Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Piaseczno i okolice

anatak

Recommended Posts

BTW do tych co mieszkaja juz w domach i grzeja :-) Jaka temperature utrzymujecie w domu? Hmmm ... mysle, ze komfortowa, ale dla kazdego co innego znaczy komfort :roll:

Dzisiaj gosc zakladajacy nam zaluzje (mieszka prawe po sasiedzku) omal nie zszedl z goraca :o To samo stwierdzil schodziarz zrzucajac z siebie kolejne elementy garderoby. Tez mieszka w domku i mowi, ze tak cieplo nigdy nie mial :o

Hmmm ... dla mnie to troche dziwny, bo u nas nie jest cieplo, tylko normalnie. Mozna bez przykurczow funkcjonowac i bez owijania sie w polary ...

A jak to jest u Was? Obecnie na parterze mamy 22-23 st. na poddaszu 20 i jest ok.

Amber, temperatura oscyluje pomiędzy 20 a 21. Od piątku włączyła się podłogówka i generalnie prawie nie chodzi (jak temp. spada do 19,5 - automatycznie się włącza). Jestem ciepłolubna, i nie znoszę jak mi zimno w nogi. Chyba porządnie zadbaliśmy o ocieplenie i mostki term. bo na prawdę jeszcze NICZYM do piątku nie grzaliśmy. Pare razy dla czystej przyjemności... wieczorkiem do winka odpaliliśmy kominek.

Mamy tylko podłogówkę i kominek.

Ms wg projektu u nas też ocieplenie ściany jest - ale to zrobimy w... bliżej nieokreślonym terminie. Nad garażem daliśmy grubsze ocieplenie na podłogę poddasza.

• Odpowiedzi 15k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Mam 21 stopni.

Widze, ze tez nie otulacie sie w swetry i welniane skarpety 8)

Przez pare dni mialam temperature na poziomie 18 - 19 st. Doslownie dramat i bylam bliska wyprowadzenia sie do hotelu, a kosztami obciazenia hydraulika :-? Wciaz nie wszystko chodzi jak trzeba, ale na samej podlogowce (bo kaloryfery jakos tak kulawo nam grzeja :evil: ) wyciagamy juz 22 st. wiec jakos do przyjazdu serwisu musze dotrwac ...

Amber

Temperatura ok 20-21 stopni jest bardzo OK. Teraz mam ustawioną temepraturę ok. 19 st i robotnikom jest ciepławo, ale też jednoczesnie sporo wietrzą żeby jeszcze tą wilgoć technologiczną wygonić.

Jakbyś miała zamarznąć to zapraszam do mojego hotelu ( tzn tam gdzie pracuję bo swojego jeszcze się nie dorobiłam) :wink: . Nocleg w apartamencie będzie duzo kosztował Twojego hydraulika :o :o .

W weekend będzie ładna pogoda - trzeba okna umyć :cry:

Montana,

My grzejemy wlasciwie codziennie od dwoch tygodni. Codziennie wietrze intensywnie dom i niestety temperatura robi sie bardzo rzeska ;) Z jednej strony chce aby bylo bardzo cieplo, ale z drugej nie wyobrazam sobie zyc bez wietrzenia z szeroko pootwieranymi oknami :-)

Nie mniej, czas chyba kupic nawilzacz powietrza. Skorzysta nie tylko parkiet ale rowniez domownicy ;)

Dzisiaj ukonczono u nas pelna instalacje alarmu. Jesli ktos szuka dobrego alarmisty znajacego sie na dosc zaawansowanych rozwiazaniach, to moge polecic naszego :-)

Z jednej strony chce aby bylo bardzo cieplo, ale z drugej nie wyobrazam sobie zyc bez wietrzenia z szeroko pootwieranymi oknami :-)

I ja mam podobnie.

Ciekawe jak mysla wlasciciele reku ?

Pytalas o temerature w domu.

U nas 24 stopnie :oops:

Nie wszedzie , bo tam gdzie brak sufitow jest zimniej .

Cieplolubni jestesmy :D

Witajcie!

Drodzy forumowicze, pomóżcie prosze....

Czy moze mi ktoś dać jakiś komentarz o EUROPOLDACH z Piaseczna??

Czy nie ma problemów z tą hurtownią?? a poza tym czy ktoś brał może od nich ekipe dekarską??

Przyznam ze dali mi jak na razie najlepszą ofertę na Braasa romańską... Wiem ze maja też ekipy dekarskie ale nie wiem czy są pewni....

Będę bardzo wdzięczna za jakiś komentarz:)

pozdrawiam

MAdzia

Jako właściciel reku nie odczuwam żadnej presji aby jesienią czy zimą otwierać regularnie okna. Zanim uruchomiłem jednostkę centralną 2 lata żyłem bez wentylacji mechanicznej i wtedy rzeczywiście nie wyobrazałem sobie zycia bez wietrzenia z szeroko pootwieranymi oknami. Poprostu dom mnie do tego zmuszał :cry:.

Również właścicielka reku.

W poprzednim miejscu zamieszkania nie miałam tegoż wynalazku.

Jedna z najtrafniejszych decyzji w budowaniu domu. W tej chwili nie wyobrażam sobie życia bez wiecznego dostępu powietrza niezależnie od pogody i temperatury :D . Z odzyskiem ciepła ma się rozumieć 8).

A otworzyć okno zawsze mogę :p

(nie wspomnę, jak włączenie reku wpłynęło na sprawne obsuszanie i wyeliminowanie zapachów budowlanych w domu :D )

Grupo,

Poszukuje magika, ktory zgrabnie przetnie mi aluminiowe katowniki czesciowo na prosto, a czesciowo pod katem 45 st. Robota niby prosta, ale wazne aby te 45 st. byly idealne i bardzo estetyczne. Calosc potrzebna do oblozenia szyb w kuchni, a wiec bedzie mocno na widoku 8)

Moze znacie jakas firme uslugowa, ktora moglaby to zrobic, albo fachowca z jakims sprzetem ... :roll:

Witam,

poratujcie kumatym hydraulikiem, mój nawalił już kolejny raz!

Nie wiem czy to tylko mnie się zdarza z tymi fachowcami,

że są tak cholernie niesłowni wszyscy dosłownie wszyscy, ze wrecz mam

wrażenie, że jak mówią że przyjadą jutro,

to można się zakładać o wszystko że ich nie będzie...

Potrzebuję tego hydraulika do podłączenia kominka z pw oraz do przeróbek łazienki.

AMber poproszę też o alarmistę, bo ten co się z nim umawiałam jedzie do mnie już 2-gi miesiąc :o

Beatko,

polecimy Mani naszego hydraulika?? :D

ja też nie mogę się na niego doczekać ..... :(

:lol: :lol: :lol:

Moze raczej krzywdy Mani robic nie bedziemy 8) Potem nie tylko hydraulika ale i nas przeklnie :evil:

A wiesz, ze obiecal mi ze bedzie w tym tygodniu? W srode lub w czwartek 8) Ale my wiemy co warte te obietnice :lol: 8)

BTW gdy zakonczy juz u Ciebie cala instalacje, to koniecznie omowcie sprawy biezacego serwisu. Bo wiesz podlogowka lubi sie zapowietrzac, obwody nie zawsze chodza jak trzeba a Ty palisz i palisz, zuzywasz gaz, drewno czy co tam jeszcze a efekt jest mizerniutki ...

Tak wlasnie jest u mnie i gdyby nie telefoniczna pomoc innego hydraulika, to wciaz siedzialabym w zimnie czekajac na naszego ulubienca :evil: