Betsi2006 11.09.2007 13:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2007 Pewnie i standard, ale mój glazurnik na pewno takiej maszyny nie ma. Ale mimo tego jak narazie świetnie radzi sobie z docinaniem i szlifowaniem płytek do łazienki. Do tego jest mocno kumaty i cierpliwy ( do mnie ) Te odpryski ( 2szt) na płytkach klinkierowych są tak mało widoczne, że odpuściłam sobie ich wymianę ( szkoda czasu i pieniędzy) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuber 11.09.2007 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2007 Wy tu prawie cały czas o wykończenówce, ja też po mału zaczynam zgłębiać tematy"kafelkowe", nawet nieźle mi idzie-wiem już co na podłogę, wiem co do kuchni i do dużej łazienki/miłość od pierwszego wejrzenia i dalej nie szukam / I wszystko to znalazłam blisko ,w jednym sklepie, kompletnie nie mam ochoty na jeżdzenie i wyszukiwanie tygodniami. Problem mam tylko z łazienką gościnną -tutaj kompletny brak pomysłu. Betsi Moi znajomi mają zieloną łazienkę i bardzo ją lubię. Drugą mają niebiesko-morską i ta zielona bije ją na głowę. Wiem też z wątku wnętrzarsko-łazienkowego jakie płytki będzie miała Amber Dzisiaj widziałam je w realu.Przepiękne A mój nr 1 to ten.Też Tubądzin: http://test.tubadzin.pl/kolekcja.php?id=228&powrot=kolekcje&typ=0 Moja działka w tej chwili jest jednym wielkim, gliniastym bajorem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 11.09.2007 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2007 Betsi, Fakt, najwazniejsze aby fachowcy kumaci byli i myslacy Wtedy zaden problem im nie straszny ... Bede monotematyczna, ale najmniej myslacy byl schodziarz Raaaany jak o nim mysle momentalnie mam zgage Czeka mnie jeszcze czyszczenie gresu polerowanego po jego niechlujnym klejeniu ... Wszystkie ekipy, ktore mialy stycznosc z jego praca i pietrzeniem problemow nie-do-rozwiazania sa zniesmaczone ... Pan od parkietow w akcie dobrej woli zostawil mi specjalny akryl do zalepienia szczelin, ktore pozostaly po "pracy" schodziarza Sluchajcie. Musze kupic dobry odkurzacz, ale bez funkcji prania bo ja prania tapicerki i dywanow nie robie Po prostu ma dobrze wciagac na sucho. Sadze, ze moj obecny odkurzacz po pobudowlanych porzadkach zejdzie na smiertelne zapylenie, albo inna tego typu chorobe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 12.09.2007 06:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2007 Amber Wspolczuje Ci tego schodziarza Z odkurzaczem nie poradze , bo bede miala centralny , a poki co mam takie jakies padlo za 200 zeta . Nie bylo mnie dlugi czas tutaj wiec nie wiem co jest . Betsi A elewacja juz skonczona? Jakos nie zauwazylam czy pisalas cos o tym ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 12.09.2007 07:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2007 Amber, my też ustawiamy się pod odkurzacz centralny. Teraz mamy jakąś małą Rowentę i o ile odrzukacz był tani, ale przez te parę lat wydaliśmy majątek na worki. Nigdy więcej! Tęsknie spoglądam na Dysona i podobne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 12.09.2007 07:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2007 Chyba kupie Karchera. Podobnie jak myjke cisnieniowa, ktora i do auta i do elewacji i do podjazdu sie przyda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betsi2006 12.09.2007 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2007 Amber Wspolczuje Ci tego schodziarza Z odkurzaczem nie poradze , bo bede miala centralny , a poki co mam takie jakies padlo za 200 zeta . Nie bylo mnie dlugi czas tutaj wiec nie wiem co jest . Betsi A elewacja juz skonczona? Jakos nie zauwazylam czy pisalas cos o tym ? Rrmi Ten schodziarz będzie też robił u mnie ale dzieki Amber wiem że muszę go bardzo przypilnować. Schody robię przed podłogami a parapety przed mlowaniem więc mam nadzieję że wielkich zniszczeń nie będzie. Elewacja będzie się tynkowała od soboty - jak pogoda dopisze. W końcu zdecydowaliśmy że bedzie to robiła moja stała ekipa, która ,dzieki Bogu, rozrosła się ostatnio do 4 osób i mam nadzieję że tak zostanie już do końca budowy. Amber Odkurzacz Karchera jest super, myjka też na pewno się przyda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Montana 13.09.2007 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2007 odkurzacz - to przydatna sprawa. Na początku strasznie wszystko osiada, i pełno jest tych pozostałości. Poza tym jednak zawsze coś tam jeszcze się wykańcza, co powoduje "produkcję" nowych pyłów itp. Mamy instalację centralnego - ale jeszcze nie posiadamy centrali . Do tej pory szystko zamiatłam i zmywałam (nie mam parkietu). Teraz odpalę poprostu stary odkurzacz (wodnik), i niech dokona swych dni... Jak w sklepach pytałam się o odkurzacz dobry na takie spartańskie warunki...każdy kiwał głową, że takowych to nie ma... Na początek chyba nie warto inwestować w jakiś super wypasiony i drogi odkurzacz, bo go szlaczek szybko trafi. No chyba, że wchodzisz już na czyściutkie, super wykończone, odpicowane .... .... pomarzyłam sobie chwilkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betsi2006 13.09.2007 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2007 Budujecie- czy co? Własnie zrezygnowałam z kaloryferów Plan Purmo, które miałam kupić do salonu - nic ciekawego za kupę kasy, na prawdę nie warto zawracać sobie nimi głowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 13.09.2007 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2007 Budujecie- czy co? No a nie? To co bedzie jak nie grzejniki ? Montana Masz racje co do odkurzacza , na warunki budowlane najlepszy najtanszy albo jakis stary do zajechania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 13.09.2007 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2007 Budujecie- czy co? Juz nie ... Od jutra zaczynam rozwozic i zwracac niezuzyte materialy ... Kubla farb, worki z roznymi zaprawami, cala masa pstryczkow-elektryczkow, listwy, oprawki, wezyki i cale mnostwo innych dupereli ... W zamian kupie dobrego mopa, szczotaki, cala mase plynow do brudow wszelakich i kilka kompletow rekawic. Meble wciaz sa skladane ... konca tego montazu nie widac Przypuszczam, ze moj stary odkurzacz dopelni zywota na tej budowie ... Powalczylam dzisiaj z nowa pralka .. ufff ... pierze, wiruje i calkiem niezle sie zachowuje Obawiam sie na natomiast ze okap Teki moze byc troche glosny ... ale to okaze sie gdy rozbierzemy go z zabezpieczajacej i swiszczacej folii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piomod 14.09.2007 05:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2007 WitamWiem ze gdzies było ale nie mam czasu szukac.Macie kogos sprawdzonego do układania podjazdów z kostki brukowej?pozdr piomod Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuber 14.09.2007 07:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2007 Budujecie- czy co? Budujemy, budujemy Betsi, gonimy Cię Męża nie ma /chwilowo /ogarniam wszystko sama. Właśnie wróciłam z budowy i pędzę do roboty-dzień jak co dzień Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Montana 14.09.2007 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2007 pimod za podjazdy, ścieżki, chodniczki itp. niestety zabiorę się w przyszłym roku, więc nie ruszałam tematu i nie mam nikogo do polecenia. Za pare dni będę mogła polecić ludzi od podbitki, którzy również zajmują się ocieplaniem. Z tego co wiem, mają okienka, bo większe inwestycje im się przesunęły, i teraz jakoś chyba mają wolne (fart - dlatego wzięli moją podbitkę ). Niepotrzebnie się denerwowałam na początu. Poprostu kończyli w okolicy prace. Jak skończyli to się wzięli i ruszyli z robotą, aż miło . Pojawiają się o 7.45 jak w zegarku. Pomimo, że już dwa razy musieli kawałek tarasu rozbierać (z rozpędu zaczęli robić nie tak jak chciałam, drugi raz ja wymyśliłam sobie "jeszcze inaczej"- to bardzo duży taras), nie marudzą, robią "jak klient sobie życzy", nawet jak jest to w pierwszej chwili nie do zrobienia . Czyści niesamowicie . Wyobraźcie sobie, że jak mają przerwę, to chowają wszystkie narzędzia i pętające się przy pracy akcesoria? Po to tylko, aby za pół godziny je z powrotem wyjąć z garażu... A jak rozmawiają ze mną, to odkładają gdzieś na schodku papierosa... no szok Nie wiem jak się sprawdzają w ociepleniu. Do mnie trafili polecenia. Na dniach kończą, to dam znać czy wszystko ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Montana 14.09.2007 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2007 Piomod przepraszam... głodna chyba byłam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuber 14.09.2007 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2007 Montana Podeślij proszę kontakt. z góry dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betsi2006 14.09.2007 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2007 No widzę że jednak budujecie Niektórzy to nawet już skończyli Kaloryfery będą tylko że inne - takie bardziej normalne tyle że też niskie ( 30cm). Zuber - to Ty dzielna Budownicza jesteś. Dobrze masz że nie musisz daleko jeździć żeby pilnować robotników. Wprowadzisz się w tym roku? Amber Znalazłaś firmę od rolet rzymskich? Bo mam namiary jak chcesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuber 14.09.2007 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2007 Wprowadzisz się w tym roku? Betsi mamy taką nadzieję.Moi znajomi budowali dużo większy dom i udało się w sezon.Wprowadzili się tuż przed Bożym Narodzeniem do wykończonego tip top. Ja nie zakładam planu maksimum, ale planuję podłogi na dole, łazienki i kuchnię /już zamówiona/. Mam tylko nadzieję, że funduszy starczy. Zimę chciałabym spędzić już na swoim. Słuchajcie- jak wam montowali okna i czym wypełniali ew. przerwy? Pianką? Cały czas mam obsesję tych diabelnych mostków termicznych i zaglądam w każdą szczelinkę. Nie wiem czy nie przesadzam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 14.09.2007 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2007 Betsi, Rzuc sie tymi namiarami Chetnie skorzystam Montana, Po serii rozczarowan masz mile zaskoczenie Super! Podbitka wazna rzecz, od nieproszonych gosci skutecznie chroni zuber, No to kciuki za wprowadzenie przed Wigilia Sadze ze dasz rade. U nas trzy miesiace temu byl etap rozbierania poddasza, a na chwile obecna mamy wykonczony juz kompletnie caly dom. Brakuje tylko drzwi wewnetrznych, paru punktow oswietleniowych, no i meble wciaz sie skrecaja Ogromna w tym zasluga naszego Pana Janusza - speca od wszystkiego i jego dzielnej ekipy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 14.09.2007 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2007 Witam Wiem ze gdzies było ale nie mam czasu szukac. Macie kogos sprawdzonego do układania podjazdów z kostki brukowej? pozdr piomod U nas sprawa sie ma tak jak u Montany. To tematy na przyszly rok. Nie mniej sasiedzi polecili mi dwie firmy: jedna od zagospodarowania ogrodu, druga od bruku. Obie pracowaly u moich dwoch sasiadow i jest ok. Nie wiem tylko jak z cenami, bo patrzac na te domki to pewnie zbyt tanio nie bylo ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts