Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Piaseczno i okolice

anatak

Recommended Posts

Betsi,

A co to za firma wyprodukowala ta armature? Bo wiesz, czasami markowe produkty pochodza z Chin i wcale im to nie przeszkadza. Od wielu lat namietnie do roznych sportow kupuje Nike, produkowane w Chinach (bo tylko takie u nas sa), ktore spisuja sie doskonale :D Wiec moze tak to jest z ta Twoja armatura :roll:

Pomyslow nie podsune, bo nie znam charakteru Twoich lazienek i stylu jaki preferujsz. U nas jedna lazienka ma powtarzany motyw kolisty, lagodny i takiez tez sa wykonczenia (armatura i akcesoria). Druga wrecz przeciwnie, to kwadraty i trojkaty 8)

• Odpowiedzi 15k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Betsi

Teraz wszystko prawie jest chinskie , albo inne Peru .

Nike tez , a wiele innych znacznie nawet bardziej wyjsciowych ciuchow to niby co? :D

Ja to i tak wychodze z zalozenia , ze nie ma nic na cale zycie .

Montana

Wroca , jak zostawili graty to wroca :D

Tego Ci zycze.

I ja zaczynam o kranach myslec , tyle , ze u mnie to chwila i juz kupione.

Wiekszy mam problem z wlacznikami :-?

Dorcha pytała się o dobrego i taniego kierownika budowy.

Ja ciągle nie wiem, jaki jest mój kierbud. Generalnie nie szkodzi naszej budowie, mieszka blisko więc jest dostępny "na telefon". A wczoraj dowiedziałam się, że nasz majster od stanu surowego zarekomendował go na kierownika swojej kolejnej budowy.

Tak sobie panowie przypadli do gustu! :roll:

Betsi,

A co to za firma wyprodukowala ta armature? Bo wiesz, czasami markowe produkty pochodza z Chin i wcale im to nie przeszkadza.

Ta armatura produkowana jest dla Omnires. Na pudełkach są certyfikty, deklaracje zgodności i inne, ale to nie to samo co ciuchy i buty. W butach chodzisz góra rok a krany są na wiele lat. Mój hydraulik zdecydowanie mi ich nie polecał ( a kierbud mu przytknął).

My już dwa razy mieliśmy powódź w mieszkaniu z powodu gównianych wężyków przy kranach.

Zła jakość lubi wychodzić w najmniej oczekiwanym momencie - trudno przed każdym wyjściem do pracy lub wyjazdem zakręcać wodę, gaz, wyłaczać prąd, spuszczać wodę z kaloryferów itp.

Betsi,

Aaaaa ... no to rzeczywiscie moze lepiej ja wymienic :roll:

ms,

Sa wezyki i wezyki ... te niepekajace sa znacznie drozsze (my mamy Hiszpanskie) , ale odkad wymienilam je w obecnym mieszkaniu i wiele lat temu w mieszkaniu Mamy problem z pknieciami przy zaworach (kranach i spluczce) odszedl w niebyt. Moze warto zainwestowac ...

rrmi,

A jakich wlacznikow szukasz? Nowoczesnych czy jednak jakis stylizowanych? Ja wszedzie kupilam Berkera i jestem bardzo zadowolona :-)

U nas też pękły z niewiadomych przyczyn gwinty przy armaturze...w taki sposób, że fachowiec, który przyjechał w żywe oczy twierdził, że takich pęknięć to on w życiu nie widział...pytał czy myśmy przy tym nic nie dłubali :o

Teraz nawet takie "duprelki" staramy się poządne kupić. Procentuje, a i spokój wewnętrzny większy ;)

Co do podbitki...cd.

dzięki dziewczyny za wspacie :D

wczoraj pan zadzwonił kulturalnie pod wieczór z informacją...., że będzie mu jeszcze potrzebne to i to... A pojechał robić gdzie indziej..bo pogoda była sprzyjająca 8)

taaa....

jeść nie woła

jakby co to mam fajne rusztowanie :lol:

Montana,

Jak juz masz sprzet jako zakladnika to nie jest zle 8) A podbitka przed zima na pewno sie przyda. Gdzies czytalam o myszach i szczurach wchodzacych pionowo po scianach a potem gniezdzacych sie pod polacia dachu ... brrrr ... To samo dotyczy kun, a na wiosne ptakow ...

Dzisiaj podlubalam troche w Exelu i prawie zamknelam rachunki wykonczeniowki na ten rok. Roznica w tym co planowalam, z tym co wydalam to ok. 35 - 40% :o

Hej!

Znaleźlismy ekipe na elewacje od poniedziałku :o :D Zaspiewali 135 zł za m2, z tym, bez styropianu i kołków - to juz mamy. Plis, powiedzcie czy to duzo za dużo????? Czyli 135 zł za kleje, siatki, kolor i robocizne + izolacja pionowa fundamentów

Dodam, że inne ekipy z którymi rozmawialismy, albo nie maja terminów juz w tym roku albo nie przyszły.

Prosze napiszcie jeśli to nie tajemnica ile u Was kosztowała elewacja i co wchodziło w zakres.

Pozdr

Piomod,

My nie mamy zadnych wpisow wykonczeniowych. Ostatnio tylko te strategiczne jak instalacja CO, elektryka, szambo ... no i o zakonczeniu budowy :D 8)

Kazdy Bank ma swoje warunki przyznawania kolejnych transz kredytu. Przeczytaj Umowe, albo podpytaj swojego doradce 8)

Pineska,

Chyba troche drogo. I co to znaczy "kolor"? Tynk, a na to farba elewacyjna, czy tez tynk np. akrylowy? Jesli tak, to jakiej firmy? Potem dowiedz sie jakie sa ceny materialow i jaki mniej wiecej przelicznik na 1 m2 i wszystko bedzie jasne :-) A moze umowisz sie na cene za sama robocizne, a materialy to Wy kupicie?

Pineska,

Potem dowiedz sie jakie sa ceny materialow i jaki mniej wiecej przelicznik na 1 m2 i wszystko bedzie jasne :-) A moze umowisz sie na cene za sama robocizne, a materialy to Wy kupicie?

Tak wlasnie bym zrobila.Nie licz na to , ze dostaniesz taniej materialy od wykonawcy.

Moj pierwszy elektryk mial kupic taniej , bo podobno ma duze upusty.

Kiedy pojechalam do Hurtowni na JPII w Piasecznie to malo na zawal nie zeszlam.

To taniej bylo okolo50% wiecej .

Nie myslal , ze to sie wyda , bo robil na calej ulicy u nas i nikt do tej pory go nie sprawdzil :-?

Moje gniazdka na pewno nie moga byc nowoczesne,modne ani jakies takie.

To nie wiem jakie mi wobec tego zostaja :D

Kiedy pojechalam do Hurtowni na JPII w Piasecznie to malo na zawal nie zeszlam.

To taniej bylo okolo50% wiecej .

Nie myslal , ze to sie wyda , bo robil na calej ulicy u nas i nikt do tej pory go nie sprawdzil :-?

A wiesz rrmi, ze ta hurtownia wcale taka tania nie jest :roll: Pstryczki-elektryczki kupowalam w hurtowni przy Al. Niepodleglosci. To samo dotyczylo np. halogenow do sufitow podwieszanych. Jak chcesz poszukam dokladniejszych namiarow. Sprzedaja tam tylko Berkera, Legranda, EMC i chyba Polo Hager.

Na rynku brakuje drewna kominkowego :o Chcialam dzisiaj zamowic kolejne 6mp, a tu "moze bedzie za dwa tygodnie" ... Wpisano mnie na liste oczekujacych dajac nadzieje, na ... wyzsza cene :-?

AmberNie gadaj 8)

Teraz wiem , ze 3/4 pieniedzy przeznaczonej na kabelki moglam zaoszczedzic :roll:

Poszukaj przy czasie namiaru , prosze , bo w necie to tylko ta na JP wyskakuje mi.

Bede musiala sie ogarnac i jechac :D

Poki co odpalamy swiatlo na krotko :wink:

Milego weekendu zycze wszystkim :p

Depi

Ty sie wez i jakos doprowadz :D i zacznij pisac co sie u Ciebie dzieje

rrmi,

Tu masz link.

Jesli robilabys u nich jakiekolwiek zakupy, powiedz ze widzialas ich aukcje na Allegro i oczekujesz takich samych cen, a moze nizszych z racji ilosci zamowienia ;)

A co do weekendu to mam bardzo fotograficzny ... ale jeszcze tydzien i do konca miesiaca mamy urlop ADAPTACYJNY :lol:

rrmi,

Tu masz link.

Jesli robilabys u nich jakiekolwiek zakupy, powiedz ze widzialas ich aukcje na Allegro i oczekujesz takich samych cen, a moze nizszych z racji ilosci zamowienia ;)

OOOO!!!

Doswiadczonego to i warto posluchac :D

Dziekuje bardzo.

To sie fotografuj :p