Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Piaseczno i okolice

anatak

Recommended Posts

• Odpowiedzi 15k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Te drzwi Derpal są chyba niezłe. Jutro będę w naszych okolicach to zajżę na Dworcową.

Betsi

Te pierwsze , o których pisałam też są ok.Strona internetowa nie oddaje ich faktycznej urody.

Jak będziesz na Dworcowej, to weź poprawkę na starszego pana sprzedającego drzwi.

Pan jest z cylku"wiem lepiej czego pani potrzebuje" i "klient nasz pan, ale..."

Ponieważ jestem tam częstym gościem/ wcześniej kupowałam okna/, to przerobiłam- jak w małżeństwie- różne etapy od pobłażania, przez zniecierpliwienie, lekkie wkurzenie do rezygnacji i poddania się.Po prostu ten typ tak ma.Część usługi wliczona w cenę :wink:

Pol-skone też oglądaliśmy, mają ładne wzory,ale jeżeli udałoby się uzyskać dobry rabat w eden - wyjdzie taniej.Za lite drewno.Zobaczymy.

Mam też pytanie natury ogólnej a propo's kominków.

Przewiduję ogrzewanie kominkiem w dużym stopniu, czy w związku z tym muszę koniecznie kupić jakiegoś drogiego Jotula, Dovre itp.?

Czy np kominki innych firm/ francuskich, niemieckich/ z dobrym żeliwnym wkładem, o mocy 14-15 kW, będą ok?

Czy ktoś grzeje nie-Jotulem i jest zadowolony?

Jeśli chodzi o drzwi na Dworcowej - ja tam zamawiam okna - więc spędziłam tam już dużo czasu - poza tym kojarzę ten punkt jako funkcjonujacy od lat - z tym starszym z panow gadam i gadam - wygląda, że wie co sprzedaje i jeśli chodzi o mnie - to co mówi - do mnie trafia i mam wrażenie, że jest pewny towaru, ktory sprzedaje.

Oczywiście to tylko moje wrażenie - bo na razie okna zamówione - ale jeszcze ich nie mam wstawionych ani nic - ale poświęcają mi dużo czasu i ku mojej radości nie odnoszę wrażenia, że im przeszkadzam i zawracam głowę - a głowę zawracałam im długo bo okien mam od diabła i trochę i trochę marudzę przy ich zamawianiu.

Na targach muratora oglądałam drzwi fimry westo ( http://www.westo.pl) i mam akurat przed sobą ich cennik - jak kogos zainteresują jakieś ich drzwi na stronie mogę podać cenę.

Coli nie dzielę się namiarami na elektryka – bo ze swojego dumna nie jestem – piszę to tylko po to, aby zaakcentować, że uwaga, że ktoś wpada tylko z interesem to nikt mu się nie rzuca na pomoc - jest jakaś obca mojemu postrzeganiu życia forum - rozumiem, że każdy z nas spędza tyle czasu w necie na ile może sobie pozwolić i na ile ma ochotę.

Ja wolę np. z ludźmi żyć dalej lub bliżej w realu nie w necie – bo osobowości netowe mogą być i często są ułudą , udzielać rad nie udzielam – bo sama nie wiem czy rozwiązania, które wybieram są dobre czy złe – mam zwyczajnie zbyt małą wiedzę budowlaną – i jak sobie coś schrzanię to tylko ja za to zapłacę – nie chcę mieć innych na sumieniu – ale to nie znaczy, że nie korzystam z pomocy forum i jeśli potrafię pomoc i podpowiedzieć innym – ot tak, żeby im łatwiej było – nie wymagając w zamian zabawy w kółko wzajemnej adoracji - to pomagam, a jeśli nie, to nie dlatego, że ktoś rzadko wpada na forum tylko dlatego, że pomoc nie umiem.

Jeśli chodzi o drzwi na Dworcowej - ja tam zamawiam okna - więc spędziłam tam już dużo czasu - poza tym kojarzę ten punkt jako funkcjonujacy od lat - z tym starszym z panow gadam i gadam

To akurat prawda, każda wizyta, nawet z duperelą 40 min do godz.

Ja wolę np. z ludźmi żyć dalej lub bliżej w realu nie w necie – bo osobowości netowe mogą być i często są ułudą

Po stokroć prawda, papier wiele wytrzyma, a net jeszcze więcej.

Zanim zaistniałam w grupie piaseczyńskiej fizycznie, przeczytałam wszystko co tu spłodziliście i spisałam namiary i adresy, wiele okazało sie przydatnych i sprawdzonych.

Myślę, że głównie temu ma służyć to forum, wspieraniu się i wymianie informacji, a nie wyciąganiu, co kto komu , za ile i dlaczego.

Witajcie,

Jakiś czas mnie nie było, ale miałem nawał pracy. No ale tak to już bywa jak się pracuje na dwa etaty i buduje dom ;)

Właśnie skończyli mi robić więźbę dachową. Ekipa super. Majster trzyma wszystkich w ryzach i cały czas opieprza. Więźbę zrobili mi w 10 dni, ale zrobiliby w 7 dni, gdyby nie deszcze. Szczerze mógłbym polecić jakby ktoś chciał namiar. Aha. Oni są spod Radomia i nocują na budowie.

A teraz pytanie. Ile czekaliście na bramę garażową??

Ile czekaliście na bramę garażową??

Na brame czekalam 2 tygodnie.

Gratuluje wiezby.

Amber mysle , ze liczy sie tak jak sie dogada.

Nie doszlam jeszcze do malowania.

Poki co dziure musze w kominie zrobic , bo byl murowany jak leci i teraz trzeba sie zdecydowac gdzie ona ,ta dziura ma byc :D

Ja myślę, że od góry. Ja przynajmniej bym tak zrobił...

:lol: :lol: :lol:

Od gory jest , spoko :D

Kominek mam narozny , stad moje zastanowienie bylo, chwilowe zreszta.

Swoja droga to podobnie jak mowi Barozi , zauwazam , ze ciesle i dekarze to najbardziej porzadna grupa budowlancow.

Ja swojego ciesle - dekarza moge polecic kazdemu :D

Barozi czym kryjesz dach?

... Wodę ogrzewam 200 litrowym zasobnikiem - grzałki załączają się w tanim prądzie, ale odpowiada za to sterownik, nie muszę o tym myśleć bo wody ciepłej nie brakuje....

O ile dobrze pamiętam Twoja rodzina liczy 3 osoby, czy 200 l. zasobnik nie jest za duży. Ciekawi mnie to bo stoję przed wyborem elektrycznego ciśnieniowego/pojemnościowego ogrzewacza wody i ktoś dla rodziny 2+2 sugerował mi 80-100l.. Czy możesz coś wiecej napisać jak sprawdza się w użytkowaniu Twój nabytek (jaka to marka/model?). Pozdrawiam Adrian.

A mam pytanie do Ciebie: Gdzie zamawiałaś bramę, ze tak krótki okres oczekiwania?? Mogę prosić o namiar??

Tak jak wiekszosc z nas , u Pana Darka Kutego, mam Hormana.

Fachowo , duzy rabat .

Nie mam pod reka namiaru , ale moze ktos Ci da .

Jesli nie- poszukam w grubej teczce. :D

Witajcie,

Jakiś czas mnie nie było, ale miałem nawał pracy. No ale tak to już bywa jak się pracuje na dwa etaty i buduje dom ;)

Właśnie skończyli mi robić więźbę dachową. Ekipa super. Majster trzyma wszystkich w ryzach i cały czas opieprza. Więźbę zrobili mi w 10 dni, ale zrobiliby w 7 dni, gdyby nie deszcze. Szczerze mógłbym polecić jakby ktoś chciał namiar. Aha. Oni są spod Radomia i nocują na budowie.

A teraz pytanie. Ile czekaliście na bramę garażową??

pięc tygodni.