Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Piaseczno i okolice

anatak

Recommended Posts

Nie moge pomoc Ci z tymi uchwytami, moze na Bartyckiej :D :roll: :wink:

Moze AnSi bedzie wiedziala, chyba macie jakies wspolne wizje :wink:

Ona pomieszkuje w moich komentach , to moze popytaj .. 8)

Ekipy do styro nie moge polecic , bardzo fajni robili u sasiada , ale terminy mieli chyba na wiosne, bo pytalam dla kogos zforumowiczow.

Zrobili faktycznie bardzo dobrze.

• Odpowiedzi 15k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Coli,

Slyszalam ,slyszalam ze czas oczekiwania na wiezbe jest taki dlugi i bez gwarancji,ze za te 5 tyg. bedziesz ja miala.Ostatnio kupowalam deski w skladzie przy szosie krakowskiej.Jadac od Janek po lewej stronie za Magdalenka.Ludzie kompletowali sobie wiezbe u jednego kupili troche krokwi w drugim skladzie znow czesc i tak szybko uzbierali material na wiezbe.

Ja moge odstapic 8m3 dlugasnych krokwi.

Zaczynam szukac wiezby dachowej i totalnie sie zalamalam. W Agacie kolo Tarczyna czas oczekiwania 5 tyg :o

Mozecie sie podzielic jakimis namiarami, bede wdzieczna

Mam dobra opinie o Agacie , wiec jesli mowia,ze bedzie za 5 tygodni to raczej bedzie.

Sa naprawde slowni .

Ludzie jak wy w tej całej masie płytek i płyteczek, umywalek i umywaleczek, wanien, kabin i armatury dokonaliście wyboru - ja zaczynam popadać w paranoję i na nic ostatecznie nie mogę się zdecydować. Z niczym do tej pory nie miałam takich problemów jak z wyposażeniem łazienek :oops:

A dla mnie to najprzyjemniejsza rzecz na swiecie! Zaczelam sie nawet tym zajmowac na serio, od pazdziernika ide na ASP zeby sie troche podszkolic w tym kierunku i pomagac niezdecydowanym osobom :wink:

Grunt to miec wiecej niz 1 łazienka, wtedy mozna zrealizowac wiecej niz 1 marzenie.

Gafinka,

moze bede mogla pomoc z tymi lazienkami?

Pozdrawiam,

Witam,

Potrzebuję ok. 10 ton cementu do fundamentów pod dom oraz ogrodzenie.

Może być taki CEM I 42,5 R Cement portlandzki PN-EN 197-1, PN-B-19707.

Najlepiej gdyby to było w okolicach Piaseczna z dowozem i rozsądną ceną.

Czy wiecie gdzie u nas w okolicach Piaseczna można pojechać by była dobra jakość i cena ?

Pozdrawiam

. Z niczym do tej pory nie miałam takich problemów jak z wyposażeniem łazienek :oops:

A dla mnie to najprzyjemniejsza rzecz na swiecie! Zaczelam sie nawet tym zajmowac na serio, od pazdziernika ide na ASP zeby sie troche podszkolic w tym kierunku i pomagac niezdecydowanym osobom :wink:

Grunt to miec wiecej niz 1 łazienka, wtedy mozna zrealizowac wiecej niz 1 marzenie.

Gafinka,

moze bede mogla pomoc z tymi lazienkami?

Pozdrawiam,

Ja mam przemożne wrażenie, że sprawę ustrudnia mi wlaśnie to, że mam za dużo łazienek - idę z zamysłem wyboru płytek i innych rzeczy do jednej, ale w oko wpada mi coś co do tej mi nie bardzo pasuje, ale pasuje mi do innej - itd - a po jakimś czasie to już zupełnie nie wiem i mam mętlik.

Chyba sobie założe wybiórczy dziennik do wykończeniówki i może jakieś dobre dusze jakieś dobre pomysły podrzucą. Coś odradzą a coś doradzą. Sprobuję.

Może z tego się coś wykluję.

Bo przyznam, że podejścia do architektów robiłam- ale ja jestem uparta jak osioł to raz i z moich dotychczasowych spotkań z architektami to zadowolona nie jestem absolutnie - bo tak to jakoś dziwnie wychodziło, że nie istotne było to co mówiłam czego chcę i co jest dla mnie priorytetem - tylko jakoś tak w tych proponowanych koncepcjach miałam wrażenie, że ktoś na siłę próbuje mnie uszczęśliwić aktualnie lansowanym modnym wnętrzem w stylu jaki jemu najbardziej odpowiada.A to jakby nie było ma być mój dom i ja mam przede wszystkim się w nim dobrze czuć.

A wiesz z czego to wynika? Ze architekci lansuja jeden styl? Bo po prostu ida na latwizne. Moi znajomi chwilili sie swoja pania architekt i pokazali w gazetach jej projekty. Wszystkie bez wyjatku byly robione na jedno kopyto, w dodatku np wszystkie łazienki czarno-biale z krysztalowymi lampami. Nie powiem, ze mi sie to nie podoba, ale co to kreatywny architekt?

Ja juz ma na swoje lazienki koncepcje od a do z. Nie moglam sie zdecydowac co mi sie tak naprawde podoba, wiec kazda urzadze w nieco innym stylu. W jednej plytki, w drugiej drewno, w trzeciej tapeta. Podobnie z ceramika - w jednej prostokaty i kanty, w drugiej oblosci, trzecia to same dziwy.

Pozdrawiam,

e.

Glazurnicy siedza u mnie i placza :-? :cry:

Projekt zaklada trojkatne polki oblozone mozaika 8) Aby wszystko pieknie wygladalo, szlifuja pod katem 45 st. kazda kosteczke osobno i wklejaja ja w brzegi polki ... Kosteczek jest od cholery i troche :roll:

Inne kosteczki, trzeba precyzyjnie ciac w trojkaty i doklejac do asymetrycznych brzegow polek ... Szlifowanie trwa juz drugi dzien ... a konca nie widac 8)

Jednak efekt ktory dzisiaj zobaczylam, przerosl moje najsmielsze oczekiwania ...

Jakis czas temu w Muratorze mozna bylo ogladac jedno z ich dziel. Koronkowa robota garderoby w ksztalcie odwroconej piramidy, bez mocowan do sufitu o srednicy 4 metrow. Futurystyczna budowla pochlonela ok. 100 specjalnnych plyt KG (z nacieciami), mnostwo profili, szkla i forniru. Budowali to ponad miesiac. Efekt zaskoczyl nawet architekta, ktory narysowal ta garderobe w przyplywie wizji, nie liczac specjalnie, ze ktos to wykona ... 8)

Gafinka,

Trudno sie z Toba nie zgodzic, ze dom to dom i ma byc domownikow, a nie architekta. Dobrze, ze wybralas realizacje wlasnych koncepcji ... niewatpliwie zapewni to 100% satysfakcji, a ewentualne bledy mniej bola niz te popelnione przez kogos innego, za nasze pieniadze :roll:

My jednak wybralismy zdecydowanie latwiesza droge i do kazdego etapu prac zatrudniamy kolejnych fachowcow, w tym architekta wnetrz :-)

Wielkie dzięki za koparkowych :D , jak się z jakimś ludem dogadam i zacznę ryć rzucę ziemią na grupę :)

klememi - co by nie zanudzać wszystkich moimi łazienkami - założe wieczorkiem dziennik wykończeniówki - zapraszam może mi coś podpowiesz.

A z architektami to własnie trochę mam takie wrażenie, że na jedno kopyto najłatwiej - rzadkość to np. oryginalne wnętrze oddające trochę duszę i upodobanie gospodarzy.

Ja chyba najgorzej mam z urządzeniem części nie dla siebie tylko dla mamy - bo chciałabym, aby te części się różniły - były trochę z innej bajki, ale spójne. A mama mi w tym nie pomaga bo jej się wszystko podoba ( mam wrażenie, że nie chce, żeby spodobało się jej coś co np. jest droższe, więc przytakuje na wszystko :) - pytam jaki kolor byś chciała w łazience - a ona "'jakiś pastelowy" a ja ale jaki ? niebieski, zielony, różowy, żółty, kremowy, z jakiej gamy kolorystycznej - a ona mi na to - każdy mi się podoba. No i bądź człowieku tu mądry i wymyśl coś :-?

A mama mi w tym nie pomaga bo jej się wszystko podoba ( mam wrażenie, że nie chce, żeby spodobało się jej coś co np. jest droższe, więc przytakuje na wszystko :) - pytam jaki kolor byś chciała w łazience - a ona "'jakiś pastelowy" a ja ale jaki ? niebieski, zielony, różowy, żółty, kremowy, z jakiej gamy kolorystycznej - a ona mi na to - każdy mi się podoba. No i bądź człowieku tu mądry i wymyśl coś :-?

Ojej - ale się rozczuliłem :-) Taka sładka mama mi się wyobraziła, która nie chce sprawiać kłopotu i się troche wstydzi, że w ogóle trzeba jej łazienkę pomalować :-)

Moja babcia taka jest - na każde pytanie, jakby chciała coś, żeby było zrobione, odpowiada "Róbcie tak, żeby Wam, dzieci, było wygodnie"...

:)