Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Piaseczno i okolice

anatak

Recommended Posts

• Odpowiedzi 15k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

No właśnie. Tak późno a tu nikogo.

Ja nie wiem dlaczego ale jakoś mi dzisiaj czas wolno w pracy płynie. Może dlatego, że bardzo chcę jechać na działkę i zobaczyć postęp moich tynkarzy.

Jeszcze nie chcę ich polecać bo nie mam wyrobionej opinii. Jak coś się ruszy to wtedy się określę.

Zaczynam się zbierać z materiałami na ocieplenie poddasza i elewację. Tynkarz mówił coś o 3 tygodniach, potem CO i wylewki. Czas chyba umówić już Eimunda ;)

Ja mam pytanie- czy wstawiajac okna dawaliscie tasmy paroizolacyjne?

Mnie na to namawiaja.

Nic takiego nie robiłam i nawet nie wiem co to za nowość.

Barkowozu nie mam bo ekipa mieszka w domu. Ale gdzieś czyatał na forum o jakiejś firmie z barakowozami do wynajęcia. Niestety nie pamiętam gdzie :cry:

Jest to tasma podobna do kalenicowej.Umozliwia oddawanie pary wodnej przez pianke montazowa z wnetrza.Jej zastosowanie zapobiega tworzeniu sie wykwitow wokol ramy okiennej w pomieszczeniach o zwiekszonej wilgotnosci.Tak profesjonalnie powinny byc zamontowane okna.Ta tasma powinna byc dana zarowno od zewnatrz jak i od wewnatrz.

Witajcie zalogo - kope lat od kiedy pisalem tu po raz ostatni (pewnie ze 30 stron temu). Pisze do was tu w dwoch konkretnych sprawach:

- elektryk (na za 2, 3 miesiace)

- tynkarze (na wczesna wiosne) - tynk ukladany maszynowo

Czy macie kogos godnego polecenia i taniego zarazem ???? (jak cos to walcie na PRIV)

Pozdrawiam Forumowiczow

Okna kupilam i zaplacilam w styczniu.Do mnie jedynie nalezalo pilnowanie budowlancow aby dokladnie i zgodnie z projektem zrobili otwory.Moje okna sa plastikowe ze wszystkimi nowinkami jak cieple ramki ,mocniejsze szyby okucia suchco,moskitiery i takie tam wynalazki.Od zewnatrz mam okleine mahon ciemny a wewnatrz biale.Profil vekka.

Okna kupilam i zaplacilam w styczniu.Do mnie jedynie nalezalo pilnowanie budowlancow aby dokladnie i zgodnie z projektem zrobili otwory.Moje okna sa plastikowe ze wszystkimi nowinkami jak cieple ramki ,mocniejsze szyby okucia suchco,moskitiery i takie tam wynalazki.Od zewnatrz mam okleine mahon ciemny a wewnatrz biale.Profil vekka.

O rany to masz full wypas okna. Z tego co zdązyłam sie zorientować to plastykowe w okleinie drewnopodobnej wcale nie są tańsze od drewnianych (standard).