barozi 14.08.2007 07:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2007 Witam po mojej dłuższej nieobecności. Witam też nowych gości na forum. Coli, Betsi, Ja mam bardzo dobrego wykonawcę ogrodzeń klinkierowych, ale nie wiem kiedy będzie teraz wolny. Jeśli chcecie to mogę się dowiedzieć jak dysponuje czasem. Pilne te ogrodzenia?? Aha. Napiszcie ile tych słupków by było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 14.08.2007 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2007 Betsi Swinka chyba nie wlaczy alarmu Barozi jak tam po urlopie? Witam nowego kolege, zycze powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barozi 14.08.2007 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2007 Jakim urlopie?? Niestety cały urlop jaki miałem w tym roku zużyłem na budowanie domu w pierwszej połowie roku. Teraz korzystam tylko z dni wolnych jakie sobie wyrabiałem nadgodzinami. Uzbierało się tego trochę ostatnio więc cały czas walczę na działce. Sporo się ruszyło, sporo się zakończyło. Mamy elektrykę, instalację wodną, alarm, okna, drzwi, bramy i początek klinkierowego ogrodzenia. A no i działkę udało nam się ogrodzić. Pojawiło się u nas szambo z tymczasowo podłączonym kompaktem. Prace te robiliśmy w ciągu ostatniego tygodnia. Z portfela wyparowało prawie 50 tyś, ale teraz już na prawdę można zaczynać wykończeniówkę. W tym tygodniu powinien wejść tynkarz. Także, dzieje się, dzieje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 14.08.2007 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2007 Barozi, pamiętaj, że zgłosiłam się jako wolontariusz na przyuczenie ocieplania styropianem. Teoretycznie jestem przygotowana, ale praktyki u mienia niet. Wrzesień aktualny? Czas już zarezerowałam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betsi2006 14.08.2007 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2007 Witaj Martini_dry BTW to mój ulubiony ostatnio trunek ( ze spritem i limonką) Barozi Tych słupków to dużo nie będzie max 10szt, bardziej podmurówka, siatka,i sztachety drewniane+furtka i brama wjazdowa. Sprawa dosyć pilna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 14.08.2007 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2007 Betsi jesli mozna to poprosze o namiary na Pana od piachu. Moze bedzie tanszy od mojego , a nie mam czasu grzebac kilkadziesiat stron wstecz szukajac byc moze nieaktualnego ogloszenia. To ladnie idziesz Barozi Pewnie jeszcze przed swietami parapetowka. I tego Ci zycze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betsi2006 14.08.2007 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2007 RrmiMasz na PW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
komarek 14.08.2007 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2007 Witam wszystkich zawziętych budowniczych. Miło, że prace postepują i są efekty. Już nie wspominam o kasie Betsii czy dobrze pamiętam, że zdecydowaliście się na finish parkiet? Możesz coś o tym napisać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martini_dry 14.08.2007 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2007 Witaj Martini_dry BTW to mój ulubiony ostatnio trunek ( ze spritem i limonką) Takiej kombinacji nie znam, muszę wypróbować wieczorem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 14.08.2007 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2007 Rrmi Masz na PW Dziekuje bardzo Goraco sie zrobilo , chyba znowu burza bedzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 14.08.2007 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2007 Ta odgromówka to niezłe pieniadze A czy trzeba ją robic? Mani dom drewniany i ona chyba musi mieć instalację odgromową (nie podam podstawy prawnej ). Ostatnio obserwuję domy murowane i wypatruję na dachach charakterystycznej drabinki - tak na oko zaledwie 30% budynków ma takową. My nie mamy i mąż twierdzi uparcie, że nie będziemy robili. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betsi2006 14.08.2007 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2007 Ms. Mój mąż też uważa, ze odgromówka nie jest nam potrzebna ( ja tak brdzo boję sie burzy ) Martini_dry Spróbuj koniecznie ( choć to taki bardziej babski trunek). A tak na powżnie, to czy masz wybrany już jakis projekt domu czy może będziesz robił indywidualny? Murowany czy kanadyjczyk? Jaką masz działkę - pochwal się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barozi 14.08.2007 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2007 Betsi, Niestety mój wykonawca robi tylko słupki i podmurówki. Nie zajmuje się sztachetkami i ogólnie "wypełnieniami". Jeśli sprawa pilna to nie bardzo, gdyż teraz jest zajęty budową domu do stanu surowego, a dopiero co skończył stan zerowy. Ms., Jak na razie sprawa z ociepleniem jest w fazie wstępnego planowania. Jak na razie wrzesień jest aktualny, ale może to być późny wrzesień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 14.08.2007 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2007 Nie ma sprawy, może być i późny wrzesień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martini_dry 14.08.2007 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2007 A tak na powżnie, to czy masz wybrany już jakis projekt domu czy może będziesz robił indywidualny? Murowany czy kanadyjczyk? Jaką masz działkę - pochwal się. Działka w Henrykowie-Urocze, 2300 m^2. W zasadzie to są dwie działki, 1300 + 1000 m^2. Jakiś czas temu znaleźliśmy taki projekt: http://www.lipinscy.pl/project.xml?id=71505&offset=14&backcmd=Energo i na razie tego się trzymamy;) Może ktoś z Was buduje dom według projektu Lipińskich? Szukam dobrej warszawskiej pracowni, gdzie można kupić i ewentualnie zrobić adaptację ich projektu. Na stronie Lipińskich jest co prawda lista warszawskich przedstawicieli, ale o większości na forum albo są złe opinie, albo nie ma nic Zdążyłem się już za pierwszym podejściem sparzyć na "A kwadrat", bo umówiłem się z nimi i pocałowałem klamkę... To pytanie wrzuciłem też tutaj: http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=83421&postdays=0&postorder=asc&start=120, bo Tosinek też pisze w swoim dzienniku o przygodach w warszawskimi przedstawicielami Lipińskich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betsi2006 14.08.2007 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2007 Betsii czy dobrze pamiętam, że zdecydowaliście się na finish parkiet? Możesz coś o tym napisać. Proszę bardzo http://www.parkiet-bortnowski.pl/finishparkiet.html Właśnie parkieciarz przeliczył podłogi i wyszło ok 160m2 do położenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betsi2006 14.08.2007 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2007 Martini_dry Dom ładny, duży w sam raz n taka dziłkę.Z tego co piszesz wnioskuję, że chcaiłbyś by Lipińscy zrobili też adptacje tego projektu. A może kup tylko u nich projekt a adaptację zrób u innego architekta ( musisz mieć tylko pisemną zgodę od Lipińskich). Zapłacisz jakieś 2000-3000 za adaptcję z planem zgospodrowania, projektem szamba i ewentulną pomoc w załatwianiu papierów do gminy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 14.08.2007 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2007 Martini Polecam Ci mojego architekta z Tarczyna.Zero problemow .Jesli chcesz podam namiary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
komarek 14.08.2007 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2007 Dzięki Betsii. Własnie rozważamy wybór pomiedzy deską barlinecką a tym parkietem. Ceny porównywalne. Deskę sami byśmy położyli, parkiet już nie. Za położenie deski biorą 28zł/m a parkietu jeszcze się nie dowiadywałam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betsi2006 14.08.2007 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2007 Komarek Finish prkiet jest nieco tańszy niż deska barliniecka 120-130zł m2, położenie 30zł/1m2, kleje ok 17zł m2 ( przykleja się go do podłogi jak tradycyjny parkiet).Masz jeszcze duzo czasu. Potrzebujesz podjać decyzję max. 2 mieś przed terminem kładzenia podłogi. Pilnuj tylko zeby Ci równo wylali podłogi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts