Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Piaseczno i okolice

anatak

Recommended Posts

Kostka o ktorej pisze rrmi to Vega w Nowej Woli i Lesznowoli.

raczej nie , ale jak obiecalam zapisze namiary przy najblizszej okazji.

W Lesznowoli , ani w tej drugiej woli to chyba nawet nie bylam :D

Wiec nie moglam widziec , chyba , ze sie mieszcza przy Krakowskiej

• Odpowiedzi 15k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Zakład produkcyjny Bruk-Mann jest w Głoskowie.

:oops: Często koło nich przejeżdżamy i oczywiście nie spisałam numeru telefonu. :oops:

Wiem gdzie to jest i często obok przejeżdżam, ale nie polecano mi tej firmy bo mają słabą ( czyt. kruchą, łamliwą, słabej jakości kostkę).

Veka brukarstwo nie jest w Al. Krakowskiej tylko na drodze Piaseczno-Magdalenka przy skręcie na Jazgarzew przy światłach. Jestem umówiona tam w czwartek :wink:

Ale Rrmi, nie podejmuję jeszcze ostatecznej decyzji, więć spisz ten numer, pls.

Wciaz jestem na etapie, albo drzwi wewnetrzne, albo podjazd i taras :lol:

Przerabiam temat drzwi wewn. Po sprawdzeniu 3 firm ..... rece i nogi sie podemną ugięły. Cena z ościeżnicą, klamką i montarzem nie schodzi poniżej 1800zł ( przynajmniej z tych co mi się podobają). Sprawdziałm Pol-Skone, Technidoor i Porta - ( ale wyczytałam, że te są do niczego a drogie).

Szukam dalej :wink: bo mam zamiar kupić i drzwi wewn. i kostkę. :roll:

Słoń jest znakiem rozpoznawczym firmy Bruk-Bet, Lesznowola, ul. Słoneczna 217.

http://www.bruk-bet.pl

A z Bruk-mann'em chyba rzeczywiście jest jakieś nie halo, bo nigdy nie widziałam tam klientów.

Większym powodzeniem cieszą się stawy po drugiej stronie drogi. O każdej porze dnia i nocy ktoś moczy kija.

Zajrzysz do nas raz na miesiąc w intesach i dziwisz się, że nikt się nie rzuca do dzielenia namiarami.

Jak widać wszyscy mają albo drogich, albo złych (mój akurat jest drogi). :wink:

Jeśli szukasz elektryka do podłączenia prądu budowlanego lepiej weź z mafii ZEWT. Lista referencyjna wisi w budynku (chyba) B.

szczerze mowiac myslalam, ze to forum sluzy wymianie doswiadczen i pomaganiu sobie, ale widocznie sie ludzilam. Ms. jesli nie chcesz nie pomagaj.

Moze trudno to sobie wyobrazic, ale sa rowniez tacy, ktorzy wchodza na forum zeby poczytac, skorzystac z doswiadczen innych, nauczyc sie czegos. Niestety dopiero zaczynam budowe i malo sie na tym znam, wiec nie udaje specjalisty i nie wypisuje rad dla innych.

Prad mam juz podlaczony, elektryk potrzebny mi do zrobienia instalacji w domu.

Coli , ja najmocniej przepraszam , nie zauwazylam Twojej prosby.

Osobiscie nie odnosze wrazenia , ze nalezy wypowiadac sie w grupie piaseczynskiej , zeby moc o cos zapytac.

To byloby niedorzeczne .

Elektryka nie polece Ci , bo moj jest tak zajety , ze ledwo znalazl czas dla mnie , tylko ze wzgledu na to , ze robil wczesniej w pierwszej czesci domu , ktora juz jest.Popatrz w watkach o dobrych wykonawcach .

coli,

moj elektryk jest dobry, ale do tanich na pewno nie nalezy. Jego cena z lutego to 50 zeta, wiem ze obecnie bierze jeszcze wiecej.

rrmi,

Odwiedzilam dzisiaj trzech szklarzy. Najbardziej sensowy wydaje sie ten przy ul. Kosciuszki 31 (w bramie). Znajdziesz tam duzy wybor szkla, oraz oczywiscie lustra. Ceny sa umiarkowane. Mozna rowniez zamawiac lustra z montazem i transportem.

My bedziemy tam zamawiac cale mnostwo poleczek, pare luster i szyby do dziur w scianie, ktore wlasnie wydlubalismy :lol:

Przerabiam temat drzwi wewn. Po sprawdzeniu 3 firm ..... rece i nogi sie podemną ugięły. Cena z ościeżnicą, klamką i montarzem nie schodzi poniżej 1800zł ( przynajmniej z tych co mi się podobają). Sprawdziałm Pol-Skone, Technidoor i Porta - ( ale wyczytałam, że te są do niczego a drogie).

Szukam dalej :wink: bo mam zamiar kupić i drzwi wewn. i kostkę.

Betsi

Ja szukam drzwi zewn. i przy okazji oglądam też wewn.

Dzisiaj w tym celu odwiedziliśmy Bartycką.

Faktycznie , wszystko 1800 albo wyżej. :evil: I nie zawsze jakość idzie w parze z ceną.A jeżeli coś mnie zachwyciło to już cena powyżej 2 tys.

Ale znalazłam jedną firmę, gdzie cena niby 1700 z wszystkim, ale podobno pani skłonna do negocjacji i rabatów.Drzwi z drewna klejonego warstwowo, naprawdę piękne i solidnie zrobione.A w sprawie drzwi naprawdę wybredna jestem :wink:

Nie płacisz dodatkowo np. za przeszklenia z mlecznego szkła i.t.p. Jutro zadzwonię i porozmawiam na temat możliwych rabatów przy większym zamówieniu.

http://www.edendrzwi.com.pl

Bartycka 26 paw.51

Drugi namiar to podawana też przez Grafinkę Dworcowa 20 w Piasecznie.

Tam mają drzwi Derpal.Też drewno.Wzory nieco gorsze, ale da się przeżyć.

I cena 1100-1200.Też solidna robota.

http://www.derpal.com.pl

Ja najpierw spróbuję "urobić" panią na Bartyckiej, jeżeli nie, biorę derpala.

Nie stać mnie na bezfelcowe za 2200 :(

Poza tym obejrzałam w realu drzwi zewn. z Krakowa , o których niedawno pisałam i naprawdę są warte swojej ceny.Spokojnie mogą konkurować z Calem.

Ale cenowo, też niestety pułap calowski.Jeżeli ktoś nie liczy każdej złotówki, z czystym sumieniem polecam!

Aha! i na Bartyckiej 24, chyba pawilon 371 / na przeciwko 170/ w związku ze zmianą ekspozycji wyprzedają zlewozmywaki Franke i inne z górnej półki, przecenione niektóre z fragranitu np. do 50%.

Ja jeszcze nie wiem , jaką będę miała kuchnię , więc nie mogłam skorzystać :cry:

Zuber

Dzieki bardzo za info o drzwiach. Bardzo przydatne.

Te drzwi Derpal są chyba niezłe. Jutro będę w naszych okolicach to zajżę na Dworcową.

Ja z kolei prowadzę negocjacje z przedstawicielem Pol-Skone. Są tam drzwi, które mi się podobają ( tylko w fornirze dębowym - na zdjęciu jest inne drewno)

http://www.pol-skone.pl/index.php/nodes/get/pl/75/

i jeszcze takie ( z bulajem2)

http://www.pol-skone.pl/index.php/nodes/get/pl/75/

Cena dzrzwi z przeszkleniem ok. 1850zł a pełnych z bulajem ok. 2000zł.

Ponieważ chcę kupić 9 sztuk to na wstepi dostałm 1% rabatu od sztuki ( to ok. 180-200zł) :) od sprzedawcy, większy rabat mogę negocjować z szefem.

Napisz co uda Ci się wytargować i gdzie a ja jak coś znajdę ciekawego to też napiszę.