Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Piaseczno i okolice

anatak

Recommended Posts

Nawiązując do poprzedniego tematu, w piatek mój mąż miał taki przypadek:

Przy wjeździe ( w zasadzie na wjeździe) na parking SGGW na Ursynowie stoi smochód blokujący wyjazd z parkingu. W srodku facet, który gada przez telefon i pali papierosa, nie przejmuje się niczym.

Po dwukrotnym zwróceniu uwgi, żeby przeparkował samochód, ten wychodzi i dyskutuje ( delikatnie powiedziane) i na koniec wrzuca zapalonego peta do naszego samochodu przez otwarte okno prosto na nogi mojego syna.

Mój mąż zamiast dowalić facetowi w....... ( bo dziecko) dzwoni na policję.

Facet wsiada do samochodu i ucieka a mój mąż za nim. Tak objechali kawałek Ursynowa. Mój mąż cały czs rozmawiał przez tel. z policją mówiąc na bieżąco gdzie ten sk..... obecnie jedzie.

Po 10 min ściganki facet wyjechał na Puławską w stronę Piaseczna.

Ponieważ moi chłopcy nie mieli już czasu odpuścili, ale policja już czekała na niego na Puławskiej.

Pozostawiam to bez komentarza. :evil:

Z budowy:

W sobotę i niedzielę polewałam wylewki, bo za szybko schły.

Jutro kierbud oceni czy zrobione są dobrze czy jeszcze trzeba coś równać.

Dom prawie cały obłożony styropianem i w tym tygodniu dalszy ciąg elewacji.

Z zakupów:

Miało być oglądanie glazury i terakoty.

Było: plecak czarny, skórzany, koszulki, nowy telefon komórkowy.

:wink: :lol:

• Odpowiedzi 15k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Amber,

Trzeba było rzucić się na maskę... ;)

U mnie niestety dzisiaj cieśle nie przyjechali. Mieli jakiś wypadek i będą dopiero jutro. W sumie to dobrze, bo przynajmniej dzisiaj trochę posprzątam z Kasią na budowie.

Poza tym coraz bardziej zaczyna się klarować nasz projekt wnętrz. Z pomocą koleżanki, która zwraca nam tylko uwagę o nieprawidłowościach i podsuwa czasem ciekawe pomysły, wychodzi już całkiem przyjemne wnętrze.

P.S.

Mam do sprzedania 13 palet cegły MAX 220... Zainteresowanych zapraszam na PRIV.

Witajcie po dłuuuugiej przerwie (choc Was czytałam) znowu jestem;)

Amber, Betsi - niezbyt miłe te "przygody". Niestety chamy sa wszędzie;((( A juz zatrzymywanie się przed przejściem dla pieszych to jeszcze rzadkość, choc częściej sie zdarza niż kiedys. Niemniej jednak, ja zawsze patrzeę w steczne lusterko czy ten/ta za mna sie zatrzyma, a jak to ja jestem tym przechodniem to normalnie boje się wejść na ulice jesli ta ma więcej niz jeden pas, bo często jeden się zatrzyma a drugi jedzie :( :evil:

Betsi - nie mam słów na to co gość zrobił!!!!!

Dla pocieszenia powiem Wam, że mój Piotrek wracał sobie Puławska, jechał sobie spokojnie prawym pasem. Nagle zobaczył, że wjezdża na niego ciężarówa. Na szczęście zachamował, trabiąc na gościa. Gość pokazał mu jeden z palców swojej łapy i wjechał przed niego. I oczywiście złośliwie zwolnił. Mąż chciał go wyprzedzić, a ten mu zajeżdża drogę. W końcu Piotrkowi sie udało, ale ciężarówa przytarła mu lustreko. Piotrek w długa, a po drodze stał patrol. Mąz sie zatrzymał szybko powiedział o co chodzi, patrol zdążył zatrzymac ciężarówa i co....???? I nic. Policmajster powiedział," ale o co wogóle Panu chodzi "- do mojego Piotrka. Niby spisał ciężarówe, a gośc z ciężarówy paląc papierosa, po chwili rozmowy z policjantem, ciepnał kiepa na glebe i rzekł "to ja se ide" i wsiadł i odjechał!!!!! Czujecie bluesa??? A policjant co zrobił - skrzetnie spisywał Piotrka.

No, ja juz wymiekam, jak słysze takie historie.

Co do naszej budowy - to już marne szanse widzę, żebyśmy nawet na Boże Narodzenie sie wprowadzili. Ekipa dekarzy jeszcze nie weszła, bo murarze nie wybudowali kominów, bo stwierdzili, że już im sie znudziło na naszej budowie robić i sobie poszli na nastepna :o Właściciel f-rmy tez nie wiele może zrobić - bo oni powiedzieli, ze nie chce im się i niech inna ekipe do naszych kominów zmontuje. Dodam, że nic ich nie opierd...itp. Bylismy mili itp. Podobno juz jest jakiś murarz i od dzis ma murować. Ale to jest droga przez męke :x

Aaa... mam do Was 2 pytanka:

1. jakie macie zabezpieczenia przedlicznikowe (standard to 63 Amp), nam wychodzi więcej :o - to pytanie raczej do tych co tylko prund maja

2. Czy płacicie haracz jakieś f-rmie ochroniarskiej??? - do nas dobija się Solid

Pozdrawiam, aga

flamenco,

dzisiaj przejezdzalam przez Twoja ulice :-) Chyba dobrze wypatrzylam, ze cala konstrukcja drewniana juz wlasciwie u Ciebie stoi? Czy moze pomylilam dzialki? :roll:

W rzeczy samej. Na tej ulicy chyba tylko jeden drewniak w tej chwili jest w budowie i to jest mój drewniak :-).

14-go czerwca mieliśmy lekki atak paniki, bo nie zapowiadało się, żeby chłopaki zdążyli zadaszyć przed końcem czasu. Dziś już nie ma paniki: nie zdążyli.

Barozi - jesli to nie tajemnica, ile płacisz? Nam w wersji pds. proponują 80 zł, ale chcemy dokupić powiadomienie na telefon, i jeszcze nie wiemy ile za to trzeba dopłacić. aaa nie wiesz ile maja patroli w okolicy? Moi znajomi opowaidali, że ich firma ochroniarska miała 7 patroli w okolicy, a złodzieje włamali sie do 7 domów na raz (fikcyjnie) a obrobili 2 inne w tym samym czasie.

Po drogowych opowiesciach wiem, ze nie tylko ja mialam "szczescie" zauczestniczyc w klopotliwej sytuacji :roll:

Pineska,

My mamy umowe z Juventusem.

flamenco,

Oooo ... to dobrze wypatrzylam :-) Szybko rosnie Wam domek :-)

Pinesko,

Wspolczuwam z Toba ... Znikajace i nudzace sie ekipy to chyba jakas plaga :roll: Znajomym jedna ekipa tez nie ukonczyla budowy, wziela wieksza czesc kasy i nie pojawila sie nawet na wylewaniu stropu :roll:

U nas mimo, ze nastapilo ogromne "potkniecie" przy zabudowie poddasza, termin przeprowadzki jest staly ... Zobaczymy co z tych planow wyjdzie ... :roll: Wszak budowa uczy nas pokory ... ;)

1. jakie macie zabezpieczenia przedlicznikowe (standard to 63 Amp), nam wychodzi więcej :o - to pytanie raczej do tych co tylko prund maja

mam 63A i przydzial mocy 16KW

Nie wiem jaki macie przydzial ale aby przekroczyc 63A przedlicznikowego to trzeba sie naprawde postarac (pow 30KW?)

Czy wylewki z maszyny są samopoziomujące?

Wydaje mi się, że ta moja podłoga to taka równiuteńka nie jest ( widać było po kałużach, które zostały po podlewaniu wylewek).

Nie są. To tylko piach z wodą i cementem zmieszane i podawane przez pompę. Będzie tak równo jak ekipa potrafi zrobić.

Amber - juventus i scorpion mają najwięcej szyldów w naszej okolicy. Ale solid chyba nieźle walczy o teren.

Co do budowy - generalnie nasza ekipa budowała dobrze a szef jest naprawdę OK, chociazby ODBIERA ZAWSZE telefony :o :lol: Ale są już 2 miesiace po terminie, w związku z powyższym i nasza przeprowadzka też się przesuwa :cry:

No ale co ja tam bedę narzekać, z dobrych wiadomości jest to, że domek mi sie podoba :p

Czy wylewki z maszyny są samopoziomujące?

Wydaje mi się, że ta moja podłoga to taka równiuteńka nie jest ( widać było po kałużach, które zostały po podlewaniu wylewek).

Nie są. To tylko piach z wodą i cementem zmieszane i podawane przez pompę. Będzie tak równo jak ekipa potrafi zrobić.

A jeżeli podłoga nie jest równa, to kto powinien kupować wylewki samopoziomujące? Firma budująca dom czy ja?

A jeżeli podłoga nie jest równa, to kto powinien kupować wylewki samopoziomujące? Firma budująca dom czy ja?

To jak równa powinna być posadzka określa norma:

"PN-62/B-10144 Posadzki z betonu i zaprawy cementowej. Wymagania i badania techniczne przy odbiorze"

Amber

Jeździłaś za glazurą i terakotą. Gdzie jest duży wybór a gdzie nie warto jechać?

Może wreszcie w sobotę pojadę coś wybrać ( bo to już last minute) :wink:

Czy najpierw powinnam zaplanować wanny, prysznice i inne a potem glazurę?

Jak robiła Twoja architektka?

Betsi,

Z bliskich punktow polecam TTW Opex obok Galerii Mokotow, oraz Invest Decor na Pulawskiej 601, a z dalszych Inter Keram http://www.interkeram.pl/index.php?go=2

Jesli masz zdrowie i czas ;) mozesz sie wybrac na Bartycka. W szczegolnosci jesli wciaz poszukujesz kominka.

Co do projektowania lazienek, to zmienialo nam sie chyba 3 - 4 razy. Zarowno kafle, jak i ceramika. Co ciekawe do jednej lazienki dopasowywalam ceramike, do wczesniej kupionej armatury ;)

Kolejnosc jest chyba obojeta. Wazne miec jakis punkt zaczepienia i do niego potem dobierac kolejne materialy :-)

BTW gdy polewalam moje wylewki, zadne kaluze sie nie robily :roll:

juventus i scorpion mają najwięcej szyldów w naszej okolicy. Ale solid chyba nieźle walczy o teren.

A kogo możecie polecić do zrobienia instalacji alarmowej?

Nasza ekipa też ma lekką obsówkę, na razie podlewamy strop, albo podlewa się sam :wink: , ale trzeba zacząć już myśleć o innych rzeczach.

Fajnie mieszka się na wsi :) , ale codzienne dojazdu do i z Wa-wy mnie wykańczają.Dzisiaj skończyłam pracę, odebrałam dziecko z przedszkola, zawiozłam na trening piłkarski i w domu byliśmy grubo po ósmej.

Z trudem znajduję siły, żeby napisać ten tekst

Co do projektowania lazienek, to zmienialo nam sie chyba 3 - 4 razy.

I mi sie wizje zmieniaja , ale najgorzej z kuchnia .

Moja kuchnia ma 35 m2 .

Mam kilka zaproponowanych ustawien i wciaz nie wiem.

Dzieki za linka na plytki , chyba o to mi chodzilo.

Szukam kamienia naturalnego na sciane kominkowa