Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Piaseczno i okolice

anatak

Recommended Posts

Pewnie i standard, ale mój glazurnik na pewno takiej maszyny nie ma. Ale mimo tego jak narazie świetnie radzi sobie z docinaniem i szlifowaniem płytek do łazienki. Do tego jest mocno kumaty i cierpliwy ( do mnie :wink: )

Te odpryski ( 2szt) na płytkach klinkierowych są tak mało widoczne, że odpuściłam sobie ich wymianę ( szkoda czasu i pieniędzy)

• Odpowiedzi 15k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Wy tu prawie cały czas o wykończenówce, ja też po mału zaczynam zgłębiać tematy"kafelkowe", nawet nieźle mi idzie-wiem już co na podłogę, wiem co do kuchni i do dużej łazienki/miłość od pierwszego wejrzenia i dalej nie szukam :) /

I wszystko to znalazłam blisko ,w jednym sklepie, kompletnie nie mam ochoty na jeżdzenie i wyszukiwanie tygodniami.

Problem mam tylko z łazienką gościnną -tutaj kompletny brak pomysłu.

Betsi

Moi znajomi mają zieloną łazienkę i bardzo ją lubię.

Drugą mają niebiesko-morską i ta zielona bije ją na głowę.

Wiem też z wątku wnętrzarsko-łazienkowego jakie płytki będzie miała Amber

Dzisiaj widziałam je w realu.Przepiękne :lol:

A mój nr 1 to ten.Też Tubądzin:

http://test.tubadzin.pl/kolekcja.php?id=228&powrot=kolekcje&typ=0

Moja działka w tej chwili jest jednym wielkim, gliniastym bajorem.

Betsi,

Fakt, najwazniejsze aby fachowcy kumaci byli i myslacy :-) Wtedy zaden problem im nie straszny ... Bede monotematyczna, ale najmniej myslacy byl schodziarz :( Raaaany jak o nim mysle momentalnie mam zgage :evil: Czeka mnie jeszcze czyszczenie gresu polerowanego po jego niechlujnym klejeniu ...

Wszystkie ekipy, ktore mialy stycznosc z jego praca i pietrzeniem problemow nie-do-rozwiazania sa zniesmaczone ... :roll:

Pan od parkietow w akcie dobrej woli zostawil mi specjalny akryl do zalepienia szczelin, ktore pozostaly po "pracy" schodziarza :-?

Sluchajcie. Musze kupic dobry odkurzacz, ale bez funkcji prania bo ja prania tapicerki i dywanow nie robie ;) Po prostu ma dobrze wciagac na sucho. Sadze, ze moj obecny odkurzacz po pobudowlanych porzadkach zejdzie na smiertelne zapylenie, albo inna tego typu chorobe ;)

Amber

Wspolczuje Ci tego schodziarza :-?

Z odkurzaczem nie poradze , bo bede miala centralny , a poki co mam takie jakies padlo za 200 zeta .

Nie bylo mnie dlugi czas tutaj wiec nie wiem co jest .

Betsi

A elewacja juz skonczona?

Jakos nie zauwazylam czy pisalas cos o tym ? :roll:

Amber

Wspolczuje Ci tego schodziarza :-?

Z odkurzaczem nie poradze , bo bede miala centralny , a poki co mam takie jakies padlo za 200 zeta .

Nie bylo mnie dlugi czas tutaj wiec nie wiem co jest .

Betsi

A elewacja juz skonczona?

Jakos nie zauwazylam czy pisalas cos o tym ? :roll:

Rrmi

Ten schodziarz będzie też robił u mnie :cry: ale dzieki Amber wiem że muszę go bardzo przypilnować. Schody robię przed podłogami a parapety przed mlowaniem więc mam nadzieję że wielkich zniszczeń nie będzie.

Elewacja będzie się tynkowała od soboty - jak pogoda dopisze. W końcu zdecydowaliśmy że bedzie to robiła moja stała ekipa, która ,dzieki Bogu, rozrosła się ostatnio do 4 osób :lol: i mam nadzieję że tak zostanie już do końca budowy.

Amber

Odkurzacz Karchera jest super, myjka też na pewno się przyda. :wink:

odkurzacz - to przydatna sprawa. Na początku strasznie wszystko osiada, i pełno jest tych pozostałości. Poza tym jednak zawsze coś tam jeszcze się wykańcza, co powoduje "produkcję" nowych pyłów itp.

Mamy instalację centralnego - ale jeszcze nie posiadamy centrali :( .

Do tej pory szystko zamiatłam i zmywałam (nie mam parkietu). Teraz odpalę poprostu stary odkurzacz (wodnik), i niech dokona swych dni...

Jak w sklepach pytałam się o odkurzacz dobry na takie spartańskie warunki...każdy kiwał głową, że takowych to nie ma...

Na początek chyba nie warto inwestować w jakiś super wypasiony i drogi odkurzacz, bo go szlaczek szybko trafi.

No chyba, że wchodzisz już na czyściutkie, super wykończone, odpicowane ....

.... pomarzyłam sobie chwilkę :wink:

Budujecie- czy co?

Juz nie ... 8) Od jutra zaczynam rozwozic i zwracac niezuzyte materialy ... Kubla farb, worki z roznymi zaprawami, cala masa pstryczkow-elektryczkow, listwy, oprawki, wezyki i cale mnostwo innych dupereli ...

W zamian kupie dobrego mopa, szczotaki, cala mase plynow do brudow wszelakich i kilka kompletow rekawic. Meble wciaz sa skladane ... konca tego montazu nie widac :roll:

Przypuszczam, ze moj stary odkurzacz dopelni zywota na tej budowie ...

Powalczylam dzisiaj z nowa pralka .. ufff ... pierze, wiruje i calkiem niezle sie zachowuje ;) Obawiam sie na natomiast ze okap Teki moze byc troche glosny ... ale to okaze sie gdy rozbierzemy go z zabezpieczajacej i swiszczacej folii :roll:

pimod

za podjazdy, ścieżki, chodniczki itp. niestety zabiorę się w przyszłym roku, więc nie ruszałam tematu i nie mam nikogo do polecenia.

Za pare dni będę mogła polecić ludzi od podbitki, którzy również zajmują się ocieplaniem. Z tego co wiem, mają okienka, bo większe inwestycje im się przesunęły, i teraz jakoś chyba mają wolne (fart - dlatego wzięli moją podbitkę :lol: ).

Niepotrzebnie się denerwowałam na początu. Poprostu kończyli w okolicy prace. Jak skończyli to się wzięli i ruszyli z robotą, aż miło :). Pojawiają się o 7.45 jak w zegarku.

Pomimo, że już dwa razy musieli kawałek tarasu rozbierać (z rozpędu zaczęli robić nie tak jak chciałam, drugi raz ja wymyśliłam sobie "jeszcze inaczej"- to bardzo duży taras), nie marudzą, robią "jak klient sobie życzy", nawet jak jest to w pierwszej chwili nie do zrobienia ;).

Czyści niesamowicie :o . Wyobraźcie sobie, że jak mają przerwę, to chowają wszystkie narzędzia i pętające się przy pracy akcesoria? Po to tylko, aby za pół godziny je z powrotem wyjąć z garażu... A jak rozmawiają ze mną, to odkładają gdzieś na schodku papierosa... no szok 8)

Nie wiem jak się sprawdzają w ociepleniu. Do mnie trafili polecenia.

Na dniach kończą, to dam znać czy wszystko ok. ;)

No widzę że jednak budujecie :p

Niektórzy to nawet już skończyli :wink:

Kaloryfery będą tylko że inne - takie bardziej normalne tyle że też niskie ( 30cm).

Zuber - to Ty dzielna Budownicza jesteś. Dobrze masz że nie musisz daleko jeździć żeby pilnować robotników. Wprowadzisz się w tym roku?

Amber

Znalazłaś firmę od rolet rzymskich?

Bo mam namiary jak chcesz?

Wprowadzisz się w tym roku?

Betsi mamy taką nadzieję.Moi znajomi budowali dużo większy dom i udało się w sezon.Wprowadzili się tuż przed Bożym Narodzeniem do wykończonego tip top.

Ja nie zakładam planu maksimum, ale planuję podłogi na dole, łazienki i kuchnię /już zamówiona/.

Mam tylko nadzieję, że funduszy starczy.

Zimę chciałabym spędzić już na swoim.

Słuchajcie- jak wam montowali okna i czym wypełniali ew. przerwy?

Pianką?

Cały czas mam obsesję tych diabelnych mostków termicznych i zaglądam w każdą szczelinkę.

Nie wiem czy nie przesadzam :roll: :roll: :) :)

Betsi,

Rzuc sie tymi namiarami :-) Chetnie skorzystam :-)

Montana,

Po serii rozczarowan masz mile zaskoczenie :D Super! Podbitka wazna rzecz, od nieproszonych gosci skutecznie chroni 8)

zuber,

No to kciuki za wprowadzenie przed Wigilia :-) Sadze ze dasz rade. U nas trzy miesiace temu byl etap rozbierania poddasza, a na chwile obecna mamy wykonczony juz kompletnie caly dom. Brakuje tylko drzwi wewnetrznych, paru punktow oswietleniowych, no i meble wciaz sie skrecaja ;)

Ogromna w tym zasluga naszego Pana Janusza - speca od wszystkiego :D :D i jego dzielnej ekipy.

Witam

Wiem ze gdzies było ale nie mam czasu szukac.

Macie kogos sprawdzonego do układania podjazdów z kostki brukowej?

pozdr piomod

U nas sprawa sie ma tak jak u Montany. To tematy na przyszly rok. Nie mniej sasiedzi polecili mi dwie firmy: jedna od zagospodarowania ogrodu, druga od bruku. Obie pracowaly u moich dwoch sasiadow i jest ok. Nie wiem tylko jak z cenami, bo patrzac na te domki to pewnie zbyt tanio nie bylo ... :roll: