Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Piaseczno i okolice

anatak

Recommended Posts

Zuber

Okniarze wypełniali puste miejsca pianką.

Jeśli boisz się o mostki to przypilnuj ekipę od elewacji zewnętrznej żeby zrobili kapinosy ( czy jak je zwał - może innaczej :wink: ) tj. styropian na glifach musi troszkę ( ok 1-2 cm) zachodzić na rmę okienną - i po strachu. Styropian zatrzyma całe zimno, które mogłoby wchodzić poprzez łączenie okna z murem.

Amber

wysyłam na PW

Czy wiecie może gdzie mozna kupić niedrogo zlew gospodarczy metalowy ( do garażu, kotłowni). Najtaniej co znalazłam to ok 350zł w Castoramie.

Może też kupowliście?

• Odpowiedzi 15k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Piomod

Swojego czasu interesowałam się firmą Vega brukarstwo z Lesznowoli. ( przy drodze na Magadalenkę na wysokości Bobrowca)

Szef firmy mieszka w Łosiu, ale ten telefon co podała Aussie to nie do niego.

Ceny u niego są średnie, ani bardzo wysokie, ani najniższe.

Za podjazd z szarej kostki Sammerrock chciał 130zł ( robocizna z kostką) + dodatkowo piach, za taras z kostki Sammerrock 120zł ( robocizna + kostka), piach i ziemia dodatkowo ale po normalnych rynkowych cenach.

piomod,

OK, w takim razie przy kolejnym spotkaniu z sasiadem zanotuje namiary i Ci podam. 8)

BTW cos czarno widze cala zime bez podjazdu :roll: Obecnie mam tak miekki piach, ze strach autem wjezdzac do garazu ... Nie mowiac juz o calej masie paprochow, ktore wnosze do domu ... Na szczescie nawet przy wielkich ulewach na naszej dzialce nie tworza sie zadne bajorka, ani bloto ... Piach wszystko przepuszcza ...

Betsi

Dzięki za porady w sprawie okien.

Dom z oknami-fajna rzecz :lol:

Nie mam w salonie takich fajnych narożnych jak Ty, ale za to mam olbrzymie przesuwne na pół ściany.Obecnie moja największa duma :)

Do zlewów jeszcze nie doszłam , nie poradzę.

Amber -piachu na działce mimo wszystko zazdroszczę.U nas -glina, glina, glina.Chyba nie muszę mówić z czym to się wiąże :evil: :(

Hej Grupo ... ogladajac jednym okiem (kolejny raz) Mumie a drugim czytajac Muratora pomyslalam (zdecydowanie trafnie), iz na placach budowy Grupy Piaseczno i okolice pozostaly jedynie kobiety 8) Noooo ... drogie Panie, jestem z nas wyjatkowo dumna 8) :D

Az mi sie zamarzyla sesja zdjeciowa z kobietami-budowniczymi w roli glownej ... Trzeba tylko wytypowac budowe "w toku", ubrac stroje adekwatne do tematu (proponuje nieprzyzwoicie krotkie szorty i obcisle bokserki), oraz zaopatrzyc sie w narzedzia stosowne do okolicznosci, jakis diaks, wiertarka, lata, poziomica, pejczyk itp. itd. i mozemy sesje rozpoczynac ... 8)

Mam nadzieje, ze pomysl spotka sie z przychylnoscia 8) ;)

Trzeba tylko wytypowac budowe "w toku", ubrac stroje adekwatne do tematu (proponuje nieprzyzwoicie krotkie szorty i obcisle bokserki), oraz zaopatrzyc sie w narzedzia stosowne do okolicznosci, jakis diaks, wiertarka, lata, poziomica, pejczyk itp. itd. i mozemy sesje rozpoczynac ... 8)

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Świetny pomysł !!!!!!!!!!!!!!!!!

Trzeba było wpaść do mnie wczoraj i podpatrzeć jak latam po poddaszu z projektami elektryki i ustałałam punkty świetlne, tłumaczyłam kominkarzowi jak ma wyglądać obudowa kominka ( na podstawie 5 zdjęc z kominkami), wymyślałam na szybko jakie zrobić cokoliki w łazience syna - bo zabrakło terakoty tej co na podłodze, czołgałam się pod skosami na poddaszu planując co zabudować a co zostawić na ewentualne półeczki i szafeczki.

A ubrana byłam w sweter i kurtkę bo było zimno :D

A teraz poważne pytanie.

Potrzebuję wywieść kilkanaście worków śmieci i innych.

Czy macie jakąs firmę, która podstawi kontener niedrogo ale nie tak na 1 dzień tylko do czasu aż się zapełni i dopiero wtedy zabierają lub wymieniają na pusty. Jakie są koszty?

A może ktoś ma duży kontener na budowie i pozwoli wrzucić tam moje worki - oczywiście kosztami się podzielę.

Lub inne pomysły :wink:

Hej Grupo ... ogladajac jednym okiem (kolejny raz) Mumie a drugim czytajac Muratora pomyslalam (zdecydowanie trafnie), iz na placach budowy Grupy Piaseczno i okolice pozostaly jedynie kobiety 8) Noooo ... drogie Panie, jestem z nas wyjatkowo dumna 8) :D

Az mi sie zamarzyla sesja zdjeciowa z kobietami-budowniczymi w roli glownej ... Trzeba tylko wytypowac budowe "w toku", ubrac stroje adekwatne do tematu (proponuje nieprzyzwoicie krotkie szorty i obcisle bokserki), oraz zaopatrzyc sie w narzedzia stosowne do okolicznosci, jakis diaks, wiertarka, lata, poziomica, pejczyk itp. itd. i mozemy sesje rozpoczynac ... 8)

Moglas mnie wczoraj przy beacie sfotografowac :D

Chyba to byl ostatni jej wystep.

Betsi

Jar -per ma kontenery na smieci .

Rrmi

Dzieki, już znalazłam numer telefonu i w poniedziałek będę dzwonić.

Odnośnie moich występów budowlanych to niestety jeszcze nie koniec - choć bardzo bym sobie tego życzyła. Czeka mnie jeszcze mnóstwo pracy. Właśnie od rana miałam rysować projekt glazury w łazience i .....jeszcze nie zaczęłam a muszę zrobić to dzisiaj. :(

Betsi,

Nasza wies obsluguje prawie sasiad. Niestety smiecie i szamba wywozi tylko z najblizszej okolicy. Zasada jest taka, ze kontener stawiaja np. na 3 - 4 dni, a za kazdy trzeba dodatkowo placic :( My zamawiamy jutro ... smieci pobudowlanych mamy caly ogrom ... chyba na dwa kontenery :(

Musisz sie liczyc z kosztem ok. 300 - 380 zeta za kontener, 140 zeta za wywoz szamba, oraz ok. 10 zeta za zbiornik 120l.

rrmi,

az mi sie lza wzruszenia w oku zakrecila ... i co teraz bedzie z beata??? :roll:

:wink:

Betsi,

W sprawie Pro100 nie pomoge :( Nie mamy ... rysujemy na tablecie korzystajac z Painter'a.

Dokladnie za dwa tygodnie zmieniamy miejscowke :roll: 8)

Az mi sie zamarzyla sesja zdjeciowa z kobietami-budowniczymi w roli glownej ... Trzeba tylko wytypowac budowe "w toku", ubrac stroje adekwatne do tematu (proponuje nieprzyzwoicie krotkie szorty i obcisle bokserki)

Amber

Nieprzyzwoicie krótkie szorty i bokserki tylko we współpracy z Photoshopem i zmyślnym grafikiem :wink:

Witam serdecznie po raz kolejny

udalo mi sie wreszcie uporac z papierologia i chcialabym zabrac sie za fundamenty jeszcze w tym roku. Od geodety dowiedzialam sie ze musze przygotowac grunt zanim on wytyczy mi dom na dzialce. W zwiazku z tym poszukuje namiarow na firme ktora moze przyjechac ze spychaczem i to dla mnie zrobic. Dzialka jest w Jeziórku.

Z gory dziekuje za pomoc