Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Piaseczno i okolice

anatak

Recommended Posts

• Odpowiedzi 15k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Ale straszycie tymi myszami, a ja nie za bardzo lubię koty i nie sądzę żebym takowegoż kupowała. Pozostaną mi tylko pułapki. :cry:

Radze Ci poki nie mieszkasz kilka lapek postawic.

Dla swietego spokoju.

Jesli sa to teraz latwiej bedzie je jakos wygonic z domu.

Posprawdzaj czy nie ma szpar pod brama garazowa.

Im wystarczy mama dziurka zeby wejsc.

Podbitke masz wiec tutaj nie ma zgrozenia.

Na zapas sie nie zamartwiaj , po prostu poloz te lapki i jedz do domu :D

Ja mam tylko nadzieje , ze to tak kazdej jesieni nie wyglada.

Makabra :-?

Rrmi,

Musze Cie zmartwic- to tak wyglada kazdej jesieni stad u mnie koty.W domu wykonczonym i juz zamieszkalym pojawia sie ze cztery sztuki i nawet nie wiesz ktoredy wejda.Niby dziur nie ma ...a jednak.Natomiast w trakcie budowy ciagle okna,drzwi sie otwiera i one leza.

U mnie jest inwazja.Zra styropian nie polozony na elewacji.Lowienie przez koty troche trwa wiec dzisiaj koty do domu i rozowe granulki roszypie.

A swoja droga do czego tym stworom tak spieszno tam nie mam nic do jedzenia...

Wpadam w furię !!

Dzisiaj dwie następne myszy...

Znalazłam coś takiego: http://www.allegro.pl/item248813880_skuteczny_odstraszacz_myszy_szczurow_kun_cichy.html

Nie mam pojęcia, czy to działa. Nikt ze znajomych nie próbował. U mnie niestety to odpada, bo mam koszatniczkę, ale może Wam się przyda.

Gmina Piaseczno - opłata partycypacyjna za podłączenie się do wodociągu

Chciałam się spytać - wpłacacie do gminy 1 tys. zł czy występujecie o zwolnienie z tej opłaty?

Na warunkach przyłączeniowych, które daje gmina nie ma słowa o opłacie partycypacyjnej. Ale w Elmarze już chcą od nas potwierdzenie wniesienia opłaty i powołują się na uchwałę rady gminy nr 621/LII/98.

Sęk w tym, że konieczność wnoszenia opłat za możliwość włączenia się do wodociągu nie ma umocowania w prawie (Murator 1/2007, można też znaleźć ten artykuł na CD z październikowego Muratora).

Akurat nasz odcinek wodociągu sfinansowali właściciele działek, a nie gmina w ramach ustawowego obowiązku zaopatrzenia w wodę. Dlatego z uporem godnym lepszej sprawy wystąpiłam do Wydziału Gospodarki Komunalnej i Mieszkaniowej o zwolnienie z obowiązku płacenia.

Właśnie wczoraj dostałam odpowiedź, że gmina mi odpuszcza. :o :o :D :D

Witam

JA tu nowy. Za 2 dni wchodzi mi ekipa i zaczynam budowanie. Piskorka, czyli też w miare blisko Piaseczna. Podobno wyrobią się ze stanem surowym otwartym do świąt..się okaze.

Muszę tylko załatwić wodę by nie była z licznika tylko ryczałt na czas budowy. I ciagle nie mam pojecia czy zrobić szambo czy przydomową oczyszczalnie, a także czy ogrzewanie na groszek czy pompę ciepła. Nikt nie jest mi w stanie podac nawet przyblizonych kosztów. Chociaz wiem ze pompa to chorendalny koszt.

Gmina Piaseczno - opłata partycypacyjna za podłączenie się do wodociągu

Chciałam się spytać - wpłacacie do gminy 1 tys. zł czy występujecie o zwolnienie z tej opłaty?

Właśnie wczoraj dostałam odpowiedź, że gmina mi odpuszcza. :o :o :D :D

Ms

No to moje gratulacje :lol: :lol:

Oby wszystkim gmina tak odpuściła. :wink:

Witaj Sin

Jeśli masz dobra ekipę to na stan surowy otwarty potrzebujesz ok. 2,5 mieś.

W pozostałych tematach nie pomogę, bo ogrzewam gazem.

Oczyszczalni ścieków nie robiłam ( warunki glebowe i finansowe), mam szambo 10m3- koszt ok 4500-5000zł z szybkozłaczką w ogrodzeniu. Czekam na kanalizcję, którą gmina piaseczno planuje od kilku lat ( w całej gminie)

Ms,

Gratulacje. Tysiac piechata nie chodzi ... wiem cos o tym, bo wlasnie z przegladu autem wyjechalam i uszczuplilam budzet o tysiaka :evil:

Jak widac rownowaga w przyrodzie byc musi :roll: 8)

Betsi,

Czy u Ciebie byl juz schodziarz? U mnie wciaz sie nie pojawia :evil: Mamy juz cudna barierke do schodow, tylko te nieskonczone i niedopracowane trepy psuja caly efekt :roll:

BTW cos trudno dowiezc mi cieple jedzenie z Kabat :lol: . Mam wiec pytanie. Czy eksplorowaliscie pobliskie knajpki i restauracje? Czy jest cos godnego uwagi i kieszeni? Jak tak bede wdzieczna za kontakty w szczegolnosci z "dowozem na telefon" 8) :D

Amber

Schody będą montowane dopiero pod koniec października. Jak "łaskawcy" wreszcie przygotują do malownia ściany i przynjmniej raz je pomalują :evil:

Mam nadzieję że się pojawi, bo ma dużo niedopłacone za te schody.

Jesli chodzi o knajpki to mam przetestowaną knajpkę w Łosiu ( ale to trochę daleko do Ciebie) oraz niezłą knajpkę w Piasecznie przy głównej drodze na Magadalenkę, przy stacji benzynowej Orlenu. Jest tam taka fajna drewniana karczma a obok jest chyba restauracyjka japońska.

Nie wiem kto dowozi jedzenie.

Na przegląd (i lekką naprawę) samochodu też muszę jechć, ale nie mam 1tyś zł, więc odkładam to w czasie :cry: ale co sie odwlecze to nie uciecze :lol:

Potrzebuje kogoś, kto wywiózł by górę ziemi i podrównał teren oraz kostkarza do zrobienia przynajmniej podjazdu.

Ja już się chcę wprowadzić...........................!!!!!!!!!!!!!!!!!

Betsi,

Dzieki za namiary :-) Nie mniej musze poszukac czegos np. w Gorze Kalwarii, albo pozostaje Konstancin.To tylko w porywach do 10 minut jazdy, wiec nie powinno byc problemu 8)

Kolejna sprawa, to szukamy wypasionej ;) silowni najlepiej ze stolem do tenisa. Ten klub Smecz w Piasecznie, to wielkie nieporozumienie :o Silownia jest wielkosci mojego salonu, a zestaw przyrzadow tak ubogi, ze trudno to cos nazwac silownia :o

Poki co jezdzimy tradycyjnie na Kabaty, ale od listopada chcielibysmy sie przeniesc gdzies blizej ...

Jesli ktos z Was trenuje gdzies blizej i jest zadowolony, to tez bardzo prosze o kontakt :-)

Betsi, jeszcze miesiac tak?