2112wojtek 15.06.2007 07:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2007 Czy wy naprawde nie rozumiecie sarkazmu? Bredzisz koles i tyle. i żeby było jasne bo poprzednio chyba nie zrozumiałes. NIE UWAŻAM ciebie ZA JAKIEGOKOLWIEK PARTNERA DO DYSKUSJI. CZYTAJĄCTWOJE WYPOWIEDZI NA INNYCH WATKACH DOSZEDŁEM DO WNIOSKU ZE...... Wszystkich bardzo przepraszam za ton swojej wypowiedzi ( z dwoma wyjątkami) Widze , ze Ci nerwy puszczaja i caps sie wlacza. Nie jestem dla ciebie zaden "koles". Przy okazji chcialbym ci powiedziec , ze twoje wirtualne tworzenie tutaj na Forum, wokol swojej osoby, obrazu czlowieka milego, kulturalnego i uczynnego jest wielka obludą. Nie wiesz tego nawet ale mialem niemiłą okazje spotkac cie w "realu" i z krotkiej rozmowy jaka mialem okazje wowczas uslyszec, okazales sie zwyklym, ordynarnym gburem. Tak, tak swiat jest maly a ja czesto przebywam w okolicach Piaseczna. Ale zeby bylo merytoryczniej Zaden szyber nie zapewnia nawet w polowie takiej szczelności jak zamknieta komora spalania Ja nic takiego nie pisalem, ze szyber zapewnia szczelnosc. Napisalem tylko , ze zamkniety szyber likwiduje efekt powstawania chlodni kominowej. Czyzby czytanie bez zrozumienia ? A moze proba wyjscia z twarza ? Troche to trudne, jak sie ma dwa oblicza. Nie tlenu tylko powietrza , taka mała uwaga. Proponuje wikipedię. Na początek. Znakomite. Zmien czytanki, ja zas "na poczatek" proponuje najlepiej te od chemii i fizyki do klasy 6 i nie osmieszaj . Wikipedia swobodnie tworzona przez czesto niedouczonych internautow, zawierajaca wiecej bledow merytorycznych niz obiektywnej prawdy jako zrodlo wiedzy ?? Daj spokoj. Jak widzisz, ja w przeciwienstwie do ciebie nie lekcewaze nawet takiego zwyklego "ordynusa" jak ty i na tematy zwiazane z budowa moge porozmawiac bez nerwow.Zwlaszcza , ze piszesz jak wyrocznia o rzeczach, o ktorych masz zaiste mgliste pojecie. W kazdym razie o oswietleniu i kominkach bankowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Depi 15.06.2007 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2007 Ojejku... Ale zadyma.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Depi 15.06.2007 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2007 Wszystkich bardzo przepraszam za ton swojej wypowiedzi ( z dwoma wyjątkami) Kto jest drugim? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zazdrośnica 15.06.2007 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2007 Ojejku... Ale zadyma.... niop jak dojdą do głosu "prawdziwi" faceci Ej wszystkie rady są bardzo cenne, zawsze można potem zweryfikować i skonfrontować zagadnienia, a najlepiej przeżyć w praktyce oby bez szkód większych, domy budowano od baaardzo dawna, ludzie mieszkają nawet w 100-letnich domach. Naprawdę nie trzeba mieć tych wszystkich wynalazków żeby żyć szczęśliwiej, może byłoby ciut wygodniej ale nie jest to kwestia życia i śmierci. Mi np. by się przydała rzecz naprawdę codzienna i prozaiczna wydawałoby się w XXI wieku jak gaz ziemny i kanalizacja ale niestety tam póki co nie będzie i na razie oprócz grzania kominkiem nic innego nie wprowadzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jewrioszka 15.06.2007 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2007 Wszystkich bardzo przepraszam za ton swojej wypowiedzi ( z dwoma wyjątkami) Kto jest drugim? Depi niema drugiego, jest całe wazeliniarskie kółko różańcowe rrmi i spółka. , wiecznie wzywane na pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 15.06.2007 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2007 Podobnie jak Zazdrosnica, marze o kanalizie i gazie Na gaz mamy bliska perspektywe, ale ta kanaliza ... Betsi, no wlasnie. Farba czy gres? Ostatecznie u nas na pewno bedzie gres. To samo na chodach wejsciowych. Dom kupilam, juz ze schodami wylanymi, wiec troche w gruzach legly plany na schody z kostki brukowej ... No nic ... i z tym jakos trzeba bedzie zyc Zastanawiam sie jednak nad jednym. Moze cos doradzicie. Czy oblozyc je normalnym gresem, czy tymi specjalnymi plytkami do schodow (z zaokraglonymi krawedziami, wyznaczajacymi granice schodow)? Glazurnicy wczoraj pracowali do 24.00 Mam taki wzorek na podlodze, ze szlifuja i o pomste do nieba wolaja Ale musze przyznac, ze pieknie ukladaja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barozi 15.06.2007 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2007 Witam, Może lamerskie pytanie, ale... Kto jest ten Stary?? Wszyscy używają tego pseudo, ale ja jak do tej pory nie załapałem. Może nie potrzebowałem Prosiłbym też o namiar na niego skoro ma fajne drzwi... Bartek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 15.06.2007 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2007 Nasze wejście do domu będzie się robiło i usilnie namawiam męża, żeby wyłożyć kostką (łącznie ze schodami). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Depi 15.06.2007 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2007 Podobnie jak Zazdrosnica, marze o kanalizie i gazie Na gaz mamy bliska perspektywe, ale ta kanaliza ... Tia - kanaliza to nawet u mnie marzenie ściętej głowy. Może moje wnuki... Na warunki podłaczenia gazu nie mogę się doczekać już od 3 miesięcy. Tak złej obsługi to nawet u nas w administracji chyba nie ma. Wracając do poprzednio zadanego pytania, które wszyscy olali, to czy słyszeliście cos o tym, jakoby do podłączenia prądu budowlanego potrzebne było PnB??? No i czy muszą ciągnąć prąd z najbliższego słupa w sytuacji, gdy kabel NN biegnie po mojej działce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betsi2006 15.06.2007 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2007 Ojejku... Ale zadyma.... Dołaczam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Depi 15.06.2007 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2007 Z tym " moim" Zenonem? Jesli tak to znaczy że konczą u mnie i idą do Ciebie. Zapytaj przede wszystkim jaki termin wykonania przyjmują, bo on ma małe ekipy - 3os. Czy to nie będzie dla Ciebie za długo. Choć u sąsiada buduje 3 chłopa i dom w oczach rosnie. Owszem, z Twoim Spotkałem się z nim wczoraj. Całkiem inaczej go sobie wyobrażałem Ma sporządzić wycenę. O ile budowali Twój? Ja tak myślę, że 6-8 tyg na surowy to jest maksimum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betsi2006 15.06.2007 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2007 Amber, Rrmi Garaż bedzie na początku pomalowany a potem gres ( przygotowano odpowiedni poziom podłogi) Uf, wylewki zrobione - ale "jazda" była Też marzy mi sie taras i wejście i schodki z kostki brukowej. W przyszłym tygodniu powinnam mieć jakąś wstepną, pierwszą ofertę. Aż się boję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 15.06.2007 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2007 Wracając do poprzednio zadanego pytania, które wszyscy olali, to czy słyszeliście cos o tym, jakoby do podłączenia prądu budowlanego potrzebne było PnB??? Energetyka rządzi się swoimi prawami. Bodajże w warunkach przyłączeniowych mam napisane, że dostawa prądu nastąpi po przedłożeniu PnB. I tak było, elektryk który zakładał erbetkę poprosił jeszcze o: 1. warunki przyłączeniowe 2. dowodów wpłaty zgodnych z umową przyłączeniową 3. mapę geodezyjną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betsi2006 15.06.2007 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2007 O ile budowali Twój? Ja tak myślę, że 6-8 tyg na surowy to jest maksimum. Zenon nie budował mojego stanu surowego. Buduje od ścian działowych wewn. i ziemi na podłodze. Ale poprzedni ( ) zbudowali stan surowy z dachem pokrytym dachówką w 2,5 mieś. W ekipie było 4-5 pracowników. Pisałeś, że nie tak sobie wyobrażałeś szefa firmy. Masz negatywne czy pozytywne spostrzeżenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Depi 15.06.2007 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2007 Pisałeś, że nie tak sobie wyobrażałeś szefa firmy. Masz negatywne czy pozytywne spostrzeżenia? Hehe Oczekiwałem starszego, grubawego faceta - takiego typowego szefa ekipy. A tu wyskakuje w sumie młody facet o wyglądzie lekko hipisowatym, w seksi koszulce na ramiączkach, z kolczykiem itp. No lekko się zdziwiłem Ogólnie spoko - może nieco mało wylewny, ale konkretny. Zobaczymy jaką przedstawi ofertę. Rozumiem, że jesteś z jego działań zadowolona? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Depi 15.06.2007 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2007 I tak było, elektryk który zakładał erbetkę poprosił jeszcze o: 1. warunki przyłączeniowe 2. dowodów wpłaty zgodnych z umową przyłączeniową 3. mapę geodezyjną OK - to wszystko mam i im dam, no problem. Tylko po co im PnB? Może jeszcze prawomocne??? Dzizas... Gdybym nie pracował na parterze to bym się już rzucił z okna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jewrioszka 15.06.2007 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2007 U nas PnB było potrzebne. Podczas podpisywania umowy nawet dane do niej przepisali. Ale mapki do celów projektowych nie chcieli, chyba że ja juz wczesniej do ZEWT dałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jewrioszka 15.06.2007 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2007 Ojejku... Ale zadyma.... Dołaczam Betsi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betsi2006 15.06.2007 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2007 [ Hehe Oczekiwałem starszego, grubawego faceta - takiego typowego szefa ekipy. A tu wyskakuje w sumie młody facet o wyglądzie lekko hipisowatym, w seksi koszulce na ramiączkach, z kolczykiem itp. No lekko się zdziwiłem Rozumiem, że jesteś z jego działań zadowolona? Rany, Depi, nie widziałam u niego kolczyka w uchu A może to nie był on tylko jego brat? Na pewno Zenek? To że w miarę młody to OK. Zenek wczoraj sam własnymi ręcami wylewki u mnie kończył ( i to mi się podobało - bo wylewkarze mniej )[/i] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misze78 15.06.2007 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2007 Barozi, Nie wiem czy stary sprzedaje drzwi, ale na pewno ma okna. Mi mierzył wczoraj. Namiary wysyłam na priv. Michał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts