johan 14.08.2007 13:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2007 rrmi - chyba tego szukasz vandersar tel. 661312636 Martini_dry - witam w Henrykowie, ja jeszcze mam nadzieję zacząć w tym sezonie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 14.08.2007 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2007 rrmi - chyba tego szukasz vandersar tel. 661312636 Dziekuje bardzo To my po sasiedzku widze Jesli jeszcze nie zaczales to moge podpowiedziec , ze bloczki fundamentowe sa lepsze z Komornik niz z Cermatu. Kupowalam tu i tu . Cermat robi kaszane. Uczciwie mowiac to dom i natakich bedzie stal , ale wiele do zczenia zostawiaja w porownaniu z innymi. Jesli masz wybor ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 14.08.2007 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2007 No i w koncu sie doczekalam rrmi, pewnie wiesz o co chodzi??? Dzisiaj nasza wanna wydala na swiat pierwsze gulgotania, bzyczenia i szemrania a wszystko to przy zacnym dla oczu pulsacyjnym wyrzucie wody i powietrza Juz wiem, ze sie polubimy Dookola ma lagodne i nastrojowe swiatelka a obudowa czeka jeszcze na wlepienie nieszczesnej mozaiki Bedzie git! Trudno nie wspomniec tutaj o trunkach ... Wszak Betsi poruszyla ten temat Ale to nie Martini Dry jest obiektem pozadania, a Martini Bianco .... hmmm ... z lekkim posmakiem plasterka limonki, ale koniecznie slodkie No i fajnie komponuje sie z wanna Mani, strasznie droga ta odgromowka Dookola nas zaden dom nie ma ... hmmm ... musze pomyslec czy zrobimy czy tez raczej nie komarek, deska barlinecka nie jest warta tych pieniedzy, ktore za nia chca Kiepski lakier, malo trwala i podobno raczej nie najlepsza jesli chodzi o trzymanie standardow wymiarow. Generalnie bardzo delikatna podloga i o ile w sypialniach nie ma z nia problemow, to w salonie trzeba bardzo uwazac. Nie mniej parkiet tez nie nalezy do super trwalych ... I badz tu czlowieku madry wybierajac podloge A jesli juz przy podlodze jestesmy w piatek zaczynamy walczyc z parkietem 4 tygodnie i bede mogla po nim biegac ewajanecka, Gratuluje zasiedlenia domu Skrobnij jak sie mieszka. Skoro myslisz juz o ogrodzie to wykonczeniowke masz juz na prawdziwym finiszu! Zazdraszczam! barozi, Ale macie tempo! Wigilia w nowym domu? Przy Waszym postepie prac zapewne tak bedzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 14.08.2007 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2007 AmberBardzo , baaardzo ciesze sie z tej Twojej wanny U nas nie bedzie odgromowki . Tak Maz zdecydowal ,a ja nie dochodzilam dlaczego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 14.08.2007 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2007 U nas nie bedzie odgromowki . Tak Maz zdecydowal ,a ja nie dochodzilam dlaczego Bardzo podoba mi sie ta opcja Chyba przyz niej pozostaniemy! Jak budowa kominka? Nabrala ksztaltow? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 14.08.2007 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2007 Ksztaltow to u nas w domu ja nabieram poki co. Jakos nic nie robimy , tylko myslimy o wodzie . Tak mamy , ze musimy miec to w glowie ulozone Wiedzialam, ze jak na dachu zostanie godzina pracy to tak bedzie, ale troche odpoczynku nam sie nalezy. Malo zostalo to sie jakos dokonczy Znaczy ja odrabiam grzechy grabiami wokol domu. Opis Twojej wanny i w gole tego Martini (pilam swego czasu tylko takie,teraz burbony pije na starosc) brzmi zachecajaco. Daj znac jak bylo ,albo lepiej nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 14.08.2007 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2007 Daj znac jak bylo ,albo lepiej nie Kochaniutka, jeszcze nic nie bylo Proby byly "na sucho" tzn. na mokro ale tez na zimno Gazu nie mamy i woda ledwo dochodzi do 18 stopienkow, a jak kazdy doswiadczony wie w takiej temperaturze to nie drineczki-palemeczki sie popija tylko stezony rum lub inny wypalacz slininek Dlatego tez napisalam, ze wanna oczy cieszy a nie ciala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betsi2006 14.08.2007 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2007 Amber Może lepiej nie opisuj tych wrażeń, bo będę żałowała, że nie kupiłam wanny z bąbelkami tylko klimę Ale martini napiję się i w chłodnej sypialni w upalny letni wieczór. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 14.08.2007 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2007 Ktos pomysli ,ze my tu jakies sex party mamy na mysli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betsi2006 14.08.2007 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2007 My, no coś ty, przecież my cały czas o budowie i urządzaniu domu mówimy - o niczym innym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 14.08.2007 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2007 My, no coś ty, przecież my cały czas o budowie i urządzaniu domu mówimy - o niczym innym Nie inaczej! Betsi, klime zaplanowalismy na przyszly rok A poki co od pazdziernika bedziemy sie babelkowac Kupowalam dzisiaj przyciski do Geberitow. No i zle kupilam Jak sie okazuje nie kazdy przycisk Geberita pasuje do wszystkich stelazy! Wybralam sobie takie ladne, ale niestety nie bedzie mi dane cieszyc nimi oko ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betsi2006 14.08.2007 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2007 Amber A instalację do tej klimy zrobiłaś? Bo ja kułam ściany już po tynkach ( teraz trzeba dziury pozaklejać) Chyba że będziesz kupowała przenośną. Przyski do geberitów będzie kupował mi hydraulik, więc pewnie kupi dobre. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 14.08.2007 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2007 Betsi, Klime kupimy przenosna. Dwa urzadzenia powinnym nam wystarczyc. Poza sezonem wyniesie sie na strych i bedzie po problemie. W upaly ktore byly sprawdzalismy jak bardzo wysoka temperatura jest uciazliwa na poddaszu. Musze przyznac, ze wcale nie bylo tak zle. Pewnie to kwestia dobrej izolacji dachu Nie mniej zobaczymy w przyszlym roku czy klima bedzie koniecznoscia, czy mozna jakos bez niej zyc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martini_dry 14.08.2007 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2007 Betsi2006 - wymyśliłem sobie, że będzie mniej kłopotów ze zmianami w projekcie, jeśli będzie to robić architekt współpracujący z Lipińskimi. Ale chyba zrobię tak jak piszesz rrmi - oczywiście proszę o namiary na architekta johan - Witam Ja chcę w tym roku zając się formalnościami, a jak dobrze pójdzie zacząć budować w przyszłym. Jak sobie poradzisz z kanalizacją? W planie zagospodarowania jest ujęta kanalizacja, której jeszcze nie ma, a podobno przestali w tym roku wydawać zgodę na szambo AmberWind - wytrawne jest lepsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betsi2006 14.08.2007 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2007 martini-dry Na pewno dobrze jest jak adaptację robi architekt prowadzący, ale nie wiem jak z Lipińskimi architekci z Archipelagu parę byków w projekcie zrobili. Część znalazła architektka adaptująca, a część budowlańcy Też wolę wytrawne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
johan 15.08.2007 06:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2007 martini_dry - rzeczywiście jest jak piszesz, ja jeszcze dostałem pozwolenie na budowę szamba z koniecznością późniejszego przełączenia na kanalizę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 15.08.2007 06:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2007 johan ciekawa jestem co kiedrownik budowy o mnie mowi Martini znajde namiary na arch i podesle na pw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barozi 15.08.2007 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2007 AmberWind, No nie wiem. Początkowo tak planowaliśmy, ale chyba nie zdążymy wysuszyć domu przed świętami aby położyć podłogi. A będziemy mieli drewniane. Choć właśnie mi Kasia podpowiada że "cuda się zdarzają" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewajanecka 15.08.2007 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2007 AmberWind Witam serdecznie ,w koncu dzien wolny , mozna odpoczac. Pytasz jak się mieszka? Nie bardzo dobrze ,bo wciaz cos jest robione. Znalazłam kogoś do elewacji , to jeszcze na dodatek okna mi zakleja. Wchodza za dwa tygodnie. O ogrodzie po prostu myslę , kupilam ziemie do podniesienia terenu . Zatrudnię fachowca do tego ,bo nie lubię takich prac. Tak jakos dziwnie i cicho jest. Nie to co w mieście , ale mam nadzieje przyzwyczaic się i polubic . Sama tak chciałam. Zmeczona chyba jestem. Pozdrawiam Was ciepło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betsi2006 15.08.2007 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2007 Ewa Na pewno jesteś przemęczona tą budową i przeprowadzką i masz szczęście że załapłaś się jeszcze na uroki lata i pięknej ( miejmy nadzieję) jesieni. Jeszcze w tym roku posiedzisz na tarsie, zaprosisz znajomych na grila. Ja, jak przeprowadzę sie pod koniec października, to raczej nie ogród będę robić tylko łopatę do odśnieżania sobie kupię w pierwszej kolejności. Powodzenia i odpoczynku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts