Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Piaseczno i okolice

anatak

Recommended Posts

• Odpowiedzi 15k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Depi

film " Włatcy móh" :o

Filmu w zyciu nie ogłądałam, bo już po samym tytule można się domyśleć jaki jest poziom tego filmu.

Ksionszka byua fajna...

Mój syn to ogląda a ja nie wiem co to jest, czy to dla dzieci czy dla dorosłych, połapać się nie można

Hmm.. Mówimy o czymś na podstawie Goldinga czy to tylko "pszypatkova zbierzność"?

Sorki, ale jestem wtórnym dysortografikiem ( po dziecku). Zapewniam Cię że jakbyś poczytał zeszyty i prace mojego dziecka to nie wiedziałbyś, co jak się pisze :wink:

:lol: :lol: :lol:

Termin "wtorny dysortografik" musze sprzedac dalej :lol:

Zaraz jade obejrzec posadowione szambo 8) Ciekawe jak sie prezentuje :lol:

Czy ja juz pisalam, ze ekipa od ocieplania poddasza i przykrecania plyt, jest u mnie ponownie? 8) Tym razem pracuja na wlasny koszt, czyli za darmo 8) I beda tak przyjezdzac przez tydzien. A w piatek zbiore ponownie kierbuda, inspektora i szefa ekipy i bedziemy oceniac 8)

My tez sie wybieramy całom rodzinkom :D :D

Najpierw jedziemy pomacać i zamówić okna, potem do Raszyna pomacać drzwi (ciagle nie mozemy zobaczyc tego tyou drzwi, które chcielibyśmy zamówić) a potem do Urzutu. Pewnie bedziemy około 14.

A jesli chodzi o otrografie, to czasem zastanawiam sie nad prostym wyrazem, "ciemnośc, widze ciemność" :D :D

Pozdr.aga

Bo żeby to zrozumiec to trzeba jakiegoś jointa lub w nowomowie skuna wyjarać. A najlepiej dwa. :lol:

Skun to nie synonim jointa, a rodzaj (mocniejszej) trawy. No jointa można powiedzieć inaczej np. batat lub bardzo często używane blant.

O.

No i Włatca Móh czy jak im tam z Golidngiem chyba niewiele mają wspólnego. Ale może dzieciak niechcący sięgnie po książke bo mu tytuł będzie znajomo brzmiał?

Swoją drogą to smutne wszystko, bo my co prawda jointy i owszem i inne rzeczy też, ale do nieczytania książek to się nikt nie przyznawał...

Ale w tych czasach to w MTV leciała muzyka...

Łezka sie w oku kręci... Takie były melanże (słowo do przyswojenia oznacza zabawę, imprezę).

Barozi napisał:

Mam coś z absurdów około instalacyjnych. Facet mi dzisiaj zaśpiewał za piec a ekogroszek, kominek z DGP i zestaw solarów do CWU.... 60 tyś zł

A masz namiary na piece z Targów Muratora, mnie został jeden namiar, piec z tygodniowym podajnikiem, coś 9 tys., w Markach będą mieli przedstawicielstwo , tel: 606 380 525, 692 421 081

A drugi z handlowców, którego namiar niestety zgubiłam, wspominał, że można sie starać o zwrot pieniędzy z gminy za zakup pieca w ramach dotacji z Unii, ale nie drążyłam tematu bo piec nie jest w sferze naszych zainteresowań.

Jewrioszka,Depi

Wasza dyskusja na temat nazewnictwa śroków odurzających jest bardzo ciekawa. A może by tak pościk na forum np. pt. " Jak nalepiej odreagować stres budowlany?" Myślę, że pomysłów byłoby całe mnóstwo :wink: :lol:

Zuber

To kiedy ta przeprowadzka?

U mnie praktycznie całe odwodnienie zrobione. Jeszcze tylko zostało połączenie studni zbiorczej na wodę z całym systemem odwadniającym.

Może moglibyście doradzić mi coś w sprawie kominków?

Zastanawiam się nad tym wkładem

http://www.befpolska.com/pl/katalog-produktow/wklady-kominkowe/blanzek-700/blanzek-700p

Założenie jest takie, że ogień powinien być widoczny z kilku miejsc. Ma służyć do normalnego palenia i dogrzewania pomieszczeń w zasięgu kominka ( czyli: salon, kuchnia, jadalnia oraz poddasze - tam będzie wyprowadzony wywiew ciepłego powietrza ale nie DGP)

Zasatnawiam się jaką zabudowę zrobić do takiego wkładu. Musi pasować do wystroju całego parteru, bo wszystko jest " otwarte" i jednocześnie być sercem domu.

Przejrzałam już strony na forum z różnymi zdjęciami, ale nic nie rzuciło mnie na kolana.

Haha zapamiętałam, że po j piszemy rz

No to napiszcie jak było na zlocie,

co się działo itp.

Ja niestety siedziałam cały dzień w robocie a na wieczór

pognałam na działkę wysiać trawę na POLE.

Zjadły nas komary, off jakoś ich nie odstraszał :-? .

A na koniec były jaja bo akumulator w aucie nam wysiadł :-? :-?

A no to się już do końca pochwalę,

zamówiłam okna, piękne, drewniane ze szprosami :p drogie niestety tylko jak cholera:cry: -będą w połowie lipca

i podpisałam umowę ze strzechowcami, zaczynają niestety dopiero w połowie sierpnia. tutaj już nic nie powiem o cenie, bo to już w ogóle jakaś masakra...

Dzwoniłem też do Twojego tynkarza i najbliższy wolny termin ma w drugiej połowie sierpnia. W sumie wlałbym kogoś na początek sierpnia, bo już wtedy będę miał elektrykę i część hydrauliki.

NIe chciałabym cię zmartwić - ale z mojej walki o tynkarzy którą odbylam jakies 4 tygodnie temu - wynika, że znalezienie ekipy wcześniej jak na wrzesień graniczy z cudem, a znalezienie ekipy na cementowo-wapienne maszynowe z jeszcze większym. Mnie udało się umówić cementowo - wapienne ręcznie kładzione. Na maszynowe, albo panowie mają popsutą maszynę, albo mają za mało ludzi a zlecenia umówione już na jesień więc i tak nie robią cementowo wapiennych maszynowo bo i tak nie mogą obrobić zleceń na gipsowe - a chyba z jakiś przyczyn wolą te wlaśnie kłaść.

U mnie niestety zaowocuje to tym, że tynkarze będą tynkowac około 1,5 miesiąca i dopiero wtedy mogą wejść fachowcy od wylewek.

Z żadnymi innymi fachowacami nie miałam takiego bólu z umawianiem terminu jak z tynkarzami. :o

Hej!

Padlismy wczoraj jak muchy :) .

Wyszliśmy z domku o 10 a wróciliśmy po 18.

Wszytsko na szczęście było do załatwienia na jednej trasie. N :) jpierw do Raszyna obejrzeć drzwi - nie było naszego typu, potem do Michałowic też na ogląd drzwi - definitywnie wykonawstwo do bani. Jakies niedoróby, odstajace listewki , ba! - my wogóle nie chcemy żadnych badziewnych listewek. Potem do Wolicy do MSa zamówic okna. Zamówiliśmy juz z nowym designem :D MAja tam też konglomeraty, marmury i granity i nawet w dobrej cenie, przy okazji zamówimy tez u nich blaty i parapety.

Potem udało nam sie dojechac do Urzutu do wioski budowlanej, w której bylismy pierwszy raz. Sama wioska - dla nas totalne rozczarowanie, tylko jeden domek wykonany zgodnie ze sztuka budowlana, w innych odwała. Ale płytkarza maja dobrego - piękne wzory płytek, i dobrze połozone.

Co do spotkania forumowiczów. Nie namierzyłam nikogo od nas :cry: , głównie bawili sie stali bywalcy, którzy juz sie znali i Redakcja. Inni głównie chodzili i zwiedzali budowle i korzystali z dobrego jadła i picia.

Było zdjęcie grupowe, wybory miss forum :wink: :o jakieś konkursy. Na koniec każdy dostał siateczkę z czerwcowym numerem Muratora, styczniowym m jak mieszkanie i grudniowym dom&wnętrze, nalepkami i miarką z latarką i mini niezbędnikiem.

Szkoda, że nie moglismy sie tam spotkać wtedy moze byłoby fajniej.

pozdr aga

Zuber

To kiedy ta przeprowadzka?

Przeprowadzamy się jakoś pod koniec tygodnia, na razie do" przejściowego "domu / docelowy póki co to stan zero/,niedaleko budowy, wczoraj spakowałam połowę księgozbioru, dzisiaj walczę dalej.

Co do Wioski Budowlanej, mam podobne wrażenia jak Pineska, zwiedzaliśmy ją często jeszcze jak byliśmy jeszcze na etapie pomysłu budowy kanadyjczyka.

Fajne jest tylko to, że można sobie domki w" realu" pooglądać.

Pineska, jak tam nowy profil MS -ładny jest? Podeślij kontakt na dystrybutora z Wolicy.

P.S.Czekamy na zamówiony cement!!! Nie ma, nie ma , nie ma :( :( :( :evil: :evil: :evil:

Byłem w Urzucie wczoraj. Spotkałem Jewrioszkę, Abrombę i MS z naszej grupy. Wcześniej oglądałem domek Pontypendy- superfajny. Widziałem też stan surowy Baroziego z daleka i stan 0 Zuber.

Na spotkaniu forumowiczów zostałem nagrodzony trzy razy :D. Otrzymałem dyplom za pisanie na forum. Kask muratora za to, że jestem najlepszym doradcą. Wygrałem też głosowanie w konkursie na "Najpożyteczniejszego Człowieka Forum".