barozi 05.06.2007 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2007 Mam pytanie odnośnie szamba. Planuję szambo dość daleko od ogrodzenia i zamierzam pociągnąć rurę i wstawić szybkozłączkę w płocie. No i teraz moje pytanie. Jak daleko od płotu mogę ustawić szambo, aby pompa z szambiarki dała radę pociągnąć nieczystości. Byłbym wdzięczny za odpowiedź bo na dniach muszę się zdecydować co do usytuowania szamba. P.S. Tak wiem. W projekcie mam zupełnie gdzie indziej, ale kierbud już zezwolił na zmianę miejsca, tylko muszę podąć decyzję gdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vandersar 05.06.2007 13:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2007 Oferujemy glinkę na zasypanie nierówności, podniesienie terenu itp. w nieograniczonej ilości. Czasem posiadamy piasek (zasypanie i obsypanie fundamentów) ziemię mieszaną,gruz Duże 4-ro osiowe wywrotki (ok. 30t)ceny od 100pln z transportem Warszawa i okolice. 661 312 636 [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jezier 05.06.2007 14:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2007 Barozi. Myślę, że nie ma ograniczenia odległości. Szambiarki mają pompy podłączone pod silnik. Do mnie jak przyjedzie to wykorzystują najczęściej tylko jeden odcinek z ok 3 jakie wożą ze sobą - 10 metrów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 05.06.2007 16:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2007 Betsi, A na jakie drewno w ostatecznosci sie zdecydowalas? Wczoraj juz nie odpisalam na PW. Wrocilismy bardzo pozno i pewnie bylas juz po spotkaniu Kupilam sobie dzisiaj wylaz na strych No piekny jest Nie moge sie doczekac kiedy mi go zamontuja i swobodnie bede moga podglac co tez sie na strychu dzieje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jezier 05.06.2007 16:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2007 Amber jaki masz wyłaz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 05.06.2007 16:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2007 Amber jaki masz wyłaz? Rozmiar 120x70 i jest taki standardowy, drewniany, ze schodami opuszczanymi na dol ... A zly kupilam? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jezier 05.06.2007 16:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2007 Chyba dobry. Zaciekawiło mnie określenie - piękny Pomyślałem, że może masz coś co bym chciał mieć. http://www.jezier.republika.pl/drabina.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 05.06.2007 17:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2007 Eeee ... dla mnie jest piekny ... Jako mieszkanka bloku nie dostapilam jeszcze zaszczytu posiadania osobistego wylazu i stad pewne zafascynowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jezier 05.06.2007 17:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2007 Na pewno. Ja swój drewniany mam ponad trzy lata więc zdąrzył mi obrzydnąć.A tak poza tym to chyba znalazłem wreszcie działkę która spełnia podstawowe wymagania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betsi2006 05.06.2007 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2007 Betsi, A na jakie drewno w ostatecznosci sie zdecydowalas? Kupilam sobie dzisiaj wylaz na strych No piekny jest Nie moge sie doczekac kiedy mi go zamontuja i swobodnie bede moga podglac co tez sie na strychu dzieje Zdecydowałam się w końcu na dąb ( wynegocjowałam obniżkę ceny) Skoro wyłaz na strych może być piękny, to myślę, że moje schody też brzydkie nie będą ( choć niestandartowe) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betsi2006 05.06.2007 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2007 A tak poza tym to chyba znalazłem wreszcie działkę która spełnia podstawowe wymagania. To świetnie, że w naszej okolicy mozna jeszcze coś kupić. A jak ceny? Dalej idą w górę czy tylko niekórzy je tak zawyżają? Czy za 50k można kupić działeczkę ok. 1000m2? Bo np. jeszcze rok temu można było za tą cenę kupić w Złotokłosie i bliżej Prażmowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jezier 05.06.2007 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2007 Problem jest taki, że nie ma działek na sprzedaż. Bardzo ciężko coś znależć. W zeszłym tygodniu pojechałem obejrzeć działkę 1000 m2 (20x50 m), za 80 tys. Okazało się, że jest to ogródek działkowy przy blokach po byłym PGR. Z jednej strony uliczki bloki a z drugiej ogródki.Obrzydlistwo.Za 50 tysięcy to niczego się nie kupi. 50 zł/m2 to kosztują w dalszych okolicach działki rolne. Niestety o powierzchni powyżej 10 000m2. Szukałem działki w gminie Tarczyn. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betsi2006 05.06.2007 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2007 Jezier W takim układzie gratuluję Ci znalezienia czegoś ciekawego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barozi 05.06.2007 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2007 Ja się zastanawiam nad jedną rzeczą. Jadąc tylko z Krupiej Wólki do Łosia przez Piskórkę, widzę masę ziemi, którą powoli zasiedlają domki. Jak to jest, czy nikt tego nie sprzedaje, czy po prostu trzymają to właściciele aby procentowały?? Przecież tego jest od groma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jezier 05.06.2007 22:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2007 Aby z pola zrobić teren pod budownictwo jednorodzinne potrzeba i dużo kasy i dużo cierpliwości. Zmiana planów przestrzennych, podziały geodezyjne, uzbrojenie, często zdrenowanie. Potem przychodzą podatki - Adjecenski i VAT. A jak ziemia ma nieuregulowane sprawy własnościowe?Jak jeździłem i szukałem działek to się okazuje, że bardzo dużo ziemi miejscowi rolnicy sprzedali za grosze kilka lat temu. Np w miejscu gdzie ja mam działkę (za 60 tys w 2002 r.) z rok czy dwa lata wcześniej (przed podziałem można było kupić 20 tys. m2 za 200 tys. i to było za dużo aby znalazł się kupiec. Pamiętam jak pod koniec 2001 r. chciałem kupić dwie działki razem 4000 m2 po 10 zł za 1m2 we wsi Ruda, ale się wycofałem z transakcji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Depi 05.06.2007 22:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2007 A ja się zastanawiam nad czyms bardzo prozaicznym - kto mi daje warunki techniczne przyłącza do sieci wod-kan??? MPWiK, czy dzielnica? Wygląda na to, że jest tu jakis zbieg kompetencji. Pani w Dzielnicy powiedziała, że najpierw do nich trzeba złożyć wniosek o wydanie warunków przyłącza wod-kan i potem, w przypdaku negatywnej opinii dot. przyłączenia, wniosek o wydanie warunków zagospodarowania ścieków, wód opadowych i czegośtam... Jestem niby prawnikiem, ale nic z tego już nie rozumiem... Może mi ktoś wyklarować? Pliz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barozi 05.06.2007 22:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2007 Niestety nie pomogę ci. Ja w sprawie przyłącza wody szedłem do przedsiębiorstwa wod-kan. I tak wszystko załatwiłem. Nie mam kanalizacji, ale pewnie tam też się takie rzeczy załatwia. A co jeśli odmówią przyłączenia. Tego wolałbym nie wiedzieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Depi 05.06.2007 22:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2007 A czy do inzyniera ruchu musze się udać jeśli z mojej działki nie ma wyjazdu na drogę publiczną? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 06.06.2007 06:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2007 Jezier, gratulacje! Znalezienie odpowiedniej dzialki jest dzisiaj wyjatkowo trudne. I nie tylko ceny w tym przeszkadzaja Znikoma podaz tez nie ulatwia Oj wiemy cos o tym ... Czy spotkaliscie sie gdzies zdobrymi cenami na balustrady do schodow z nierdzewki, polaczonej z drewnem, wypelnionej szklem? Czy cena 1.100 - 1.200 netto/1mb to standard? Qrcze te balustrady musze miec dosc szybko, bo inaczej nie pozbede sie chorobliwego strachu, gdy moja sucz zaczyna buszowac po domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 06.06.2007 06:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2007 A czy do inzyniera ruchu musze się udać jeśli z mojej działki nie ma wyjazdu na drogę publiczną?Poczytaj dziennik Nefer , Ona pewnie o tym pisala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts