forum_user 27.06.2007 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2007 coli, namiar na elektryka poszedł na priv. pozdrawiam bliższych i dalszych sąsiadów, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuber 27.06.2007 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2007 Te drzwi Derpal są chyba niezłe. Jutro będę w naszych okolicach to zajżę na Dworcową. Betsi Te pierwsze , o których pisałam też są ok.Strona internetowa nie oddaje ich faktycznej urody. Jak będziesz na Dworcowej, to weź poprawkę na starszego pana sprzedającego drzwi. Pan jest z cylku"wiem lepiej czego pani potrzebuje" i "klient nasz pan, ale..." Ponieważ jestem tam częstym gościem/ wcześniej kupowałam okna/, to przerobiłam- jak w małżeństwie- różne etapy od pobłażania, przez zniecierpliwienie, lekkie wkurzenie do rezygnacji i poddania się.Po prostu ten typ tak ma.Część usługi wliczona w cenę Pol-skone też oglądaliśmy, mają ładne wzory,ale jeżeli udałoby się uzyskać dobry rabat w eden - wyjdzie taniej.Za lite drewno.Zobaczymy. Mam też pytanie natury ogólnej a propo's kominków. Przewiduję ogrzewanie kominkiem w dużym stopniu, czy w związku z tym muszę koniecznie kupić jakiegoś drogiego Jotula, Dovre itp.? Czy np kominki innych firm/ francuskich, niemieckich/ z dobrym żeliwnym wkładem, o mocy 14-15 kW, będą ok? Czy ktoś grzeje nie-Jotulem i jest zadowolony? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gafinka 27.06.2007 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2007 Jeśli chodzi o drzwi na Dworcowej - ja tam zamawiam okna - więc spędziłam tam już dużo czasu - poza tym kojarzę ten punkt jako funkcjonujacy od lat - z tym starszym z panow gadam i gadam - wygląda, że wie co sprzedaje i jeśli chodzi o mnie - to co mówi - do mnie trafia i mam wrażenie, że jest pewny towaru, ktory sprzedaje. Oczywiście to tylko moje wrażenie - bo na razie okna zamówione - ale jeszcze ich nie mam wstawionych ani nic - ale poświęcają mi dużo czasu i ku mojej radości nie odnoszę wrażenia, że im przeszkadzam i zawracam głowę - a głowę zawracałam im długo bo okien mam od diabła i trochę i trochę marudzę przy ich zamawianiu. Na targach muratora oglądałam drzwi fimry westo ( http://www.westo.pl) i mam akurat przed sobą ich cennik - jak kogos zainteresują jakieś ich drzwi na stronie mogę podać cenę. Coli nie dzielę się namiarami na elektryka – bo ze swojego dumna nie jestem – piszę to tylko po to, aby zaakcentować, że uwaga, że ktoś wpada tylko z interesem to nikt mu się nie rzuca na pomoc - jest jakaś obca mojemu postrzeganiu życia forum - rozumiem, że każdy z nas spędza tyle czasu w necie na ile może sobie pozwolić i na ile ma ochotę. Ja wolę np. z ludźmi żyć dalej lub bliżej w realu nie w necie – bo osobowości netowe mogą być i często są ułudą , udzielać rad nie udzielam – bo sama nie wiem czy rozwiązania, które wybieram są dobre czy złe – mam zwyczajnie zbyt małą wiedzę budowlaną – i jak sobie coś schrzanię to tylko ja za to zapłacę – nie chcę mieć innych na sumieniu – ale to nie znaczy, że nie korzystam z pomocy forum i jeśli potrafię pomoc i podpowiedzieć innym – ot tak, żeby im łatwiej było – nie wymagając w zamian zabawy w kółko wzajemnej adoracji - to pomagam, a jeśli nie, to nie dlatego, że ktoś rzadko wpada na forum tylko dlatego, że pomoc nie umiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuber 27.06.2007 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2007 Jeśli chodzi o drzwi na Dworcowej - ja tam zamawiam okna - więc spędziłam tam już dużo czasu - poza tym kojarzę ten punkt jako funkcjonujacy od lat - z tym starszym z panow gadam i gadam To akurat prawda, każda wizyta, nawet z duperelą 40 min do godz. Ja wolę np. z ludźmi żyć dalej lub bliżej w realu nie w necie – bo osobowości netowe mogą być i często są ułudą Po stokroć prawda, papier wiele wytrzyma, a net jeszcze więcej. Zanim zaistniałam w grupie piaseczyńskiej fizycznie, przeczytałam wszystko co tu spłodziliście i spisałam namiary i adresy, wiele okazało sie przydatnych i sprawdzonych. Myślę, że głównie temu ma służyć to forum, wspieraniu się i wymianie informacji, a nie wyciąganiu, co kto komu , za ile i dlaczego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Depi 27.06.2007 22:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2007 – bo osobowości netowe mogą być i często są ułudą , Ja to jestem totalną ułudą Czasem się tylko łudzę, że istnieję naprawdę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barozi 28.06.2007 05:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2007 Witajcie, Jakiś czas mnie nie było, ale miałem nawał pracy. No ale tak to już bywa jak się pracuje na dwa etaty i buduje dom Właśnie skończyli mi robić więźbę dachową. Ekipa super. Majster trzyma wszystkich w ryzach i cały czas opieprza. Więźbę zrobili mi w 10 dni, ale zrobiliby w 7 dni, gdyby nie deszcze. Szczerze mógłbym polecić jakby ktoś chciał namiar. Aha. Oni są spod Radomia i nocują na budowie. A teraz pytanie. Ile czekaliście na bramę garażową?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 28.06.2007 06:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2007 Sluchajcie, jak to jest przyjete w praktyce. Czy za powierzchnie robot np. malarskich przyjmuje sie pow. brutto tzn. sciany + otwory okienne + sufity, czy tez rzeczywista pow. scian + pow. glifow - pow. okien + pow. sufitow? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 28.06.2007 07:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2007 Ile czekaliście na bramę garażową?? Na brame czekalam 2 tygodnie. Gratuluje wiezby. Amber mysle , ze liczy sie tak jak sie dogada. Nie doszlam jeszcze do malowania. Poki co dziure musze w kominie zrobic , bo byl murowany jak leci i teraz trzeba sie zdecydowac gdzie ona ,ta dziura ma byc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Depi 28.06.2007 07:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2007 Poki co dziure musze w kominie zrobic , bo byl murowany jak leci i teraz trzeba sie zdecydowac gdzie ona ,ta dziura ma byc Ja myślę, że od góry. Ja przynajmniej bym tak zrobił... :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 28.06.2007 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2007 Ja myślę, że od góry. Ja przynajmniej bym tak zrobił... :lol: Od gory jest , spoko Kominek mam narozny , stad moje zastanowienie bylo, chwilowe zreszta. Swoja droga to podobnie jak mowi Barozi , zauwazam , ze ciesle i dekarze to najbardziej porzadna grupa budowlancow. Ja swojego ciesle - dekarza moge polecic kazdemu Barozi czym kryjesz dach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barozi 28.06.2007 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2007 Rrmi, Kryję Euronitem, grafitowym, podwójne S. A mam pytanie do Ciebie: Gdzie zamawiałaś bramę, ze tak krótki okres oczekiwania?? Mogę prosić o namiar?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adiz1 28.06.2007 07:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2007 ... Wodę ogrzewam 200 litrowym zasobnikiem - grzałki załączają się w tanim prądzie, ale odpowiada za to sterownik, nie muszę o tym myśleć bo wody ciepłej nie brakuje.... O ile dobrze pamiętam Twoja rodzina liczy 3 osoby, czy 200 l. zasobnik nie jest za duży. Ciekawi mnie to bo stoję przed wyborem elektrycznego ciśnieniowego/pojemnościowego ogrzewacza wody i ktoś dla rodziny 2+2 sugerował mi 80-100l.. Czy możesz coś wiecej napisać jak sprawdza się w użytkowaniu Twój nabytek (jaka to marka/model?). Pozdrawiam Adrian. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 28.06.2007 07:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2007 A mam pytanie do Ciebie: Gdzie zamawiałaś bramę, ze tak krótki okres oczekiwania?? Mogę prosić o namiar?? Tak jak wiekszosc z nas , u Pana Darka Kutego, mam Hormana. Fachowo , duzy rabat . Nie mam pod reka namiaru , ale moze ktos Ci da . Jesli nie- poszukam w grubej teczce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 28.06.2007 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2007 Barozi, wysyłam. Kiedyś mąż był na budowie. Zatrzymał się koło nas jakiś człowiek i oferując swoje usługi wręczył wizytówkę - jak się okazało był to Dariusz Kuty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barozi 28.06.2007 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2007 Ms. Dzięki za namiar. Chyba się dzisiaj wybiorę. Odnośnie dachu to boję się trochę, że dałem za mały okap. Mam jakby wrażenie że na ścianach bez okien jest zbyt wysoko... ale może to tylko wrażenie i poprawi się gdy będzie już pokrycie dachowe oraz rynny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Depi 28.06.2007 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2007 barozi A jaki dałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jewrioszka 28.06.2007 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2007 Witajcie, Jakiś czas mnie nie było, ale miałem nawał pracy. No ale tak to już bywa jak się pracuje na dwa etaty i buduje dom Właśnie skończyli mi robić więźbę dachową. Ekipa super. Majster trzyma wszystkich w ryzach i cały czas opieprza. Więźbę zrobili mi w 10 dni, ale zrobiliby w 7 dni, gdyby nie deszcze. Szczerze mógłbym polecić jakby ktoś chciał namiar. Aha. Oni są spod Radomia i nocują na budowie. A teraz pytanie. Ile czekaliście na bramę garażową?? pięc tygodni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barozi 28.06.2007 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2007 Depi, 85 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Depi 28.06.2007 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2007 barozi - i to za małe? Ja dałem 75cm! Choć u mnie to akurat z każdej strony inaczej wychodzi, ale standard t 75. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barozi 28.06.2007 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2007 Mam wrażenie że za małe, ale może to wina tego, że nie ma jeszcze deski podrynnowej i rynny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts