AmberWind 17.07.2007 15:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2007 Z zakupów-wielgaśny basen ogrodowydla dziecka i wielgaśny meksykański hamak dla rodziny.Ten ostatni sprzedają na allegro.Polecam Betsi na urlop http://aukcjewp.wp.pl/show_item.php?item=210296772 Hamak super!!! Ale podobnie jak Betsi nie mam na czym go sobie zawiesic Biorac pod uwage, ze drzewa rosna dluuuugo, to chyba sie powstrzymam z zakupem Co do pstryczkow-elektryczkow to jest jeszcze jeden aspekt. Trzeba wiedziec nie tylko gdzie rozmiescic, ale z jakich punktow wlaczaja i wylaczaja sie poszczegolne swiatelka. To calkiem fajne, bo np. nie trzeba wstawac z lozka, aby zgasic gorne swiatlo, lub wracac sie do wiatrolapu, aby wygasic holl, czy swiatlo w salonie, gdy jestesmy na tarasie itp. itd. Warto o tym pomyslec na poczatku projektowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
johan 17.07.2007 15:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2007 Mój temat to tutaj zupełnie nie pasuje, bo dziewczyny to tylko wykończeniówka i zakupy, ale potrzebuję pomocy.Może wiecie kto w naszej okolicy może wykonać projekt oraz zjazd z drogi gminnej na działkę.Podobno potrzebne są do tego specjalne uprawnienia.proszę o pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 17.07.2007 15:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2007 Mój temat to tutaj zupełnie nie pasuje, bo dziewczyny to tylko wykończeniówka i zakupy, ale potrzebuję pomocy. Może wiecie kto w naszej okolicy może wykonać projekt oraz zjazd z drogi gminnej na działkę. Podobno potrzebne są do tego specjalne uprawnienia. proszę o pomoc.Zalatwilam to wszystko na Czajewicza . Pytaj te mile Panie , ktore sie tym zajmuja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barozi 17.07.2007 15:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2007 Johan, Spróbuj spytać się w gminie. Oni powinni cię nakierować do kogo uderzyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
johan 17.07.2007 15:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2007 DziękujęMyślałem, że może został Wam gdzieś jakiś numer telefonu. W gminie mogę być dopiero w przyszłym tygodniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betsi2006 17.07.2007 17:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2007 johan Pod wpływem Twojego pytania zajrzałam do dokumentacji i okazało się że nie mam takiego prajektu. Mam tylko decyzję że mam 3 lata na wykonanie takiego zjazdu ( potem pozwolenie/decyzja jest nieważna).Wiec niestety nie pomogę Ci w tym temacie. Czy ktoś z was zastanawiał się nad zainstalowaniem klimatyzacji w domu?Czy szukaliście jakiś firm? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 17.07.2007 17:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2007 Czy ktoś z was zastanawiał się nad zainstalowaniem klimatyzacji w domu? Czy szukaliście jakiś firm? Myslalam kiedy bylam jeszcze w stanach ,ale tu nie jest goraco na tyle , zeby miec AC. I domy murowane , oblozone styropianem . W szkielecie bez AC w dzien taki jak dzisiaj nie da sie normalnie funkcjonowac. Juz przy 20* jest strasznie. Pomimo izolacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 17.07.2007 17:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2007 Czy ktoś z was zastanawiał się nad zainstalowaniem klimatyzacji w domu? Czy szukaliście jakiś firm? Przyznam, ze o tym myslimy. Jednak klimatyzator zamontowany na scianie nie bardzo nam sie widzi i chyba zapadnie decyzja o klimatyzatorze przenosnym. W dzien mozna go zawlec do gabinetu czy salonu a w nocy do sypialni na poddaszu. Poki co tematu nie drazylismy, ale tak sie sklada ze szef mojej ekipy od wykonczen zna sie na klimie (montowal klimatyzatory przez pare lat), wiec mam w planach podpytanie go o opinie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betsi2006 17.07.2007 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2007 Amber Też ewentualnie myślę o przenośnym, ale musiałabym mieć przynajmiej 2szt.( na parter i poddasze).Gdybyś podpytała coś z tą klimą to napisz proszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
speek 17.07.2007 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2007 Johan,Nie musisz robic zadnego projektu zjazdu.Od architekta ,ktory robil adaptacje Twojego projektu wez mapke z zagospodarowaniem dzialki oraz wypis i wyrys z rejestru gruntow,oraz akt notarialny do wgladu.Z tymi papierzyskami udaj siedo Wydzialu Komunikacji i Transportuul.Czajewicza 1a w Piaseczne. I p pokoj na wprost po lewej.Popros o wydanie opinni technicznej na zjazd z drogi.Wypiszesz wniosek i za 4 -6 dni otrzymasz pisemko takij tresci: Opinia techniczna nr... Obiekt-wjazd bramowy w miejscowosci XFaza-Plan zagospodarowania Wydzial po zapoznaniu sie z dokumentacja opiniuje pozytywnie p r o j e k tzjazd z drogi x na droge prywatna.Ot i tyle.Skoro jest to droga gminna nie powinni odeslac dalej do Zarzadu Drog Powiatowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
speek 17.07.2007 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2007 Ja tez musze pomyslec o klimatyzacji.W tej chwili mam 29,3 stopnie w domu.Jak przetrwac te upaly?Jutro konieczna wizyta w sklepach zapoznam sie z oferta klim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misze78 17.07.2007 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2007 Co do kafelków i innych sanitarnych rzeczy, kiedyś ktoś polecał sklep Aqua Shop przy salonie Fiat-a w Piasecznie. Byłem tam ostatnio i rzeczywiście, mimo, że z zewnątrz nie wygląda za ciekawie, w środku całkiem spory wybór a jeśli coś chcemy a nie mają w ofercie są w stanie to zamówić. Mi dziś podciągnęli rurkę z gazem do posesji. Niespodzianka - nikt mnie o niczym nie uprzedzał. Oby więcej takich niespodzienek . Mam pytanie odnośnie kominków, mam trochę nietypowe rozmieszczenie, chciałbym to z kimś skonsultować. Macie jakiś speców co się tym zajmują?? Michał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 17.07.2007 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2007 Jesli lubicie oryginalne rozwiazania architektoniczne, to polecam Waszej uwadze ostatni numer Dobrego Wnetrza, a w nim artykul i zdjecia z apartamentu niejakiego Pana Stefana Apartament miesci sie na 7 pietrze budynku na Mokotowie, a jego atrakcja jest m.in. salon ze swietlikiem na dno basenu Wlasciciel zaprojektowal swoj apartament juz na etapie dziury w ziemi "dyrygujac" glownym architektem budynku, tak aby wprowadzic niezbedne zmiany w konstrukcji szybu windy, garazu i klatki schodowej, aby w efekcie koncowym udzwignely jego 36 tonowy basen i 100 tonowa niecke z betonu. Do tego wszystkiego nakazal usuniecie scian ... konstrukcyjnych zastepujac je tyko trzema filarami. Klasyczny dach tez okazal sie zbedny ... pozostaly tylko przeszklenia No nic ... szczerze polecam ... doprawdy trzeba miec fantazje ... i duzooooo pieniedzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 17.07.2007 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2007 Mi dziś podciągnęli rurkę z gazem do posesji. Niespodzianka - nikt mnie o niczym nie uprzedzał. Oby więcej takich niespodzienek . Taka niespodziewanka i nam by sie przydala Jednak musimy na nia jeszcze troche poczekac ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 18.07.2007 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2007 misze78:Mam pytanie odnośnie kominków, mam trochę nietypowe rozmieszczenie, chciałbym to z kimś skonsultować. Macie jakiś speców co się tym zajmują?? Też jestem na etapie kominkowym... Projekt i wykonanie robi mi firma Topaz z Bartyckiej (maja tam bodajże 2 punkty), a ja współpracuję z Panem Igorem - póki co mogę polecić, ale zaznaczam, ze kominek stanie gotowy za 4-5 tygodni... pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuber 18.07.2007 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2007 misze 78napisał: Mam pytanie odnośnie kominków, mam trochę nietypowe rozmieszczenie, chciałbym to z kimś skonsultować. Macie jakiś speców co się tym zajmują?? Polecany na forum Pan Darek Bielawski z Zabiej Woli-663 44 33 21, naprawdę zna się na rzeczy http://www.kafle-zdun.com O tym Aqua Shopie też wiele dobrego słyszałam .Nie ma upałów to może się przejadę. Amber Dzięki za uwagi, okazuje się ,że mam przytomnego elektryka, bo właśnie takie rozwiązania proponuje. My walczymy z dachem.Nasze daszki od ganku i tarasu nie są zlicowane z krawędzią dachu jak w projekcie , tylko wychodzą sporo niżej.Ladniej to wygląda, ale narodził się problem odprowadzenia z nich wody, czyli dodatkowych rynien i tego, jak to zrobić ,żeby nie oszpecić elewacji. Taki mały problem ,żeby nie było za nudno. A do oryginalnych rozwiązań architektonicznych: W ostatnim Elle Decoration jest przykład płyt betonowych, malowanych we wzory perskich dywanów. Jedno takie cudo -30x30 kosztuje ok. 260 zł. Jeżeli ktoś ma cierpliwość-długo się otwiera-może obejrzeć http://www.chochosan.co.uk Trzeba wybrać:designers, potem kliknąć w Eileen Elliott. Miłego oglądania. Potem zejdźmy na ziemię i zobaczmy co nam proponuje Opoczno, Tubądzin, Cersanit i.t.p. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 18.07.2007 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2007 I ja z kominkiem walcze . Mam niezla zabawe , u mnie jak pisalam bez wkladu i z duzym paleniskiem . Namawiam Was na skorzystanie z uslug Foresta , uzytkownika naszego forum .Widzialam Jego prace u Zeljki. Piekny kominek i uzytkowniczka zadowolona bardzo. Mozena Go znalezc (Foresta i kominek) w dziale wnetrza i watku kominki nasze. Na zywo kominek wyglada jeszcze ciekawiej Amber u Ciebie juz skonczony kominek? Ciekawa jestem efektu koncowego. Moj bedzie dokladnie taki chcialam miec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 18.07.2007 13:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2007 rrmi, Kominek stoi juz od kilku tygodni Po bolach doczekal sie nawet podlaczenia. Ale zabudowe dostanie za jakies dwa tygodnie. Co do kominka bez wkladu, w nowym numerze Dobrego Wnetrza jest pokazany taki model ... z paleniskiem na podlodze Po kazdym rozpaleniu jest troche sprzatania, ale ... ale jest oryginalnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuber 18.07.2007 17:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2007 Zuber Ja biorę kuchnię z Częstochowy, więc jeśli masz dobrych wykonawców w Poznaniu to dlaczego miałabyś u nich nie zamówić? Betsi dlaczego zrezygnowałaś z Chobota? wiem z wątku o kuchniach, że brałaś Chobota pod uwagę. Mnie pierwsza rozmowa z projektantem z Chobota nie zachęciła raczej. A ta firma z Częstochowy to może Janmar, czy zupełnie coś innego? Pozdrawiam/y/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewajanecka 18.07.2007 17:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2007 ewa też biorę pod uwagę Chobota, napisz na priva coś więcej i jak cenowo wychodzi. Cenowo nie wychodzi korzystnie , ale zaproponowali mi dokładnie to co chciałam miec. Parkiety u nas czekaja na cyklinowanie, płytki na fuge. Tylko hydraulik sie cos długo ze zmianami grzebie. Dziekuje Amber za porade w sprawie przecieku. Dekarz bedzie sprawdzał co sie dzieje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts