Marcelek 28.08.2007 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2007 Witam Po okolo 4 miesiacach zalatwiania mozemy sie wreszcie z zona pochwalic odebranym pozwoleniem i dziennikiem budowy. Jak myslicie czy warto jeszcze probowac zanalezc kogos do postawienia przed zima stanu surowego, czy raczej nie ma na to szans? Pozdrawiam Marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betsi2006 28.08.2007 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2007 Witaj Marcelek Gratuluję odebrania pozwolenia na budowę. Jak zndziecie solidną ekipę to jak najbardziej zaczynajcie budować. Stan surowy z dachem powinien powstać w 2 -2,5 miesiąca. W zimę obeschnie a od wiosny zaczniecie wykańczać w środku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
komarek 28.08.2007 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2007 Ja też bym zaczynała. W zeszłym roku co niektórzy w listopadzie kopali fundamenty. Ale zeszła zima była wyjątkowo ciepła a w tym roku nie wiadomo jak bedzie. Oby było jak najdłużej ciepło czego życzę wszystkim budującym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 28.08.2007 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2007 Marcelek, Moj dom zaczeto budowac od poczatku sierpnia 2006r. Za miesiac planujemy przeprowadzke Fakt, zima 2006/2007 byla bardzo ciepla i wlasciwie od stycznia prowadzilam intensywne prace wykonczeniowe. Dzieki temu tynki i podlogi schly ok. 2 - 4 miesiecy przed odblozeniem ich kaflami i pomalowaniem. Jesli masz sensowna ekipe, to zaczynaj Betsi, I jak z ludzmi do pracy? Udalo sie znalezc? W czwartek bedziemy miec juz cale schody. Napisze o wrazeniach Jesli ktos szuka dobrego geodety np. do odbioru budynku, to chetnie polece swojego. Jest ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betsi2006 28.08.2007 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2007 Amber Podeślij proszę namiar na tego geodetę. Jak to wygląda cenowo ( odbiór budynku)? Napisz na PW. Jestem bardzo ciekawa tych schodów Z ekipą jeszcze nic, choć ponoć ktoś ma dobić od poniedziałku, no cóż trzeba czekać Na razie majster robi sam i pomaga mu trochę glazurnik i mój mąż Kotłownia cała w glazurze i terakocie, zostały fugi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Depi 28.08.2007 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2007 Depi Over No niby jestem, ale jakby mnie nie było... Może się ogarnę wkrótce... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betsi2006 29.08.2007 06:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2007 Witj Depi Jak wakacje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pilot_pirx 29.08.2007 07:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2007 No to nasz pan koparkowy zażyczył sobie więcej, bo 100 zł za godzinę. Koparka Caterpillar (kierownik budowy powiedział, żeby absolutnie nie brać Ostrówka). Mam tylko nadzieję, że wart tych pieniędzy, choć to się okaże dopiero w poniedziałek. 03.09 zaczynamy budowę, nie mogę uwierzyć, że to już A drugie w co nie mogę uwierzyć to ile już pieniędzy wydaliśmy choć nic jeszcze nie widać na działce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 29.08.2007 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2007 Dopytajcie czy dolicza jeszcze dojazd. Podobnie z betonem z gruchy: płacisz z beton, pracę pompy, dojazd pompy. Cieszę się, że zaczynacie. Niestety, z pieniędzmi na budowie tak będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pilot_pirx 29.08.2007 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2007 Dzięki ms, zapytam. Na szczęście znaleźliśmy koparkowego blisko działki. Dzisiaj kończą u nas stawiać ogrodzenie, więc pierwszy kształt na działce się pojawi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 29.08.2007 17:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2007 Dzisiaj kończą u nas stawiać ogrodzenie, więc pierwszy kształt na działce się pojawi Gratulacje Jestesmy prawie bliskimi sasiadami barozi, Przeczytalam, ze rozpatrujesz UPS z akumulatorem zelowym. My tez Nie jest to tania "impreza" ale przy kominku z PW, oraz kotlowni na pewno warto ... Martwia mnie te wiejskie problemy elektryczne przy byle burzy ... Musimy sie tez zabezpieczyc przepieciowo na okolicznosc zgubnych wyladowan ... barozi, daj znac jak juz cos wybierzesz. Ja mam w planach spotkanie z elektrykiem i hydraulikiem w celu omowienia wszystkich zabezpieczen. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Depi 29.08.2007 17:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2007 Witj Depi Jak wakacje? Wakacje bardzo fajne. Tak fajne, że az nie chce mi się wracać do tego szaleństwa z budowa domu. Tego było mi chyba trzeba - oderwania sie i nabrania lekkiego dystansu. Po powrocie mielismy troche kłopotów zdrowotnych, ale juz chyba wszystko OK. Wracam więc do roboty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barozi 29.08.2007 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2007 Amber, No jeszcze się nie zdecydowałem, choć mam na oku taki ładny UPS na allegro. Jeśli sięnie mylę Jewrioszka coś bardzo podobnego kupił. Z tym zabezpieczeniem przeciwprzepięciowym to nie wiem co zrobić. Bezpiecznik jest cholernie drogi. Mój elektryk proponował mi założenie go, ale jak usłyszałem cenę to zrezygnowałem. Jednak się zastanawiam, ze byoby to dobre rozwiązanie. A tak w ogóle to problemy z prądem w naszej okolicy to mają już bardzo długą historię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 29.08.2007 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2007 Z tym zabezpieczeniem przeciwprzepięciowym to nie wiem co zrobić. Bezpiecznik jest cholernie drogi. Mój elektryk proponował mi założenie go, ale jak usłyszałem cenę to zrezygnowałem. Jednak się zastanawiam, ze byoby to dobre rozwiązanie. A tak w ogóle to problemy z prądem w naszej okolicy to mają już bardzo długą historię. barozi, jaka kwote masz na mysli? ja jeszcze nie drazylam tematu, wiec zyje w blogiej nieswiadomosc. Obawiam sie jednak, ze zabezpieczona instalacja bedzie dla nas krytyczna ... Depi, raaany jak ja Ci zazdroszcze ... Wyjazdu a nie pourlopowej grypy Napisz kiedy zaczynacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barozi 30.08.2007 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2007 Bezpiecznik przeciwprzepięciowy i jego założenie kosztuje u mojego 1 tyś zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Montana 30.08.2007 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2007 Witajcie u nas spore zmiany - przede wszystkim : mam wreszcie normalnie działający internet (sferia), poprzednio mieliśmy iplus - nie muszę mówić jak to w naszej okolicy działa ... Tak więc po mału zczytuje zaległe strony Zrównaliśmy wreszcie działkę i staramy się zapanować nad chaszczami, które były mojej wielkości... Rosły i na czystym piachu i glinie.... co mnie pociesza,mam nadzieję, że trawa tym bardziej obrodzi Mogę z czystym sumieniem polecić koparkowego ze Złotokłosu - logicznie robi, niesłychanie sprawnie i z szacunkiem do roślin - o ile się je ma . koparka - 503-991-691 Nad tym trawnikiem pracowaliśmy z mężęm przez dwa tygodnie + 3 wynajętych łepków do cięższych robót.... (z Głoskowa - najmują się za 10zł/h), no i oczywiście glebogryzarka, a wcześniej pług...bo to był nieuprawiany sad...od ok. 15 lat... tak spędziliśmy upojny urlop W środku nic konkretnego nie wykańczaliśmy - obecnie rozglądam się za parapetami... macie może jakieś fajne namiary? A! Chyba nie pisałam, że jakiś czas temu udało nam się znaleźć ekipę do podbitki (większości się nie opłaca rozstawiać rusztowania na samą podbitkę ), majster przyjechał pooglądał, stwierdził, że dom okropnie skomplikowany do obrobienia , ale zrobi za 35zł od metra. Po tygodniu przyjechała jego ekipa, on miał przyjechać następnego dnia... Panowie z minami wielce zdegustowanych, obeszli dom i stwiedzili, że niżej 45zł to oni nie ruszą... Podziękowaliśmy panom - jak dla mnie za uprzejmie ... No i to tyle u nas... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betsi2006 30.08.2007 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2007 Montna Jakie parapety Cię interesują?Dzięki za koparkowego, ile bierze z godzine? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betsi2006 30.08.2007 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2007 Ile może kosztować położenie samego tynku na ocieplona i "zaklejoną" elewację?I jeszcze położenie plastikowej podbitki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Montana 30.08.2007 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2007 Betsi koparkowy bierze 100zł za godzinę - jak masz więcej godzin - można się dogadać. Parapety różne - część chciałabym z kamienia, część z drewna. Nie wykluczam też jakichś innych, jestem w fazie rozterki trochę koncepcja mi się zmieniła.. W maju z tego co pamięta za tynk płaciliśm chyba 8zł. Za podbitkę plastikową chcą tak mniej więcej 30 - 35 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betsi2006 30.08.2007 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2007 Montana Dziekuje za wiadomości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts