AmberWind 20.06.2007 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2007 Jesli nie zrobisz kostki to zaraz poprzeprowadzce , na jesieni bedziesz klela przy kazym deszczu. Chociaz czasem wypadaloby sie w kibelku zamknac Twoj wybor , przyznaje nielatwy. Co z baba od stluczki? Namierzyli ja? Co do kostki, to obawiam sie ze masz racje Drzwi mimo wszystko tez mi sie marza ... Jakos musze to wszystko upachac w budzecie A co do baby, to zostala namierzona. Teraz czeka nas dlugi proces przesuchan i konfrontacji. Naprawa mojego zderzaka w salonie to koszt ok. 1800 zeta. Nastepne auto, to bedzie wysoka terenowka ... Juz postanowilam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betsi2006 20.06.2007 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2007 [Betsi, Od Vegi wole sie trzymac z daleka Poszukaj na Forum, ktos ostro sie skarzyl na niesolidnosc i nieterminowosc Vegi. Od znajomych slyszalam rowniez niepochlebne opinie ... Amber Dzieki za informacje. Znalazłam 1 niepochlebną opinię na temat tej firmy i to w dodatku bardzo skromną " niesolidni". Na pewno wezmę to pod uwagę przy nastepnym spotkaniu z facetem ( projekt - pomysł szefa f-my był bardzo ciekawy). Ale znam też ludzi, którzy byli zadowoleni z jego usług. I co tu wybrać? BTW poprzednia firma, która budowała mój dom też była z polecenia i nikt złego słowa na nią nie mówił a tu takie rozczarowanie............... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
speek 20.06.2007 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2007 Odnosnie obrobek zgadzam sie z Jewrioszka- gore biora wzgledy estetyczne.Ja tak wlasnie zrobie.Drzwi - trudny temat.Wybieracie super zbezpieczenia to i drzwi staja sie drozsze.Ja osobiscie nie polecam drzwi metalowych.Natomiast drewnine sosnowe tansze ,debowe drozsze.Sosna jak jest spieta od wewnatrz tasma sprawuje sie dobrze.Ale ubezpieczyciele zadaja aby mialy blokady i tu niech Depi sie wypowie- to nie jest zgodne z prawem- zmienic ubezpieczyciela.A i tak oknami do domow wlaza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuber 20.06.2007 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2007 Grafinka napisała Podjedź do Piaseczna na ul. Dworcową 20 do punktu z drzwiam i oknami - mają drzwi różnych firm - drewniane od 1 700 złotych ponoć - dokładnie nie oglądałam, ale pytałam od jakiej ceny są. Punkt na Dworcowej znam, bo kupowałam tam okna, ale w temacie drzwi jakoś nic mnie nie powaliło.Zajrzę jeszcze raz i obejrzę dokładniej. Może jakiś rabacik się znajdzie dla stałego klienta? W temacie drzwi to ja chcę proste, z ładnym, najlepiej poziomym przeszkleniem z boku, w kolorze "Złoty dąb" a z drugiej strony nie mogą być za proste typu" antywłamaniowa decha" z supermarketu.Akurat w firmie krakowskiej znalazłam wzór idealny.Jak się zamówi bezpośrednio u nich-montaż gratis. Mam też wycenę bramy garażowej , segmentowej Wiśniowskiego. Bez przetłoczeń, złoty dąb, nawet ładnie imituje drewno. 240x210 z napędem 4400. I dowiedziałam się , że niebawem podniosą ceny bram wjazdowych. Depi moje gratulacje. Jak znajdę drzwi wewn. za 3 tys lub więcej dam znać Na razie najdroższe jakie widziałam / na Bartckiej/ kosztowały coś koło 2 tys. Były piękne, ale na pewno ich nie kupię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 20.06.2007 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2007 Znalazłam 1 niepochlebną opinię na temat tej firmy i to w dodatku bardzo skromną " niesolidni". Moim zdaniem nalezy brac pod uwage fakt , ze niektorym nic nie pasuje. Ot wiecznie narzekajacy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuber 20.06.2007 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2007 Amber Dzięki za namiar na alarmy.Dopiero teraz przeczytałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
speek 20.06.2007 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2007 Mnie wykonano uziom fundamentow i gruntu.Ponoc nie powinno sie stosowac uziemienia calkowitego- zbiera wyladowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
speek 20.06.2007 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2007 Bardzo budujace sa opinie na temat firmy JADAR - to tez kostka.Odlotowe projekty ,ceny w normie a wykonawstwo profesjonalne.Ale jak to jest ? nie wiem.To duze firmy i ceny wysokie.A mzeS Kazia z Zebrzydowic?Chyba,ze Depi uruchomi produkcje Szykam tynkarzy i ekipy od docieplen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 20.06.2007 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2007 Bardzo budujace sa opinie na temat firmy JADAR - to tez kostka.Odlotowe projekty ,ceny w normie a wykonawstwo profesjonalne.Ale jak to jest ? nie wiem.To duze firmy i ceny wysokie. hmmm ... to jak w "normie", czy "wysokie"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betsi2006 21.06.2007 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2007 Bardzo budujace sa opinie na temat firmy JADAR - to tez kostka.Odlotowe projekty ,ceny w normie a wykonawstwo profesjonalne.Ale jak to jest ? nie wiem.To duze firmy i ceny wysokie. A gdzie te opinie mozna przeczytać? Czy są to opinie ustne od kogoś kto układał kostkę z tą firmą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
speek 21.06.2007 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2007 O kostce przeczytasz w grupie Wawer - fripp,wbratWymiana doswiadczen-Koszt kostki brukowej i polozenie-posty impulsWnetrza -Jaka kostka brukowa - pattaya Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 22.06.2007 06:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2007 A u nas wczoraj zalewali strop nad parterem. Za każdym razem gdy nasza ekipa kończy jakiś etap nachodzą mnie czarne myśli, czy panowie pojawią się w następnym tygodniu. Do tej pory wracali... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Depi 22.06.2007 06:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2007 ms. Masz cały wylewany (monolit) czy jakąś terrivę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 22.06.2007 07:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2007 ogólnie to terivę 1, ale w dwóch miejscach monolityczny (teriva nie dałaby rady). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GreniuSowa 22.06.2007 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2007 Witam, macie może jakieś namiary na w miarę tanią (ale oczywiście dobrą) podsypkę w okolicach Bobrowca? z góry dziękuję za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Depi 22.06.2007 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2007 ms. Dzięki - może jednak wrócę do koncepcji płyt kanałowych i połącze to z częścią monolitu. Z innej beczki - robicie szamba czy POS-ie? Wiem, że Mani mam POS-ia, a jewrioszka szambo. Jak reszta? Czemu tak, a nie inaczej? PS. I ile Was to kosztowało? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 22.06.2007 13:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2007 Jeszcze jest trzecia opcja - kanalizacja. Jeśli to mniejszość na naszym wątku, to ja należę do mniejszości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Depi 22.06.2007 14:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2007 Kurcze. Niektórzty mają fajnie. U nas kanaliza jest w daaaalekich planach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 22.06.2007 14:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2007 - może jednak wrócę do koncepcji płyt kanałowych i połącze to z częścią monolitu. I masz racje , uwazam , ze to najprostsze rozwiazanie.Gdybym miala miec dom ze stropem to na pewno bylyby to takie wlasnie plyty. Takie mialam te w poprzednim domu , w ktorym bylo pietro. A Ty masz poddasze uzytkowe czy pietro? Ja mam szambo ,bo tak gmina mi nakazala ze wzgledu na wilkosc dzialki. Oczyszczalnia moze byc jesli dzialka ma 1500 m2 , ja mam troszke mniej ok 1400 m2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 22.06.2007 14:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2007 Depi, U nas jest szambo. A dlaczego szambo a nie POS, poniewaz (kolejnosc argumentow nie jest przypadkowa ): - lubie sobie polac to tu to tam Domestos i inne tego typu srodki - kanaliza ma byc za 2 - 3 lata - dzialke mam za mala na POS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts