Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Piaseczno i okolice

anatak

Recommended Posts

• Odpowiedzi 15k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Bo ja na ten przykład czekam na pozwolenie na budowę domu, który jest większy od dotychczasowego o jedną sypialnie, jeden garaż i jedno piętro. Tylko działka mniejsza o 21 m2.

No pięknie!! Gratuluję:)

A do obecnego ganek dobudowałeś czy w końcu nic z tego nie wyszło??

Kupiłabym jakąś działkę ..... Masz coś sensownego na oku??

Założyłeś firmę budowlaną czy nadal w wawie urzędujesz??;)

Co do ścian z gk to ja mam cały dom z płyt gk i nie do konca jestem szczęśliwa z tego powodu, w teorii jest to fantastyczne ale gorzej z praktyką.

Okazuje się że jest bardzo mało fachowców co to potrafią dobrze zrobić, ściany pękają, mają brzuchy i doliny i takie inne.szkoda słów, następny dom będzie MUROWANY.

To może to ten sam hydraulik? :lol:

Jasnowidz, czy co? :lol: 8)

komarek,no to zima bedzie pracowita :-) Rozumiem jednak determinacje. Im blizej konca, tym czlowiek chce bardziej przyspieszyc moment zasiedlenia :-)

Widze to po moim sasiedzie. Mury wybudowal chyba w lipcu, a teraz juz osusza tynki i wylewki dmuchawami, aby na Wigilie mieszkac juz na swoim 8)

ja osobiście jestem przeciwniczką tak szybkiego wprowadzania się ....

uważam, że każdy etap ma swój czas technologiczny :)

Kiedyś myślłam innaczej i też chciłam się wprowadzić w jednym sezonie budowlanym i pewnie by tak było gdyby nie ................. :evil: :evil:

Przez zimę budynek odstał w stanie surowym, bez okien i na pewno trochę osiadł i przewietrzył. Potem tynki i wylewki też dosyć długo schną. Ponadto na mokrą wylewke nie połozy się drewninej podłogi ( a i paneli też nie za bardzo).

Teraz raczej jestem za tym żeby wszystko po kolei miało czas na wyschnięcie.