Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Piaseczno i okolice

anatak

Recommended Posts

• Odpowiedzi 15k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Rany, Depi, nie widziałam u niego kolczyka w uchu :lol: A może to nie był on tylko jego brat? Na pewno Zenek?

Wiesz co - może mi się zdawało, może to jakaś inna świecąca ozdobra - jakiś wisiorek na rzemieniu może?

Nie wiem - wyglądał fajnie. Na pewno miał brodę i nieco długawe pióra.

Witam

Kiedyś sie już tutaj pojawiłem się, ale to było z jakieś 50 stron temu, wobec czego Witam ponownie.

Depi widzę, że poszukujesz odp. ws prądu i może mój przypadek Ci pomoże.

Ja starałem sie o przyłącze zanim dostałem PnB. Mój elektryk zaproponował takie rozwiązanie. Napisałem oświadczenie, że staram się sie o PnB i lada chwila będę je miał, a prąd jest mi niezbędny do zainstalowania ogrodzenia i przygotowania działki do budowy. Zobowiązałem się że kopie PnB dostarczę w ciągu 1 m-ca. No i przeszło.

MebThx za podpowiedź. Rozmawiałem z elektrykiem i zasugerował, że mogę ew. zmienić warunki przyłączenia z "placu budowy" na "zaplecze budowy". To zdaje się ten sam myk, o ktorym mówiśz, lub coś a la.

W każdym razie chyba da się. Ale jestem zszokowany, bo jak to jest, że na tylu działkach jest prąd juz podłączony, choć nikt tam nie planuje żadnej budowy???

speek,

Jak u mnie glazurnicy skoncza i wszystko bedzie ok, to podam namiary :-)

Czy ja juz pisalam, ze sie ze soba nie nudze? ;) Dzisiaj na rondzie Warszawska/Pilsudskiego zatrzymalam sie przed przejsciem dla pieszych, aby przepuscic kobietke z dzieckiem, gdy nagle w tyl mojego auta zaparkowala terenowka. Zjechalam na chodnik przy Pilsudskiego, za mna stanela terenowka. Wyskakuje z niej kobieta (no normalkaaaaa ... jak te baby jezdza :evil: ... w dodatku blondynka :evil: ), ogladamy moje auto, jest rysa na zderzaku, poszly chyba strefy zgniotu, widac rowniez poprzeczne wybrzuszenia na lakierze nad tablica rejestracyjna. Mowie wiec "dokumenty wozu, prawo jazdy, ubezpieczenie, dowod". Kobieta na to z rozbrajajaca szczeroscia iz niczego takiego nie posiada :o Bedzie miala, ale moze jutro ... :o

Biore wiec telefon i dzwonie pod 112. I co? I wyobrazcie sobie, wstretny babsztyl zaczal mi grozic, iz jesli powiadomie policje to pozaluje a moja sytuacja sie pogorszy :o :evil: :evil: No coz ... jakos bede z tym zyc ;) Dzwonie dalej i skladam telefoniczne zawiadomienie. Moja sprawczyni, myk do auta i w dluga :o

No dobraaaa ... przeciez nie rzuce sie jej pod kola. Po telefonie jade na komisariat, dmucham w alkomat, 0,0% oczyfiscie :lol: , skladam zeznania, podpisuje, potem jeszcze cos podpisuje, znowu zeznaje, po chwili juz wiem do kogo nalezy auto, no i wychodze ... sprawa w toku :roll:

Z budowlanych newsow, mam juz gres na balkony. Fajny jest ... 8)

Mam jeszcze jedno pytanie odnosnie calej tej cudnej afery :D

Dlaczego pani pod 112 grozila , ze Twoja sytuacja sie pogorszy?

Nie jestem za dobrze wciaz w polskich realiach osadzona i nie bardzo rozumiem ?

hmmm a moze trafilas na zone mafii :roll:

Hmmm ... sadze, ze miala na mysli, ze po poinformowaniu policji bede miala nie tylko stukniete auto, ale tez ... stanie sie cos strasznego :o :lol: Zanim zrobila myk w dluga, tez zlapala za komorke i gdzies zadzwonila. Po czym z piskiem opon odjechala. Nie jestem zwyczajna odpuszczac ...

Policjant powiedzial, ze moze auto jest kradzione, albo kobieta nie ma prawa jazdy, albo kto ja tam wie ... Sadze, ze byla trzezwa ... jechala z malutkim dzieckiem w foteliku :roll:

EDIT: to nie pani z nr 112 mi grozila, tylko sprawczyni 8)

he , widac nie rozumiem pisanego , odczytalam to mniej wiecej tak , ze na policji powiedzieli , zeby nie zawracac glowy jakas stluczka .

spoko, spoko ... to ja tak napisalam, ze nie wiadomo kto mi grozil i dlaczego ;) Chyba z tego upalu jestem zakrecona jak wieczko od sloika ;)

speek,

Wszystko trwalo w porywach do 3 minut. Jesli Policja mialaby swoich szeregach nawet Batmana to sadze, ze by nie zdazyl ;)

rrmi,

Zerknij tutaj http://www.onninen.pl/oferta/producenci.asp?id=3