SOBOTKOWA 03.10.2007 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2007 Rocky dzisiaj się odnalazł Dotarł aż do Rembertowa.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betsi2006 03.10.2007 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2007 Sobotkowa To wspaniła wiadomość Powiedzcie proszę, czy kwota 1000zł za wymurowanie wiekszego śmietnika ( bez dachu) oraz podłaczenie szybkozłączki to trochę nie za dużo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 03.10.2007 14:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2007 Betsi, To nie jest jakos specjalnie duzo. Za sama szybkozlaczke (podlacznie i material) dalam 750 zeta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 03.10.2007 15:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2007 Za to wkurza mnie człowiek od ogrodzenia. Wszyscy chca tylko pieniądze - nawet za to czego jeszcze nie zrobili. I do tego nie przyjeżdża codziennie, bo coś ciągle mu wypada. Czy ich wszystkich pogięło? Przygoda z poprzednią ekipą nauczyła mnie że nie płaci się na wyrost a za robione na bieżąco rzeczy niedopłaca się ok 20-30% aż do końca wykonania zlecenia. Świetna metoda-sprawdza się i na prawdę polecam ją wszystkim. No pewnie , ze nie mozna placic zadnych zaliczek. Betsi na kiedy chcesz zdazyc ? Z przeprowadzka oczywiscie ? My wstawilismy wlasnie piec i jutro od rana podlaczamy. Trzeba kupic rurki i zlaczki. Odnosnie pytania o rurki to wszystkie miedziane. Czy na ten smietnik murowany to jest jakis nakaz czy tak robi sie w ramach estetyki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
speek 03.10.2007 17:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2007 Rrmi, W projekcie zgospodarowania dzilki masz miejsce na skladowanie odpadow.Czy bedzie murowany czy drewniany czy tylko pojemnik to juz Twoja sprawa. U mnie myszy szleja.Ciagle ich wiecej i wiecej.Okoliczni rolnicy zbieraja plony i ogalacaja pola wiec garna sie te rodziny z malutkimi aby gdzies zakotwiczyc.koty wylapaly ale tego malenstwa jest duzo i ciagle nowe przybywaja.Musiala bym koty glodzic aby polowaly ale i one sa juz zniechecone.To domowe pieszczochy.Z rada hodowcy kotow wczoraj porozkladlam w torbach foliowych kuweciane odchody i dzisiaj nie widzialam i nie slyszalam zadnych mysich drapan.Czy to jest metoda skuteczna- nie wiem.Sprawdzam.Jutro obsypie zwirkirm kuwecianeym mejsce przed wejsciem z tarasu.Probuje wszystkiego bo takich nie bojacych sie mysz i takiej ilosci z malymi to nie widzialam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 03.10.2007 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2007 Dzieki Speek , nie czytalam tego w dokumentacji.Zajrze . Co do myszy to juz nic nie mowie. Rece opadaja. Pewnie u nas kilka sztuk dzisiaj doszlo z racji otwierania garazu , kiedy piec wnosilismy Jezier jakbys byl przejazdem ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewajanecka 04.10.2007 06:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2007 Witajcie .Moi znajomi zamowili fachowcow do domu w zwiazku z myszami.To jest straszne co piszecie, na szczęście u mnie jakos nic nie ma , bylo kilka , ale teraz cisza. Znalalazlam kogoś do stiuku , ma być za dwa tygodnie , pochwalę sie jeśli bedzie czym. Bardzo ciężko sie dojeżdza do Warszawy . Za postawienie śmietnika placilam ok. 2000 z materialem.Nie mam pojęcia czy to ze dużo czy akurat.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betsi2006 04.10.2007 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2007 [ Betsi na kiedy chcesz zdazyc ? Z przeprowadzka oczywiscie ? My wstawilismy wlasnie piec i jutro od rana podlaczamy. Trzeba kupic rurki i zlaczki. Odnosnie pytania o rurki to wszystkie miedziane. Czy na ten smietnik murowany to jest jakis nakaz czy tak robi sie w ramach estetyki? Chciałabym zdążyć koniec października do połowy listopada. Może się uda. Wczoraj wpadła dodatkow ekipa do GK i robią cały parter. Stała ekipa konczy poddasze. Głazurnik kończy dużą łazienkę ( piękna jest ) Śmietnik murowany to w ramch estetyki. Tak jak pisze Speek moze to być cokolwiek. Z tego co piszecie to ten 1000zł jest do przełknięcia. Może coś jeszcze wytarguję? Rrmi Jaki piec zamontowaliście? Amber Masz ten gaz czy jeszcze nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pineska32 04.10.2007 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2007 Hej! Amber - GRATULACJE!!!! Oby dobrze Wam się mieszkało!!!! Co do myszy; - w poprzednim tygodniu Piotrek zostawił na budowie plecak z obiadkiem do pracy . Potem pojechałam na budowę, żeby pomierzyć czy oby punkty hudrauliczne sa tam gdzie chciałabym, aby były no i oczywiście poszłam do naszego wozu Drzymały po plecak. O żadnych myszach nawet nie pomysłam. O! Naiwności. Wziełam ochoczo plecach do reki, po czym poczułam kilka łapek z pazurkami na ręku A to były sympatyczne myszunie, które beztrosko wsuwały obie nektarynke i schabowego A ja sadystka przeszkodziłam im w konsumpcji Myszy sie nie boje i pamiętam jak właziły na 3 -cie piętro do moich rodziców, po ścianie bloku na Stegnach. Łapki na myszy ustawialismy wszędzie a ja osobiście je z tych pułapek usuwałam, bo inni sie brzydzili. Betsi - jak glazurnik skończy u Ciebie - podziel się namiarami;) o ile jestes zadowolona z jego usługi;) A ja siedze w domu z chorym dzieckiem młodzszym (anginka ropna), maż w delegacji, a drugie dziecko do szkoły kombinuję jak zaprowadzać i przyprowadzać - i muszę powiedziec, że nieoceniona jest pomoc sąsiedzka. No i zaczynam się martwic jak to będzie jak się przeprowadzimy. Mam nadzieję, że poznam kogoś z sasiedztwa, kto tez będzie miał dzieci w tej samej szkole i będzie mógł czasem pomóc w podbramkowej sytuacji. pozdr. a. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 04.10.2007 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2007 Rrmi Jaki piec zamontowaliście? Mamy piec na groszek. Mam nadzieje bedzie jutro odpalony , bo zimno jak cholera. Czy ktos pozyczy mi kota ? Nie dajemy rady z tymi myszami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betsi2006 04.10.2007 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2007 Betsi - jak glazurnik skończy u Ciebie - podziel się namiarami;) o ile jestes zadowolona z jego usługi;) Jestem bardzo zdowolona z glazurnika ( jak na razie nawt bardzo) Na kiedy będzie Ci potrzebny, bo na razie to jeszcze ma co robić na conajmniej 3 tygodnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuber 04.10.2007 13:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2007 Mam pytanie o wylewki, chcę porównać koncepcje. Jaki rodzaj folii dawaliście pod a jaki na styropian. Czy jakiś spec. rodzaj do tzw. mokrych pomieszczeń? Pomóżcie"tymczasowo" samotnej matce z dzieckiem na placu budowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betsi2006 04.10.2007 13:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2007 Zuberku Zwykłą, czarną budowlaną. Gdzie można kupić gustowne, nowoczesne halogeny takie z osłonką szklaną pod halogenem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pineska32 04.10.2007 15:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2007 Betsi - prace glazurnicze przewiduję zimą, myslę, że grudzien/styczen a być może jeszcze później. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 04.10.2007 15:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2007 Betsi, Jak szukalam dla siebie, to widzialam takie na Bartyckiej 24-26. Wybor byl ogromny i calkiem ladne wloskie wzornictwo Pineska, Dzieki Juz sie fajnie mieszka. A gdy uporam sie z programatorami od kominka i Vallianta to juz bedzie bosko Betsi, gazu jeszcze nie mamy. Bedzie na dniach Ale to na szczescie nie jest wielkim problemem. Najbardziej nam doskwieraja nierozpakowane kartony, smiecie na podlogach, wciaz nie umyte okna w salonie i brak podjazdu ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betsi2006 05.10.2007 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2007 Amber Dzieki za odpowiedź w sprawie halogenów. Obawiam się że też nie zdążę w tym roku zrobić tarasów i podjazdów, więc wejście do domu będzie trzeba zbić z palet i desek. Ale ponieważ bez podjazdu rzeczywiście będzie trudno to wymyśliłam właśnie że może zrobic podjazd i ścieżkę od furtki jeszcze w tym roku z płyt z kamienia sjeneńskiego. Myślę że układa się go szybciej i nie trzeba tyle zachodu co z kostką ( ale jeszcze tego nie sprawdziłam bo to świeży pomysł) http://www.kkp.pl/default.asp?kla=1&poz=13346&ob=5&nr=5060#5A5060 http://www.kkp.pl/default.asp?kla=1&poz=13346&ob=5&nr=5061#5A5061 Moim zdaniem wygląda bardzo dobrze. Jest stosunkowo niedrogi-ok 11zł za płytę 50x50x10, w 1m2 wchodzą 4 płyty czyli mamy ok 45zł za 1m2. Ułozyć podobno można samemu ale nawet jakby kogoś wziąć do układania to koszt wzrośnie o jakieś 35-40zł za m2. Dzisiaj posprawdzam ceny ułożenia. A moze ktoś wie ile biorą za układanie kostki? Pineska Glazurnik poszedł na PW. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Montana 05.10.2007 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2007 Mamy piec na groszek. Mam nadzieje bedzie jutro odpalony , bo zimno jak cholera. Czy ktos pozyczy mi kota ? Nie dajemy rady z tymi myszami. Rmii, jak było zimno, to my dogrzewaliśmy się w garażu dwoma olejniakami (jeden zresztą wyzionął ducha), i mało było . Podłogówki mamy kawałeczek, ale wtedy to chyba jeszcze nie działała. Tyle tylko, że mamy spory garaż (45m2). Mam nadzieję, że piec Was dogrzeje, bo naprawdę reumatyzmu nabawić się można i innych takich... A z kotem, to ja też już aż prawie się przełamałam... Mam w tej chwili cztery psy, które dzielnie "oporządzają" z drobnicy ogród - ale w domu nie buszują. Codziennie jakaś mysza łapie się w łapkę (trutki odpadają - wszystkożerne dzieci mam ), te małe potworki (myszy, nie dzieci )zgrabnie wyjadają tak, żeby tylko sie nie złapać szkolone jakieś... . Nie słyszę tych myszy, siedzą głównie w garażu pewnie.. ale widzę takie małe czarne "co nieco" i mam wizje, gdzie jeszcze mogą te aromaty się pałętać... Sąsiadka mnie namawia - ma znajomą, która oddaje łowne małe kotki - ale są na nie zapisy (pewnie teraz trudno o takie ). Rmii - namiary na stomatolga poszły na priv. Amber - strasznie się cieszę, że zgrabnie trzymacie się terminów. Jestem pełna podziwu - jak wyjdziesz w miesiąc z kartonów, to zostanę twoją fanką - ja chyba mam za dużo rzeczy , zwłaszcza butów , o innych "słabościach" nie wspomnę. Betsi ten kamień jest bardzo fajny (spodobał mi się na ścieżki, gdzieś w głębi ogrodu). Ty to chcesz położyć tymczasowo? Czy docelowo? a halogeny ciekawe czasami na allegro można znaleźć. się rozpisałam to wszystko przez te myszy... musiałam odreagować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 05.10.2007 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2007 Montana Dzieki O myszach juz mi sie nie chce gadac. Mamy dwa piece , jeden teraz jest w lazience drugi w garazu. Garaz tez duzy , ok 45 m2 . Nie jest zomni jak piece sa wlaczone , co nie zmienia faktu , ze piec podlaczymy lada chwila. Byloby pewnie szybciej , ale samochod sie zepsul , jest na warsztacie. Pewnie w razie czego pomoga sasiedzi . Jak zwykle. Betsi Podoba mi sie ten kamien , kolor tylko nie moj taki czerowny , ale na pewno sa inne rowniez. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betsi2006 05.10.2007 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2007 Montana, Rrmi Myslałam o tym kamieniu już docelowo i chciałam posiać trawę w szczeliny pomiedzy elementami. Kolory są różne ( szare, brązowe ...) Na podjazd najlepszy jest szary więc pewnie taki by był ( jak się zdecyduję). Ale straszycie tymi myszami, a ja nie za bardzo lubię koty i nie sądzę żebym takowegoż kupowała. Pozostaną mi tylko pułapki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 05.10.2007 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2007 Betsi, na ścieżki w ogrodzie taki kamień to dobry pomysł. Podjazd, hmmm... lepiej przestrzenie "pomiędzy" wypełnić żwirem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts