Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Piaseczno i okolice

anatak

Recommended Posts

• Odpowiedzi 15k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Łatwiej jest o tyle, że wszystkie urzędy mam pod nosem. Wpadam do nich przy okazji gdy wybieram się gdzie indziej.

Ale w porównaniu z pierwszym domem miałem kwitów do załatwienia ze dwa razy więcej a i w każdym miejscu na wydanie warunków czy decyzji czas oczekiwania znacznie się wydłużył. Kiedyś było praktycznie od ręki to co teraz trwa tydzień czy dwa.

A to moja działka na której niedługo stanie drugi dom

http://www.jezier.republika.pl/dzialka22.jpg

No własnie! Więc z jakiej paki ten k...s złamany nas tym dręczy?!? I koniecznością dostarczenia ZNOWU wszystkich aktów notarialnych sąsiadów, żeby udowodnić ZNOWU temu samemu urzędowi (bo przecież teraz dzielnice są tylko delegaturą Urzędu Miasta), że przysługuje nam służebność przejazdu po ich działkach?!?

Nosz k... mać! Najgorsza jest całkowita bezsilność i poczucie upokorzenia - musisz tańczyć tak, jak ON ci zagra, bo inaczej to pozwolenie dostaniesz za rok.

Musze się iść upić jutro... Dobrze, że chociaz mam ładną Żonę, która do niego chodzi i go swoimi wdziękami tudzież łzami zmiękcza trochę, bo ja bym nie zdzierżył....

Help...

Jak tu umawiać ekipę? Jak tu kupowac materiały? :-(

A propos - czy mogę zapytać tych, co już kończą, ile (za metr) ostatecznie ich to kosztowało? Mam różne oferty i jestem już kompletnie w tym pogubiony...

No fajnie, czytam ja sobie co u szanownych sąsiadów słychać, jak budowy i te sprawy. Myślę sobie, że mnie to pójdzie dobrze: architekt sprawdzony, ekipa do całości sprawdzona, zarezerwowana i właśnie dogadujemy cenę.

No a panowie przysolili cenę o 100% wyższą od zakładanej maksymalnej bo straty mają i ceny materiałów poszły w górę. :o

No to witamy w świecie budujących: może ktoś mógłby mi polecić swoją ekipę- zaczynam budowę w 2008r może wiosną, a może jesienią- więc część z Was już pożegna się ze swoimi.

Proszę. Bardzo proszę, pomóżcie...

Musze się iść upić jutro...

Slusznie! Byle nie za swoje i na wesolo :lol:

Wiem, wiem, wiem!!! Wiem dlaczego sprzatanie po budowlanym syfie jest takie drogie :lol: :evil:

Dzisiaj mylam czesc okien ... doszlam do 6 a mam 30 :o :lol: Myje, skrobie, wydrapuje a konca nie widac :evil:

Co wiecej, z zaschnietym cementem i tynkiem nie daje rady Atlas Szop :o :roll: Jutro musze znalezc cos bardziej skutecznego bo oscieznice mam w kropki :cry: