Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Piaseczno i okolice

anatak

Recommended Posts

• Odpowiedzi 15k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

rrmi - chyba tego szukasz vandersar tel. 661312636

Dziekuje bardzo :p

To my po sasiedzku widze :D

Jesli jeszcze nie zaczales to moge podpowiedziec , ze bloczki fundamentowe sa lepsze z Komornik niz z Cermatu.

Kupowalam tu i tu .

Cermat robi kaszane.

Uczciwie mowiac to dom i natakich bedzie stal , ale wiele do zczenia zostawiaja w porownaniu z innymi.

Jesli masz wybor ...

No i w koncu sie doczekalam :-)

rrmi, pewnie wiesz o co chodzi??? 8) :lol: Dzisiaj nasza wanna wydala na swiat pierwsze gulgotania, bzyczenia i szemrania a wszystko to przy zacnym dla oczu pulsacyjnym wyrzucie wody i powietrza :D :D :D Juz wiem, ze sie polubimy :lol: Dookola ma lagodne i nastrojowe swiatelka a obudowa czeka jeszcze na wlepienie nieszczesnej mozaiki ;) Bedzie git!

Trudno nie wspomniec tutaj o trunkach ... Wszak Betsi poruszyla ten temat ;) Ale to nie Martini Dry jest obiektem pozadania, a Martini Bianco .... hmmm ... z lekkim posmakiem plasterka limonki, ale koniecznie slodkie :-)

No i fajnie komponuje sie z wanna 8)

Mani, strasznie droga ta odgromowka :( Dookola nas zaden dom nie ma ... hmmm ... musze pomyslec czy zrobimy czy tez raczej nie 8)

komarek, deska barlinecka nie jest warta tych pieniedzy, ktore za nia chca :( Kiepski lakier, malo trwala i podobno raczej nie najlepsza jesli chodzi o trzymanie standardow wymiarow. Generalnie bardzo delikatna podloga i o ile w sypialniach nie ma z nia problemow, to w salonie trzeba bardzo uwazac. Nie mniej parkiet tez nie nalezy do super trwalych ... I badz tu czlowieku madry wybierajac podloge ;)

A jesli juz przy podlodze jestesmy w piatek zaczynamy walczyc z parkietem :-) 4 tygodnie i bede mogla po nim biegac ;)

ewajanecka,

Gratuluje zasiedlenia domu :-) Skrobnij jak sie mieszka. Skoro myslisz juz o ogrodzie to wykonczeniowke masz juz na prawdziwym finiszu! Zazdraszczam!

barozi,

Ale macie tempo! Wigilia w nowym domu? Przy Waszym postepie prac zapewne tak bedzie :-)

Ksztaltow to u nas w domu ja nabieram poki co. :-?

Jakos nic nie robimy , tylko myslimy o wodzie .

Tak mamy , ze musimy miec to w glowie ulozone :roll:

Wiedzialam, ze jak na dachu zostanie godzina pracy to tak bedzie,

ale troche odpoczynku nam sie nalezy.

Malo zostalo to sie jakos dokonczy :roll:

Znaczy ja odrabiam grzechy grabiami wokol domu.

Opis Twojej wanny i w gole tego Martini (pilam swego czasu tylko takie,teraz burbony pije na starosc) brzmi zachecajaco.

Daj znac jak bylo ,albo lepiej nie :oops: 8) :wink: :D

Daj znac jak bylo ,albo lepiej nie :oops: 8) :wink: :D

Kochaniutka, jeszcze nic nie bylo ;) Proby byly "na sucho" tzn. na mokro ale tez na zimno :lol: Gazu nie mamy i woda ledwo dochodzi do 18 stopienkow, a jak kazdy doswiadczony wie w takiej temperaturze to nie drineczki-palemeczki sie popija tylko stezony rum lub inny wypalacz slininek :lol: Dlatego tez napisalam, ze wanna oczy cieszy a nie ciala :oops: :lol:

My, no coś ty, przecież my cały czas o budowie i urządzaniu domu mówimy - o niczym innym :wink:

Nie inaczej!

Betsi, klime zaplanowalismy na przyszly rok ;) A poki co od pazdziernika bedziemy sie babelkowac ;)

Kupowalam dzisiaj przyciski do Geberitow. No i zle kupilam :evil: Jak sie okazuje nie kazdy przycisk Geberita pasuje do wszystkich stelazy! :cry: Wybralam sobie takie ladne, ale niestety nie bedzie mi dane cieszyc nimi oko ...

Betsi,

Klime kupimy przenosna. Dwa urzadzenia powinnym nam wystarczyc. Poza sezonem wyniesie sie na strych i bedzie po problemie. ;)

W upaly ktore byly sprawdzalismy jak bardzo wysoka temperatura jest uciazliwa na poddaszu. Musze przyznac, ze wcale nie bylo tak zle. Pewnie to kwestia dobrej izolacji dachu :roll: Nie mniej zobaczymy w przyszlym roku czy klima bedzie koniecznoscia, czy mozna jakos bez niej zyc :-)

Betsi2006 - wymyśliłem sobie, że będzie mniej kłopotów ze zmianami w projekcie, jeśli będzie to robić architekt współpracujący z Lipińskimi. Ale chyba zrobię tak jak piszesz

rrmi - oczywiście proszę o namiary na architekta

johan - Witam :) Ja chcę w tym roku zając się formalnościami, a jak dobrze pójdzie zacząć budować w przyszłym. Jak sobie poradzisz z kanalizacją? W planie zagospodarowania jest ujęta kanalizacja, której jeszcze nie ma, a podobno przestali w tym roku wydawać zgodę na szambo :o

AmberWind - wytrawne jest lepsze 8)

AmberWind

Witam serdecznie ,w koncu dzien wolny , mozna odpoczac.

Pytasz jak się mieszka?

Nie bardzo dobrze ,bo wciaz cos jest robione.

Znalazłam kogoś do elewacji , to jeszcze na dodatek okna mi zakleja.

Wchodza za dwa tygodnie.

O ogrodzie po prostu myslę , kupilam ziemie do podniesienia terenu .

Zatrudnię fachowca do tego ,bo nie lubię takich prac.

Tak jakos dziwnie i cicho jest.

Nie to co w mieście , ale mam nadzieje przyzwyczaic się i polubic .

Sama tak chciałam. :)

Zmeczona chyba jestem.

Pozdrawiam Was ciepło.

Ewa

Na pewno jesteś przemęczona tą budową i przeprowadzką i masz szczęście że załapłaś się jeszcze na uroki lata i pięknej ( miejmy nadzieję) jesieni.

Jeszcze w tym roku posiedzisz na tarsie, zaprosisz znajomych na grila.

Ja, jak przeprowadzę sie pod koniec października, to raczej nie ogród będę robić tylko łopatę do odśnieżania sobie kupię w pierwszej kolejności. :(

Powodzenia i odpoczynku.