych kroplach wody, ktore kalecza jej estetyczne zmysly :o ;)

Ja również posiadam Franke. W tej chwli mam mocno zażelazioną wodę i rzeczywiście jest to trochę uciązliwe... Kupiłam ściereczkę z mikrofibii i przecieram nią co jakiś czas zlewozmywak. Ale wydaje mi się, że jak wstawimy filtry, to i tak ślady kropli będą mocno widoczne.

Próby wody nie przeprowadziłam...jakoś mi nie przyszło do głowy. Kupiłam oczywiście przez internet :D.

Słyszałam od znajomych z okolicy, że z powodu budowy tych domków osiedlowych w Woli Gołkowskiej - bardzo dużo osób z okolicznych działek, pozbywa się ziemi i nawet są działki z domami.

A w Baszkówce z tego co się orientuje, to teraz sołtysowa sprzedaje swoją ziemię.

pozdrawiam

Mikołaj skąd ma te niepokojące wieści?????!!!!!!!!

Ja natomaist słyszałam pogłoski o planowanej drodze ale w kierunku trasy krakowskiej, gdzieś za Antoninowem, ale dokładnie nie wiem.

Trzeba to sprawdzić i to czym prędzej

Ja też słyszałam tą wersję, ale to się zmienia jak w kalejdoskopie chyba :o.

Słyszałam od znajomych z okolicy, że z powodu budowy tych domków osiedlowych w Woli Gołkowskiej - bardzo dużo osób z okolicznych działek, pozbywa się ziemi i nawet są działki z domami.

A w Baszkówce z tego co się orientuje, to teraz sołtysowa sprzedaje swoją ziemię.

Ale w Woli powstaje na razie jedno osiedle domków. I to powoduje taki ruch? Nie rozumie. Za niedługo w okolicach Piaseczna nie będzie skrawka wolnej przestrzeni, więc co się dziwić, ze powstaje kolejne osiedle.

A sołtysowa Baszkówki to od dawna ma sprzedaje działki, ciekawe ile jej jeszcze zostało. Musiała mieć niezłe hektary.

To, że drogi chcą budować to rozumiem, tylko współczuję ludziom, którym przyjdzie mieszkać np. przy estakadzie lub jakiejś wylotóce.

Ale to jest właśnie sytuacja, o której przed chwilą wspominałam, ż jeżeli chcesz człowieku mieć spokój i przestrzeń to wyprowadź się w Bieszczady

Pineska,

Dziewczyny

Na każdym metalowym zlewie bedzie widać kropki od wody ( niezależnie od tego czy jest to Franke czy inna firma).

Miałam narożny zlew Franke z konglomeratu ( nie wiem czy tak to się nazywa, ale takie cos co imituje kamień). Bardzo ładny i funkcjonaly. Brudu nie widać wcale i żadnych kropek od wody i polerowania. Z całą pewnością kupię do domu też taki tylko może nie Franke ( bo ceny z kosmosu). Jest firma, która robi praktycznie takie same zlewy a jest o połowę tańsza. Nie pamietam jak się nazywa ale coś w stylu " Deante"?

Widziałam takie zlewy w hurtowni "Omnires" na Instlatorów.

[

Dziewczyny

Na każdym metalowym zlewie bedzie widać kropki od wody ( niezależnie od tego czy jest to Franke czy inna firma).

Miałam narożny zlew Franke z konglomeratu ( nie wiem czy tak to się nazywa, ale takie cos co imituje kamień). Bardzo ładny i funkcjonaly. Brudu nie widać wcale i żadnych kropek od wody i polerowania.

Ja też nie mam metalowego a na ociekaczu (mimo, że faktura ciemna i w kropki) widać okropny osad z kamienia. Fakt, że jak się wyczyści mleczkiem to jest cudny

Witam,

Czy ktoś z Was wie może coś na temat planowanej obwodnicy PuławskaBis. Czytałem, że ma powstać w niedalekiej przyszłości ale nie wiem czy ten plan nie upadł. Wiem również, że zjazd/wjazd ma powstać w Robercinie/ Woli Gołkowskiej.

Jak ktoś zna szczegóły to będę wdzięczny.

pozdro.

Pomysł Puławskiej Bis nie upadł. Ta przyszła droga ekspresowa S7 z Gdańska do Krakowa. Akurat odcinek z Warszawy do Grójca do 2013 nie był planowany do budowy, ale teraz nie wiadomo czy dzięki Euro go nie zbudują.

Interesujący nas odcinek będzie się zaczynał przy lotnisku Okęcie po jego wschodniej stronie tam gdzie teraz Cargo. Będzie tam węzeł trasą ekspresową S2 (południowa obwodnica Warszawy).

Na tej mapie widać gdzie się będzie zaczynać:

http://www.siskom.waw.pl/mapy/s2/s2_s8-konotopa-pulawska.jpg

Tu jest mapa dalszego jej przebiegu:

http://www.siskom.waw.pl/materialy/a2ws1997/a2-ws-s7_01.jpg

To mapa gdzie trasa będzie biegła przez gminę Lesznowola:

http://www.lesznowola.pl/upload/lesz_zagospodarowanie_przestrzenne.jpg

Dalej trasa będzie biegła skrajem gminy Piaseczno:

http://jezier.republika.pl/s7.jpg

I dalej przez gminę Tarczyn - między wsiami Marylka/Kotorydz, Prace Małe:

http://www.siskom.waw.pl/materialy/a2ws1997/a2-ws04.jpg

i połączy się z budowaną obecnie obwodnicą Grójca:

http://www.obwodnicagrojca.pl/

komarek,

wyłączenie z produkcji rolnej - w starostwie na Chyliczkowskiej, I piętro, tel. 0-22 737-11-05

uzgodnienie zjazdu - w gminie (dla Ciebie - UG Piasecznie, III piętro) jeśli droga gminna. Jeśli powiatowa - z zarządcą dróg powiatowych (dokładnie nie wiem, bo nie załatwiałam).