rrmi 05.07.2007 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2007 Widzialam sie dzisiaj z Panem Gaczynskim na Nadarzynskiej 13 , to ten Rzecznik . Rozsadny widac czlowiek .Sprobuj i Ty . To sie naprawde w glowie nie miesci Moze to film jakis? A my we dwie glowne role mamy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 05.07.2007 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2007 Widzialam sie dzisiaj z Panem Gaczynskim na Nadarzynskiej 13 , to ten Rzecznik . Rozsadny widac czlowiek .Sprobuj i Ty . Sadze, ze chyba bede do tego zmuszona ... Sprawy na pewno nie pozostawie ot tak w zapomnienie Moze to film jakis? A my we dwie glowne role mamy? Powiedzmy sobie otwarcie. Az takiego parcia na szklo nie mamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 05.07.2007 22:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2007 Betsi, Jak u Ciebie postepy prac? Kiedy zaczynasz szalec z kaflami? Przyznam, ze to fajny etap ... zaczyna w koncu wygladac jak w domu U nas tynki chyba sie juz naprawily. Chyba, poniewaz mieli skonczyc do wieczora ... Zobacze jutro rano. Poddasze prawie cale naprawione. Plyty juz w wiekszosc zalozone, teraz czekaja na szpachlowanie, wyrownanie i malowanie. Druga lazienka, cala zostala zabudowana, polki (poki co w kolorze zielonym ) wygladaja ok i czekaja na zaplytkowanie. Gres w garazu juz tez jest, na balkonach rowniez, schody wejsciowe zostaly wyrownane i teraz czekaja na kafle. Najwazniejsze, ze glazurnicy rozpoczeli ukladanie gresu w wiatrolapie, holu i kuchni. Ten gres "wykopalam" wczoraj niemal spod ziemi. Minimalny czas oczekiwania to jakies 2 tygodnie (kolejne ) i nie ma go zaden dystrybutor ... Udalo mi sie (nie wiem jakim cudem) namierzyc go na koncu Polski i sprowadzic na dzisiejszy poranek A tak poza tym, to dzialka zarasta nam wielkim zielskiem ... a pomyslec, ze myslalam ze na tym piachu to co najwyzej jakies skalniaki wyrosna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdac 06.07.2007 06:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2007 Witam wszystkichJa jak zwykle głównie z prośbą o radę. Poszukuję dekla betonowego z metalowym włazem do studni w okolicy Woli Gołkowskiej. Macie może pojęcie gdzie szukać czegoś takiego?Ruszamy z budową od poniedziałku, a w tym tygodniu zaczęliśmy przygotowania i już było urwanie głowy. Strona organizacyjna na razie wygląda dość hao tycznie:)Właśnie szukałam spychacza do humusu na za pół godziny:), ale się udało!!!PozdrawiamMagdaC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 06.07.2007 06:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2007 [...] A tak poza tym, to dzialka zarasta nam wielkim zielskiem ... a pomyslec, ze myslalam ze na tym piachu to co najwyzej jakies skalniaki wyrosna [...] Rośnie, bo jest mokro. U siebie eksperymemtalnie wysiałam kwiatki w dwóch miejscach - w piachu i w lepszej ziemi. Różnica niesamowita - na piachu tylko jakieś liche pokurcze, nagietki do tej pory nie zakwitły. A na drugim stanowisku - aż gęsto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betsi2006 06.07.2007 06:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2007 To sie naprawde w glowie nie miesci Moze to film jakis? A my we dwie glowne role mamy? Rrmi i Amber Ten film to już drugi odcinek. Pierwszy był pod koniec zeszłego roku i ja grałam tam główną rolę. Myślę, ze trzeci odcinek bedzie wspólny bo chyba i ja przyłączę się do Waszego Pana rzecznika no i oczywiście film skończy się Happy Endem Magdac W Piskurce jest producent kręgów i dekli betonowych. Co do metalowego włazu to nie wiem czy u nich też dostaniesz. Amber Co do kafli to jeszcze ze 2 tygodnie ( i dobrze bo jeszcze nic nie kupiłam i wybrać trudno). Ponieważ była brzydka pogada nie moglismy kończyć elewacji, za to ocieplili całe poddasze, w przyszłym tygodniu GK, równanie podłogi. Nadal szukam kogoś do wykonania ogrodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betsi2006 06.07.2007 07:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2007 [ A tak poza tym, to dzialka zarasta nam wielkim zielskiem ... a pomyslec, ze myslalam ze na tym piachu to co najwyzej jakies skalniaki wyrosna W zeszły weekend wykosiłam i powyrywałm własnymi i męża ręcami zielsko do pasa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Depi 06.07.2007 07:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2007 Nadal szukam kogoś do wykonania ogrodzenia. Może ja? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 06.07.2007 07:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2007 Betsi, Mojej ekipy od ogrodzenia nie moge polecic, przynajmniej na juz. Zawaleni sa praca, a poza tym robia zawsze kompleksowo dom + ogrodzenie. Nie mniej, zaraz wysle Ci namiary na PW. A co do kafli, to wierz mi czasami te ktore nam sie podobaja sa w magazynie, lub dostepne u producenta "na za tydzien", a potem sie okazuje, ze nastapilo przezbrojenie linii produkcyjnej na inny gres i ten ktory chcesz kupic moze byc za dwa miechy Jak juz cos wybralas to zamawiaj, aby miec pewnosc, ze glazurnicy z braku pracy nie uciekna na inna robote ... Doradzcie mi cos w temacie kosiarki. Jaka kupic, aby do trawnika i tego zielska byla ok i nie rozsypala sie po pierwszym sezonie? No i nie ma byc oczywiscie mercedesem w swojej klasie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betsi2006 06.07.2007 07:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2007 Amber Mam nadzieje, że glazurnicy nigdzie nie uciekną bo są ekipy która robi u mnie wszystko. Na razie kończą prace gdzie indziej. Jesli chodzi o kosiarkę to: cyt. mojego męża " spalinowa, samobieżna z szerokim koszeniem" ( taka decyzja zapadła po weekendzie koszenia chwastów podkaszarką i wyrywnia ich rekami) Depi Dziekuję za zaoferowanie swoich usług, ale obawim się że nie będzie mnie na nie stać. Poza tym to ogrodzenie bedzie częściowo murowne i na podmurówce - nie wiem czy już nabyłeś te umiejetności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 06.07.2007 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2007 Może ja? Jesli szukasz zajecia to u mnie jest co robic Betsi Jakie dokladniej planujesz ogrodzenie? Czy to juz jesien nastaje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Depi 06.07.2007 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2007 Poza tym to ogrodzenie bedzie częściowo murowne i na podmurówce - nie wiem czy już nabyłeś te umiejetności. No właśnie miałem nadzieję je nabyć na Twom ogrodzeniu :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Depi 06.07.2007 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2007 Może ja? Jesli szukasz zajecia to u mnie jest co robic Dawaj! Chętnie pofizole, tylko może nie w deszczu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magnolia 06.07.2007 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2007 Hej AmberW kosiarce najważniejszy jest silnik. Z takiej dostepnej półki polecam kosiarki Alko. Mają silnik chyba angielski, a każdym razie napewno nie chiński- chyba nazywa się BRix&Straton. MY zapłacilismy za nasza 699 zł. czy cos takiego. Nie wybieralismy samojezdnej- wtedy paliwo zużywasz też na wspomaganie, i maszyna jest tez mniej zwrotna. Ale z napędem jeżdżącym są niewiele droższe i też ok. My mamy działkę 1400 i nam wystarczy taka. Jak masz więcej, dobierz rozmiar do swojej powierzchni, bo to bardzo ważne.W każdym razie - najwazniejszy jest silnik- raczej nie wybieraj chińskiego. A jeśli wolisz elektryczną- hm., tu Ci nie doradzę bo nie wiem .Pozdrawiam Marta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 06.07.2007 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2007 Dawaj! Chętnie pofizole, tylko może nie w deszczu No i ja w deszczu nie robie , siedze sobie w cieplych dresach i mysle , ze to jesien. A czego Ty sie chcesz nauczyc ? U mnie w najblizszym czasie mozna sie nauczyc jak zrobic schody zewnetrzne, polozyc dachowke , zrobic wylewki , polozyc plytki , ale to za jakis czas te plytki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Depi 06.07.2007 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2007 A czego Ty sie chcesz nauczyc ? U mnie w najblizszym czasie mozna sie nauczyc jak zrobic schody zewnetrzne, polozyc dachowke , zrobic wylewki , polozyc plytki , ale to za jakis czas te plytki. Biorę wszystkie szkolenia jak leci! Najbardziej potrzebna mi w tej chwili umiejętnosć, to robienie ogrodzenia. Cześć pierwszą (kopanie rowu) mam już obcykaną (dzięki Mani), teraz bym osadzanie słupków i wylewanie podmurówki obczaił - dlatego się zgłosiłęm do Betsy No i interesuje mnie niezmiernie instalowanie wentylacji mechanicznej. Myślałem, że się u jewrioszki załapie na pomagiera, ale jewrioszka coś zniknął Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 06.07.2007 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2007 To u mnie instalacji reku sie nie nauczysz. Mialam okazje poobcowac z tym ustrojstwem kilka lat w US i nie chce nawet za darmoche. Nie zaczynam dyskusji , przedstawiam tylko swoje zdanie Do ogrodzenia jeszcze kawalek czasu , choc nie widze problemu w ustawianiu slupkow i podmurowce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Depi 06.07.2007 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2007 Mialam okazje poobcowac z tym ustrojstwem kilka lat w US i nie chce nawet za darmoche. W Urzędzie Skarbowym czy w Stanach Zjednoczonych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 06.07.2007 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2007 W Stanach Zjednoczonych . Kurcze , ale jesien Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Depi 06.07.2007 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2007 Hm.. Miałaś tam reku czy ogrzewanie nadmuchowe? Słyszałem, ze to drugie jest tam popularne i obecnie recypowane w Polsce za sprawą technologii "kanadyjskiej" (szwagierka moja to ma, ale sobie chwalą). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts