Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Piaseczno i okolice

anatak

Recommended Posts

• Odpowiedzi 15k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam serdecznie po dłuższym czasie, właśnie dostaliśmy pozwolenie na budowę (w rekordowym chyba czasie 15 dni :lol: ) i jest już pewne, że 3 września zaczynamy. Ekipa już zamówiona, część materiałów też, ale brakuje nam kierownika budowy. Znalazłam kilku w necie polecanych, ale wszyscy nosem kręcą i do Żabieńca im nie po drodze. Będę bardzo wdzięczna, jakbyście mogli polecić mi kogoś dobrego, bo już mi ręce opadają i nie wiem gdzie szukać.

Z góry dziękuję i pozdrawiam :)

Gosia

Grrr...atuluję!!! :lol:

Możesz podzielić się tym, jak można dostać pozwolenie w 15 dni? Pliiiizzzz...

Ja składam wniosek w poniedziałek (jeśli sie wcześniej nie chwaliłem, to właśnie odebrałem projekt w 4 egz. od archoitektów! jupiii!!!).

Dzięki za gratulacje i za namiary :D

A jeśli chodzi o to jak to się robi, to cała zasługa mojego męża, który niezwykle uprzejmie i jednocześnie cierpliwie monitorował sprawę. A przy okazji nie zaszkodził chyba jego urok osobisty dobrze działający na panie urzędniczki w starostwie piaseczyńskim :lol:

Dzięki za gratulacje i za namiary :D

A jeśli chodzi o to jak to się robi, to cała zasługa mojego męża, który niezwykle uprzejmie i jednocześnie cierpliwie monitorował sprawę. A przy okazji nie zaszkodził chyba jego urok osobisty dobrze działający na panie urzędniczki w starostwie piaseczyńskim :lol:

Gratuluje i to do tego w Piasecznie ,no no

Niebywale

Az ciekawam tego uroku :D

Depi to masz juz w reku ten projekt ?

:p

No chciałem właśnie do Was jechać, ale jest problem taki, że jak sie tam nawalimy to nie ma jak wrócić... :-(

No masz !!!

Kierowce trzeba zatrudnic :D

Co do olimpa to kicha jak 150 , prosilam nawet ,zeby ktos to ode mnie odczepil , ale nie dalo rady.

Szczerze mowiac nie widzialam glupszego napisu.

Ta elyta to pikus przy olympie :lol:

Fajnie jest miec projekt ,co nie?

A poza tym to nie mowiles czy robia juz wykopaliska?

Co do olimpa to kicha jak 150 , prosilam nawet ,zeby ktos to ode mnie odczepil , ale nie dalo rady.

Szczerze mowiac nie widzialam glupszego napisu.

Ta elyta to pikus przy olympie :lol:

rrmi,

Phiii przesadzasz 8) Olymp - nawet nie wiesz jaki posluch wywolujesz, jaki prestiz nosisz .... ehhhh ... gdzie nam maluczkim do OLYMPU :cry: :lol:

Depi,

Ano wlasnie, robimy jakies interes z muzeum, czy tylko tapniecia na gieldach nam pozostaja? Widziales co Amerykance se wymyslili? :evil: Iiiiiii .... krew sie poleje .... :roll:

Fiuuuu, fiuuu ... masz juz projekt! Wielgachne gratki!

pilot_pirx,

Gratulacje i do dziela :-) W ubieglym roku o tej porze wbito pierwsza lopate pod nasz dom. A teraz, powoli zbieramy pudla i segregujemy rzeczy do przeprowadzki 8)

Sam będziesz kręcił?

Nie wiem czy to było odnośnie mojego postu ? :lol:

Pewnie tak.

Tez jestem ciekawa :D

Hehe. Sam nie będę ale moi pracownicy. Szykuje się prawie 100m ogrodzenia pod klinkier + z jednej strony słupki i siatka , a z drugiej ogrodzenie betonowe - z tych ładniejszych.

Pozdrawiam,

Adam

Witam serdecznie po dłuższym czasie, właśnie dostaliśmy pozwolenie na budowę (w rekordowym chyba czasie 15 dni :lol: ) i jest już pewne, że 3 września zaczynamy. Ekipa już zamówiona, część materiałów też, ale brakuje nam kierownika budowy. Znalazłam kilku w necie polecanych, ale wszyscy nosem kręcą i do Żabieńca im nie po drodze. Będę bardzo wdzięczna, jakbyście mogli polecić mi kogoś dobrego, bo już mi ręce opadają i nie wiem gdzie szukać.

Z góry dziękuję i pozdrawiam :)

Gosia

Ja dostałem pozwolenie w Piasecznie w 9 dni. :lol: :lol:

Czy mogę startować do jakiegoś rekordu już ? :lol: :lol:

adam no masz rację co 9 to nie 15 :D , oddaję Ci palmę pierszeństwa

A powiedzcie proszę jak to jest z usuwaniem humusu. No bo jak rozumiem, najpierw zdejmuję humus, potem geodeta wyznacza dom. Ale czy u was humus zdejmowała Wasza ekipa, czy to wy robiliście wcześniej, a oni wchodzili od razu na kopanie fundamentów?

Betsi,

Co u Ciebie? Jak tam urlop? Chyba lepiej, ze spedzasz go w marketech budowlanych niz w barze przy zimnej plazy 8) Przy takiej pogodzie na wczasach to albo reumatyzmu, albo alkoholizmu mozna sie nabawic :lol:

:lol: :lol: :lol:

W tym tygodniu byłam nad morzem. Sklepy obleciałam w zeszłym i sporo załatwiłam.

rzeczywiście poniedziałek i wtorek był kiepski pogodowo ale w alkoholizm nie wpadłam ( choć okazji było wiele bo toważystwo super).

Było pływanie na desce, rowery na sam koniec Helu ( z Chałup i z powrotem 60km - rewelacyjna ścieżka rowerowa-polecam !!!!!!!!!!!), ale i plażowanie. Niestety dzisiaj było najładniej a ja musiałm wyjeżdżać. :cry:

rrmi,

Widzę, że rozwiązała Ci się sprawa z elektrykiem.

Możesz mi podać namiary na tego elektryka i ile Cię to mniej więcej kosztowało?

U mnie prąd robił teściu, mieszka dosyć daleko, co prawda ma uprawnienia, ale z doświadczenia wiem, że jak ktoś jest nie z rejonu to może być trudna przeprawa.

Dzięki,

Michał