speek 22.07.2007 15:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2007 Ja jestem po pierwszym pokosie trawy.I dobrze ,ze sie za to zabralam bo zaraz byla potworna ulewa z grzmotami.Tu gdzie mieszkam podworzec z woda po kostki.A co na dzialce? Nie juz nie pojade jutro zobacze co sie dzialo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betsi2006 22.07.2007 17:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2007 Rrmi Dzieki za info o podłogach i sztachetach. Odnośnie gresu, to podoba mi się Twój gres do łazienki ( ten ze zdjęcia) taki melanż. Co to jest za firma? Podobny mam upatrzony do wiatrołapu tylko zastanawiam się czy ciemniejszy czy jaśniejszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuber 22.07.2007 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2007 Witam w letni nie-letni wieczór. Mam za sobą pracowity dzień sprzątania na działce / w niedzielę-a co! / Dach prawie gotowy Jeszcze tylko parę dachówek i reszta obróbek i prawie można się wprowadzać Betsi Te" moje" drzwi znajdziesz na Bartyckiej 26 paw.51/prawie na końcu korytarza po lewej/ http://www.edendrzwi.com.pl Najlepiej zobacz w realu, na stronie nie prezentują się tak efektownie Ja zaczynam poszukiwania różnych rzeczy poza Wa-wą. W sprawie kuchni wybiorę się niebawem w rodzinne strony męża w lubelskie, po drodze odwiedzę też zakłady drewna /polecane na forum za dobrą jakość produktów/ oczywiście w sprawie podłóg. http://www.sg.com.pl zdam relację co i jak. Też marzy mi się ogrodzenie od frontu z desek, najlepiej takich nieregularnych, mam drewniane filary na ganku i fajnie by się komponowało. Ostatnio w trakcie moich krajobrazowych wycieczek rowerowych zobaczyłam drewnianą bramę cudnej urody w pewnym gospodarstwie agroturystycznym. Zrobiłam zdjęcia żeby pokazać sąsiadowi , u którego zamawiam bramę.I co się okazało? że to brama jego autorstwa.Po prostu przeznaczenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuber 22.07.2007 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2007 Szukam też ekipy do ocieplenia poddasza/wełna i kg/Myśleliśmy, żeby robić sami, ale chyba jednak nie.Możecie kogoś polecić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mani 22.07.2007 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2007 Będę ściągała kolejny transport piaskowca z południa,transport jest dość drogi, więc opłaca się przywieżć cały samochód.Jak ktoś jest chętny to zapraszam na priv, bardzo ładny jest ten kamień,jaso żółty, chociaż ten facet ma też inne kamienie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 22.07.2007 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2007 Mani zoltego piaskowca nie chce ,ale kakaowy kamien jak najbardziej.Gdzie moge zobaczyc ?Maja strone na necie?Daj namiary.Wlasnie wertuje net w poszukiwaniu .Chetnie sie dogadam w sprawie transportu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betsi2006 23.07.2007 06:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2007 Zuber Dzieki za te drzwi i podłogę.Na Bartycką pojadę jutro z rana. Gdybyś była w tej firmie od podłóg to zapytaj proszę o deski podłogowe dębowe ( może być II ga klasa) o grubości 22 i 15mm - jakie są ceny i czy mają takie deski gotowe do kładzenia - tzn wycyklinowane i polakierowane ( finish parkiet) Na kiedy potrzebujesz tych od poddasza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuber 23.07.2007 07:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2007 Betsi W sprawie podłóg jadę pod koniec tyg. Zobacz na stronie, mają duży wybór, ale nie wiem czy finishparkiet. Ladny wybór finishparkietu widziałam w Centrum Budowlanym na Kłobuckiej /niestety nie pamiętam numeru paw, jakoś tak po środku / Pamietam, że cenowo byli konkurencyjni i raczej zorientowani w temacie. Może znajdę ulotkę. Ekipa potrzebna pod koniec września. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pineska32 23.07.2007 14:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2007 Zuber - co do szafek w Konstancinie na targu, wstyd przyznać, ale zaposiała mi sie gdzieś ich wizytówka, niestety w ten piątek jdziemy na wakacje i dopiero po 12.08 pojadę na targ i wezmę jeszcze raz namiary. Tam przyjeżdza wilelu stolarzy albo ich przedstawicieli. Póki co dowiadywalam się u jednego. Kupowaliscie juz baterie do natrysków, wanien, kuchni itp??? Tutaj tez jest niezła zagwozdka. Ogranicza nas cena - na szczęście, bo wybór niesamowity. Biore pod uwage Deante, AK, Oras i hansgrohe. Potrezbuje kilka termostatycznych baterii. Mam pytanie do Was, czy widzieliscie do zlwewozmywakow granitowe dozowniki na płyn do mycia naczyń??? Bo wymysliłam sobie do granitowego zleu granitowa armature, ale to bedzie bez sensu jak nie dokupie granitowego dozownika. Betsi - spójrz na parkiety goczałkowice, nie pamietam www, ale jak wpiszesz w googlach jw to znajdziesz bez problemu, i jeszcze na prodexpol. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edek24 23.07.2007 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2007 Witam! Pilnie poszukuję ekipy na dokończenie stanu surowego otwartego po leniwej brygadzie. Jeżeli możecie pomóc to pomóżcie ale tylko godnych polecenia. Nie chcę już więcej współpracować z oszustami. Przestrzegam jednocześnie przed właścicielem kremowego AUDI A8 na garwolińskich blachach, nie warto niesłowny w każdym calu. Wiadomość na priva poproszę. Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam2007 24.07.2007 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2007 Witam! Pilnie poszukuję ekipy na dokończenie stanu surowego otwartego po leniwej brygadzie. Jeżeli możecie pomóc to pomóżcie ale tylko godnych polecenia. Nie chcę już więcej współpracować z oszustami. Przestrzegam jednocześnie przed właścicielem kremowego AUDI A8 na garwolińskich blachach, nie warto niesłowny w każdym calu. Wiadomość na priva poproszę. Dzięki Pewnie dlatego jeździ A8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 24.07.2007 14:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2007 W sprawie ekip do polecenia, to sadze ze za jakies 3 tygodnie bede mogla cos bardziej konkretnego powiedziec o glazurnikach. Poki co pracuja, na pewno nie jest to ekipa tania ... niestety ... Mam nadzieje, ze przelozy sie to na jakosc ... Jak skoncza to zobaczymy ... zuber, zabudowa KG wyglada u mnie bardzo ok. Teraz mamy etap szpachlowania. Cena powyzej 50 PLN. Po 4 dniach biegania z aparatem i obledem w oku wrocilam do budowlanej rzeczywistosci. Portfel poczul sie lzejszy, a arkusz kalkulacyjny wzbogadzil sie (szkoda ze nie ja ) w kolejne wieloliczbowe pozycje ... Czy ja juz pisalam, ze nie lubie budowania ... rrmi, Nieustannie podziwiam Wasze rece i efekty pracy Ale wiesz co ... zeby tak nazwac betoniarke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
speek 24.07.2007 15:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2007 Jak sie spedza cale dnie na budowie to rozne pomysly przychodza do glowy.Tak jest i z nazewnictwem.Moja rozbiegana i zakrecoa dwukrotnie ,taka zielono zolta nazywa sie pazdzierzawa.A co niech ma swoje miano. Tajfun mialam na dzialce.Kibelek zmienil swoje miejsce postoju- no chyba polegiwania,smieci skrzetnie zbierane rozwleczone po calej dzialce.Wiaderka na wode -te juz u sasiada.Ale dach sie trzyma i rynny tez. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Depi 24.07.2007 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2007 Mani Reflektujesz na sztukę z epoki Króla Ćwieczka, czy pas? I po ile jest piaskowiec na południu? Trochę by się nam przydało, ale za jakieś 8 miesięcy, więc nie wiem, czy jest sens teraz topić w to forse... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 24.07.2007 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2007 rrmi, Nieustannie podziwiam Wasze rece i efekty pracy Ale wiesz co ... zeby tak nazwac betoniarke Za podziw dziekuje ,a z ta beata to jak widzisz z malego b jest . U mnie kladzie sie dachowka, a dach wielki , ze z drogi widac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betsi2006 25.07.2007 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2007 Bez urlopu nie da się robić zakupów do dom !!!!!!!!!!!!!! Wczorajsze 4-ro godzinne buszowanie na Bartyckiej przyniosło wreszczie jakieś efekty. Wybrałam drzwi wewnętrzne, podłogi, luksfery,znalazłam szkło do otworów w salonie ( Amber-tam też są drzwi szklane w drewnie i metalu i co chcesz). Zostały częściowe glazury i terakoty oraz biały montaż ( zgubiłam notatki z pierwszych oględzin i wstępnego wyboru - muszę jechać jeszcze raz) Projekt glazury w łazience syna zrobiony i wyliczony. Jadę szukać dalej. Poradzcie proszę jaki wybrać kolor drzwi wewn do dębowej podłogi i schodów? Pójść raczej w te same tonacje czy może zrobić ciemne ( dla kontrastu) jak szafki w kuchni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barozi 25.07.2007 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2007 Witajcie, Wy tu o glazurach, farbach, drzwiach wewnętrznych a ja w takim razie z innej beczki. Nadszedł u mnie czas wyboru pieca do CO. Jak zapewne pamiętacie chcę mieć piec na ekogroszek, lub inne paliwo stałe. Czy ktoś mógłby mi polecić jakiś fajny piecyk, który użytkuje lub który użytkuje znajomy, lub znajomy znajomego lub ... itd. Gazu nie będę miał przez najbliższe kilka lat a propanem jakoś nie widzi mi się grzanie. Przerzucanie węgla mi nie przeszkadza więc nie piszcie mi proszę o przewadze gazowego lub elektrycznego bo i tak mnie nie przekonacie Domek się robi już wewnątrz. Na zewnątrz zostały tylko ocieplenia i elewacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 25.07.2007 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2007 Barozi ja kupilam piec Staporkow na eko groszek. Nie rozwodzilam sie za bardzo nad parametrami , bo uwazam , ze to wszystko to jest to samo, tylko nazwa sie rozni. A i glowa mniej boli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuber 25.07.2007 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2007 Betsi I jakie te drzwi w końcu wybrałaś? Mnie np. podobają się jasne i pewnie dobierać będę pod podłogę/ lubię jasne wnętrza i mam białe okna/ W lipcowym Muratorze masz przykłady, w rozdziale o urządzaniu wnętrz jest właśnie o dobieraniu drzwi-ale pewnie już czytałaś A jaki masz kolor okien i mebli w kuchni? Barozi W sprawie pieca nie pomogę , nie moja działka , my konsekwentnie idziemy w prąd. Biegnę walczyć z elektrykiem. Generalna koncepcja jest, ale podpowiedzcie na co zwrócić uwagę. P.S. Nasz dom już pod dachem! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 25.07.2007 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2007 Betsi, My wlasnie drzwi bedziemy zamawiac na Bartyckiej. Znalazlam tam w koncu firme, ktora ma odpowiadajacy mi wybor oscieznic i okuc. Z okuciami do drzwi szklanych mialam najwiekszy problem. Wszedzie byly takie wielkie i malo subtelne ... okrutnie sie tych delikatnych naszukalam Dzisiaj polozono nam panele w garderobie. Fajnie jest ... tak domowo W poniedzialek przyjezdzaja pierwsze meble. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts