AmberWind 01.10.2007 22:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2007 Dziewczyny wielkie dzieki za zyczenia i wsparcie No i stalo sie ... wreszcie moge napisac, ze jestesmy przeprowadzeni Z kartonow, to jeszcze przez miesiac nie wyjdziemy, ale nie ma co narzekac. Jest doprawdy fajowsko W koncu nie musze parkowac na miejscu co to pozwala ledwo, ledwo drzwi uchylic aby wejsc, czy wyjsc, nie musze wtaczac sie na czwarte pietro bez windy, nie musze wylaczac ulubionej muzy po 22.00, a moj pies moze biegac po dzialce ile dusza zapragnie, bez smyczy i jakichkolwiek ograniczen No faaajnie jest Zaraz ide spac i mam nadzieje, ze zapamietam dzisiejszy sen A jutro mam dlugi wiejski i pracowity dzien! No faaajnie jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
flamenco108 02.10.2007 07:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2007 Amber: No, gratulacje, wielkie gratulacje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mani 02.10.2007 07:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2007 Gratulacje dla sąsiadki, zazdroszczę bardzo, u nas wszystko w lesie. Poszukujemy pilnie ekip do wykończeniówki, DOBRYCH gipsiarzy, oraz dobrego glazurnika. PORATUJCIE NAMIAREM. Wszyscy na których ostatnio trafiamy to same paprochy, mamy spaprane wszystkie ściany dokumentnie, załamka. Glazurnik okazał się niedoświadczony i znowu porażka. Kominek przyjechał bez dopływu powietrza i bez chłodnicy płaszcza wodnego, w dodatku drzwiczki otwierają się na zła stronę. Czy ktoś ma jakieś sugestie na ten temat czy te opcje są potrzebne przy kominku z PW?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mani 02.10.2007 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2007 Interesuje mnie bardzo ten temat tynków strukturalnych.Czy możecie wrzucić jakieś fotki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuber 02.10.2007 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2007 Amber Jak się spało i co się śniło? Mani W sprawie tynków raczej nie pomogę.My robimy cementowo-wapienne.Sorki i współczuję. A ja cały czas szukam kogoś do obróbek klinkierowych na elewacji.Myślałam nawet żeby zrobić samemu, ale po prostu nie mam kiedy. Elewacja już skończona, zostały tylko duperele, czas podsypać budynek i ogarnąć teren. Ekipa od elewacji -ekstra!Robią ekspresowo, dokładnie i cały czas z uśmiechem na ustach.Niestety zarobieni bardzo.Terminy raczej przyszłoroczne.Ale jak komuś potrzeba-chętnie podeślę. No i muszę się pochwalić!Udało mi się przekonać współmałżonka do wszystkich koncepcji wnętrzarsko-kolorystycznych. Po mojej koncepcji elewacji stwierdził, że mam czuja i nosa, i się już wtrącać nie będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 02.10.2007 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2007 Spalo sie doskonale Z lozka zwleklam sie tardycyjnie przed 10.00 czyli nie jest zle Do konca tygodnia mamy urlopy od prac wszelakich, wiec mozna sie domem zajac Mani, My mamy kominek z PW. Po pierwsze jaki kupiliscie kominek. Czesto jest tak, ze sprzedaja sam wklad a o reszte trzeba sie zatroszczyc samemu. Doplyw powietrza z zewnatrz jest konieczny - przynajmniej tak twierdzil nasz hydraulik. Dodatkowo mam jakies pompy, naczynie wzbiorcze i cale mnostwo innych szpargalow. I na pewno wszystko jest potrzebne. Namiary na dobra ekipe od glazury wrzuce Ci na PW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betsi2006 02.10.2007 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2007 Amber No wreszcie jesteś na swoim. Mam nadzieję że sny miałaś super Czy masz może dobra ekipe od GK i malowania i szlifowania ścian wewn? Znowu muszę pogonić moją ekipę - już ponad miesiąc robią poddasze a jeszcze cały parter został i malowanie ścian. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betsi2006 02.10.2007 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2007 Odnosnie powyższego, to chyba wreszcie szef firmy poczuł że to nie przelewki z tym końcem października, bo obiecał, że jutro dorzuci jeszcze 2 chłopaków, którzy zaczną robić parter. No zobaczymy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betsi2006 02.10.2007 14:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2007 oraz dobrego glazurnika. PORATUJCIE NAMIAREM. Mani Zapytam swojego co robi po skończeniu u mnie ( ale to będzie za jakieś 3 tyg do miesiaca). Jesteś zinteresowna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SOBOTKOWA 02.10.2007 15:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2007 Kochani, ja troszkę na inny temat....29 wrzesnia (sobota)w Rudej zaginął nasz pies Rocky.Jest to seter irlandzki koloru irish (ciemny rudy), średniej wielkości (ma 9 miesięcy).Znak szczególny to blizna na prawej przedniej łapie,która nie jest niestety widoczna na pierwszy rzut oka. Nie miał obroży.Jest bardzo łagodny i niezwykle towarzyski. Może błąka się gdzieś w Państwa okolicy, albo ktoś go przygarnął?Będziemy wdzięczni za każdą informację i bardzo prosimy o kontakt telefoniczny: 601 740 204, 602 698 026 poniżej link do zdjęć pieskahttp://foto.onet.pl/7t7nf,aw0c0wrtwrw7,bn5zi,u.html#bn5zi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betsi2006 02.10.2007 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2007 Do mnie jest trochę daleko od Rudy, ale gdybym widziała Twojego pieska to na pewno dam znać.Zdjęcie widziałam-jest sliczny. Czy wiecie może gdzie w naszej okolicy można obejżeć kamienie naturalne( marmury, granity i inne) lub konglomeraty.Potrzebuje wybrać coś do kominka - na półke pod drzwiczkami od kominka. Myslałam też żeby połozyć to samo na podłogę pod kominek ( bo jakoś terakota nie pasuje mi za bardzo). Może wziąć kamień na półkę a coś podobnego tylko sztucznego na podłogę.? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Depi 02.10.2007 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2007 A ja to ekipy szukam... Co powiedział Mr. Zenon? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betsi2006 02.10.2007 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2007 Depi To rozumiem, że pozwolenie juz jest? Zapytam jutro, ale chyba w tym roku to już nie da rady. Już u mnie sie przedłuzyło o 1,5 mieś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jezier 02.10.2007 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2007 Betsi. W Łazach przy krakowskiej zalegają płyty marmurowe i granitowe.Sobotkowa. Jak zobaczę psiaka to dam znać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 02.10.2007 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2007 Betsi, Moja ekipa, ta na ktora juz dostalas namiary wolny termin ma po Wigilii, a to chyba dla Ciebie za pozno. Nie mniej, jak Ci Twoi na dobre Cie wkurza mozesz zadzwonic. Sa OK Co do kamienia, podawalam wczesniej kontakt na Tomice. Wyboru nie maja jakiegos powalajacego, ale znalazlam tam marmur ktorego szukalam Depi, Znaczy sie zaczynacie No to bedzie sie dzialo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuber 02.10.2007 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2007 BetsiLadny wybór marmurów masz też przy Chyliczkowskiej w Piasecznie-wjeżdża się od Chyliczkowskiej a duży szyld jest widoczny od Armii Krajowej.Terminy ok 2 tyg. SobotkowaRuda jest po sąsiedzku naszego domu, więc będę czujna w sprawie psiaka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 03.10.2007 06:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2007 Mam pytanie do osób, które mają instalację gazową - robicie ją w miedzi czy wybraliście rury stalowe? Miedź lubią wykonawcy, ale czy inwestorzy też muszą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 03.10.2007 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2007 Marto, U nas jest miedz. Rowniez w instalacji kominka z PW zastosowalismy rurki miedziane. Pewnie nie jest to koniecznosc, ale tak nam polecono ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betsi2006 03.10.2007 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2007 Dziekuję wszystkim za namiary na kamienie. Pojawili sie u mnie 2 nowi pracownicy-spece od GK. Wreszcie trochę podgonię. Za to wkurza mnie człowiek od ogrodzenia. Wszyscy chca tylko pieniądze - nawet za to czego jeszcze nie zrobili. I do tego nie przyjeżdża codziennie, bo coś ciągle mu wypada. Czy ich wszystkich pogięło? Przygoda z poprzednią ekipą nauczyła mnie że nie płaci się na wyrost a za robione na bieżąco rzeczy niedopłaca się ok 20-30% aż do końca wykonania zlecenia. Świetna metoda-sprawdza się i na prawdę polecam ją wszystkim. MS Też mam rurki miedziane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mani 03.10.2007 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2007 Betsi. zobaczymy, sprawdzam na razie namiar od rmmi. Odezwę się jak coś nie wypali. W każdym razie dziękuję wszystkim za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts