Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Piaseczno i okolice

anatak

Recommended Posts

• Odpowiedzi 15k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

U mnie koncza elewację , ale wiem , że maja juz chętnych do wiosny , tak więc nie pomogę.Najlepiej dogadać ekipę do calości.

Zaskoczyl mnie natomiast glazurnik , bo mial do polożenia kilka metrów plytek , które musialam zamowić dodatkowo .

Zaplacilam mu za calość , bo jak mówil ,nie z jego winy nie moze dokonczyć w terminie , ale powiedzial , ze wróci.Tak tez się stalo , odrazu jak powiedzialam , że plytki przyjechaly pojawil się.Polecam każdemu bo jest widać godny zaufania.

Malowanie u nas zakonczone.ufff

Mam kilka poprawek w parkiecie , ale parkieciarz nie odbiera telefonu , mam nadzieję , ze to urlop ,a nie "obawa".

Za tydzien dzieci do szkoly wracaja i zacznę pierwszy rok szkolny na wsi.:)

Trochę się boję dojazdów.

Bezpiecznik przeciwprzepięciowy i jego założenie kosztuje u mojego 1 tyś zł. :o

barozi, jeszcze jedno, czy ten jeden bezpiecznik chroni cala instalacje w domu? I jaka jest jego skutecznosc? 100%, czy moze 90% a moze 50/50? Bo jesli skutecznosc jest na 100% i jeden bezpiecznik na caly dom, to wydaje mi sie inwestycja warta rozpatrzenia ;)

Meczy mnie ta elektryka, oj meczy ...

czy ten jeden bezpiecznik chroni cala instalacje w domu? I jaka jest jego skutecznosc? 100%, czy moze 90% a moze 50/50? Bo jesli skutecznosc jest na 100% i jeden bezpiecznik na caly dom, to wydaje mi sie inwestycja warta rozpatrzenia ;)

Meczy mnie ta elektryka, oj meczy ...

Mowia , ze chroni , jak w niego walnie piorum to jest do wymiany , mozna powiedziec , ze jest jednorazowy.

Co do okreslenia skutecznosci nie mialam okazji sie przekonac .

Bezpiecznik kupilam na JPII w Piasecznie.

Poratujcie mnie jakims dobrym osobnikiem od ubezpeczen, domow i samochodow , najlepiej jakis broker , zebym sobie mogla wybrac dobrze i tanio.

Druga prosba -poratujcie dobrym dentysta ,ale z Piaseczna , bo nie chce mi sie do Wawy jechac , chyba ,ze przy Pulawskiej , chociaz tam teraz sodoma i gomora sie dzieje.

Maja skonczyc ten remont podobno dopiero w grudniu :-?

Dzieki Speek

Na Sadybe nie pojade , bo daleko . wypatrzylam w necie jakies dwie kliniki w Piasecznie , moze ktora sie nada , musze jechac i zobaczyc jak to wyglada , jak nie to Konstancin , jakos poradze pewnie.

Dobrze by bylo gdyby mnie ktos od czego zlego przestrzegl ,bo i tak cierpiaca jestem dosyc mocno :-?

W elektrowni prawie ,ale powiedzial mi ten Pan , ze potrzebne saoryginaly projektu jednokreskowego i pomiarow dla PNIB(przy odbiorze domu) , znaczy ma byc dlugo komplet ,bo ten jeden on sobie zabral jako potrzebny.

To jest tak pokrecone , ze szok :-?

rrmi,

Wspolczuwam z Toba ... mam nadzieje, ze znajdziesz dobrego i delikatnego zebologa 8)

Co do elektryki, to wlasnie przede mna lezy komplet do odbioru. Pare stron z roznymi pomiarami, protokol i oswiadczenie elektryka. Czekalam 3 dni i jest :-) Jesli, czego Ci nie zycze, bedziesz szukala kolejnego fachmana od elektryki, daj znac. Moj powinien zalatwic sprawe :-)

W sprawie bezpiecznika, to mysle ze warto ... Jesli cos sie stanie, to koszt 1.000 zeta wydaje sie zupelnie niewielki w porownaniu z uszkodzonymi komputerami, monitorami, sprzetem AGD, no i wanna :lol: Tak sobie mysle, ze dla tej wanny musze koniecznie zalozyc to cudo 8) :lol:

Pare tygodni temu pisalam, ze kupuje farby, wiec wykonczeniowka nabiera rozpedu ... Dzisiaj zaczelam kupowac impregnaty do fug, gresow, mleczka i spray'e do czyszczenia, wory na smiecie, mopy i scierki ... Wiecie co to znaczy? 8) :D

Amber

To zanczy ze teraz potrzebujesz prężnej ekipy do sprzatania oraz kilku mięśniaków do przeprowadzki :lol: :lol:

BTW jak schody?

Anoooo wlasnie, tego mi teraz trzeba 8)

Schody zrobily sie do polowy, a w poniedzialek bedzie montaz kolejnych, ktore musialy byc precyzyjnie wycinane :-) Dodatkowo czeka nas jeszcze montaz cokolikow przy schodach, jednego parapetu, o ktorym wczesniej zapomnialam i schodka do obnizonej garderoby (jest nad garazem i rozni sie poziomami podlogi z reszta poddasza). Uffff ... i to by bylo na tyle :-)

W przyszlym tygodniu mamy tez cyklinowanie i lakierowanie parkietu :-)

ewajanecka, ale chyba dziecko przenioslas do jakiejs pobliskiej szkoly? Czasami, jak uda mi sie wstac ;), jezdze ok. 9.00 trasa Powsin - Konstancin ... Alez tam jest korek w strone Wawy :cry: Mam nadzieje, ze jeszcze dlugo bede sie cieszyc wolnoscia pracy "na swoim" :roll: 8)

Idzie jesień...

Dzisiaj zamotalam sie w polar, a sandalki zamienilam na budowlane adidasy ...

rzeczywiscie idzie jesien :(

Poszukuje sprawdzonej firmy od rolet i zaluzji ... Dzisiaj dalam do wyceny rolety rzymskie w osiedlowym sklepiku z roletami. Jedna o wielkosci 150 x 120 wyszla ok. 1.200 PLN :roll: :evil: I to nie zaden jedwab tkany zlotymi nicmi, tylko calkiem normalny material ...

Poza tym pierwszy raz zamowilam usluge oprozniania szamba ... Koszt 140 zeta ... U Was tez tyle kosztuje? :roll:

Amber

Dziekuje za wspolczuwanie , juz mam sie lepiej.

Zazdroszcze Ci tych farb i w ogole ,pochwal sie prosze jakas fotka , nie jedna :D

Ciekawam tez schodow i kominka , bardzo.

No dobra , wanny tez :D

Ponawiam prosbe na ubezpieczyciela , konczy mi sie ubezpieczenie auta , a i dom czas ubezpieczyc od jakiej zarazy

:roll:

Jesien idzie , jak najbardziej , niebo brzydkie i pochmurne, fuj ,nie lubie zimna bardzo nie lubie.

O rolety i zaluzje pytaj Starego tego od okien.

Wydaje mi sie , ze wspominal , ze ma oferte na takie rzeczy.

Jak chcesz namiar to pisz naPW

rrmi,

Rzuc sie tym namiarem na Starego :-) Przyznam szczerze, ze jakos nie spieszno mi do wydatku 1.200 zeta za mala roletke, gdy takich roletek na dole bede potrzebowac chyba 8, a polowa duzo wieksza niz 150 x 120 :roll:

Co do zdjec, to ... najlepiej podjedz kiedys do nas 8) Pod koniec wrzesnia bedziemy tam dosc regularnie, a nie tak jak teraz z doskoku, aby podrzucic materialy :roll:

Kominek wyglada troche jak palenisko wspolczesnej Baby Jagi :lol: Wyjatkowo mi sie podoba ... kazdy kto go oglada mowi "taki - jakis - inny" :lol:

rrmi, ale jak juz do nas przyjedziesz, to przede wszystkim wanne oblookac :lol: Kto wie ... moze nawet dam wyprobowac 8)

No i kupila se baba indukcje i ma klopot z garami 8) Plyte kupilam ze wzgledu na papugi ... teraz moga sobie juz siadac na piecu i kupra nie przypala :lol:

U nas jest 10 m3 no i 140 zeta ... Nie bardzo mi sie to podoba, ale co robic ... W wode bywam okrutnie rozrzutna, wiec pewnie dwa razy w miesiacu beda przyjezdzac :oops:

Aby do kanalizy ...

Ja tez mam 10 m3 , tylko gminie maja beczke 9 m3 :D

A co tam , troche zostanie to nie zaszkodzi :D

Te garnki na plyte to inne sa , ale necie tego duzo jest .

My mamy gazowa , nie wiem nawet jak taka swiatowa indukcyjna wyglada .

Czuje sie zaproszona na podziwianie , moze jakis szalik na drutach uda mi sie nawet zrobic w prezencie :roll:

Bardzo ciekawa jestem kominka

:p

Do wanny i tak sie nie odwaze wejsc , moze gdzies dotkne cichaczem tylko :roll: :D

Gorzej jak sobie nawyobrazam i zasnac nie bede mogla :D

Stary poszedl na pw :D

Ja tez mam 10 m3 , tylko gminie maja beczke 9 m3 :D

A co tam , troche zostanie to nie zaszkodzi :D

A przy okazji zapytam, wspujesz tam jakies proszki, bakterie i inne takie? U nas tak w odlglosci ok 2 metrow od szamba, bylo go troche czuc ... Wsypalam troche odczyniaczy, proszkow i mikstur i przestalo :roll: W sumie to az dziw ze nie wybuchlo, tak odczynialam :lol:

Czuje sie zaproszona na podziwianie , moze jakis szalik na drutach uda mi sie nawet zrobic w prezencie :roll:

No baaaaa ... szalik, szalikiem ale gdzies czytalam ze w suodkich kulinariach zes biegla 8) :wink:

Do wanny i tak sie nie odwaze wejsc , moze gdzies dotkne cichaczem tylko :roll: :D

Gorzej jak sobie nawyobrazam i zasnac nie bede mogla :D

Wanna warta jest grzechu 8) Ma tylko jedna niedyskrecje ;) Brak drzwi do lazienki :lol:

Dzieki za namiar na Starego :-)