Depi 31.10.2007 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2007 kierbuda deklaruje się nie w momencie odbioru dziennika ze starostwa, a w momencie zgłaszania rozpoczęcia prac budowlanych w inspektoracie nadzoru. Hmm.. A rozporządzenie o DB mówi, że o dziennik występuje się wraz z zgłoszeniem o zamiarze rozpoczęcia robót budowlanych (par 4). Żeby już kompletnie zagwatwać, to organ ma go wydać w 3 dni _od daty "uostatecznienia się" pozwolenia na budowę. Bez sensu. No i który "organ" jest u mnie właściwy??? Dzwonie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Depi 31.10.2007 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2007 No to już wiem - wszystko w Urzędzie Miasta w Pałacu Kultury. Kurka wodna. A oni mówią, że dziś nie zrobią i zapraszają w poniedziałek. I tak przez głupotę straciłem tydzień. K...a mać! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Budzik30 31.10.2007 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2007 Depi jeśli mogę zapytać to budujesz się na terenie Warszawy czy Powiatu piaseczyńskiego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Depi 31.10.2007 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2007 Gdybym budował na terenie normalnego powiatu nie miałbym tych wszystkich problemów, pozwolenie miałbym w 2 tygodnie, a nie 2 miesiące i generalnie byłbym szczęśliwym człowiekiem. Ależ ja nienawidzę tej ustawy warszawskiej. I czemu o czemu akurat zmieściłem się granicach Wawy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Budzik30 31.10.2007 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2007 Spokojnie. Ja czekałem 2 miesiące na przepisanie prawomocnej decyji na budowę domu i 2 tygodnie na uprawoocnienie mojej decyzji i trwało by to jeszcze dłużej gdyby nie poczynania jakie zrobiłem a mianowicie napisałem oświadczenie w którym ja, żona i poprzedni właściciel napisali że nie będziemy odwoływać się od wydanej decyzji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
johan 31.10.2007 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2007 Depi nie narzekaj, powiat piaseczyński także do normalnych nie należy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzabij 31.10.2007 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2007 Dokladnie, pozwolenie załatwiałem w Piasecznie w zeszłym roku równo 2 m-ce + 2 tyg. na uprawomocnienie. Oczywiście trochę moja wina, bo były braki w dokumentacji. Ale po uzupełnieniu wszystkich braków pojawiły sie braki nr. 2 !!! Pani prowadząca moją sprawę (swoją drogą bardzo miła i uczynna) załamała rączki i odeslał do Pani naczelnik. Poniewaz sprawa była błacha, wciągnąłem tzw. gluta, uzupełniłem braki nr. 2 i w 12/2006 byłem szczęśliwym posiadaczem PnB. Taki Ci to łatwy powiat. Pzdr Dawd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betsi2006 01.11.2007 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2007 Jezier, Betsi, Z tymi brazami, to wazne aby byly mniej wiecej w tej samej tonacji. Osobiscie nie bardzo lubie laczen brazow cieplych, ceglanych, jesinnych z np. chlodna czekolada. No i wiatrolap, czy na tyle duzy ze wytrzyma tyle ciemnego No właśnie tego się obawiam tzn, że ten dosyć spory wiatrołap nie zniesie 5 szt ciemno-brązowych drzwi ( w tym 2 od szaf). Ale co mam zrobić? Szafy zrobic w zupełnie innym kolorze-jakims jasnym ( typu grusza np) i ściany pomalować w tej samej tonacji kolorystycznej? http://www.kronopol.pl/big.php?lang=1&id=3&idd=13&iddd=5&idddd=5&Id_dekory=71 http://www.kronopol.pl/big.php?lang=1&id=3&idd=13&iddd=5&idddd=5&Id_dekory=65 http://www.kronopol.pl/big.php?lang=1&id=3&idd=13&iddd=5&idddd=5&Id_dekory=50 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 01.11.2007 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2007 No właśnie tego się obawiam tzn, że ten dosyć spory wiatrołap nie zniesie 5 szt ciemno-brązowych drzwi ( w tym 2 od szaf). Ale co mam zrobić? Szafy zrobic w zupełnie innym kolorze-jakims jasnym ( typu grusza np) i ściany pomalować w tej samej tonacji kolorystycznej? http://www.kronopol.pl/big.php?lang=1&id=3&idd=13&iddd=5&idddd=5&Id_dekory=71 http://www.kronopol.pl/big.php?lang=1&id=3&idd=13&iddd=5&idddd=5&Id_dekory=65 http://www.kronopol.pl/big.php?lang=1&id=3&idd=13&iddd=5&idddd=5&Id_dekory=50 No nie wiem ... musisz pomyslec bo tak: podloga jest w innej tonacji brazu, niz drzwi wejsciowe. Teraz szafy dostana jeszcze inny kolor ... Niby ok, ale tylko wtedy gdy ten kolor bedzie pasowal do pozostalych brazow, a sciany beda mialy rowniez identyczna kolorystyke. Idealnie (wg. mnie oczywiscie) bylaby jasna podloga, sciany w kolorze kafli na podlodze, a drzwi wejsciowe i szafy dopasowane kolorystycznie lub takie same. Ale mozna jeszcze inaczej Moze zamiast plyt meblowych lustra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izat 01.11.2007 18:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2007 Beatko, wiesz coś może o naszym ulubieńcu?? Zjawi się niedługo czy marne szanse?? Jezier, gratulki!! i powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 01.11.2007 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2007 izat, No ja mysle, ze kiepsko trafilysmy Mial byc u mnie, ale sie nie pojawil ... oczywiscie tez nie zadzwonil ... W przyszlym tygodniu bede do niego dzwonic i nie ma zmiluj ... musi sie pojawic Ciekawa jestem jak przy takiej slownosci i rzetelnosc ma zamiar serwisowac te nasze instalacje ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betsi2006 02.11.2007 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2007 No właśnie tego się obawiam tzn, że ten dosyć spory wiatrołap nie zniesie 5 szt ciemno-brązowych drzwi ( w tym 2 od szaf). Ale co mam zrobić? Szafy zrobic w zupełnie innym kolorze-jakims jasnym ( typu grusza np) i ściany pomalować w tej samej tonacji kolorystycznej? Idealnie (wg. mnie oczywiscie) bylaby jasna podloga, sciany w kolorze kafli na podlodze, a drzwi wejsciowe i szafy dopasowane kolorystycznie lub takie same. Ale mozna jeszcze inaczej Moze zamiast plyt meblowych lustra Amber Dzieki za porady. Z tymi lustrami do najrozsądniejsze rozwiązanie. Miało być tylko jedno skrzydło z lustra ale mogą być i trzy. Sprawa koloru staje sie drugorzędna Przyszło mi jeszcze do głowy szkło matowe Myśle że też niezłe rozwiązanie. Muszę ustalić tylko jak to wyjdzie kosztowo Zresztą na poczatek i tak będzie w tej wnece na szafę tylko rura metalowa lub wieszaki sklepowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Depi 02.11.2007 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2007 A ja mam studnie, a ja mam studnie! Pedze do skladow negocjowac! No to pa! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betsi2006 02.11.2007 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2007 A ja mam studnie, a ja mam studnie! Pedze do skladow negocjowac! No to pa! To już pierwszy krok do przodu. Jeszcze prad i możesz podłączać betoniarkę. Wynegocjowałeś cos? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betsi2006 03.11.2007 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2007 Nastapił momemt prawie kulminacyjny !!!!!!!!!!! Przyjechał stolarz i montuje schody oraz elektryk wykańcza wszelkie podłączenia. Koniec z drabiną i przedłużaczami Podłoga drewniana z wiązu jest przepiękna. Jesli ktoś chce zrobić ciekawą i niestandartową podłogę to naprawdę polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 03.11.2007 17:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2007 Betsi, I jak sie spisal schodziarz? Mam nadzieje, ze lepiej niz u nas No dobra ... okna masz juz umyte, schody sa, lazienki tez, a nawet parkiet Chyba lada dzien zaczniesz jezdzic z kartonami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betsi2006 04.11.2007 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2007 Schodziarz znowu żle wyliczył odległość pomiędzy ścianą i słupem i niestety górny bieg nie zmieścił się ( zabrakło 5mm). Zabrał więc schody z powrotem do stolarni A że pieniędzy nie dostał to myślę że szybko wróci Parkiet jest nie ułozony jeszcze w ponad połowie salonu bo czekam na kamień pod kominek, który ma być dopiero w piątek-sobotę. Drzwi wewnetrzne, kuchnia i garderoba będą po 13 listopada. Ale generalnie to już bliżej niż dalej. Jesteśmy już tak zmęczeni, że nie wiem czy będziemy mieli siłę cieszyć się z przeprowadzki. A jeszcze jak dosypie śnieg to ........................ Jak u Ciebie, wyzdrowiałaś już na dobre? Fajnie się mieszka w nowym domku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betsi2006 04.11.2007 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2007 Zabrał więc schody z powrotem do stolarni A że pieniędzy nie dostał to myślę że szybko wróci Już wrócił Widać zalezy mu na kasie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuber 04.11.2007 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2007 Betsi No to pod koniec listopada chyba już zamieszkasz? BTW-masz kogoś fajnego do zabudowy kominka? My mamy rekuperację połączoną z rozprowadzeniem ciepła i musi być ktoś kumaty w takich sprawach. Jakby co wszelkie namiary mile widziane Jak się Tobie udaje przy dzieciach cokolwiek załatwić na budowie? Moje dziecko po 20 min. ma dość i chce wracać do domu. A my od połowy tygodnia zaczynamy kładzenie glazury. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betsi2006 04.11.2007 14:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2007 Zuber Mam nadzieję - na ten koniec listopada. Kominkarz idzie na PW Nasz syn jest nieco starszy od Waszego, więc jakieś zajęcie sam sobie znajduje( np. skakanie po górze humusu, plenie ogniska i kiełbaski, układnie podestu do domu z palet itp) ale czasem też sie nudzi. Generalnie jeżdżę do domu tylko w weekendy, bo w tygodniu nie ma kiedy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts