Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Piaseczno i okolice

anatak

Recommended Posts

Speek

Dzieki za namiary !!! P. Zajaczkowski nie mogl bo ma tylko duzy sprzet ale brat ma mniejszy i mogl. Wprawdzie cena jak za transport spod Radomia :lol: ale wybawiliscie mnie z klopotu. Grupa rzadzi grupa radzi 8)

Depi

Gratulacje !!! Wiem jak to jest , my czekalismy skromne 5 miesiecy na pozwolenie ...

Pozdrawiam

Zonzi

• Odpowiedzi 15k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Czy macie jakiś tani namiar na drewno opałowe do kominka?

Zapytaj u leśniczego w Bogatkach - było po 130 bez dowozu lub w innych nadleśnictwach ( telefony - jak chcesz - mogę podać jutro bo mam w pracy)

Widziałam też drewno do kominka w Bobrowcu przy głównej drodze jadąc przez miejscowość.

Odnośnie urządzeń sanitarnych to polecam hurtownię Omnires na Instalatorów. Bardzo pomocna obsługa i z pewnością pomogą wybrać Ci coś dobrego i w miarę mozliwości finansowych.

Speek

Szambo na PW

[

Betsi to patrze ,ze juz dochodzisz powoli do konca :D

Taaaak - z naciskiem na powoli :cry:

Wykończeniówka tak strasznie długo trwa i na bieżąco prawie nie widać efektów. W sumie to ważne żeby było dokładnie.

Właśnie okazało się, że poprzednia ekipa źle zamontowała fartuchy pod gąsiorem i trochę zacieka, więc czeka mnie jeszcze drobna poprawka w dachu.

w drugiej połowie sierpnia zaczyna glazurnik :lol:

Depi

Gratulacje !!! Wiem jak to jest , my czekalismy skromne 5 miesiecy na pozwolenie ...

Wypluj! Ma być 9 dni, tak jak adam2007. Swoję droga zamierzam właśnie na przykład adama i pilota_pirxa sie powoływać bardzo namiętnie. Bo jak to właściwie jest, że jedni dostają po 9 dniach a inni po 5 miesiącach? Lekkie chamstwo wydaje mi się.

A dowiaduje się, że jakieś lotne brugady urzędasów polują na forum. K.... ich mać, za przeproszeniem. Do roboty! A nie łapanki sobie urządząć!

Ale jestem bojowy :-) Jutro dzwonie do UM czy mi już wydali pozwolenie ;-) :lol: :lol:

Witam, właśnie sprzedaliśmy mieszkanie więc nie ma odwrotu, w Październiku musimy zamieszkać w domku (Bobrowiec) a tam same problemy jakoś czarno to widzę :(

Właśnie mieli nam kłaść podłogi a tu się okazuje, że szlichty są krzywo wylane :(

Ale ja nie o tym.

Poszukuję kogoś z glebogryzarką mam do wymieszania ok 900m2 działki.

Może kogoś ktoś zna? Myślę, że maszyną będzie taniej niż pan ze wschodu.

Pozdrawiam

Jacek z Bobrowca :)

Witam wszystkich serdecznie, jestem nową osobą na tym forum, aczkolwiek chyba dobrze trafiłam, bo właśnie zmagam się z papierologią dotyczącą budowy domu, trochę jestem przerażona, a czytając Wasze posty, stwierdziam, że może nie będzie tak źle, jestem właśnie na etapie składania wniosku o pozwolenie na budowę, może ktoś mi podpowie jak długi jest czas oczekiwania w Piasecznie, czy warto używać uroku osobistego czy też lepiej czekać potulnie , aż podanie zobaczy górkę kupki z podaniami i je podpiszą,????

Przy okazji może macie jaiegoś godnego polecenia geodetę, bo właśnie zrezygnowałam z jednego, wszystko u niego wymagało czasu, mapki robił cztery miesiące, a teraz od miesiąca próbuje wytyczyć działkę i ciągle ma coś pod górkę, najczęsciej poprostu nie odbiera telefonu i muszę korzystać z telefonów znajomych żeby w końcu odebrał, mam ich co prawda sporo ile telefonów tyle nu mmerów, ale w końcu ich też zabraknie więc wygodniej będzie zmienić geodetę.

pozdr

Agrafka ,

witaj w naszej grupie.

Zycze powdzenia.

Co do uroku osobistego to zalezy kto w urzedzie siedzi ,

jak kobitki to meza wysylaj :D

Kilka postow wyzej koledzy licytowali sie kto szybciej dostal pozwolenie .Nie byly to dlugie terminy.

A zlyzlas juz wszystkie dokumenty?

Czekasz tylko na przyklepanie?

Agrafka

Witaj w Klubie :p

Pozwolenie załatwia sie najkrócej 9 dni najdłużej do miesiąca. Warto sie co jakis czas przypomnieć :wink:

Ponumerój strony w projekcie. Po kilku dniach od złożenia zapytaj czy wszystko jest dostarczone ( jesli nie to czym szybciej donieś).

Mój geodeta był równie powolny więc nie polecam. :-?