Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Piaseczno i okolice

anatak

Recommended Posts

• Odpowiedzi 15k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Dzięki, paradoksalnie to mnie pocieszyłeś ,że nie jestem ostatnią idiotką. Czytając Forum zaczęłam się zastanawiać, czy nie jestem - bo coś wszędzie wydawane przeze mnie kwoty plasują się w strefach górnych.

Podany namiar jutro sprawdzę.

A swoją drogą - trzeba było budowac na wydmach a nie na glinie. Piasek byłby darmo a i podsypywać się nie byłoby trzeba. Chociaż dziś wyrwałam ekologiczne marchewki z działki - średnica dwa centymetry a ani razy nie podlewane!!! Więc przynajmniej na wodzie do podlewania ogródka się zaoszczędzi.

A jak z odbiorem w PINB w Piasecznie? Ja jestem po pierwszym podejściu,,brak niestety prookołu z odbioru przyłacza gazowego, dziennik budowy też miał braki. za niedługo drugie podejście.

Jestem ciekaw czy ktoś miał następujący problem => na projekcie zagospodarowania szambo jest dokładnie zlokalizowane. Po wykonaniu znalazło się 4 metry dalej. Widać to oczywiście w wykazie zmian gruntowych na mapce (inwentaryzacja geodezyjna powykonawcza).

pozdrawiam

w.

W końcu; i to nie bez bólu, otrzymałem pozwolenie. Wczoraj, nim udałem się przed oblicze, zadzwoniłem – po raz kolejny od zeszłego poniedziałku i na moje pytanie otrzymałem twierdzącą odpowiedź z zapewnieniem, że mogę śmiało przyjeżdżać po odbiór. Nie trzeba mi było dwa razy tego powtarzać i w te pędy pomykam. W pokoju wskazanym mi telefonicznie mojego projektu nie ma. Idę sobie spokojnie do drugiego a tam.... nie ma pana prowadzącego moją sprawę i nikt nie wie co się z nim stało. Już zacząłem podejrzewać tych Talibów, o których kiedyś wspominał AL. Po 40 min. pan się zjawia i oznajmia mi, że i owszem jest decyzja, ale projekt jeszcze jest nie ostemplowany i zrobi to po południu. Grzecznie pytam czy skoro już jestem nie może tego zrobić teraz skoro przez cały tydzień nie miał czasu i umawia się ze mną po raz kolejny wcześniej zapewniając o możliwości odebrania. W pana piorun strzelił - wiem poniedziałek i nie powinienem biednego człowieka nękać od samego rana. Uzasadnił mi swoje powołanie na to właśnie miejscu prze Starostę i braku „możliwości przerobowych” tu napomknął o nie doskonałości natury, która wyposażyła go w dwie tylko ręce, – chociaż nie wspominał o głowie. Robił to w sposób bardzo niegrzeczny. Poszedłem do Pani Naczelnik i za piętnaście minut; bo tyle zajęło panu podstemplowanie, miałem projekt we ręku. Nic dodać nic ująć. Nóż w wodzie się otwiera na takie postępowanie.

Witam,

chcielibyśmy dołączyć do Szanownego Grona. Co prawda przedstawialiśmy się już, ale na grupie warszawskiej.

Tu jednak znacznie przytulniej, bo z Głoskowa do Piaseczna kawałeczek. :-)

Budujemy dokładnie w Głoskowie-Letnisku "Kurant z garażem" z Apy.

http://nowydom.onet.pl/3566,projekt.html

I od razu pytanko: skąd braliście beton na wylewki? Jakie doświadczenia i ceny np. B15 z pompą 19m?

Pozdrawiamy,

M&M&M (Maria, Marek i Mateusz)

:D witam wszystkich serdecznie!!!

budujemy się powoli w Gołkowskiej Woli. Aktualnie robię tynki wewn i zewn ocieplenie. Robiłem kilka wycen systemu co (kotłownia, podłogówka i grzejniki) i jak tylko o tym sobie przypomnę to głowa mnie boli. Przede mną kominek (tarnava+grawitacja), wylewki (podłogówka) i instalacja co, ocieplenie poddasza, no i niestety wykonanie przyłączy wody i gazu. Za mną trzy ekipy (w tym dwa nagłe pozegnania), trochę zwątpień i załamań oraz kłótni z szyją co głowa mą kręcić usiłuje (żona). W przyszłym roku chcemy zamieszkać jak kaski starczy (na pewno zabraknie :cry: ). i tyle, dobrze ze wreszcie tu trafiłem - już prawie czuję się jak w domu.

PS gdyby ktoś się przyłączał do sieci i miał dobre doświadczenia z wykoanwacami to proszę o jakiś kontakt. pozdr do następnej razy. :lol:

Witajcie!

Pisze znow po prosbie...

Otoz potrzebuje pilnie znalezc geodete (do zaktualizowania map) oraz arcitekta, ktory wprowadzi mi poprawki do projektu gotowego muratora (chodzi mi o doprojektowanie garazu) oraz zrobi projekt zagospodarowania dzialki...

Z koncertu moich "zyczen", fajnie by bylo zeby byl nie drogi, i ew. mial jakies wejscie w gminie Prazmow lub powiecie Piaseczno.

Poprostu moja gmina nie wyraza zgody na przydomowa oczyszczalnie sciekow...

Dajcie pilnie znac, za co z gory serdeczne dzieki!!

Witam,

. Jestem w Zalesiu Górnym (Domanka) już od 4 lat. Dom ciągle nie wykończony, ale mieszkamy w nim( ja i żona) od 3 lat.

Pytałem o to już w innym poście, ale ośmielę sie powtórzyć : poszukuję hydraulika z uprawnieniami, bo jak wiecie Elmar tylko takich akceptuje. chciałbym, żeby tylko firmował sprawę a całą robotę fizyczną zostawił mi.