magdac 12.07.2007 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2007 Dzięki za rady w sprawie numeru. My też mamy podpisywać umowę z gazownią, ale na razie nic nie wiedziałam, że trzeba mieć w tym celu numer. Warto go mieć na wszelki wypadek. Poza tym, to będzie miło mieć adres. U nas nawet ulica nie ma nazwy więc będziemy mogli ją sobie ochrzcić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
komarek 12.07.2007 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2007 Betsii ws. tarasów drewnianych zobacz tą strone http://www.parkiet-bortnowski.plCuda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misze78 12.07.2007 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2007 Ja też mam podpisaną umowę z gazownią podpisaną i nr posesji nie potrzebowałem. I to jest najważniejsze - na podstawie tego gazownia występuje o pozwolenie na budowę gazociągu (jeśli ktoś musi podciągnąć trochę rurki - tak jak w moim przypadku). Trzeba też mieć pozwolenie na budowe wewnętrznej instalacji gazowej.Ale o nr chyba warto wystąpić.U mnie dach skończony. Wygląda ładnie. Dostałem nawet gwarancję od ekipy na robotę.Marto,skoro samochód stał, znaczy, że byłem gdzieś na działce. Można wchodzić.Twoja budowa też sprawnie idzie, przejeżdzając zerkam jak tam postępy prac u Ciebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 12.07.2007 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2007 OK, Misze. Masz dużo tego dachu, ale do twarzy mu w graficie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betsi2006 12.07.2007 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2007 Komarek Dzieki za tą stronke. Nakręciłam się jeszcze bardziej Wiem, zrezygnuję z wanny z bąbelkami i zrobię taras drewniany. Do umowy na dostawę gazu musi być adres posesji. Pisałam że nie odkręcą kurka jak nie będę miała adresu. Do warunków przyłącza gazowego oraz umowy że przyłączą i kiedy wystarczy akt własności posesji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 12.07.2007 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2007 Pisałam że nie odkręcą kurka jak nie będę miała adresu. I tu nas mają! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Depi 12.07.2007 17:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2007 ws. tarasów drewnianych zobacz tą strone http://www.parkiet-bortnowski.pl Cuda Uo Jezusicku jakie to pikne! Nie ma bata - musi być drewniany i koniec. Rozważam ewentualnie ten kompozyt drewniano-chlorkowinylowy (PCW). Wygląda prawie jak ryflowane drewno, a nic nie trzeba z tym robić - wersja dla leniwych A jeśli Betsy dobrze liczy, to w ogóle nie ma o czy mówić. Jupiii! U mnie miałeś nabyć umiejętności rozładowywacza i sortowacza drewna i co? No nie dałeś widać sygnału, albo nie było mnie akurat. Ewentualnie miałem akurat lenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 12.07.2007 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2007 Uo Jezusicku jakie to pikne! Wart grzechu Jesli kalkulacja jest podobna do tarasu z kostki to kto wie Mam do polozenia ok. 40 m2 tarasu, wiec raczej nie tak bardzo malo. Ciekawa jestem jak zgrabnie polaczyc taras z drewna z kostkowa alejka BTW gazu, my tez jeszcze nie mamy numeru ... Jutro pojade do urzedu zlozyc dokumenty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 12.07.2007 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2007 ... Jutro pojade do urzedu zlozyc dokumenty.My dostalismy nastepnego dnia Ladne te tarasy bardzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betsi2006 12.07.2007 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2007 Uo Jezusicku jakie to pikne! Wart grzechu Jesli kalkulacja jest podobna do tarasu z kostki to kto wie Mam do polozenia ok. 40 m2 tarasu, wiec raczej nie tak bardzo malo. Ciekawa jestem jak zgrabnie polaczyc taras z drewna z kostkowa alejka BTW gazu, my tez jeszcze nie mamy numeru ... Jutro pojade do urzedu zlozyc dokumenty. Amber, Depi Nie napalajcie się jeszcze na te tarasy. Pisałam że moje wyliczenia to raczej tak z....kosmosu. Mój szanowny małożonek był dzisiaj w DLH na Puławskiej, pooglądał te piękne deski, pogadał ze sprzedawcą, wstępnie policzyli sobie ile trzeba deseczek i jakich. No i szacunkowo wyszło niestety spoooro, ale we wtorek umówił się z wykonawcą tych tarasów na budowie żeby policzyć wszystko dokładniej łącznie z przygotowaniem podkładu po taras. Cena deski bangkarai 25x145 mm = ok. 200zł/1m2 a rozmiar 19x90mm = 145zł/1m2. Do tego legary, przygotowanie podłoża, śrubki. Generalnie za taras ok. 55m2 wychodzi nie mniej niż 16-18 000. Będę sprawdzać jeszcze tą drugą firmę. Jak będę coś wiedziała to dam znać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 12.07.2007 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2007 Betsi, Spoko, spoko Dla nas sprawa tarasu to decyzje na marzec przyszlego roku, wiec jest jeszcze troche czasu na przemyslenia. Nie mniej podoba mi sie to drewno .... BTW sprawy najprostsze wzbudzaja najwieksze zdzwienie. Nie chce cokolow na schodach ... moi glazurnicy zrobili tak , a stolarz . Marudza, ze to niepraktyczne i ze "chyba sie nie da" Pierwszy argument przy prawie bialym gresie na podlogach i takich samych fugach, oraz calej masie szkla zupelnie mnie nie przekonuje Mam bardziej niepraktyczne rzeczy ... ale drugi argument lekko mnie zmarwtil ... Jak to sie nie da? Czyzby problemy z wyobraznia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 13.07.2007 07:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2007 Charlie My sobie tutaj polecamy sprawdzonych wykonawcow , na naszych budowach. Oglos ta platna reklame gdzie indziej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 13.07.2007 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2007 Ogłoszenia tej samej treści poszły też w grupie Babice i Janki. Poza tym w dziale ogłoszenia drobne. Założę się, że od tego momentu mogą mieć robotę do końca roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 13.07.2007 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2007 Sluchajcie, ile moze kosztowac malowanie kutego ogrodzenia? Chodzi mi o malowanie jakas farba podkladowa antykorozyjna, a potem wlasciwa czarna. Mamy sasiada z duza iloscia wolnego czasu i z checiami do odplatnej pomocy. Chcielibysmy ustalic jakas sensowna stawke, ale przyznam ze nie znamy sie na wycenie takiej pracy ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Suza 13.07.2007 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2007 Czy ktoś z grupy buduje Marysię lub Ksenię z Archipelagu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
flamenco108 13.07.2007 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2007 Wylewanych tarasów z gresem nie brałam ( na razie) pod uwagę. I lepiej chyba nie brać. Gdzie nie rzucić okiem, czy kamieniem, ceramika klejona na płaszczyznę pod gołym niebem prędzej, czy później, odłazi i jest gorzej niż goły beton. Nasz klimat, zdaniem mojego dziadka, który od ponad 60 lat buduje w tym klimacie, jest bardzo nieprzyjazny dla budowlańców: duża amplituda temperatur, roczna i dzienna, podobnież z wilgotnością i słońcem. Tego kleje nie lubieją, oj, nie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betsi2006 13.07.2007 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2007 Wylewanych tarasów z gresem nie brałam ( na razie) pod uwagę. I lepiej chyba nie brać. Gdzie nie rzucić okiem, czy kamieniem, ceramika klejona na płaszczyznę pod gołym niebem prędzej, czy później, odłazi i jest gorzej niż goły beton. Nasz klimat, zdaniem mojego dziadka, który od ponad 60 lat buduje w tym klimacie, jest bardzo nieprzyjazny dla budowlańców: duża amplituda temperatur, roczna i dzienna, podobnież z wilgotnością i słońcem. Tego kleje nie lubieją, oj, nie... No właśnie Flamenco, dlatego jak nie wydole na to piekne drewno to pozostanę przy kostce ( też do najtańszych nie nalezy) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
speek 13.07.2007 15:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2007 Amber - za malowanie winszuja sobie 8 zl za godzine.Ale przy takiej stawce jedno przeslo mozna malowac i malowac a czas leci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 13.07.2007 16:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2007 [..] za malowanie winszuja sobie 8 zl za godzine [...] Lepiej płacić "za dzieło". Z moich skromnych obserwacji: jednostka płacowa to 100 zł i wielokrotność. Takie malowanie - sama przyjemość, nic nie trzeba skrobać, przecierać, tylko pędzielkiem machu-machu. My malowaliśmy sami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 13.07.2007 16:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2007 Dziś Statek ogłosił nam alarm grafitowy. Pan Czesław już się zainstalował, zacznie działać od jutra. Będziemy mieli dach! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts