AmberWind 01.07.2007 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2007 barozi, Kiedys miales chyba pomysl, aby ochrone zlecic w Solidzie. Zerknij tutaj http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=105719 to Ci przejdzie pontypendy, Wysokosc 5 - 6 metrow jest jak dla mnie idealna na lofty My mamy maly domek (jakies 240 metrow) wiec bylaby troche studnia. Musze zmnierzyc ile mamy, ale z projektu wynika 2,90. Nie mniej, drugi dom to z pewnoscia bedzie loft, a ze klimat wybieramy bardzej lagodny, to mam nadzieje ze ogrzewanie nie pusci nas z torbami Betsi, Temat wanien zbadalam dosyc dokladnie i praktycznie Za 5.000 mozna kupic porzadna wanne, z dobrej firmy ale bez hydromasazu. Takie z ktorych bedzie jakis relaksacyjny pozytek, a nie tylko pozornosc ze sie ma hydromasaz to koszt ok 15.000 - 20.000 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 01.07.2007 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2007 Przy okazji zaszedłem do jednego sklepu z ceramiką różną i zauważyłem ciekawą płytkę podłogową. Kosztuje 1550 zł za m2. Było takich więcej, ale nie zauważyłem droższych. Ciekawe kto takie coś kupuje.... Oj sa tacy i pewnie calkiem ich nie malo. Ostatnio robilam zdjecia w bardzo niepozornym zaulku w jedenej z podwarszawskich miejscowosci. Gospodarz domu na zakonczenie mowi "pani Beato prosze jeszcze zrobic zdjecia moim zabawkom w garazu". No mysle ok ... ciekawe jakie ma hobby Wchodze, garaz wielkosci calego mojego domu, pod sufitem (chyba na wysokosci 10 metrow) wisi pokazna kolekcja Harley'ow, a za kilkoma luksusowamy autami stoi prawdziwy ulubieniec pana domu, czyli helikopter ktory na ogromnej dzialeczce, ma swoje miejsce startowe i pare pol do ladowania dla przybylych gosci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barozi 01.07.2007 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2007 Amber, Ty mnie nawet nie denerwuj. Ja już umowę podpisałem. I co ja mam teraz zrobić?? Ja chyba wiem w jakim domu byłaś. Ostatnio mi kolega z pracy opowiadał że też był w domu, w którym właściciel miał kolekcję Harleyów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 01.07.2007 13:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2007 Witam Wczoraj rozstałem się z dotychczasową ekipą "fachowców" Czy ktoś z Was ma kogoś godnego polecenia do wykonaia ocieplenia poddasza?Ile płaciliście za ten etap robót. Pozdrawiam piomod U nas wlasnie pracuje ekipa od ocieplenia poddasza i plyt KG. Za swoja prace licza sobie 60 pln/1m2. Wolne terminy maja podobno we wrzesniu. barozi, Sprawdz w jakim czasie mozna odstapic od Umowy. Po takich opiniach nie wyobrazam sobie, aby mozna bylo kontynuowac wspolprace z ta firma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 01.07.2007 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2007 Kiedys miales chyba pomysl, aby ochrone zlecic w Solidzie. Zerknij tutaj http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=105719 to Ci przejdzie Ladne kwiatki , dobrze , ze nie mam z nimi umowy , bo pewnie tez ciezko sie od nich uwolnic. Barozi co zamierzasz z tym zrobic? Jesli masz teraz do tego glowe? Dziekuje Amber za pomiar salonu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barozi 01.07.2007 14:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2007 W sumie to nie mam. Musze spojrzeć w umowę, ale teraz akurat jestem w pracy i nie bardzo mam do niej dostęp. Jak wrócę to zajrzę i wtedy się zastanowię co zrobić. Raczej jednak nie zrezygnuję. Nie będzie mi się chciało tego wszystkiego odkręcać. A jakby co to... to i tak im nie odpuszczę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 01.07.2007 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2007 Amber i Betsi Po prawej stronie drogi dojazdowej do Slomczyna na gielde maja dosc wybor kostki brukowej. Nie spisalam numeru , bo nie mialam pisadla. Chyba jednak i tak trzeba sie przejechac , bo niby co przez telefon powiedza Tak z drogi patrzac to naprwde duzy wybor kolorow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dando 01.07.2007 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2007 Witam, Poszukuje ekipy do stanu surowego z dachem. Ekipa którą miałem w ostatniej chwili wycofała się. Możecie kogos polecic? Będe bardzo wdzieczny za pomoc. Budowa ma byc w Siedliskach. Pozdrawiam, Daniel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuber 01.07.2007 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2007 Betsi Cena za drzwi nie jest tajemnicą.Zewnętrzne z montazem -3 tys.Takie jak moje , jednoskrzydłowe, z małym przeszkleniem. Wewnętrznw 1700, bez względu na to czy całe drewniane, czy normalna szyba, czy mleczna.Oczywiście cena z montażem. Dla porównania w Derpalu -drzwi z przeszkleniami-1540/ ale już za taką szybę jak ja chcę wychodzi drożej/, drzwi bez przeszkleń -1400 z groszami.I wzornictwo bardziej tradycyjne-ja np. nie toleruję tzw. ćwerćwałków, wolę wszystko proste. O rabatach typu 200 zł można zapomnieć.Jutro ostatecznie zamawiam i jeszcze będę rozmawiać, ale już się prawie pogodziłam z tą ceną. Ja mam 8 szt. wewnętrznych. Może można taniej u jakiegoś stolarza, ale drewno zdrożało, drożeje i jeszcze będzie drożeć. Od następnego tygodnia ceny podnosi np. Porta.I to nie za lite drewno, ale fornir i sklejkę. Może jedź na Bartycką i zobacz te drzwi, będziesz miała porównanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuber 01.07.2007 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2007 Tzn. Kasia wymyśliła, że chce mieć wszędzie drewno. Nawet w kuchni. Twierdzi, że lubi sobie bosymi stopami pochodzić po podłodze, a na gresie to zimno i nieprzyjemnie. Dlatego wszędzie drewno lub temu podobne. Barozi W Castoramie przy Jerozolimskich są super albumy Arkad o podłogach. Zakurzone, przecenione na 26 zł.Przykłady naprawdę fajnych aranżacji i wykorzystania nie tylko drewna.Od kilku dni moja ulubiona lektura. Myślę, że Kasi by się spodobała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 01.07.2007 22:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2007 Chyba jednak i tak trzeba sie przejechac , bo niby co przez telefon powiedza Tak z drogi patrzac to naprwde duzy wybor kolorow Dzieki, ale masz racje. Trzeba pojechac, pogadac i pomacac te kostki Na powaznie zajme sie tym za jakies 3 - 4 tygodnie. Teraz musze zapanowac nad biezacymi pracami i ekipami Caly czas zastanawiam sie, czy w koncu trafie na ekipe, ktora bedzie zarowno fachowa jak i uczciwa W kazdej, patrzac nawet zupelnie poblazliwie, sa mniejsze, wieksze lub calkiem duze potkniecia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
flamenco108 02.07.2007 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2007 Amber, Ty mnie nawet nie denerwuj. Ja już umowę podpisałem. I co ja mam teraz zrobić?? Po pierwsze wygląda to na typowy flejm, który należy odfiltrować. Po drugie. Na naszej działce (http://alius.easyisp.pl/skolimow) działa Solid od lat i w porządku - jedyne, co się od tamtej pory wydarzyło, to kradzież grilla, który stał nieopatrznie na widoku. A teraz, w trakcie budowy nie wchodzili, bo nie giną nawet drobne narzędzia. Fałszywe alarmy dają kilkuminutową reakcję patrolu. Cena nie różni się od konkurencji, przysługuje 1 fałszywy alarm w miesiącu, który mam zamiar skrzętnie wykorzystywać. Rozsądniejszą wymianę zdań na temat ochrony znalazłem tu: http://www.konstancin.com/forum/read.php?3,17505,page=1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 02.07.2007 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2007 Moze i masz racje Flamenco. W sumie nie wiemy czy to aby nie konkurencja tutaj taki cyrk zrobila. Amber jak przelecisz Karkowska i dojedziesz do tego punktu z kostka kolo Slomczyna to sadze , ze kogos sensownego znajdziesz. Mam nadzieje , ze bedzie to ktos dobry , zeby nie trzeba bylo pilnowac i narzekac Co za czasy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betsi2006 02.07.2007 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2007 W sprawie wątku o alarmach: Niegdy nie zlecjacie zakładania systemu alarmowego firmie ochroniarskiej. Jeżeli nie chcecie się wiązać na stałe z jedną firma to dobrym rozwiazaniem jest umowa z CMA ( w każdej chwili można zmienić firmę ochroniarską na inną) Amber Z tymi wannami to kiszka. Te za 5-6 tyś nie nadaja sie do niczego? Czym różnią się od tych za 15k.? Rrmi Dzieki za namiary na kostkę. Zuber Dzieki za odpowiedź w sprawie drzwi. Zastanawiam się czy te drzwi wewn. to muszą być z drewna? A nie ma jakiś ładnych z płyty w okleinie za 1000zł? Z zeszłotygodniowych spostrzeżeń w sprawie sprzętu AGD. Wyciąg wyspowy okrągły Amica jest identyczny jak Faber ( a nawet lepszy bo siła wyciągu jest 900m3 a Faber 600m3) jest tańszy o 1 tyś zł !!!!!!!!!!!. Ceny w sklepach internetowych ceny nie zawsze są niższe niż otrzymana oferta w sklepie. Znowu polecam sklep z artykułami AGD w Jupier Centrum na Towarowej. Takiej obsługi nie ma nigdzie - o supermarketach wogóle nie mówię bo tam nawet trudno obsługę znaleść nie wspomnę o ich kompetencji Wyszedł nowy model lodówki side by side LG - jest super i bardzo funkcjonalny cena wyjściowa - 7500 do negocjacji. Zresztą piasałam już że w tym sklepie ceny się negocjuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
flamenco108 02.07.2007 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2007 Betsi, Temat wanien zbadalam dosyc dokladnie i praktycznie Za 5.000 mozna kupic porzadna wanne, z dobrej firmy ale bez hydromasazu. Takie z ktorych bedzie jakis relaksacyjny pozytek, a nie tylko pozornosc ze sie ma hydromasaz to koszt ok 15.000 - 20.000 Kocham kapitalizm Za 20.000 PLN, to wanna winna jest mi orgazm przy każdej kąpieli. Do tego recytacje poezji i inteligentna rozmowa z kolacją przy świecach Przepraszam, nie wytrzymałem, już mnie tu nie ma... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 02.07.2007 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2007 Z tymi wannami to kiszka. Te za 5-6 tyś nie nadaja sie do niczego? Czym różnią się od tych za 15k.? Poczytaj co o wannach pisze 2112wojtek. Pomimo , ze zostal tu w grupie piaseczynskiej sponiewierany uwazam , ze ma ogromna wiedze na temat wykonczen i chetnie sie tym z nami na forum dzieli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gafinka 02.07.2007 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2007 Ja z wannami z hydromasażem mam jedno doświadczenie.Teściowie taką zakupili 3 lata temu - nie za kilkadziesiąt tysięcy ale tak coś koło 10 000 - pomimo, że teściową mam wręcz pedantyczną po roku po mimo stosowania płynow, pastylek i innych takich - jak się w niej siedziało to z dysz śmierdziało.Rodzice wywalili ją w zeszłym roku i wstawili normalną.Ja dlatego rezygnuję z wanny z hydromasażem - moje osobiste i subiektywne zdanie jest takie, że bardzo dobre systemu - mają wanny właśnie za kilkadziesiąt tysięcy - te tańsze to może być tylko kłopot - wanny za 80 tysięcy nie kupię, więc żeby uniknąć kłopotu wolę bez hydromasażu. Jak rozmawiałam z hydraulikami to też wielu mówiło, że już niejeden raz zdażało im się demontować wannę z hydromasażem i zamieniać na normalną - a w końcu one bardziej osiągalne cenowo nie są od bardzo dawna w Polsce, więc sądzę, że sporo osób jest niezadowolonych z wyboru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betsi2006 02.07.2007 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2007 Flamenco Trafne spostrzeżenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 02.07.2007 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2007 Za 20.000 PLN, to wanna winna jest mi orgazm przy każdej kąpieli. Do tego recytacje poezji i inteligentna rozmowa z kolacją przy świecach Pomarzyc zawsze mozna Betsi, Poczatkowo rowniez myslalam, ze zafunduje sobie relaks za jakies 5.000 - 7.000 Po postach 2112wojtka zaczelam drazyc temat, wsadzac rece do sklepowych wanien wypelnionych woda (polecam ekspozycje w TTW OPEX ), podpytywac blizszych i dalszych znajomych. No i wniosek jest jeden. Nawet w wannie za 15.000 nie uzyskam takiego efektu jak profesjonalny hydromasaz w SPA, jednak to co jest montowane w wannach za 5.000 to juz zupelna porazka, a sila masazu wodnego jest taka, iz na pewno nie kojarzy sie z przyjemnym relaksem i rozluznieniem napietych miesni Wojtek, to jakos dosadniej okreslil nawiazujac sile takich dysz do przemiany materii po grochowce Wybrana przez nas wanna ma calkiem silna pompe (w standardzie montowane byly slabsze, ale doplacilismy do mocniejszej - mysle, ze warto), masaz wodny i powietrzny, podgrzewanie wody, dmuchawe z podgrzewaniem, ozonator, oraz system automatycznej dezynfekcji. Do tego calkiem przyzwoita ilosc dysz i ich rozlozenie. Idealem by bylo, gdyby pompa do wanny mogla sie znajdowac w innym pomieszczeniu ... z przyczyn technicznych bylo to niestety niemozliwe. Co do denzynfekcji, to osobista opinia podziele sie za jakis czas Zamierzam szmba nie oszczedzac, wiec dosyc szybko nadejdzie refleksja czy jest to system skuteczny czy nie 2112wojtek, jest nas podczytujesz to skrobnij jak spisuje sie Twoja wanna i czy masz jakies doswiadczenia jesli chodzi o te dysze. Smierdzi, czy nie? Betsi, Przejade sie do tego Jupitera Wlasciwie wszystko wybralam, ale ... rrmi, Co do ekip, to obecnie mam droga, ale samodzielna Poki co, nie moge narzekac na fachowosc. Glazurnicy bardzo ok, zabudowa poddasza tez ... Nie mniej, remont wydrenuje mi kieszen okrutnie ... Na pewno ekipy te sa warte polecenia, ale z adnotacja "tanio juz bylo" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuber 02.07.2007 15:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2007 Zastanawiam się czy te drzwi wewn. to muszą być z drewna? A nie ma jakiś ładnych z płyty w okleinie za 1000zł? Betsi, kontynuując temat, jeżeli w okleinie to drewnopodobnej, przynajmniej jak dla mnie, wtedy cena Pol-skone, czy Porty całościowo wychodzi tak samo, albo niewiele mniej. Na Dworcowej mają jeszcze drzwi Ciosmaka, sprowadzane skądś, cena chyba 1200, ale masz tylko 4-5 rodzajów wybarwień do wyboru, mnie żaden nie przypadł do gustu.Jak widzisz zawsze coś za coś. Mnie też diabli biorą , bo okazuje się, że za drzwi zapłacę więcej niż za okna do całego domu. Ale moim zdaniem ładne drzwi i ładna podłoga to podstawa udanego wnętrza. Poza tym , po latach mieszkania w bloku z wielkiej płyty itp., w pewnych sprawach nie chcę kompromisów. Mam też pytanie natury rekreacyjnej do silnej grupy rowerowej. Chcę kupić rower, co radzicie na takie drogi jak nasze?Zaznaczę, że nie stać mnie na rower za 1500, a taki próbowano mi sprzedać w killku sklepach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts