gregwolff 24.09.2007 06:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2007 Starwaxa mam chyba ze dwa ale bejca sie nie daje... Efekty (niewielkie) daje srodek usuwajacy z marmurów rdze. Spróbuje jeszcze acetonem. Powierzchniowe zabrudzenie schodzi ale plama "za szkłem" zostaje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betsi2006 25.09.2007 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2007 Może wiecie - w jakiej odległości od ogrodzenia sąsiada może stać murowany śmietnik i drewutnia i kompostownik. Było to gdzieś w jakiejś gazecie w tym roku, ale nie mogłam znaleść. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Depi 25.09.2007 07:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2007 Wychodzi mi ,że do stanu obecnego-jak pisałam stan prawie deweloperski/brakuje wylewek, ale wszystkie instalacje włącznie z reku i kominkiem/zapłaciliśmy ok. 2100/m2. No właśnie... 2100 z instalacjami to jest super. 2500 bez instlacji to już nie jest super, choć niby z tynkami i wylewkami. Kurka wodna. A pozwolenia wciąż nie ma... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 25.09.2007 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2007 Betsi, 2 m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
komarek 25.09.2007 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2007 O rany jeżeli 2 m to u nas śmietnik wyjdzie dokładnie na środku wjazdu A może nie będzie tak źle.! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betsi2006 25.09.2007 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2007 MS Dziekuję za odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszka1980 25.09.2007 14:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2007 A czy może ktoś polecić dobrego kierownika budowy.Czy może ktoś pracował z Panem Szymonem z Piaseczna. Nie ma uprawnień Kierownika, ale pilnuje robót i podobno jest bardzo dobry, a podpisuje mu ktoś inny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 25.09.2007 14:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2007 A czy może ktoś polecić dobrego kierownika budowy. Czy może ktoś pracował z Panem Szymonem z Piaseczna. Nie ma uprawnień Kierownika, ale pilnuje robót i podobno jest bardzo dobry, a podpisuje mu ktoś inny. Z takiego "podpisuje mu ktos inny" to ja czekalam kilka tygodni na papiery od elektryka. Najlepiej wiec , moim zdaniem jak sie bierze kogos kto ma wlasna pieczatke. Moj kierownik jest ok , ale daleko od Tarczyna nie jezdzi ,napisz ew gdzie sie budujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piomod 25.09.2007 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2007 WitamPo ociepleniu poddasza zostało mi troche wełny mineralnej: ISOVER UNIMATA7xopakowań po 6,9m2 gr 15cm7xopakowań po 9,6m2 gr 10cmMoze ktos jest zainteresowany pozdrawiam piomod Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarcinM. 26.09.2007 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2007 Witam!!!Wreszcie po dłuższym czasie czytania tego forum mogę zacząć w nim "uczestniczyć", bo właśnie zapadła decyzja, że wykańczamy poddasze.Wobec tego szukamy namiarów na ekipę gipsiarzy (jedną ofertę już mamy z tym że ekipa może działać tylko w weekend - jako fucha - bo w tygodniu robią gdzie indziej)No i pytanko czy ich oferta 30PLN za m2 za położenie płyt, ze szlifowaniem i jednokrotnym gruntowaniem to dużo czy mało ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Montana 26.09.2007 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2007 Dzisiaj w nocy obudziły mnie fajerwerki Mysza zaległa za komodą i zajadała w najlepsze częśći wystające sprzętu wszelakiego, który tam zalega. Czyniła to wydając niepokojące i głośne dzwięki. Jako, że spałam sama (mąż na wyjeździe), trochę mnie zaniepokoiło. Ludzkie i humanitarne odruchy odłożyłam na bok i uzbrojona w kapcia i latarkę wyczaiłam rozkoszne ślepka... a tak niby zwierzątka kocham ale od czasu, gdy Amber podniosła mi ciśnienie - informując, że gdy nie ma podbitki, to po murze wchodzą takie małe... to okrótna się zrobiłam i przetrząsam wszystkie worki i kartony w poszukiwaniu niedobitków... Już trzy mam na koncie... Czy u Was też tak myszkują? Człowiek lata w tę i we wte przy tej wykończeniówce, pogoda ładna, dzieciaki drzwi nie domykają... No jak zaproszenie dla tych małych gryzaków... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 26.09.2007 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2007 Idzie zima, pchają się do domów. Komuś z naszego forum mysz uwiła gniazdo w styropianie ocieplającym ściany od zewnątrz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betsi2006 26.09.2007 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2007 Idzie zima, pchają się do domów. Komuś z naszego forum mysz uwiła gniazdo w styropianie ocieplającym ściany od zewnątrz. Jakiś budowlaniec powiedział mi kiedyś, że aby uniknąć takiej sytuacji ( bo zdarza sie podobno nierzadko) to należy położyć 10-20cm wełny mineralnej jako ocieplenie tuż nad cokołem a nie styropian. Wtedy nie ma szans żeby myszka tam weszła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jezier 26.09.2007 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2007 Trzeba dać listwę startową/cokołową. Bo do wełny też chętnie wchodzą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Montana 26.09.2007 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2007 Idzie zima, pchają się do domów. Komuś z naszego forum mysz uwiła gniazdo w styropianie ocieplającym ściany od zewnątrz. Tak, wiem. Jesienią szukają lokum Dwa dni po przywiezieniu worków z torfem - gdy zaczęliśmy je zabierać - znaleźliśmy piękną uwitą z suchej trawy norkę pomiędzy nimi...no i oczywiście domownika... Cieszę się, że podbitkę już mam. Raz słyszałam gryzienie (dwa dni temu)- tak jakby mysz utkwiła pomiędzy ociepleniem poddasza, a wyjściem, które miała, gdy jeszcze podbitki nie było. Mam nadzieję, że sobie poszła, bo jak gdzieś tam zalegnie.... i nie ususzy tylko zacznie rozkładać... albo co gorsza się rozpanoszy - skoro wełnę też lubi Nie mam listwy starowej - nie pomyślałam o takich utrudnieniach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 26.09.2007 14:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2007 Dlatego ja, żeby nie wiem co dam listwę startową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
speek 26.09.2007 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2007 I u mnie na dzialce i w domu panosza sie myszy.Co gorsza ,ze zaczely ciac styropian co przyspieszylo decyzje o ocieplaniu.Moje dwa koty chwilowo bezrobotne bo nie moge zabrac ich na dzialke b ich nie zlapie ale wzielam kuwete i zwirek z niej ( taki uzywany) rozsypalam w oklicach okna tarasowego i drzwi wejsciowych.Dzisiaj nie slyszalam aby harcowaly.Nie jestem rowniez pewna czy sie wyniosly.Dla wszystkich,ktorzy beda malowac sposob aby zabezpieczy futryny i okna,przed klejem i farba czy tez tynkami. Futryny okien zapackac wazelna taka z apteki zas szyby pokryc gesto pasta (najtansza)do zebow.Na zmoczona gabke naniesc duzo pasty do zebow i rozetrzec po szybach az stworzy sie gruba mleczna powloka.To dziala -polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 26.09.2007 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2007 No i pytanko czy ich oferta 30PLN za m2 za położenie płyt, ze szlifowaniem i jednokrotnym gruntowaniem to dużo czy mało ?? To bardzo atrakcyjna oferta Montana, Jednym slowem wybilas braci mniejszych? Mam nadzieje, ze juz nie beda Was nawiedzac speek, Rada pewnie zacna ... ale dla mnie niestety po fakcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barozi 26.09.2007 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2007 Witajcie, witajcie... Po dłuuuugiej przerwie ponownie witam grupę. Widzę, że nowi budowlańcy się pojawiają. Przypomina mi się jak ja zaczynałem. Fajnie było. Piszę jakbym już kończył, a tu daleko w polu jeszcze. Do końca tego tygodnia tynkarz ma skończyć. Trochę mu schodzi, gdyż za cenę honoru postawił sobie, że wszędzie ma być równo. Chyba nas polubił. W sumie my go też. Ale jest strasznym gadułą. Poza tym sprzątanie, równanie ternu i takie tam. Ogólnie jest fajnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
flamenco108 27.09.2007 06:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2007 A jakaż to firma, można wiedzieć? Sam dostałem ofertę od lokalnego ISPa i się zastanawiam. Co jest źle? Nieznana firma. Lokalna inicjatywa właściwie. Najgorsza jest niepewność Ja się skontaktowałem z konstancin.net. Chłopaki wydają się wiedzieć, o co chodzi w łączności i mają w miarę ceny. Niestety, poza obserwacją ich monitora stacji bazowych, nie mam możliwości sprawdzenia jakości usług. Ostatnio podobno Netia zaatakowała okolicę, ale na razie nie wnikałem. Może powinienem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts