Betsi2006 05.10.2007 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2007 Nie będę miała ścieżek w ogrodzie-poza jedną od furtki do domu. A podjazd można i żwirkiem podsypać. Takie decyzje zapadną i tak dopiero po ewentualnym ułożeniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 05.10.2007 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2007 Ale straszycie tymi myszami, a ja nie za bardzo lubię koty i nie sądzę żebym takowegoż kupowała. Pozostaną mi tylko pułapki. Radze Ci poki nie mieszkasz kilka lapek postawic. Dla swietego spokoju. Jesli sa to teraz latwiej bedzie je jakos wygonic z domu. Posprawdzaj czy nie ma szpar pod brama garazowa. Im wystarczy mama dziurka zeby wejsc. Podbitke masz wiec tutaj nie ma zgrozenia. Na zapas sie nie zamartwiaj , po prostu poloz te lapki i jedz do domu Ja mam tylko nadzieje , ze to tak kazdej jesieni nie wyglada. Makabra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
speek 06.10.2007 06:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2007 Rrmi,Musze Cie zmartwic- to tak wyglada kazdej jesieni stad u mnie koty.W domu wykonczonym i juz zamieszkalym pojawia sie ze cztery sztuki i nawet nie wiesz ktoredy wejda.Niby dziur nie ma ...a jednak.Natomiast w trakcie budowy ciagle okna,drzwi sie otwiera i one leza.U mnie jest inwazja.Zra styropian nie polozony na elewacji.Lowienie przez koty troche trwa wiec dzisiaj koty do domu i rozowe granulki roszypie.A swoja droga do czego tym stworom tak spieszno tam nie mam nic do jedzenia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Montana 07.10.2007 16:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2007 Wpadam w furię !!Dzisiaj dwie następne myszy...Znalazłam coś takiego: http://www.allegro.pl/item248813880_skuteczny_odstraszacz_myszy_szczurow_kun_cichy.htmlNie mam pojęcia, czy to działa. Nikt ze znajomych nie próbował. U mnie niestety to odpada, bo mam koszatniczkę, ale może Wam się przyda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuber 08.10.2007 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2007 Kto może poratować namiarem na dobry piasek do wylewek?Mój dotychczasowy "kontakt" nie odpowiada.Sprawa raczej pilna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yacq 08.10.2007 14:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2007 Witam wszystkich Wykańczam się w Falentach Nowych i aktualnie potrzebuję bezproblemowego geodety do odbioru wewnętrznej instalacji gazowej. Ma ktoś kontakt do takowego? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 08.10.2007 18:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2007 Kasiu, posłałam na p.w. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tadzel 08.10.2007 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2007 wysłałem na prywa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 09.10.2007 07:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2007 Gmina Piaseczno - opłata partycypacyjna za podłączenie się do wodociągu Chciałam się spytać - wpłacacie do gminy 1 tys. zł czy występujecie o zwolnienie z tej opłaty? Na warunkach przyłączeniowych, które daje gmina nie ma słowa o opłacie partycypacyjnej. Ale w Elmarze już chcą od nas potwierdzenie wniesienia opłaty i powołują się na uchwałę rady gminy nr 621/LII/98. Sęk w tym, że konieczność wnoszenia opłat za możliwość włączenia się do wodociągu nie ma umocowania w prawie (Murator 1/2007, można też znaleźć ten artykuł na CD z październikowego Muratora). Akurat nasz odcinek wodociągu sfinansowali właściciele działek, a nie gmina w ramach ustawowego obowiązku zaopatrzenia w wodę. Dlatego z uporem godnym lepszej sprawy wystąpiłam do Wydziału Gospodarki Komunalnej i Mieszkaniowej o zwolnienie z obowiązku płacenia. Właśnie wczoraj dostałam odpowiedź, że gmina mi odpuszcza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SIN 09.10.2007 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2007 WitamJA tu nowy. Za 2 dni wchodzi mi ekipa i zaczynam budowanie. Piskorka, czyli też w miare blisko Piaseczna. Podobno wyrobią się ze stanem surowym otwartym do świąt..się okaze. Muszę tylko załatwić wodę by nie była z licznika tylko ryczałt na czas budowy. I ciagle nie mam pojecia czy zrobić szambo czy przydomową oczyszczalnie, a także czy ogrzewanie na groszek czy pompę ciepła. Nikt nie jest mi w stanie podac nawet przyblizonych kosztów. Chociaz wiem ze pompa to chorendalny koszt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betsi2006 09.10.2007 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2007 Gmina Piaseczno - opłata partycypacyjna za podłączenie się do wodociągu Chciałam się spytać - wpłacacie do gminy 1 tys. zł czy występujecie o zwolnienie z tej opłaty? Właśnie wczoraj dostałam odpowiedź, że gmina mi odpuszcza. Ms No to moje gratulacje Oby wszystkim gmina tak odpuściła. Witaj Sin Jeśli masz dobra ekipę to na stan surowy otwarty potrzebujesz ok. 2,5 mieś. W pozostałych tematach nie pomogę, bo ogrzewam gazem. Oczyszczalni ścieków nie robiłam ( warunki glebowe i finansowe), mam szambo 10m3- koszt ok 4500-5000zł z szybkozłaczką w ogrodzeniu. Czekam na kanalizcję, którą gmina piaseczno planuje od kilku lat ( w całej gminie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piomod 09.10.2007 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2007 SINMy mamy pompe ciepła climakomfortu. Niestety o kosztach ekspoatacji bede mogl cos wiecej powiedziec na wiosne- pompa działa od miesiąca. Szukam ekipy do pomurowania frontowego ogrodzenia pozdr piomod Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 09.10.2007 14:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2007 Ms, Gratulacje. Tysiac piechata nie chodzi ... wiem cos o tym, bo wlasnie z przegladu autem wyjechalam i uszczuplilam budzet o tysiaka Jak widac rownowaga w przyrodzie byc musi Betsi, Czy u Ciebie byl juz schodziarz? U mnie wciaz sie nie pojawia Mamy juz cudna barierke do schodow, tylko te nieskonczone i niedopracowane trepy psuja caly efekt BTW cos trudno dowiezc mi cieple jedzenie z Kabat . Mam wiec pytanie. Czy eksplorowaliscie pobliskie knajpki i restauracje? Czy jest cos godnego uwagi i kieszeni? Jak tak bede wdzieczna za kontakty w szczegolnosci z "dowozem na telefon" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betsi2006 10.10.2007 07:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2007 Amber Schody będą montowane dopiero pod koniec października. Jak "łaskawcy" wreszcie przygotują do malownia ściany i przynjmniej raz je pomalują Mam nadzieję że się pojawi, bo ma dużo niedopłacone za te schody. Jesli chodzi o knajpki to mam przetestowaną knajpkę w Łosiu ( ale to trochę daleko do Ciebie) oraz niezłą knajpkę w Piasecznie przy głównej drodze na Magadalenkę, przy stacji benzynowej Orlenu. Jest tam taka fajna drewniana karczma a obok jest chyba restauracyjka japońska. Nie wiem kto dowozi jedzenie. Na przegląd (i lekką naprawę) samochodu też muszę jechć, ale nie mam 1tyś zł, więc odkładam to w czasie ale co sie odwlecze to nie uciecze Potrzebuje kogoś, kto wywiózł by górę ziemi i podrównał teren oraz kostkarza do zrobienia przynajmniej podjazdu. Ja już się chcę wprowadzić...........................!!!!!!!!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 10.10.2007 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2007 Betsi, Dzieki za namiary Nie mniej musze poszukac czegos np. w Gorze Kalwarii, albo pozostaje Konstancin.To tylko w porywach do 10 minut jazdy, wiec nie powinno byc problemu Kolejna sprawa, to szukamy wypasionej silowni najlepiej ze stolem do tenisa. Ten klub Smecz w Piasecznie, to wielkie nieporozumienie Silownia jest wielkosci mojego salonu, a zestaw przyrzadow tak ubogi, ze trudno to cos nazwac silownia Poki co jezdzimy tradycyjnie na Kabaty, ale od listopada chcielibysmy sie przeniesc gdzies blizej ... Jesli ktos z Was trenuje gdzies blizej i jest zadowolony, to tez bardzo prosze o kontakt Betsi, jeszcze miesiac tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betsi2006 10.10.2007 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2007 [ Betsi, jeszcze miesiac tak? Za miesiąc to ja wywalę ekipę na dwór bo wprowadzę się ja, a oni niech kończą czego nie zdążą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 10.10.2007 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2007 Za miesiąc to ja wywalę ekipę na dwór bo wprowadzę się ja, a oni niech kończą czego nie zdążą. Oj ... bedzie sie dzialo Pozostaje mi mocno trzymac kciuki ... za ekipe, aby migusiem miejscowke Ci przygotowali, bo listopad zimny ma byc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betsi2006 10.10.2007 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2007 Odnośnie tego zimna w listopadzie to chyba niestety nie zdążę domu otynkować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 10.10.2007 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2007 a czy wieści o zimnym listopadzie to pewne? Ja mam takie bogate plany właśnie na listopad. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betsi2006 10.10.2007 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2007 MS A jakie masz te plany - jeśli nie tajemnica? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts