Montana 24.10.2007 06:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2007 BTW do tych co mieszkaja juz w domach i grzeja Jaka temperature utrzymujecie w domu? Hmmm ... mysle, ze komfortowa, ale dla kazdego co innego znaczy komfort Dzisiaj gosc zakladajacy nam zaluzje (mieszka prawe po sasiedzku) omal nie zszedl z goraca To samo stwierdzil schodziarz zrzucajac z siebie kolejne elementy garderoby. Tez mieszka w domku i mowi, ze tak cieplo nigdy nie mial Hmmm ... dla mnie to troche dziwny, bo u nas nie jest cieplo, tylko normalnie. Mozna bez przykurczow funkcjonowac i bez owijania sie w polary ... A jak to jest u Was? Obecnie na parterze mamy 22-23 st. na poddaszu 20 i jest ok. Amber, temperatura oscyluje pomiędzy 20 a 21. Od piątku włączyła się podłogówka i generalnie prawie nie chodzi (jak temp. spada do 19,5 - automatycznie się włącza). Jestem ciepłolubna, i nie znoszę jak mi zimno w nogi. Chyba porządnie zadbaliśmy o ocieplenie i mostki term. bo na prawdę jeszcze NICZYM do piątku nie grzaliśmy. Pare razy dla czystej przyjemności... wieczorkiem do winka odpaliliśmy kominek. Mamy tylko podłogówkę i kominek. Ms wg projektu u nas też ocieplenie ściany jest - ale to zrobimy w... bliżej nieokreślonym terminie. Nad garażem daliśmy grubsze ocieplenie na podłogę poddasza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betsi2006 24.10.2007 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2007 Mam 21 stopni. Widze, ze tez nie otulacie sie w swetry i welniane skarpety Przez pare dni mialam temperature na poziomie 18 - 19 st. Doslownie dramat i bylam bliska wyprowadzenia sie do hotelu, a kosztami obciazenia hydraulika Wciaz nie wszystko chodzi jak trzeba, ale na samej podlogowce (bo kaloryfery jakos tak kulawo nam grzeja ) wyciagamy juz 22 st. wiec jakos do przyjazdu serwisu musze dotrwac ... Amber Temperatura ok 20-21 stopni jest bardzo OK. Teraz mam ustawioną temepraturę ok. 19 st i robotnikom jest ciepławo, ale też jednoczesnie sporo wietrzą żeby jeszcze tą wilgoć technologiczną wygonić. Jakbyś miała zamarznąć to zapraszam do mojego hotelu ( tzn tam gdzie pracuję bo swojego jeszcze się nie dorobiłam) . Nocleg w apartamencie będzie duzo kosztował Twojego hydraulika . W weekend będzie ładna pogoda - trzeba okna umyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Montana 24.10.2007 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2007 Magnolia dziękuję za radę. Chyba rzeczywiście to tak zostawię na zimę. Dziwnie rośnie ta trawa - właściwie już chyba wcale. Są miejsca, gdzie ma ponad 10 cm, a są całe płaty gdzie nie przekracza 2 czy 3 cm... Mam nadzieję, że przezimuje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 24.10.2007 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2007 Montana, My grzejemy wlasciwie codziennie od dwoch tygodni. Codziennie wietrze intensywnie dom i niestety temperatura robi sie bardzo rzeska Z jednej strony chce aby bylo bardzo cieplo, ale z drugej nie wyobrazam sobie zyc bez wietrzenia z szeroko pootwieranymi oknami Nie mniej, czas chyba kupic nawilzacz powietrza. Skorzysta nie tylko parkiet ale rowniez domownicy Dzisiaj ukonczono u nas pelna instalacje alarmu. Jesli ktos szuka dobrego alarmisty znajacego sie na dosc zaawansowanych rozwiazaniach, to moge polecic naszego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 24.10.2007 13:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2007 Z jednej strony chce aby bylo bardzo cieplo, ale z drugej nie wyobrazam sobie zyc bez wietrzenia z szeroko pootwieranymi oknami I ja mam podobnie. Ciekawe jak mysla wlasciciele reku ? Pytalas o temerature w domu. U nas 24 stopnie Nie wszedzie , bo tam gdzie brak sufitow jest zimniej . Cieplolubni jestesmy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madziunia85 24.10.2007 14:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2007 Witajcie! Drodzy forumowicze, pomóżcie prosze....Czy moze mi ktoś dać jakiś komentarz o EUROPOLDACH z Piaseczna?? Czy nie ma problemów z tą hurtownią?? a poza tym czy ktoś brał może od nich ekipe dekarską?? Przyznam ze dali mi jak na razie najlepszą ofertę na Braasa romańską... Wiem ze maja też ekipy dekarskie ale nie wiem czy są pewni.... Będę bardzo wdzięczna za jakiś komentarz:) pozdrawiamMAdzia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 24.10.2007 14:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2007 MadziuWiekszosc z naszej grupy kupowala dach u Statka z forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madziunia85 24.10.2007 14:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2007 Madziu Wiekszosc z naszej grupy kupowala dach u Statka z forum. Powaznie?? ale on chyba braasa nie ma... Statek czyli Zapolski tak?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jezier 24.10.2007 14:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2007 Jako właściciel reku nie odczuwam żadnej presji aby jesienią czy zimą otwierać regularnie okna. Zanim uruchomiłem jednostkę centralną 2 lata żyłem bez wentylacji mechanicznej i wtedy rzeczywiście nie wyobrazałem sobie zycia bez wietrzenia z szeroko pootwieranymi oknami. Poprostu dom mnie do tego zmuszał . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Montana 24.10.2007 14:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2007 Również właścicielka reku. W poprzednim miejscu zamieszkania nie miałam tegoż wynalazku. Jedna z najtrafniejszych decyzji w budowaniu domu. W tej chwili nie wyobrażam sobie życia bez wiecznego dostępu powietrza niezależnie od pogody i temperatury . Z odzyskiem ciepła ma się rozumieć . A otworzyć okno zawsze mogę (nie wspomnę, jak włączenie reku wpłynęło na sprawne obsuszanie i wyeliminowanie zapachów budowlanych w domu ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 24.10.2007 15:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2007 Grupo, Poszukuje magika, ktory zgrabnie przetnie mi aluminiowe katowniki czesciowo na prosto, a czesciowo pod katem 45 st. Robota niby prosta, ale wazne aby te 45 st. byly idealne i bardzo estetyczne. Calosc potrzebna do oblozenia szyb w kuchni, a wiec bedzie mocno na widoku Moze znacie jakas firme uslugowa, ktora moglaby to zrobic, albo fachowca z jakims sprzetem ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mani 24.10.2007 16:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2007 Witam, poratujcie kumatym hydraulikiem, mój nawalił już kolejny raz! Nie wiem czy to tylko mnie się zdarza z tymi fachowcami, że są tak cholernie niesłowni wszyscy dosłownie wszyscy, ze wrecz mam wrażenie, że jak mówią że przyjadą jutro, to można się zakładać o wszystko że ich nie będzie... Potrzebuję tego hydraulika do podłączenia kominka z pw oraz do przeróbek łazienki. AMber poproszę też o alarmistę, bo ten co się z nim umawiałam jedzie do mnie już 2-gi miesiąc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Budzik30 24.10.2007 16:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2007 Witam serdecznie!Chodzi mi o odzyskiwanie ciepła. Czy ktoś mógłby mi to przybliżyć? Czy założenie tego żeczywiście jrst dobrym pomysłem? I tak naprawdę ile kosztuje założenie czegoś takiego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Budzik30 24.10.2007 16:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2007 Podobno na forum pojawia się albo jest Pan, który może doradzić jaki alarm sobie założyć. Jak ktoś wie o kogo chodzi to prosiłbym o pomoc w tej sprawieZ góry dziękuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Budzik30 24.10.2007 17:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2007 Chcę ściany działowe na poddaszu zrobić z karton-gipsu czy ktoś ma doświatczenie w tej kwestii? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 24.10.2007 17:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2007 Mani, Alarmista poszedl na PW. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izat 24.10.2007 17:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2007 Podobno na forum pojawia się albo jest Pan, który może doradzić jaki alarm sobie założyć. Jak ktoś wie o kogo chodzi to prosiłbym o pomoc w tej sprawie Z góry dziękuje polecam Zbycha z forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 24.10.2007 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2007 Beatko, polecimy Mani naszego hydraulika?? ja też nie mogę się na niego doczekać ..... Moze raczej krzywdy Mani robic nie bedziemy Potem nie tylko hydraulika ale i nas przeklnie A wiesz, ze obiecal mi ze bedzie w tym tygodniu? W srode lub w czwartek Ale my wiemy co warte te obietnice BTW gdy zakonczy juz u Ciebie cala instalacje, to koniecznie omowcie sprawy biezacego serwisu. Bo wiesz podlogowka lubi sie zapowietrzac, obwody nie zawsze chodza jak trzeba a Ty palisz i palisz, zuzywasz gaz, drewno czy co tam jeszcze a efekt jest mizerniutki ... Tak wlasnie jest u mnie i gdyby nie telefoniczna pomoc innego hydraulika, to wciaz siedzialabym w zimnie czekajac na naszego ulubienca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izat 24.10.2007 18:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2007 to bardzo się ucieszę jak dotrze w co wątpię ..... ale bądźmy dobrej myśli mnie niestety nie poinformował o wizycie, ale może niespodziankę chce mi zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jezier 24.10.2007 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2007 U mnie, żaden hydraulik nigdy do mojego domu nie wszedł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts