Betsi2006 14.09.2007 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2007 Zuber Okniarze wypełniali puste miejsca pianką. Jeśli boisz się o mostki to przypilnuj ekipę od elewacji zewnętrznej żeby zrobili kapinosy ( czy jak je zwał - może innaczej ) tj. styropian na glifach musi troszkę ( ok 1-2 cm) zachodzić na rmę okienną - i po strachu. Styropian zatrzyma całe zimno, które mogłoby wchodzić poprzez łączenie okna z murem. Amber wysyłam na PW Czy wiecie może gdzie mozna kupić niedrogo zlew gospodarczy metalowy ( do garażu, kotłowni). Najtaniej co znalazłam to ok 350zł w Castoramie. Może też kupowliście? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 14.09.2007 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2007 Czy wiecie może gdzie mozna kupić niedrogo zlew gospodarczy metalowy ( do garażu, kotłowni). Najtaniej co znalazłam to ok 350zł w Castoramie. Może też kupowliście? My takowego w ogole nie kupowalismy, tak ze nie mam rozeznania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piomod 14.09.2007 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2007 AmberWindA mogłabys zorganizowac namiary na te ekipy?Szef mojej ekipy wycofał sie z układania kostki z powodu wyjazdu swoich pracowników na zachod. pozdr piomod Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 14.09.2007 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2007 Hello, Piomod, a próbowałeś kontaktować się z gościem układającym kostkę, który reklamuje sie u nas w Łosiu? Podawał tel. 604174152/7504226. Nic z nim nie załatwiałem, ale może warto spróbować? Pzdr, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betsi2006 14.09.2007 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2007 Piomod Swojego czasu interesowałam się firmą Vega brukarstwo z Lesznowoli. ( przy drodze na Magadalenkę na wysokości Bobrowca)Szef firmy mieszka w Łosiu, ale ten telefon co podała Aussie to nie do niego.Ceny u niego są średnie, ani bardzo wysokie, ani najniższe.Za podjazd z szarej kostki Sammerrock chciał 130zł ( robocizna z kostką) + dodatkowo piach, za taras z kostki Sammerrock 120zł ( robocizna + kostka), piach i ziemia dodatkowo ale po normalnych rynkowych cenach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piomod 14.09.2007 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2007 Dzieki za namiary. Popytam Jak nie wyjdzie to i ja przełoze podjazdy na przyszły rok.pozdrawiam piomod Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 14.09.2007 14:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2007 piomod, OK, w takim razie przy kolejnym spotkaniu z sasiadem zanotuje namiary i Ci podam. BTW cos czarno widze cala zime bez podjazdu Obecnie mam tak miekki piach, ze strach autem wjezdzac do garazu ... Nie mowiac juz o calej masie paprochow, ktore wnosze do domu ... Na szczescie nawet przy wielkich ulewach na naszej dzialce nie tworza sie zadne bajorka, ani bloto ... Piach wszystko przepuszcza ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
goomisia 14.09.2007 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2007 witam, czy może ktoś z miłej grupy nie miałby przypadkiem do wypożyczenia na kilka dni DOBREGO glazurnika do dokończenia niewielkiej łazienki - mój niestety wymiękł na mozaice i był uciekł z placu boju. Zostało do ułożenia góra 6m2. Bardzo bym była wdzięczna pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuber 14.09.2007 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2007 Betsi Dzięki za porady w sprawie okien. Dom z oknami-fajna rzecz Nie mam w salonie takich fajnych narożnych jak Ty, ale za to mam olbrzymie przesuwne na pół ściany.Obecnie moja największa duma Do zlewów jeszcze nie doszłam , nie poradzę. Amber -piachu na działce mimo wszystko zazdroszczę.U nas -glina, glina, glina.Chyba nie muszę mówić z czym to się wiąże Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 14.09.2007 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2007 Hej Grupo ... ogladajac jednym okiem (kolejny raz) Mumie a drugim czytajac Muratora pomyslalam (zdecydowanie trafnie), iz na placach budowy Grupy Piaseczno i okolice pozostaly jedynie kobiety Noooo ... drogie Panie, jestem z nas wyjatkowo dumna Az mi sie zamarzyla sesja zdjeciowa z kobietami-budowniczymi w roli glownej ... Trzeba tylko wytypowac budowe "w toku", ubrac stroje adekwatne do tematu (proponuje nieprzyzwoicie krotkie szorty i obcisle bokserki), oraz zaopatrzyc sie w narzedzia stosowne do okolicznosci, jakis diaks, wiertarka, lata, poziomica, pejczyk itp. itd. i mozemy sesje rozpoczynac ... Mam nadzieje, ze pomysl spotka sie z przychylnoscia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betsi2006 16.09.2007 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2007 Trzeba tylko wytypowac budowe "w toku", ubrac stroje adekwatne do tematu (proponuje nieprzyzwoicie krotkie szorty i obcisle bokserki), oraz zaopatrzyc sie w narzedzia stosowne do okolicznosci, jakis diaks, wiertarka, lata, poziomica, pejczyk itp. itd. i mozemy sesje rozpoczynac ... Mam nadzieje, ze pomysl spotka sie z przychylnoscia Świetny pomysł !!!!!!!!!!!!!!!!! Trzeba było wpaść do mnie wczoraj i podpatrzeć jak latam po poddaszu z projektami elektryki i ustałałam punkty świetlne, tłumaczyłam kominkarzowi jak ma wyglądać obudowa kominka ( na podstawie 5 zdjęc z kominkami), wymyślałam na szybko jakie zrobić cokoliki w łazience syna - bo zabrakło terakoty tej co na podłodze, czołgałam się pod skosami na poddaszu planując co zabudować a co zostawić na ewentualne półeczki i szafeczki. A ubrana byłam w sweter i kurtkę bo było zimno A teraz poważne pytanie. Potrzebuję wywieść kilkanaście worków śmieci i innych. Czy macie jakąs firmę, która podstawi kontener niedrogo ale nie tak na 1 dzień tylko do czasu aż się zapełni i dopiero wtedy zabierają lub wymieniają na pusty. Jakie są koszty? A może ktoś ma duży kontener na budowie i pozwoli wrzucić tam moje worki - oczywiście kosztami się podzielę. Lub inne pomysły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 16.09.2007 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2007 Hej Grupo ... ogladajac jednym okiem (kolejny raz) Mumie a drugim czytajac Muratora pomyslalam (zdecydowanie trafnie), iz na placach budowy Grupy Piaseczno i okolice pozostaly jedynie kobiety Noooo ... drogie Panie, jestem z nas wyjatkowo dumna Az mi sie zamarzyla sesja zdjeciowa z kobietami-budowniczymi w roli glownej ... Trzeba tylko wytypowac budowe "w toku", ubrac stroje adekwatne do tematu (proponuje nieprzyzwoicie krotkie szorty i obcisle bokserki), oraz zaopatrzyc sie w narzedzia stosowne do okolicznosci, jakis diaks, wiertarka, lata, poziomica, pejczyk itp. itd. i mozemy sesje rozpoczynac ... Mam nadzieje, ze pomysl spotka sie z przychylnoscia Moglas mnie wczoraj przy beacie sfotografowac Chyba to byl ostatni jej wystep. Betsi Jar -per ma kontenery na smieci . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betsi2006 16.09.2007 13:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2007 Rrmi Dzieki, już znalazłam numer telefonu i w poniedziałek będę dzwonić. Odnośnie moich występów budowlanych to niestety jeszcze nie koniec - choć bardzo bym sobie tego życzyła. Czeka mnie jeszcze mnóstwo pracy. Właśnie od rana miałam rysować projekt glazury w łazience i .....jeszcze nie zaczęłam a muszę zrobić to dzisiaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betsi2006 16.09.2007 14:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2007 Czy ma ktoś program do wizualizacji Pro100 i mógłby mi pożyczyć?Męczę się nad łazienką, tzn mam wizję w głowie i kartka papieru tego nie odzwierciedli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 16.09.2007 16:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2007 Betsi, Nasza wies obsluguje prawie sasiad. Niestety smiecie i szamba wywozi tylko z najblizszej okolicy. Zasada jest taka, ze kontener stawiaja np. na 3 - 4 dni, a za kazdy trzeba dodatkowo placic My zamawiamy jutro ... smieci pobudowlanych mamy caly ogrom ... chyba na dwa kontenery Musisz sie liczyc z kosztem ok. 300 - 380 zeta za kontener, 140 zeta za wywoz szamba, oraz ok. 10 zeta za zbiornik 120l. rrmi, az mi sie lza wzruszenia w oku zakrecila ... i co teraz bedzie z beata??? Betsi, W sprawie Pro100 nie pomoge Nie mamy ... rysujemy na tablecie korzystajac z Painter'a. Dokladnie za dwa tygodnie zmieniamy miejscowke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuber 16.09.2007 17:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2007 Az mi sie zamarzyla sesja zdjeciowa z kobietami-budowniczymi w roli glownej ... Trzeba tylko wytypowac budowe "w toku", ubrac stroje adekwatne do tematu (proponuje nieprzyzwoicie krotkie szorty i obcisle bokserki) Amber Nieprzyzwoicie krótkie szorty i bokserki tylko we współpracy z Photoshopem i zmyślnym grafikiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betsi2006 16.09.2007 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2007 Dokladnie za dwa tygodnie zmieniamy miejscowke A ja za 1 mieś i 2 tygodnie ( mam nadzieję) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 16.09.2007 18:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2007 Amber Nieprzyzwoicie krótkie szorty i bokserki tylko we współpracy z Photoshopem i zmyślnym grafikiem zuberku, wiecej wiary w nasze Forumowe Budowlanki Betsi, ambitnie ... Ale bez ociagania i przestojow dacie rade, czego serdecznie zycze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuber 16.09.2007 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2007 Amber Nieprzyzwoicie krótkie szorty i bokserki tylko we współpracy z Photoshopem i zmyślnym grafikiem zuberku, wiecej wiary w nasze Forumowe Budowlanki No wiesz Amber, każdy ideał może być jeszcze bardziej idealny. W końcu dążymy do perfekcji we wszyskim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ttmm 17.09.2007 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2007 Witam serdecznie po raz kolejny udalo mi sie wreszcie uporac z papierologia i chcialabym zabrac sie za fundamenty jeszcze w tym roku. Od geodety dowiedzialam sie ze musze przygotowac grunt zanim on wytyczy mi dom na dzialce. W zwiazku z tym poszukuje namiarow na firme ktora moze przyjechac ze spychaczem i to dla mnie zrobic. Dzialka jest w Jeziórku. Z gory dziekuje za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts