Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Piaseczno i okolice

anatak

Recommended Posts

Betsi,

O dziurze na pion już pomyśleliśmy. Na całe szczęście tak projektowaliśmy budynek, aby był tylko jeden pion. To na prawdę bardzo ułatwiło i uprościło całą instalację.

A z tymi tynkami to argumenty teścia były takie że w momencie gdy zrobiona jest już hydraulika to wtedy ciężko jest tynkarzom w każde miejsce dojść, np. za rurkami, a poza tym strasznie je brudzą tynkiem. Mówi że lepiej jest troszkę zachlapać te dziury niż potem czyścić rurki. A w kotłowni to rzeczywiście plątanina ich będzie niemała.

• Odpowiedzi 15k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

qrcze - tak was czytam i dziwią mnie pewne rzeczy.

Nie pamietam w tej chwili akurat kto ..ale...

Wielu z was pisze że ma w domu alergików, jak są alergicy to wszelkie dywany i inne szmatki sa niewskazane.

Jeśli niema dywanów to po co odkurzacz ? Chyba że do samochodu?

Do podłóg, bez dywanów i wykładzin lepszy jest zwykły deskowy mop.

A może jest coś o czym nie wiem?

Do podłóg, bez dywanów i wykładzin lepszy jest zwykły deskowy mop.

Niby tak, ale wczesniej (przed mopem) trzeba piach, kurz, siersc psa, okruchy po jedzonku, pyl po pastelach i inne takie czyms z podlogi sprzatnac 8)

Nadal można to zrobić mopem za 150 PLN, a nie odkurzaczem za 4000 PLN :)

Taki mop doskonale zbiera piach, sierść i co tam jeszcze wymyślisz. 8) .

Wiem bo 2 lata jeździłem na na mopie odrabiając wojsko w szpitalu, i to nie były Viledy tylko jakas taniocha.

Jak dla mnie jedynym plusem odkurzacza centralnego jest szczelina ssąca w kuchni.

Zuber,

taka góra humusu cieszy, ale jak poleży rok to potem trudno będzie wbić szpadel. Jeżeli masz dla niego jakieś zastosowanie na pozostałej części działki zastanów się, czy już teraz nie popracować nad "architekturą krajobrazu".

Dokładnie tak zrobimy, ale najpierw stan surowy.

Nadal można to zrobić mopem za 150 PLN, a nie odkurzaczem za 4000 PLN :)

Taki mop doskonale zbiera piach, sierść i co tam jeszcze wymyślisz. 8) .

Wiem bo 2 lata jeździłem na na mopie odrabiając wojsko w szpitalu, i to nie były Viledy tylko jakas taniocha.

Moze i zbiera, ale potem wszystkie paprochy wrzucamy z mopem do wody, aby ponownie je wyciagnac po "niby-wyplukaniu-mopa". No i siersc, okruchy i inne paskudztwa ponownie laduja na podlodze. A w te systemu, kore przekonuja nas, ze brudy zostaja na dnie wiadra zupelnie nie wierze :roll:

BTW odkurzacza centralnego miec nie bedziemy. Nie w tym domu 8)

Witam wszystkich na forum.

Czy możecie podać jakieś namiary na producentów bloczków betonowych w okolicach Piaseczno, Konstancin, Góra Kalwaria ?

Już niedługo mamy zamiar zaczynać i planujemy zgromadzić materiały.

Barozi podziwiam postępy budowy - jak tak dalej pójdzie to ty zakończysz :) nim ja dostanę pozwolenie na budowę :evil: . Dzięki za pomoc z melioracją. Okazało się, że nie koliduje z budynkiem :D :D :D .

Pozdrawiam

Darek

[email protected]

Hejka!

jewiroszka

posiadam alergika na kurze, pyłki itp a w domu nie wyzbyłam sie ani dywanów, ani zasłon ani mebli tapicerowanych. Niestety :oops: .

W naszym domku juz zasłon nie bedzie - bo mamy miec rolety, dywanów wielgachnych tez nie - no bo podłogówka, ale jednak meble tapicerowane będa, jakieś małe dywaniki też a w pokoju drugiego dziecięcia planuje póki co mięciutka wykładzine, co by łba sobie nie potłukło :wink:

Tak więc odkurzacz centralny bedzie napewno miał co robić. I tak odkurzam całe mieszkanko minimum co drugi dzień i mopem na mokro szoruje panele, ale przecież nie bedę mopem szorowac podłogi drewnianej.

Póki co napewno zrobimy instalacje a z zakupem jc najwyżej poczekamy az kaska przypłynie :wink:

Betsi,

Bylismy dzis na kłobuckiej min. u producenta Kerrock http://www.kerrock.pl - naprawde fajne blaciki. 1 m2 kosztuje razem z robocizna około 1000zł,

Oglądałam tez granit strzegomski. Ten rudawy całkiem fajnie wygląda nawet jako blat kuchenny. A juz napewno na parapety. W strzegomiu maja wyprzedaże, "zachód" juz nie zamawia tyle materiału i ceny poszły w dół :)

Macalismy tez drzwi Cala, no jednak przebił WESTO i DERPAL. Na razie umówiliśmy sie z panem na pomiar otworów i zobaczymy na ile nam wyceni drzwi dębowe. Chyba, że np. na parterze beda drzwi dębowe a na górze sosnowe. Ale dab ma takie ...szlachetne usłojenie. Ech, ale ta kasa... No i widzisz tu by sie chciało a tu rozsadek podpowiada coś innego. Można jeszcze wstawic drzwi z dykty do kibelków i łazienek, a jak sie troszke kaski uzbiera to kupić porządne. Tak tez można.

Dzis nasi cieśle pracowali dzielnie i skończyli robotę. A my sobie z rodzinka robimy 2 dni wolnego i jedziemy nad Bug nacieszyć wzrok dzika przyrodą 8)

A.

Własnie w poszukiwaniu kuchni, blatów kompozytowych i drzwi wewnetrzych zaczytałam się na stronie f-my Chobot. Okazało się, że przeogromny salon wystawienniczy mają czynny przez cały długi weekend majowy. F-ma ta ma imponujący wybór produktów ( tak wynika ze str. intern.).

Architektów co prawda jutro nie będzie, ale ochroniarz udostępnia wszelkie pomieszczenia do ogłądania. Jak coś się spodoba, to architekci i doradcy są też na Bartyckiej.

Może ktoś jest chętny przejechać się jutro w godzinach przedpołudniowych pooglądać ich produkty?.

To jest ok 20-30km za Warszawą w kierunku Mińska ( wiem gdzie).

Pineska

W Chobocie blaty są w cenie ok 1100-1200zł/1m2