Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Piaseczno i okolice

anatak

Recommended Posts

• Odpowiedzi 15k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Betsi

Wygląda na to, że zdążyliśmy dosłownie w ostatniej chwli.

Rano zeskrobywałam szron z szyb samochodu.

Też marzę o przeprowadzce.

Ale u nas jeszcze,jeszcze...

Wszyscy straszą, że będzie zimno tej zimy.

Mąż dzwonił z placu boju, że wylewki prawie gotowe

:)

Robisz jakieś ścieżki, podjazdy?

Nie mam do tego głowy, ani pomysłu, ani czasu.

Betsi

Robisz jakieś ścieżki, podjazdy?

Nie mam do tego głowy, ani pomysłu, ani czasu.

Podobnie jak Ty nie mam czasu się tym tematem zająć, ale przynajmniej podjazd to bym zrobiła. W planach mam jeszcze trasy, ale to już na 90% w przyszłym roku.

Pomysł mam, głowę w sumie też, tylko najpierw trzeba otynkować dom :evil:

W przyszłym tygodniu planuję sie zająć otoczeniem domu ( wywóz ziemi humusowej, porządek z drewnem, równanie terenu) na razie mam pobojowisko.

BTW przypominam, że mam sporo siatki leśnej i bramę tymczasową

( z drewna z siatką) do taniego odsprzedania. Może ktoś jest zainteresowany?

Amber

Pytalas o knajpy w okolicy.

U nas na wsi jest karczma , ale to takie zwykle zarcie.

Chyba , ze lubisz .

Mi brakuje portugalskiego i wloskiego jedzenia .

Nie kracz tej zimy.

Betsi

Z elewacja uwazaj na przymrozki w nocy , bo w dzien to nawet niezle jest.

Amber

Pytalas o knajpy w okolicy.

U nas na wsi jest karczma , ale to takie zwykle zarcie.

Chyba , ze lubisz .

Mi brakuje portugalskiego i wloskiego jedzenia .

Nie kracz tej zimy.

rrmi,

Wiesz, ze kazdy kontakt dobry jest :-) Podziel sie wiec namiarami :-) W akcie desperacji jemy wszystko jadalne i bez przykrych konsekwencji w przyszlosci :lol:

A o tej zimie, to chcialabym aby to byla sciema, ale wszyscy dookola mowia, ze co drugi rok aura nas rozpieszcza aby potem przywalic mrozem ...

Betsi, zuber,

Mowie Wam, ale fajnie jest mieszkac w takim nowym domku :D Goncie te ekipy, goncie!

Betsi, zuber,

Mowie Wam, ale fajnie jest mieszkac w takim nowym domku :D Goncie te ekipy, goncie!

Gonimy, gonimy.

:-? :lol:

Mam do zorganizowania zaległego sylwestra, na którego zapraszałam znajomych w zeszłym roku :oops:

GK już zrobione wszędzie-trwa szpachlowanie łaczeń, zabudowa kominka juz jest, ogrodzenie zrobione w 60% i idzie dalej, kaloryfery grzeja, glazury położone prawie wszędzie

A czas ucieka...............

GK już zrobione wszędzie-trwa szpachlowanie łaczeń, zabudowa kominka juz jest, ogrodzenie zrobione w 60% i idzie dalej, kaloryfery grzeja, glazury położone prawie wszędzie

A czas ucieka...............

Eeeeee ... to juz finiszujecie :-) Jeszcze tydzien i bedziecie malowac :-) A za dwa, zakomunikujesz ze pierwsze kartony juz zwozicie :-)

Witajcie

U nas po przerwie znów sie ruszyło.

Dzięki Montanie mamy pana do ocieplenia z zewn. i podbitki- robi świetne wrażenie. Wczoraj skończyli u nas hydraulicy, w sobotę wchodzi elektryk. Za miesiąc będziemy mieć okna , a przedtem mają być tynki. Ciekawe czy wyjdą nam te plany.

No i oczywiście mam pytanie- skąd bralście rusztowanie (do ocieplania szczytów)?

I czy macie dobrego ślusarza- mój mąż wymyślił jakiś super stelaż pod schody i trzebaby to obgadać z kimś sensownym.

Pozdrawiam Marta

Jeszcze raz dzięki Rrmi.

U nas jak to zwykle u nas- chaotycznie. Po wakacjach mało robiliśmy bo przygotowywaliśmy mieszkanie do sprzedaży i dywagowaliśmy co robić najpierw a co potem i czy jesienią. Teraz okazało się że z powodu jakiś spraw sądowych spółdzielnianych narazie nie możemy mieszkania sprzedać, więc po otrzepaniu się z przerażenia, ruszyliśmy po kredyt a po drodze dogadaliśmy jakąś masę robót.

jednak dobrze nam to robi bo cały wrzesień się martwiliśmy wszystkim, a teraz jakby nam skrzydła wyrosły.Huura znowu budujemy!!

Betsi, zuber,

Amber

Teraz to ja mogę co najwyżej podgonić, albo raczej pogonić aurę, żeby schło szybciej :wink:

Wiem ,ze fajnie mieszkać w nowym domu.

Wczoraj zobaczyłam dom z wylewkami-ale to fajne uczucie :)

Jako niecierpliwy Strzelec już bym się chciała wprowadzać :)

Teraz to ja mogę co najwyżej podgonić, albo raczej pogonić aurę, żeby schło szybciej :wink:

Jako niecierpliwy Strzelec już bym się chciała wprowadzać :)

Może jak tak Ci zalezy, to wstaw do domu ze 2 dmuchawy i niech już dom się suszy. Wydasz sporo na prąd, ale wprowadzisz się wczesną wiosną może i zimą. :lol:

Witam na grupie Piaseczyńskiej (moja lokalizacja to Henryków-Urocze koło Złotokłosu).

Mam pytanko, robi sie coraz chłodniej a robota rozgrzebana. Majstry narazie śpią w blaszaku i zimno im troszkę. Znacie może jakieś hotele robotnicze / kwatery pracownicze w okolicy ? (Tarczyn, Łoś, Gołków, Złotokłos, Runów, Szczaki, Mroków)

Pozdrawiam

Dawid

No i stało się ;)

Właśnie kurier przywiózł mi projekt naszego domku :lol:

Jest to "Adela" z pracowni Archipelag (http://www.archipelag.pl/projekty-domow/adela)

Zmiany jakie wprowadzamy to:

- wyprostowanie okien

- zmiana kąta nachylenia dachu do 35 stopni

- usunięcie wolego oczka i zastąpienie go połaciówką

- rozbudowa garażu do wersji dwustanowiskowej (kosztem pomieszczenia gospodarczego na rzutach oznaczonego numerem 7 - ściana nośna zastąpiona podciągiem)

- wykorzystanie przestrzeni pod schodami na schowek (z dostępem z pom. gospodarczego - 9)

- wejście do garderoby z korytarza

Czyli klamka zapadła i zaczyna się droga pod górę ;)

Adaptacja, pozwolenie i start na wiosnę.

Jak macie jakieś godne polecenia ekipy do stanu surowego to proszę ;)

Co do technologii to pewnie Porotherm ocieplony styropianem. Dachówka ceramiczna.

Zaczynajcie trzymać kciuki ;)