ms. 30.08.2007 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2007 a ja zastanawiam się jak (kiedyś tam) rozegrać ocieplenia i tynkowania elewacji. Najpierw ocieplenie i nałożenie siatki a tynki potem czy znaleźć wykonawcę, który zrobi wszystko? Teraz ekipy takie grymaśne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betsi2006 30.08.2007 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2007 MS Moim zdaniem lepiej wziąć ekipę na całość prac związanych z ociepleniem i tynkowaniem. Ja muszę zrobić to oddzielnie z innych powodów ( czystka w pracującej ekipie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewajanecka 30.08.2007 14:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2007 U mnie koncza elewację , ale wiem , że maja juz chętnych do wiosny , tak więc nie pomogę.Najlepiej dogadać ekipę do calości. Zaskoczyl mnie natomiast glazurnik , bo mial do polożenia kilka metrów plytek , które musialam zamowić dodatkowo . Zaplacilam mu za calość , bo jak mówil ,nie z jego winy nie moze dokonczyć w terminie , ale powiedzial , ze wróci.Tak tez się stalo , odrazu jak powiedzialam , że plytki przyjechaly pojawil się.Polecam każdemu bo jest widać godny zaufania. Malowanie u nas zakonczone.ufff Mam kilka poprawek w parkiecie , ale parkieciarz nie odbiera telefonu , mam nadzieję , ze to urlop ,a nie "obawa". Za tydzien dzieci do szkoly wracaja i zacznę pierwszy rok szkolny na wsi. Trochę się boję dojazdów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 30.08.2007 14:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2007 Bezpiecznik przeciwprzepięciowy i jego założenie kosztuje u mojego 1 tyś zł. barozi, jeszcze jedno, czy ten jeden bezpiecznik chroni cala instalacje w domu? I jaka jest jego skutecznosc? 100%, czy moze 90% a moze 50/50? Bo jesli skutecznosc jest na 100% i jeden bezpiecznik na caly dom, to wydaje mi sie inwestycja warta rozpatrzenia Meczy mnie ta elektryka, oj meczy ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
speek 30.08.2007 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2007 Bezpiecznik p.przepieciowy chroni komputer ,i sprzet audio,mikrofale itp.Moj elektryk tez zaleca ale nie koniecznie.Jutro dalszy ciag elektryki i moze dostane wyczerpujaca odpowiedz na temat przepieciowki.Istotnie koszt wysoki ale czy daja 100 % skutecznosci.jutro napisze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 30.08.2007 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2007 czy ten jeden bezpiecznik chroni cala instalacje w domu? I jaka jest jego skutecznosc? 100%, czy moze 90% a moze 50/50? Bo jesli skutecznosc jest na 100% i jeden bezpiecznik na caly dom, to wydaje mi sie inwestycja warta rozpatrzenia Meczy mnie ta elektryka, oj meczy ...Mowia , ze chroni , jak w niego walnie piorum to jest do wymiany , mozna powiedziec , ze jest jednorazowy. Co do okreslenia skutecznosci nie mialam okazji sie przekonac . Bezpiecznik kupilam na JPII w Piasecznie. Poratujcie mnie jakims dobrym osobnikiem od ubezpeczen, domow i samochodow , najlepiej jakis broker , zebym sobie mogla wybrac dobrze i tanio. Druga prosba -poratujcie dobrym dentysta ,ale z Piaseczna , bo nie chce mi sie do Wawy jechac , chyba ,ze przy Pulawskiej , chociaz tam teraz sodoma i gomora sie dzieje. Maja skonczyc ten remont podobno dopiero w grudniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
speek 30.08.2007 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2007 Dobrego zebologa w Piasecznie nie znam ale moge polecic wyrwi zeba- super ale to na Sadybie.I jesli z bolem to bez zapisu i kolejki Zalatwilas wreszcie ta elektrownie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 30.08.2007 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2007 Dzieki Speek Na Sadybe nie pojade , bo daleko . wypatrzylam w necie jakies dwie kliniki w Piasecznie , moze ktora sie nada , musze jechac i zobaczyc jak to wyglada , jak nie to Konstancin , jakos poradze pewnie. Dobrze by bylo gdyby mnie ktos od czego zlego przestrzegl ,bo i tak cierpiaca jestem dosyc mocno W elektrowni prawie ,ale powiedzial mi ten Pan , ze potrzebne saoryginaly projektu jednokreskowego i pomiarow dla PNIB(przy odbiorze domu) , znaczy ma byc dlugo komplet ,bo ten jeden on sobie zabral jako potrzebny. To jest tak pokrecone , ze szok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 30.08.2007 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2007 rrmi, Wspolczuwam z Toba ... mam nadzieje, ze znajdziesz dobrego i delikatnego zebologa Co do elektryki, to wlasnie przede mna lezy komplet do odbioru. Pare stron z roznymi pomiarami, protokol i oswiadczenie elektryka. Czekalam 3 dni i jest Jesli, czego Ci nie zycze, bedziesz szukala kolejnego fachmana od elektryki, daj znac. Moj powinien zalatwic sprawe W sprawie bezpiecznika, to mysle ze warto ... Jesli cos sie stanie, to koszt 1.000 zeta wydaje sie zupelnie niewielki w porownaniu z uszkodzonymi komputerami, monitorami, sprzetem AGD, no i wanna Tak sobie mysle, ze dla tej wanny musze koniecznie zalozyc to cudo Pare tygodni temu pisalam, ze kupuje farby, wiec wykonczeniowka nabiera rozpedu ... Dzisiaj zaczelam kupowac impregnaty do fug, gresow, mleczka i spray'e do czyszczenia, wory na smiecie, mopy i scierki ... Wiecie co to znaczy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betsi2006 31.08.2007 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2007 Amber To zanczy ze teraz potrzebujesz prężnej ekipy do sprzatania oraz kilku mięśniaków do przeprowadzki BTW jak schody? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 31.08.2007 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2007 Amber To zanczy ze teraz potrzebujesz prężnej ekipy do sprzatania oraz kilku mięśniaków do przeprowadzki BTW jak schody? Anoooo wlasnie, tego mi teraz trzeba Schody zrobily sie do polowy, a w poniedzialek bedzie montaz kolejnych, ktore musialy byc precyzyjnie wycinane Dodatkowo czeka nas jeszcze montaz cokolikow przy schodach, jednego parapetu, o ktorym wczesniej zapomnialam i schodka do obnizonej garderoby (jest nad garazem i rozni sie poziomami podlogi z reszta poddasza). Uffff ... i to by bylo na tyle W przyszlym tygodniu mamy tez cyklinowanie i lakierowanie parkietu ewajanecka, ale chyba dziecko przenioslas do jakiejs pobliskiej szkoly? Czasami, jak uda mi sie wstac , jezdze ok. 9.00 trasa Powsin - Konstancin ... Alez tam jest korek w strone Wawy Mam nadzieje, ze jeszcze dlugo bede sie cieszyc wolnoscia pracy "na swoim" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 31.08.2007 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2007 Dziś rano byłam u siebie na wsi. Po drugiej stronie ulicy mamy wielką, starą brzozę. Wszystkie jej gałęzie obsiadły ptaki - jak nic szykują się do odlotu.Wioskowe bociany już odleciały. Idzie jesień... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 31.08.2007 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2007 Idzie jesień... Dzisiaj zamotalam sie w polar, a sandalki zamienilam na budowlane adidasy ... rzeczywiscie idzie jesien Poszukuje sprawdzonej firmy od rolet i zaluzji ... Dzisiaj dalam do wyceny rolety rzymskie w osiedlowym sklepiku z roletami. Jedna o wielkosci 150 x 120 wyszla ok. 1.200 PLN I to nie zaden jedwab tkany zlotymi nicmi, tylko calkiem normalny material ... Poza tym pierwszy raz zamowilam usluge oprozniania szamba ... Koszt 140 zeta ... U Was tez tyle kosztuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 31.08.2007 13:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2007 Amber Dziekuje za wspolczuwanie , juz mam sie lepiej. Zazdroszcze Ci tych farb i w ogole ,pochwal sie prosze jakas fotka , nie jedna Ciekawam tez schodow i kominka , bardzo. No dobra , wanny tez Ponawiam prosbe na ubezpieczyciela , konczy mi sie ubezpieczenie auta , a i dom czas ubezpieczyc od jakiej zarazy Jesien idzie , jak najbardziej , niebo brzydkie i pochmurne, fuj ,nie lubie zimna bardzo nie lubie. O rolety i zaluzje pytaj Starego tego od okien. Wydaje mi sie , ze wspominal , ze ma oferte na takie rzeczy. Jak chcesz namiar to pisz naPW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betsi2006 31.08.2007 15:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2007 [ Poza tym pierwszy raz zamowilam usluge oprozniania szamba ... Koszt 140 zeta ... U Was tez tyle kosztuje? Jesteś pierwsza. Nie wiem ile kosztuje opróżninie szamba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 31.08.2007 15:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2007 Zapomnialam o szambie.Place 118 zeta za 9m3 , ale to tak tanio , bo beczka jest z gminy. Jar per u nas teraz chyba 180 pln za 10m3 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 31.08.2007 15:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2007 rrmi, Rzuc sie tym namiarem na Starego Przyznam szczerze, ze jakos nie spieszno mi do wydatku 1.200 zeta za mala roletke, gdy takich roletek na dole bede potrzebowac chyba 8, a polowa duzo wieksza niz 150 x 120 Co do zdjec, to ... najlepiej podjedz kiedys do nas Pod koniec wrzesnia bedziemy tam dosc regularnie, a nie tak jak teraz z doskoku, aby podrzucic materialy Kominek wyglada troche jak palenisko wspolczesnej Baby Jagi Wyjatkowo mi sie podoba ... kazdy kto go oglada mowi "taki - jakis - inny" rrmi, ale jak juz do nas przyjedziesz, to przede wszystkim wanne oblookac Kto wie ... moze nawet dam wyprobowac No i kupila se baba indukcje i ma klopot z garami Plyte kupilam ze wzgledu na papugi ... teraz moga sobie juz siadac na piecu i kupra nie przypala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 31.08.2007 15:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2007 U nas jest 10 m3 no i 140 zeta ... Nie bardzo mi sie to podoba, ale co robic ... W wode bywam okrutnie rozrzutna, wiec pewnie dwa razy w miesiacu beda przyjezdzac Aby do kanalizy ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 31.08.2007 15:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2007 U nas jest 10 m3 no i 140 zeta ... Nie bardzo mi sie to podoba, ale co robic ... W wode bywam okrutnie rozrzutna, wiec pewnie dwa razy w miesiacu beda przyjezdzac Aby do kanalizy ...Ja tez mam 10 m3 , tylko gminie maja beczke 9 m3 A co tam , troche zostanie to nie zaszkodzi Te garnki na plyte to inne sa , ale necie tego duzo jest . My mamy gazowa , nie wiem nawet jak taka swiatowa indukcyjna wyglada . Czuje sie zaproszona na podziwianie , moze jakis szalik na drutach uda mi sie nawet zrobic w prezencie Bardzo ciekawa jestem kominka Do wanny i tak sie nie odwaze wejsc , moze gdzies dotkne cichaczem tylko Gorzej jak sobie nawyobrazam i zasnac nie bede mogla Stary poszedl na pw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 31.08.2007 15:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2007 Ja tez mam 10 m3 , tylko gminie maja beczke 9 m3 A co tam , troche zostanie to nie zaszkodzi A przy okazji zapytam, wspujesz tam jakies proszki, bakterie i inne takie? U nas tak w odlglosci ok 2 metrow od szamba, bylo go troche czuc ... Wsypalam troche odczyniaczy, proszkow i mikstur i przestalo W sumie to az dziw ze nie wybuchlo, tak odczynialam Czuje sie zaproszona na podziwianie , moze jakis szalik na drutach uda mi sie nawet zrobic w prezencie No baaaaa ... szalik, szalikiem ale gdzies czytalam ze w suodkich kulinariach zes biegla Do wanny i tak sie nie odwaze wejsc , moze gdzies dotkne cichaczem tylko Gorzej jak sobie nawyobrazam i zasnac nie bede mogla Wanna warta jest grzechu Ma tylko jedna niedyskrecje Brak drzwi do lazienki Dzieki za namiar na Starego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts