Betsi2006 17.09.2007 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2007 Witaj ttmm Po pierwsze, jako nowa kobieta budująca, musisz zgłosić się do Amber w celu wykonania zdjęć na budowie w odpowiednim stroju ( patrz kilka postów wstecz) Po drugie, koparkowy poszedł na PW. Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 17.09.2007 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2007 Betsi, Sluchajcie, przed chwila byli magicy z KonstanciNet. I ... i poki co nie ma u nas zasiegu Nie musze pisac jakaz to dla mnie wstrzasajaca i dolujaca wiadomosc Testuje Orange, ale to nie to samo ... Czy cos komus wiadomo o innym dostawcy netu??? To bardzo, bardzo, bardzo PILNE!!! I niezmiernie potrzebne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ttmm 17.09.2007 14:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2007 Witaj ttmm Po pierwsze, jako nowa kobieta budująca, musisz zgłosić się do Amber w celu wykonania zdjęć na budowie w odpowiednim stroju ( patrz kilka postów wstecz) Po drugie, koparkowy poszedł na PW. Powodzenia wielkie dzieki, zglosze sie z pewnoscia mam jeszcze jedno pytanie, czy wogole jest sens kopac fundamenty koparka mechaniczna czy lepiej zrobic to przy uzyciu kopraki recznej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
speek 17.09.2007 17:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2007 Witaj ttmm,Lawy sprawnie i dokladnie wykopie koparka.A co radzi kierbud? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 17.09.2007 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2007 Z kolei moj wykonawca poczatkowo chcial wynajmowac ostrowek. Kiedy jednak zobaczyl, ze dzialka rowniutka i piaseczek stwierdzil, ze po koparce bedzie wiecej wyrownywania. Dlatego u mnie zdjecie humusu i wykopy byly reczne. Albo placisz ekipie za kopanie albo operatorowi sprzetu. Jesli masz gline, duzo korzeni, wynajmuj kopare. Lawy zawsze mozna wyszalowac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betsi2006 18.09.2007 07:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2007 Odnosnie zdejmowania humusu i kopania dołków pod fundament to jak jak pisze MS. lub jesli zalezy Ci na czasie to tylko koparka. U mnie zdjęto humus i wykopano dołki pod cały fundament w kilka godzin ( koparką) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 18.09.2007 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2007 Betsi, Sluchajcie, przed chwila byli magicy z KonstanciNet. I ... i poki co nie ma u nas zasiegu Nie musze pisac jakaz to dla mnie wstrzasajaca i dolujaca wiadomosc Testuje Orange, ale to nie to samo ... Czy cos komus wiadomo o innym dostawcy netu??? To bardzo, bardzo, bardzo PILNE!!! I niezmiernie potrzebne Witaj Wind czy próbowałaś SFERIĘ? W rozmowach obiecują złote góry. U mnie na działce - Wólka Kozodawska o miedzę od Zalesia Dolnego - nachodzili nas latem i proponowali instalację. Dowiem się jeszcze jaki net mają sąsiedzi mieszkający tu na stałe od lat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betsi2006 18.09.2007 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2007 Amber U mnie działa I-Plus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betsi2006 18.09.2007 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2007 Speek Czy zauważyłaś że zakwalifikowałyśmy się już do elity Forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 18.09.2007 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2007 gratulacje!właśnie zobaczyłam. I tak wszyscy jesteśmy cieniasami przy rrmi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 18.09.2007 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2007 Witam nowych na forum. U mnie kopala koparka.Najszybciej i ludzie sily mozna oszczedzic. Prosze ze mnie zartow nie robic Tyle postwo nastukalam piszac bzdury w watku hamerykanskim , kiedy to bylam wolnym czlowiekiem w Hameryce Jak ktos ma ochote podszkolic sie w kladzeniu K-G to zapraszam Zaczynamy wykonczeniowke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jezier 18.09.2007 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2007 Amber. Jeśli nie przeraża cię kwota powyżej 500 zł netto miesięcznie za net to zadzwoń do NASK. Technologia radiowa którą oferują jest najlepszej jakości.Mam i net z komórki i wifi od lokalnego dostawcy ale nie jestem zadowolony. Blueconnect to dobry jest do telefonu może. Wifi niby ok ale lokalna społeczność internetowa potrafi załączyć takie programy, które potrafią obejść wszystkie zabezpieczenia dostawcy i mój upload i download na kilka godzin spadają do 0. A mnie termin goni akurat z pracą. Nie wszystko mogę wysyłać między 3-7 w nocy, kiedy akurat żaden maniak gier sieciowych czy fascynat filmów dvd z torentów, nie używa netu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kowalik 18.09.2007 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2007 Witam Ja przepraszam,że tak ni w pięć ni w dziesięć, ale dotychczas jestem bacznym czytającym Ten wątek, po 3 miesiącach załatwiania kredytu zamierzam ruszyć pełną parą oraz uaktywnić na forum, dotychczas Wam zazdrościłam w pozytywnym znaczeniu wszelkich wyborów do domu. Teraz jestem na etapie - stan surowy otwarty, jutro zamawiam okna. Piszę bo już znalazłam tu wsparcie i pomoc - czy moglibyście może polecić jakąś ekipę od ogrodzeń, nie wspomne o dalszych etapach...ale tu sobie pogrzebie w forum.. Pozdrawiam budujących Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
flamenco108 18.09.2007 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2007 Hej Grupo ... ogladajac jednym okiem (kolejny raz) Mumie a drugim czytajac Muratora pomyslalam (zdecydowanie trafnie), iz na placach budowy Grupy Piaseczno i okolice pozostaly jedynie kobiety Noooo ... drogie Panie, jestem z nas wyjatkowo dumna Pomyłka. Panie siedzą na forum Muratora, a panowie na budowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ttmm 18.09.2007 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2007 sama to ja za budowe bym sie chyba nie zabrala, namowil mnie maz. Teraz on zalatwia sprawy w urzedach bo ma wiecej czasu i cierpliwosci a ja w necie wyszukuje informacji. Plac budowy to chyba bedzie jego dzialka ja zamierzam sie wykazac w fazie wykonczeniowo dekoratorskiej. Zapewne najlepiej mi pojdzie wykanczanie meza (psychiczne;-)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betsi2006 18.09.2007 14:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2007 Witam Ja przepraszam,że tak ni w pięć ni w dziesięć, ale dotychczas jestem bacznym czytającym Ten wątek, po 3 miesiącach załatwiania kredytu zamierzam ruszyć pełną parą oraz uaktywnić na forum, dotychczas Wam zazdrościłam w pozytywnym znaczeniu wszelkich wyborów do domu. Teraz jestem na etapie - stan surowy otwarty, jutro zamawiam okna. Piszę bo już znalazłam tu wsparcie i pomoc - czy moglibyście może polecić jakąś ekipę od ogrodzeń, nie wspomne o dalszych etapach...ale tu sobie pogrzebie w forum.. Pozdrawiam budujących U mnie ekipa właśnie zaczęła. Zapytam jutro czy mają coś na dalszy termin. Jakie to ogrodzenie chcesz? Flamenco Na pewno trochę prawdy jest w tym co piszesz, ale.... na budowie jestem conajmniej 2 razy w tygodniu ( po pracy czyli ok 18.00), wyszukuję na forum informacje, które mnie interesują i wyselekcjonowne przekazuję mężowi do dalszego dziłania. Ponadto robię projekty wnetrz - z glazurą i terakotą), elektryki, hydrauliki, kuchni, garderób itp..... I jeszcze pilnuję dziecka z lekcjami, piorę, prasuję, sprzatam i.............. o godz. 22.00 PADAM, BO MUSZĘ WSTAĆ O 6.00 i zawieść dziecko do szkoły i iść do pracy. Przypuszczam, że 90% dziewczyn-kobiet prowadzi taki tryb życia. W związku z tym nie jesteśmy w stanie być codziennie na budowie ( choć wiem, że niektóre koleżanki są) I to by było na tyle. Pozdrawiam wszystkich budujących Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
speek 18.09.2007 15:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2007 Ms,Betsi,Nie zwracalam na to uwagi.Od skowronka jestem na budowie.Co moge to zrobie i dopilnuje.Czekam na wczesniej umowiona ekipe od ocieplen.To ludzie z polecenia ale jak na razie nie spieszno im do mnie.Jak sie wkurze to sama ocieple swoj dom.To zaden problem i filozofia.Przymiarki juz obilam i z cala stanowczoscia stwierdzam,ze jestem w stanie sama to zrobic.Moze i bym sie za to juz zabrala ale mam watpliwosci czy dawac listwe startowa.Ale jeszcze doczytam.Material mam wiec do dziela.Nie lubie czekac ale jak mam wziac jakis partalkow to wybor jest tylko jeden.Sa gorsze rzeczy ktorych przeskoczyc nie moge- brak wody.Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
modo 18.09.2007 15:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2007 Czołem, kiedyś się tu już przedstawiałem, na samym początku budowy Jestem szczęśliwym posiadaczem domu w łbiskach k/Jazgarzewa. Choć dom nieskończony, już mieszkam. Ostatnio zabrałem się za pokrycie dachu gontem bitumicznym. Po wielu staraniach udało mi się znaleźć "poleconą" ekipę. Ekipa przebywała na budowie 3 miesiące, skutecznie pozbawiając nas mozliwości korzystania z uroków lata.Po czym bez słowa zawinęła sie z roboty, "zapominając" wykonać obróbki blacharskie. Efekt: wydana kupa forsy, a do salonu cieknie W związku z tym mam prośbę: czy macie może godną zaufania ekipę, która wykona same obróbki blacharskie? Oceniam robotę na 2-3 dniówki dla 2 ludzi. Byłbym wdzięczny z podpowiedź. Pozdrawiam modo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Montana 18.09.2007 16:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2007 Zuberku namiary na priv poszły. Też mam ogromne okno, z którego jestem niesłychanie dumna...i jakbym mogła to tylko bym siedziała i podziwiała przez nie ogród... . Powiedz - jak Twoje się zamyka? Z łatwością? Bo ja muszę swoim nieźle "z rozpędu"...co trochę mnie niepokoi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Montana 18.09.2007 16:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2007 internetmiałam iplusa - u nas to była porażkateraz z braku zasięgu innych możliwych, mam od jakiegoś miesiąca sferię - działa o wiele lepiej. Słuchajcie, apropo ludzi, którzy robią mi podbitkę - oni również, poza ocieplaniem zewnętrznym robią poddasza. A tak poza tym...to strasznie bym chciała aby jeszcze trochę ciepełka i słoneczka było... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts