AmberWind 06.09.2007 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2007 Betsi, A co to za firma wyprodukowala ta armature? Bo wiesz, czasami markowe produkty pochodza z Chin i wcale im to nie przeszkadza. Od wielu lat namietnie do roznych sportow kupuje Nike, produkowane w Chinach (bo tylko takie u nas sa), ktore spisuja sie doskonale Wiec moze tak to jest z ta Twoja armatura Pomyslow nie podsune, bo nie znam charakteru Twoich lazienek i stylu jaki preferujsz. U nas jedna lazienka ma powtarzany motyw kolisty, lagodny i takiez tez sa wykonczenia (armatura i akcesoria). Druga wrecz przeciwnie, to kwadraty i trojkaty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 06.09.2007 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2007 Betsi Teraz wszystko prawie jest chinskie , albo inne Peru . Nike tez , a wiele innych znacznie nawet bardziej wyjsciowych ciuchow to niby co? Ja to i tak wychodze z zalozenia , ze nie ma nic na cale zycie . Montana Wroca , jak zostawili graty to wroca Tego Ci zycze. I ja zaczynam o kranach myslec , tyle , ze u mnie to chwila i juz kupione. Wiekszy mam problem z wlacznikami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 07.09.2007 06:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2007 Dorcha pytała się o dobrego i taniego kierownika budowy. Ja ciągle nie wiem, jaki jest mój kierbud. Generalnie nie szkodzi naszej budowie, mieszka blisko więc jest dostępny "na telefon". A wczoraj dowiedziałam się, że nasz majster od stanu surowego zarekomendował go na kierownika swojej kolejnej budowy. Tak sobie panowie przypadli do gustu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betsi2006 07.09.2007 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2007 Betsi, A co to za firma wyprodukowala ta armature? Bo wiesz, czasami markowe produkty pochodza z Chin i wcale im to nie przeszkadza. Ta armatura produkowana jest dla Omnires. Na pudełkach są certyfikty, deklaracje zgodności i inne, ale to nie to samo co ciuchy i buty. W butach chodzisz góra rok a krany są na wiele lat. Mój hydraulik zdecydowanie mi ich nie polecał ( a kierbud mu przytknął). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 07.09.2007 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2007 My już dwa razy mieliśmy powódź w mieszkaniu z powodu gównianych wężyków przy kranach. Zła jakość lubi wychodzić w najmniej oczekiwanym momencie - trudno przed każdym wyjściem do pracy lub wyjazdem zakręcać wodę, gaz, wyłaczać prąd, spuszczać wodę z kaloryferów itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 07.09.2007 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2007 Betsi, Aaaaa ... no to rzeczywiscie moze lepiej ja wymienic ms, Sa wezyki i wezyki ... te niepekajace sa znacznie drozsze (my mamy Hiszpanskie) , ale odkad wymienilam je w obecnym mieszkaniu i wiele lat temu w mieszkaniu Mamy problem z pknieciami przy zaworach (kranach i spluczce) odszedl w niebyt. Moze warto zainwestowac ... rrmi, A jakich wlacznikow szukasz? Nowoczesnych czy jednak jakis stylizowanych? Ja wszedzie kupilam Berkera i jestem bardzo zadowolona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betsi2006 07.09.2007 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2007 Betsi, Aaaaa ... no to rzeczywiscie moze lepiej ja wymienic Już oddane jutro jadę na poszukiwnia czegoś innego-lepszego (i pewnie droższego). Kontakty też kupuję Berkera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Montana 07.09.2007 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2007 U nas też pękły z niewiadomych przyczyn gwinty przy armaturze...w taki sposób, że fachowiec, który przyjechał w żywe oczy twierdził, że takich pęknięć to on w życiu nie widział...pytał czy myśmy przy tym nic nie dłubali Teraz nawet takie "duprelki" staramy się poządne kupić. Procentuje, a i spokój wewnętrzny większy Co do podbitki...cd. dzięki dziewczyny za wspacie wczoraj pan zadzwonił kulturalnie pod wieczór z informacją...., że będzie mu jeszcze potrzebne to i to... A pojechał robić gdzie indziej..bo pogoda była sprzyjająca taaa.... jeść nie woła jakby co to mam fajne rusztowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 07.09.2007 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2007 Montana, Jak juz masz sprzet jako zakladnika to nie jest zle A podbitka przed zima na pewno sie przyda. Gdzies czytalam o myszach i szczurach wchodzacych pionowo po scianach a potem gniezdzacych sie pod polacia dachu ... brrrr ... To samo dotyczy kun, a na wiosne ptakow ... Dzisiaj podlubalam troche w Exelu i prawie zamknelam rachunki wykonczeniowki na ten rok. Roznica w tym co planowalam, z tym co wydalam to ok. 35 - 40% Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pineska32 07.09.2007 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2007 Hej! Znaleźlismy ekipe na elewacje od poniedziałku Zaspiewali 135 zł za m2, z tym, bez styropianu i kołków - to juz mamy. Plis, powiedzcie czy to duzo za dużo????? Czyli 135 zł za kleje, siatki, kolor i robocizne + izolacja pionowa fundamentów Dodam, że inne ekipy z którymi rozmawialismy, albo nie maja terminów juz w tym roku albo nie przyszły. Prosze napiszcie jeśli to nie tajemnica ile u Was kosztowała elewacja i co wchodziło w zakres. Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
speek 07.09.2007 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2007 Nie wiem czy drogo bo nie znam kosztu poszczegolnych materialow.Za sama robocizne -styropian ,siatka ,tynk spiewli nie tak dawno 35zl/m2. klej do styropianu 18-25 za worek,siatka 78 gr. mb wiec policz ile wyjda te materialy.Ja godze sie tylko na robocizne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piomod 07.09.2007 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2007 WitamCzy kierownik budowy wpisywał Wam do dziennika np wykonywanie gładzi itpChodzi o załatwienie ostatniej transzy w banku? Nie wiem jak udokumentowac wykonanie prac wykonczeniowych Jak wy to załatwiliscie?pozdrawiam piomod Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betsi2006 07.09.2007 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2007 Pineska Sama robocizna elewacji ( styropian, siatka, klej) to 36zł/1m2.-40zł/1m2Nie wiem jak z materiałami ale wydaje mi się że 100zł to sporo. Piomod W banku to może wystarczy pokazać zdjęcia z budowy, albo mogą przysłać swojego pracownika na oględziny ( ale to kosztuje 250zł). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 07.09.2007 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2007 Piomod, My nie mamy zadnych wpisow wykonczeniowych. Ostatnio tylko te strategiczne jak instalacja CO, elektryka, szambo ... no i o zakonczeniu budowy Kazdy Bank ma swoje warunki przyznawania kolejnych transz kredytu. Przeczytaj Umowe, albo podpytaj swojego doradce Pineska, Chyba troche drogo. I co to znaczy "kolor"? Tynk, a na to farba elewacyjna, czy tez tynk np. akrylowy? Jesli tak, to jakiej firmy? Potem dowiedz sie jakie sa ceny materialow i jaki mniej wiecej przelicznik na 1 m2 i wszystko bedzie jasne A moze umowisz sie na cene za sama robocizne, a materialy to Wy kupicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 07.09.2007 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2007 Pineska, Potem dowiedz sie jakie sa ceny materialow i jaki mniej wiecej przelicznik na 1 m2 i wszystko bedzie jasne A moze umowisz sie na cene za sama robocizne, a materialy to Wy kupicie?Tak wlasnie bym zrobila.Nie licz na to , ze dostaniesz taniej materialy od wykonawcy. Moj pierwszy elektryk mial kupic taniej , bo podobno ma duze upusty. Kiedy pojechalam do Hurtowni na JPII w Piasecznie to malo na zawal nie zeszlam. To taniej bylo okolo50% wiecej . Nie myslal , ze to sie wyda , bo robil na calej ulicy u nas i nikt do tej pory go nie sprawdzil Moje gniazdka na pewno nie moga byc nowoczesne,modne ani jakies takie. To nie wiem jakie mi wobec tego zostaja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
speek 07.09.2007 14:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2007 Ja tez nie potrafie wybrac tych przelacznikow i sciemniaczy za duzo tego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 07.09.2007 15:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2007 Kiedy pojechalam do Hurtowni na JPII w Piasecznie to malo na zawal nie zeszlam. To taniej bylo okolo50% wiecej . Nie myslal , ze to sie wyda , bo robil na calej ulicy u nas i nikt do tej pory go nie sprawdzil A wiesz rrmi, ze ta hurtownia wcale taka tania nie jest Pstryczki-elektryczki kupowalam w hurtowni przy Al. Niepodleglosci. To samo dotyczylo np. halogenow do sufitow podwieszanych. Jak chcesz poszukam dokladniejszych namiarow. Sprzedaja tam tylko Berkera, Legranda, EMC i chyba Polo Hager. Na rynku brakuje drewna kominkowego Chcialam dzisiaj zamowic kolejne 6mp, a tu "moze bedzie za dwa tygodnie" ... Wpisano mnie na liste oczekujacych dajac nadzieje, na ... wyzsza cene Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 07.09.2007 15:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2007 AmberNie gadaj Teraz wiem , ze 3/4 pieniedzy przeznaczonej na kabelki moglam zaoszczedzic Poszukaj przy czasie namiaru , prosze , bo w necie to tylko ta na JP wyskakuje mi. Bede musiala sie ogarnac i jechac Poki co odpalamy swiatlo na krotko Milego weekendu zycze wszystkim Depi Ty sie wez i jakos doprowadz i zacznij pisac co sie u Ciebie dzieje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 07.09.2007 15:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2007 rrmi, Tu masz link. Jesli robilabys u nich jakiekolwiek zakupy, powiedz ze widzialas ich aukcje na Allegro i oczekujesz takich samych cen, a moze nizszych z racji ilosci zamowienia A co do weekendu to mam bardzo fotograficzny ... ale jeszcze tydzien i do konca miesiaca mamy urlop ADAPTACYJNY Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 07.09.2007 15:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2007 rrmi, Tu masz link. Jesli robilabys u nich jakiekolwiek zakupy, powiedz ze widzialas ich aukcje na Allegro i oczekujesz takich samych cen, a moze nizszych z racji ilosci zamowienia OOOO!!! Doswiadczonego to i warto posluchac Dziekuje bardzo. To sie fotografuj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts