Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Piaseczno i okolice

anatak

Recommended Posts

misze,

W sobotę przechodziłam koło Twojej budowy. Samochód stał, ale nikogo ani widu, ani słychu. Nie wchodziłam, żeby Juventus (dobrze pamiętam?) mnie nie pojmał.

PS. Kolor dachu będziemy mieli podobny.

Dachówki są niby grafitowe, ale jak ktoś powie, że czarne to nie będę zaprzeczać.

• Odpowiedzi 15k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

A jaki kolor elewacji bedziecie robiły do tego grafitu?

Coś w podobie kremowego, złoty dąb drzwi, brama garażowa, jasny komin/jantar ryflowany/, podobnie podbitka, kolumny ganku i tarasu oraz białe okna / tu kompromis cenowy/.I do tego chciałabym elementy klinkierowe z klinkieru ręcznie formowanego, pasujące do komina i tego złotego dębu, znalazłam już taki-/ czy finanse pozwolą :o /, tak sobie wymyślam :wink:

Depi

Odnosnie okien, to ja właśnie mam takie plastiki drewniane - złoty dąb.

Nie pytłam ile kosztowałyby białe bo to nie wchodziło zupełnie w rachubę, ale za te co mam nie zapłaciłam wcale majatku. :lol:

Komarek

Zrezygnowłam z podpory kmiennej pod słup a słup jest betonowy a nie drewniany - będę je tynkować o ton ciemniejszym tynkiem niż elewcja.

A Ty z czego planujesz zrobić te słupy.

Zwróć uwagę na strop nad drzwiami wejściowymi. Robi sie tam zupełnie niepotrzebna dziura nad drzwiami z którą nie wiadomo co zrobić i zabiera kawał podłogi na strychu. To samo jest z tyłu budynku nad łazienką.

Przyjżyjcie się temu dobrze z kierbudem i może podlejcie innaczej strop.

Betsii my też zrobimy betonową tą podporę i czymś się ją obłoży albo pomaluje. Nasz majster buduje ten sam dom w Konstancinie i tam właściciel ma jakiś pomysł na wykończenie tej podpory. Czekam na efekt.

Dzięki za zwrócenie uwagi na te "dziury", musze o tym wspomnieć majstrowi niech się dobrze przyjży.

A sprawdzałaś ile więcej kosztują podwójnie okleinowane (właśnie złoty dąb) i barwione w masie? Bo takie by nas ew. interesowały zamiast drewnianych...

Zazwyczaj jest to 30% ceny okien / okleina z dwóch stron , z jednej 15%, ale wtedy masz tylko na zewnątrz/

W firmie, w której kupowałam/MS/ drewniane wychodziły niewiele drożej od podwójnie okleinowanych.

Wszystko oczywiście zależy jak zwykle od firmy i od upustów oraz od takich niuansów jak okna typowe-nietypowe, szyba np. z U 0,6-trzeba się zastanowić czy warto, szyby antywłamaniowe, szprosy , wzmocnione okucia- no wiadomo-wtedy ceny dramatycznie rosną.

Z tego , co pamiętam masz sporo dużych przeszkleń / czyli drogo-bo to pewnie nietypówki/ my mamy w zasadzie same typówki, jedyne szaleństwo to przesuwne okno w salonie/ jedyne właśnie z tą ciepłą szybą/

Zamawialiśmy też ze sporym wyprzedzeniem , w okresie zimowych promocji.

Temat okien-temat rzeka :)

Betsy - a z drewnianymi porównywałaś?

Nie drążyłam tematu bardzo dogłębnie bo nie chciałam mieć drewnianych okien :wink: ale okna plastikowe dwustronnie okleinowane nie są wiele tańsze od drewnianych. Tak jak pisała Zuber, wszystko zalezy od wielkości, zabezpieczeń i innych drobiazgów. Ja np wzięłam 2 duże fixy ( primo-bo w tych wymiarch okno musiałoby być dzielone a ja chciałam jedną taflę szkła, secundo-są tańsze.) :lol:

Bardzo dlugo bedziesz czekala , ja nie mam jeszcze nawet oferty.

Chyba jednak namysle sie na kogos innego.

Niby mi sie nie spieszy , ale jak bym miala czekac do konca pazdzirnika to za dlugo jednak :-?

Ja i tak się pewnie wcześniej nie wyrobie z innymi rzeczami wykończeniowymi.

Kuchnia będzie uwieńczeniem sukcesu !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :lol:

I ja sie nie wyrobie , bankowo sie nie wyrobie , ale w tej chwili mam tak spartanskie warunki do gotowania , ze naprawde mam dosc.

U mnie pierwsze co bedzie zrobione to jeden pokoj dla Synka i Jego lazienka.

Pozniej nasz lazienka i nasza sypialnia i kuchnia.

Nad salonem zdecydowalismy sie na antresole , wiec tez dojdzie niezaplanowania robota i extra kasa do wydania.

Dzieki temu jednak zralizuje swoje marzenie o suficie do samego nieba :D

I o wielkim kominku.

Kamien na nim poloze do samej kalenicy :p

To sie pochwalilam :roll: