Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Piaseczno i okolice

anatak

Recommended Posts

• Odpowiedzi 15k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Powiedzcie mi moi drodzy a moze bardziej do Pań pytanie, czy myślałyście o zakupie suszarki (takiej elektrycznej) do suszenia prania? Teściowa mnie namawia na taki sprzęt, mówi, że to dobrodziejstwo jest i wybawienie, szczególnie w dni słotne i błotne.

Mam suszarke i nie wyobrazam sobie inaczej.

Niby jak suszyc bielizne?

Na sznurku? :D

Podobnie jak z samochodem bez klimatyzacji.

Ciezko sie obejsc.

Tak jak z odkurzaczem centralnym :D

Łukasz, stawiamy dom w technologii tradycyjnej :p . Pan Adam Czajkowski specjalizuje sie w szkieletowych domach, ale jak podpisywalismy z nim Umowę w styczniu br to własnie miał wolna ekipę "tradycyjną".

Zreszta polecam Wam tę firme. N Zarówno ekipa murarzy jak i cieśli - to dobrzy fachowcy. Myslący, po naszych w sumie niezbyt dobrych doświadczeniach to cud, że jeszcze trafilismy na takich ludzi.

Oj jewiroszka, jewiroszka - to widze Ty twradziel jesteś :D :D :D

A swoja drogą to grzańce też lubie jak w dobry towarzystwie jestem:)

Łukasz - jeśli chcesz popatrzec co i jak - zapraszamy, pewnie bedziemy w niedziele, bo w sobote przecież zjazd w Urzucie;)

Suszarkę kupuje, nie wiem czy od razu ale kupuje i juz;))) Miejsce mam, gorzej z kasą

Co do tzw "ziami", w Jeziórku gdzies wyczytałam chca juz 200 zł za 1m2. Ale ponoc jeszcze kupców za tę cene nie ma

Mam suszarke i nie wyobrazam sobie inaczej.

Niby jak suszyc bielizne?

Na sznurku? :D

Podobnie jak z samochodem bez klimatyzacji.

Ciezko sie obejsc.

Tak jak z odkurzaczem centralnym :D

Witaj Rrmi, Fajnie że jesteś.

Mówisz, że bez odkurzacza centralnego to jak bez klimy w aucie?

Chorobcia, a ja nie zrobiłam odkurzacza centalnego. :cry:

Co do suszenia na sznurku, to... mam dużą pralnię z suszrnią na poddaszu i raczej tam będę suszyć + pralko-suszarka ( którą mam i mam nadzieję, że nic jej się nie stanie po rocznym odstaniu w garażu u znajomych) :roll:

Jezier

Tych ogłoszeń o ziemi jest naprawdę mało i nawet w agencjach wybór cieniutki. Szukałam ostatnio ogłoszeń o domach i jak już coś ciekawego ( tzn w przyzwoitej cenie) znalazłam, to ogłoszenie już dawno nieaktualne.

Może skoro ceny ziemi i materiałów budwlanych tak rosną, to ceny mieszkań w Wwie zaczną spadać :wink:

Jewrioszka

W zasadzie to mieszkanie sprzedałam już rok temu, więc nie ma to dla mnie w tej chwili dużego znaczenia. Ale to by było ciekawe. :roll:

Amber

Oglądałam ostatnio tak dużo przycisków, że już nie pamiętam, który był od czego. Ale ponieważ będę mieć geberity, to szczególną uwagę zwróciłam na przyciski tej firmy ( i nawet 2 mi sie spodobały).

Amber

Czy ten Jacek-student, te sinće pod oczami to ma od nauki po nocach

( bo w dzień rozumiem macha łopatą) czy tylko od łopaty? :lol:

No wiesz ... wole nie wnikac co on robi po nocach ;) :lol:

Marto,

Fajnie jak spluczka jest ukryta w scianie. Zawsze to mniej wygibasow podczas mycia takiej zewnetrznej spluczki ;)

Mam dylemat. Gdzie najlepiej skladowac drewno do kominka? W garazu, czy na zewnatrz (na paletach pod folia)? Garaz bedzie w dzien otwarty, wiec drewno moze tam swobodnie wysychac. Na zewnatrz, pewnie schlo by szybciej, ale czy nie dostanie nog i nie pojdzie do jakiegos sasiada, tego nie wiem ... W tymczasowym miejscu drewno mus byc tak mniej wiecej do pazdziernika ... Co radzicie?

Widziałam jak drewno jest składowane u Bułecki77 i tak zrobię bo nie mam garażu (kiedyś może jakieś 4 koła będą).

Najpierw jest wiata na auto, która łączy się z pojemnym składzikiem na różne rzeczy np. rowery itp., potem na drugą stronę są przedłużone boki ściany i daszek i tam jest poukładane drewno na stronę wschodnią lub południową.

Wszystko w jednym - taki : wash and go - bardzo praktyczne bo nie zajmuje wszystko dużo miejsca.

Hmm co do kibelków a takie z serduszkiem na zewnątrz, to co, sam urok :lol: jak wieś to wieś 8)