Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Piaseczno i okolice

anatak

Recommended Posts

Jesli nie zrobisz kostki to zaraz poprzeprowadzce ,

na jesieni bedziesz klela przy kazym deszczu.

Chociaz czasem wypadaloby sie w kibelku zamknac :D

Twoj wybor , przyznaje nielatwy.

Co z baba od stluczki?

Namierzyli ja?

Co do kostki, to obawiam sie ze masz racje :roll: Drzwi mimo wszystko tez mi sie marza ... Jakos musze to wszystko upachac w budzecie 8)

A co do baby, to zostala namierzona. Teraz czeka nas dlugi proces przesuchan i konfrontacji. Naprawa mojego zderzaka w salonie to koszt ok. 1800 zeta. Nastepne auto, to bedzie wysoka terenowka ... Juz postanowilam 8)

• Odpowiedzi 15k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

[Betsi,

Od Vegi wole sie trzymac z daleka :roll: Poszukaj na Forum, ktos ostro sie skarzyl na niesolidnosc i nieterminowosc Vegi. Od znajomych slyszalam rowniez niepochlebne opinie ...

Amber

Dzieki za informacje. Znalazłam 1 niepochlebną opinię na temat tej firmy i to w dodatku bardzo skromną " niesolidni". Na pewno wezmę to pod uwagę przy nastepnym spotkaniu z facetem ( projekt - pomysł szefa f-my był bardzo ciekawy). Ale znam też ludzi, którzy byli zadowoleni z jego usług.

I co tu wybrać?

BTW poprzednia firma, która budowała mój dom też była z polecenia i nikt złego słowa na nią nie mówił a tu takie rozczarowanie...............

Odnosnie obrobek zgadzam sie z Jewrioszka- gore biora wzgledy estetyczne.

Ja tak wlasnie zrobie.

Drzwi - trudny temat.Wybieracie super zbezpieczenia to i drzwi staja sie drozsze.Ja osobiscie nie polecam drzwi metalowych.Natomiast drewnine sosnowe tansze ,debowe drozsze.Sosna jak jest spieta od wewnatrz tasma sprawuje sie dobrze.Ale ubezpieczyciele zadaja aby mialy blokady i tu niech Depi sie wypowie- to nie jest zgodne z prawem- zmienic ubezpieczyciela.

A i tak oknami do domow wlaza.

Grafinka napisała

Podjedź do Piaseczna na ul. Dworcową 20 do punktu z drzwiam i oknami - mają drzwi różnych firm - drewniane od 1 700 złotych ponoć - dokładnie nie oglądałam, ale pytałam od jakiej ceny są.

Punkt na Dworcowej znam, bo kupowałam tam okna, ale w temacie drzwi jakoś nic mnie nie powaliło.Zajrzę jeszcze raz i obejrzę dokładniej.

Może jakiś rabacik się znajdzie dla stałego klienta? :wink:

W temacie drzwi to ja chcę proste, z ładnym, najlepiej poziomym przeszkleniem z boku, w kolorze "Złoty dąb" a z drugiej strony nie mogą być za proste typu" antywłamaniowa decha" z supermarketu.Akurat w firmie krakowskiej znalazłam wzór idealny.Jak się zamówi bezpośrednio u nich-montaż gratis.

Mam też wycenę bramy garażowej , segmentowej Wiśniowskiego.

Bez przetłoczeń, złoty dąb, nawet ładnie imituje drewno. 240x210 z napędem 4400.

I dowiedziałam się , że niebawem podniosą ceny bram wjazdowych.

Depi moje gratulacje. :lol:

Jak znajdę drzwi wewn. za 3 tys lub więcej dam znać :wink: :wink: :wink:

Na razie najdroższe jakie widziałam / na Bartckiej/ kosztowały coś koło 2 tys. Były piękne, ale na pewno ich nie kupię :cry:

ms. Dzięki - może jednak wrócę do koncepcji płyt kanałowych i połącze to z częścią monolitu.

Z innej beczki - robicie szamba czy POS-ie? Wiem, że Mani mam POS-ia, a jewrioszka szambo. Jak reszta? Czemu tak, a nie inaczej?

PS. I ile Was to kosztowało?

- może jednak wrócę do koncepcji płyt kanałowych i połącze to z częścią monolitu.

I masz racje , uwazam , ze to najprostsze rozwiazanie.Gdybym miala miec dom ze stropem to na pewno bylyby to takie wlasnie plyty.

Takie mialam te w poprzednim domu , w ktorym bylo pietro.

A Ty masz poddasze uzytkowe czy pietro?

Ja mam szambo ,bo tak gmina mi nakazala ze wzgledu na wilkosc dzialki.

Oczyszczalnia moze byc jesli dzialka ma 1500 m2 , ja mam troszke mniej ok 1400 m2.