mieczotronix 19.09.2004 16:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2004 w zeszłym roku płaciłem od 280 do 380 zeta za 10 m3 (tatra)pod Piasecznem drogochyba u tych było najtaniej: 643 85 45 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
abromba 19.09.2004 16:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2004 Dzięki, paradoksalnie to mnie pocieszyłeś ,że nie jestem ostatnią idiotką. Czytając Forum zaczęłam się zastanawiać, czy nie jestem - bo coś wszędzie wydawane przeze mnie kwoty plasują się w strefach górnych.Podany namiar jutro sprawdzę. A swoją drogą - trzeba było budowac na wydmach a nie na glinie. Piasek byłby darmo a i podsypywać się nie byłoby trzeba. Chociaż dziś wyrwałam ekologiczne marchewki z działki - średnica dwa centymetry a ani razy nie podlewane!!! Więc przynajmniej na wodzie do podlewania ogródka się zaoszczędzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cezarr 20.09.2004 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2004 Na ulicy Dworcowej w Piasecznie, w poblizu mleczarni stoją ciężarówki z piaskiem na sprzedaż, ja ostatnio płaciłem po 270, ale może coś jeszcze wytargujesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
woytek 20.09.2004 13:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2004 A jak z odbiorem w PINB w Piasecznie? Ja jestem po pierwszym podejściu,,brak niestety prookołu z odbioru przyłacza gazowego, dziennik budowy też miał braki. za niedługo drugie podejście. Jestem ciekaw czy ktoś miał następujący problem => na projekcie zagospodarowania szambo jest dokładnie zlokalizowane. Po wykonaniu znalazło się 4 metry dalej. Widać to oczywiście w wykazie zmian gruntowych na mapce (inwentaryzacja geodezyjna powykonawcza). pozdrawiamw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotrek P. 21.09.2004 07:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2004 W końcu; i to nie bez bólu, otrzymałem pozwolenie. Wczoraj, nim udałem się przed oblicze, zadzwoniłem – po raz kolejny od zeszłego poniedziałku i na moje pytanie otrzymałem twierdzącą odpowiedź z zapewnieniem, że mogę śmiało przyjeżdżać po odbiór. Nie trzeba mi było dwa razy tego powtarzać i w te pędy pomykam. W pokoju wskazanym mi telefonicznie mojego projektu nie ma. Idę sobie spokojnie do drugiego a tam.... nie ma pana prowadzącego moją sprawę i nikt nie wie co się z nim stało. Już zacząłem podejrzewać tych Talibów, o których kiedyś wspominał AL. Po 40 min. pan się zjawia i oznajmia mi, że i owszem jest decyzja, ale projekt jeszcze jest nie ostemplowany i zrobi to po południu. Grzecznie pytam czy skoro już jestem nie może tego zrobić teraz skoro przez cały tydzień nie miał czasu i umawia się ze mną po raz kolejny wcześniej zapewniając o możliwości odebrania. W pana piorun strzelił - wiem poniedziałek i nie powinienem biednego człowieka nękać od samego rana. Uzasadnił mi swoje powołanie na to właśnie miejscu prze Starostę i braku „możliwości przerobowych” tu napomknął o nie doskonałości natury, która wyposażyła go w dwie tylko ręce, – chociaż nie wspominał o głowie. Robił to w sposób bardzo niegrzeczny. Poszedłem do Pani Naczelnik i za piętnaście minut; bo tyle zajęło panu podstemplowanie, miałem projekt we ręku. Nic dodać nic ująć. Nóż w wodzie się otwiera na takie postępowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marta1719498972 21.09.2004 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2004 Woytek ja tak mam ale jeszcze nie oddaliśmy domu, więc nie wiem, czy to problem, czy przejdzie bez bólu... Dlatego plizzz daj znać, jak to u Ciebie przeszło Piotrek P. gratulacje. Odnośnie tego pana...no comments! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jezier 21.09.2004 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2004 A nie macie jakiegoś telefonu do ekipy, która zajmuje się tynkami zewnętrznymi. Moja ekipa nawaliła i teraz nie mogę coś nikogo znaleźć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BARMAN 24.09.2004 07:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2004 mam taka ale dopiera beda mieli czas moze w listopadzie. Nie biora duzo . Trzeba troszeczke ich pilnowac ale jest w sumie OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BARMAN 24.09.2004 07:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2004 mam faceta ktory bierze ok. 250zł za taki do wylewek itp. Za dobry ok. 500zł. Facet jest spoko wozi rowniez ziemie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mksiazek 25.09.2004 21:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2004 Witam, chcielibyśmy dołączyć do Szanownego Grona. Co prawda przedstawialiśmy się już, ale na grupie warszawskiej. Tu jednak znacznie przytulniej, bo z Głoskowa do Piaseczna kawałeczek. Budujemy dokładnie w Głoskowie-Letnisku "Kurant z garażem" z Apy. http://nowydom.onet.pl/3566,projekt.html I od razu pytanko: skąd braliście beton na wylewki? Jakie doświadczenia i ceny np. B15 z pompą 19m? Pozdrawiamy, M&M&M (Maria, Marek i Mateusz) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
abromba 26.09.2004 13:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2004 Nie rozumiem, chodzi o beton do wylewek (na izolacji) czy o chudy beton pod? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mksiazek 26.09.2004 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2004 Abromba,chodzi naturalnie o wylewki na ławy.M&M&M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jezier 26.09.2004 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2004 Barman to wyślij telefon na priv jeśli możesz.Mksiazek. Ja beton brałem z Warszawy z Kłobuckiej z Uniconu. Ale to było ponad rok temu i zapewne ceny się zmieniły. Ale nie miałem problemów beton był zawsze tak jak się umówiliśmy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mieczotronix 26.09.2004 22:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2004 O betonie było na 9-tej stronie tego wątku: Patrz tutaj:http://www.murator.com.pl/forum/viewtopic.php?p=320294&highlight=beton#320294 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
abromba 27.09.2004 17:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2004 Z Bosty Beton w Piasecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gregwolff 28.09.2004 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2004 witam wszystkich serdecznie!!! budujemy się powoli w Gołkowskiej Woli. Aktualnie robię tynki wewn i zewn ocieplenie. Robiłem kilka wycen systemu co (kotłownia, podłogówka i grzejniki) i jak tylko o tym sobie przypomnę to głowa mnie boli. Przede mną kominek (tarnava+grawitacja), wylewki (podłogówka) i instalacja co, ocieplenie poddasza, no i niestety wykonanie przyłączy wody i gazu. Za mną trzy ekipy (w tym dwa nagłe pozegnania), trochę zwątpień i załamań oraz kłótni z szyją co głowa mą kręcić usiłuje (żona). W przyszłym roku chcemy zamieszkać jak kaski starczy (na pewno zabraknie ). i tyle, dobrze ze wreszcie tu trafiłem - już prawie czuję się jak w domu. PS gdyby ktoś się przyłączał do sieci i miał dobre doświadczenia z wykoanwacami to proszę o jakiś kontakt. pozdr do następnej razy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mksiazek 28.09.2004 13:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2004 Dzięki za podpowiedzi, ostatecznie zrobiłem mały research i zamówiłem w Prodbecie na Elektronicznej. Bosta trochę jednak droższa. Jakby co mogę się oczywiście wynikami podzielić. M&M&M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barti4 28.09.2004 22:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2004 Witajcie!Pisze znow po prosbie...Otoz potrzebuje pilnie znalezc geodete (do zaktualizowania map) oraz arcitekta, ktory wprowadzi mi poprawki do projektu gotowego muratora (chodzi mi o doprojektowanie garazu) oraz zrobi projekt zagospodarowania dzialki...Z koncertu moich "zyczen", fajnie by bylo zeby byl nie drogi, i ew. mial jakies wejscie w gminie Prazmow lub powiecie Piaseczno.Poprostu moja gmina nie wyraza zgody na przydomowa oczyszczalnie sciekow...Dajcie pilnie znac, za co z gory serdeczne dzieki!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Globetrotter 29.09.2004 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2004 Witam, . Jestem w Zalesiu Górnym (Domanka) już od 4 lat. Dom ciągle nie wykończony, ale mieszkamy w nim( ja i żona) od 3 lat. Pytałem o to już w innym poście, ale ośmielę sie powtórzyć : poszukuję hydraulika z uprawnieniami, bo jak wiecie Elmar tylko takich akceptuje. chciałbym, żeby tylko firmował sprawę a całą robotę fizyczną zostawił mi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
henryk_baszkowka 29.09.2004 14:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2004 czesc Nie wiecie gdzie i za ile mozna zamowic wykarczowanie 1000 m2 sadu z kilkunastoletnich jablonek?Okolice - Baszkowka, Gloskow,.. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts