Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Piaseczno i okolice

anatak

Recommended Posts

• Odpowiedzi 15k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam nowych na forum.

U mnie kopala koparka.Najszybciej i ludzie sily mozna oszczedzic.

Prosze ze mnie zartow nie robic :D

Tyle postwo nastukalam piszac bzdury w watku hamerykanskim , kiedy to bylam wolnym czlowiekiem w Hameryce :D

Jak ktos ma ochote podszkolic sie w kladzeniu K-G to zapraszam :D Zaczynamy wykonczeniowke :p

a ja mogę :roll: bo mnie już te ceny.. :evil: :evil: :evil: i ci fachowcy :evil: :evil: :evil: :evil: denerwują :D

Dzieki za wszystkie sugestie dotyczace netu.

Montana, wlasnie zerknelam na Sferie i po sasiedzku w Tomicach np. jest a u nas chyba nie ... Musze zadzwonic i sie wywiedziec.

Jezier, sprawdzimy czy NASK oferuje u nas swe uslugi. Ale cos mi sie wydaje, ze nie. Jutro zadzwonie :-)

speek, na dzialce teraz tez mamy Orange. Jako tako dziala, ale gdzie mu tam do moich obecnych warunkow w domu i 2Mb/s? :cry:

Na mojej ulicy jest pare slupow z TPSA. Podlaczenie mojego domu to koniecznosc uzyskania zgody od sasiadow na postawienie slupa no i pewnie dlugi czas oczekiwania na decyzje TP. Nie mniej dzisiaj zlozylam wniosek, a za 14 dni poinformuja mnie o dostepnosci.

W miedzyczasie wezme karte z Ery i zobacze co ta siec jest warta ...

Boshe ... boli mnie kazdy centymetr moje ciala ... Dzisiaj zapakowalismy drugi kontener smieci a ja pomalowalam kolejne trzy przesla ogrodzenia ... Przesel mam chyba 40 z hakiem ... w tym tempie skoncze w okolicacha Mikolaja, ale tylko jednokrotne malowanie. Zalecaja pomalowac dwa razy, czyli wiosna gdy bede malowac codziennie powinnam swietowac finisz :lol:

Nie wiem czy podoba mi sie ta wies ... Prad raz jest, a jak popada i pogrzmi to juz nie, z internetem kiepsko, kurz na podjezdzie a praca przy plocie nauczy mnie pokory i cierpliwoscu jak nic i nikt dotad :roll: :-?

Czołem,

kiedyś się tu już przedstawiałem, na samym początku budowy :D Jestem szczęśliwym posiadaczem domu w łbiskach k/Jazgarzewa. Choć dom nieskończony, już mieszkam.

Ostatnio zabrałem się za pokrycie dachu gontem bitumicznym. Po wielu staraniach udało mi się znaleźć "poleconą" ekipę. Ekipa przebywała na budowie 3 miesiące, skutecznie pozbawiając nas mozliwości korzystania z uroków lata.Po czym bez słowa zawinęła sie z roboty, "zapominając" wykonać obróbki blacharskie. Efekt: wydana kupa forsy, a do salonu cieknie :evil:

W związku z tym mam prośbę: czy macie może godną zaufania ekipę, która wykona same obróbki blacharskie? Oceniam robotę na 2-3 dniówki dla 2 ludzi.

Byłbym wdzięczny z podpowiedź.

Pozdrawiam

modo

Witaj Modo

Z tą obróbką blacharską to napisz na PW do Statka z forum. Jego ludzie też robili u mnie obróbkę blacharską na dachu z już ułożoną dachówką.

Wyszło bardzo dobrze, 1 dzień pracy dla 4 lub 5 chłopaków.

Też mam ogromne okno, z którego jestem niesłychanie dumna...i jakbym mogła to tylko bym siedziała i podziwiała przez nie ogród... :lol: . Powiedz - jak Twoje się zamyka? Z łatwością? Bo ja muszę swoim nieźle "z rozpędu"...co trochę mnie niepokoi.

Montana

Tak naprawdę nie miałam okazji do końca wypróbować, bo panowie od okien zamontowali, a panowie od tynków od razu zakleili.Otworzyłam ledwie ze dwa razy -muszę przyznać, że bałam się ,że będzie gorzej.

Jakiej firmy masz okna ? Ja mam M&S.

Kiedyś na targach Muratora oglądałam drzwi przesuwne innej firmy z automatem -otwierały się leciutko jedną ręką.Moje automatu nie mają, ale tak jak pisałam -jestem mile zaskoczonaTyle tylko, że takie ono swoje waży , więc wiadomo -paluszkiem nie przesuniesz.

Dzięki za namiary. :)

Betsi

A propo's odpowiedzi na post Flamenco-100% prawda i jeszcze raz prawda!

Proponuję zamianę-panie tylko budowa i praca , a panowie praca, budowa, organizacja życia domowego, opieka nad dziećmi i wspomaganie pań podczas podejmowania decyzji i załatwianie różnych "dupereli" typu wystrój wnętrz i.t.p. :wink:

I za tydzień wrócimy do tematu/ dłużej panowie nie wytrzymacie-daję sobie głowę uciąć :) /

Zuberku

Okna mam Rehau, zamawiane w firmie Avant albo bardzo podobnie (muszę sprawdzić). Z okien jestem zadowolona, natomiast z firmy, która robiła pomiary i montowała... to lekko sprawę ujmując NIE :evil: ... długo by pisać...

Amber

Najbliższy słup TPSA mamy jakiś 120m od domu. Złożyliśmy oczywiście podanie o możliwość dociągnięcia linii... Najpierw TPSA miała zagwostkę - bo nie mieli u siebie informacji, że posiadają słupy na podanej ulicy ( :o - stoją tam już pół roku), potem myśleli..myśleli..i wpisali nas na listę oczekujących... Będą informować :roll: - patrząc na bajzel jaki mają, zdecydowaliśmy się póki co na sferię. Pożyjemy,zobaczymy 8)

I za tydzień wrócimy do tematu/ dłużej panowie nie wytrzymacie-daję sobie głowę uciąć :) /

Wytrzymać to by wytrzymali....ale jakim kosztem... :lol: :lol: :lol: [/b]

Amber

My wzięliśmy sferię- zasięg pono dobry, pan sprawdzał.

zobaczymy jak będzie działać.

Co do innych spraw, to mam lekki dramat,

gipsiarze spieprzyli robotę, wzięli kasę i niedokończywszy uciekli w siną dal.

Na gwałt poszukuję kogoś do skończenia szpachlowania ścian i obróbki okien.

Witaj Modo

Z tą obróbką blacharską to napisz na PW do Statka z forum. Jego ludzie też robili u mnie obróbkę blacharską na dachu z już ułożoną dachówką.

Wyszło bardzo dobrze, 1 dzień pracy dla 4 lub 5 chłopaków.

Cześć Betsi,

dzięki za info. Upewnię się:chodzi o Statka - od Statek? :wink:

Co do Sferii: mam ją od niedawna i jestem rozczarowany - transfer danych pod psem.

Pozdrawiam

modo

Witam wszystkich. Po pomoc do Was się zgłaszam. Szukam sprawdzonych (jak zwykle) tynkarzy, którzy wykonują tynki gipsowe z agregatu. Niby mam 2 ekipy ale mogą dopiero na przełomie października i listopada. A ja potrzebuję na najbliższy czas.

z góry dziękuję za odzew i zyczę wszystkim owocnych postępów w branży budowlanej.

Jezier, sprawdzimy czy NASK oferuje u nas swe uslugi. Ale cos mi sie wydaje, ze nie. Jutro zadzwonie :-)

Maszty NASK mają duży zasięg. Np taki z Warszawy:

http://www.nask.pl/files/p/Warszawa_sm.gif

Więcej o technologi bezprzewodowej którą oferują:

http://www.nask.pl/run/n/siec-bezprzewodowa

Macie jakiegoś dobrego psychologa?

:( :( :(

Depi

No witaj. Brakowało tu Ciebie.

:p :p

Na prawdę nie potrzebujesz psychologa. Pogadaj z nami a od razu Ci się lepiej zrobi. :D

Z czy masz problem?

Pozwolenie na budowę jest?

Ceny materiałów spadły, wielki ilości stoją w składach i supwermarketach, o dobre ekipy nadal trudno, ale .... zawsze jest szansa że będzie lepiej :lol:

U mnie też było chwilowe załamanie ekipowe na budowie, ale już wyszliśmy na prostą i nowa ekipa ( ze starym majstrem) :wink: pracuje pełną parą.

I mam nadzieję, że tak już bedzie do końca budowy.

MS

To że ziemia nabarła podwójnej wartości to chyba dobrze. A dom swoich marzeń mozna zbudować wszędzie. Jak ktoś ma nadmiar pieniędzy to warto kupić trochę ziemi na inwestycję ( ale kto ma ich nadmiar?????????)