Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Piaseczno i okolice

anatak

Recommended Posts

• Odpowiedzi 15k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

W sprawie fachowcow od ocieplania nie pomoge :(

wbrat, no normalnie skandal! A jakies Umowy macie? W szczegolnosci z ta firma oszustow? Coz, sady tez sa dla ludzi i w ekstremalnych przypadkach nalezy z nich korzystac :roll: A co do siania pomowien przez ochrone, interweniowalabym u przelozonych tego pana :evil:

Betsi, jak tam glazurnicy? Ty chyba podobnie jak ja, rownoczesnie robisz zabudowe poddasza. U nas trawalo to jakies 5 - 6 tygodni, ale to przez dlubanine okrutna przy kaflach i cale mnostwo prac dodatkowych 8)

Podobno przed nami ostatni tydzien z ekipami od wykonczeniowki. Potem zostanie tylko cyklinowanie i malowanie parkietu, oraz montaz zamowionych mebli :-)

BTW mialam nie robic cokolow przy schodach wewnetrznych ... Tak mnie jednak zakrecili, ze szalejac na mopie jak nic bede brudzic sciany, iz cokoly zamowilam ... :-? A marzyly mi sie eteryczne, jasne schody bez drewnianych cokolow ... Moja asterywnosc chyba zapadla w letni sen, albo poszla na basen :lol:

Betsi, jak tam glazurnicy? Ty chyba podobnie jak ja, rownoczesnie robisz zabudowe poddasza. U nas trawalo to jakies 5 - 6 tygodni,

Glazurnik zaczął układać terakoty i glazury od kotłowni we wtorek. To dopiero pierwsze pomieszczenie a przed nim wiele pracy-myślę że też zejdzie się z 5 tygodni. Tak jak u Ciebie inny człowiek robi poddasze w tym czasie i jeszcze dzisiaj dekarze poprawiają dach ( deska czołowa i obróbka blacharska oraz uszczelnienie kołnieży pod gąsiorami - po jak deszcz pada poprzecznie to zacieka w jednym miejscu) :lol:

Jakoś powoli idzie do przodu.

Vega ma juz terminy na początek listopada, sama nie wiem czy się złapię w tym sezonie ( choć bym chciała, póki rozpęd budowlany mam).

Szukam tynkrzy żeby podgonić pracę obecnej ekipy - czas ucieka bardzo szybko :-?

Na poczatku mialam trzech glazurnikow, ale od tygodnia pracuje juz tylko dwoch. Niby tylko dwie lazienki, kafle w hollu i wiatrolapie, dwa balkony, garaz, schody wejsciowe i tyle to trwalo ... Ale lepiej dluzej a dokladniej, niz krotko i po lepkach ;)

Betsi, podjazd odpuszczamy na ten rok ... zaczniemy wczesna wiosna. Musze na spokojnie przemyslec sprawe podwyzszenia terenu, rozplanowania zieleniny w ogrodzie, ksztaltu podjazdu, tarasu, kolorow i inne takie ... Coz, bede zima brodzic w mokrym piachu :roll:

Adam podaje namiar na piach,dzwoniac mowilam do czego potrzebuje i zawsze przywozil dobry towar :D

Pan Robert

601 304 272 .

Betsi nie bylam w miescie i nie mam wciaz numeru do geodety :oops: ,

ale probuj na stacjonarny ,ktory podalam , w koncu ktos odbierze.

Depi

Over :roll:

Rrmi

Znalazłam namiary na geodetę ( robił nam gaz), ale dzieki.

Czy ten pan Robert od piachu to dowozi też ziemię i inne? A może ma koparkę?

Czy wiecie ile kosztuje godzina pracy koparki? ( np usunięcie ziemi, wywiezienie humusu itp)

Jakoś z moim dotychczasowym dostwcą piachu i koparkowym mam ostatnio na pieńku :-?

Potrzebuję też pana koparkowego.

Depi jest na wakacjach :lol:

Nie jest dobrze i mam nadzieję, że będziecie mogłi mi trochę pomóc.

Z mojej ekipy ostał się tylko majster i od 2 tygodni pracuje sam, pomocnicy, którzy mieli przyjechać tydzień temu jeszcze nie dojechali i jakoś czarno to widzę. Jest jeszcze glazurnik ale on jest od glazury a nie GK i ścian.

Myślę, ze w tej sytauacji, aby podgonić robotę poszukam innych firm na poszczególne prace. Potrzebuję kogoś od wykończeń wewnetrznych: GK na parterze, przygotowanie ścian pod malowanie ( zaklejenie kilku dziur, podrównanie tynków, gruntowanie i malowanie).

W ten sposób ( biorąc inne firmy) w ciągu jednego dnia poprawiłam i dokończyłam dach, może uda mi się dogadać tynkarzy zewnętrznych _ jestem w trakcie rozmów.

Może to jest jakieś rozwiązanie, bo nie mam zamairu wprowadzić się do tego domu w przyszłym roku :-?

Witaj Denique na naszym forum :p

Fajnie że się przyłączyłaś.

Dzieki za namiary na koparkowego.

Ten mój ( który mieszka po drugiej stronie ulicy) podał taką samą cenę.

Do tej pory korzystałam tylko z jego usług ale chyba czas coś zmienić.

Wygląda na to że to stanadard.

I jeszcze ze złych newsów - nie mogę wybrać glazury i terakoty do naszej łazienki i podłogi do kuchni. :-?

A z dobrych - wybrałam terakotę do wiatrołapu i WC gościnnego :lol:

I z ciekawostek - zrobiłam dzisiaj odbiór pokoju po generalnym remoncie w hotelu - lista usterek to 1,5 str A4 :wink:

Chyba zostanę specjalistką budowlaną ( w połowie już pewnie jestem)