Pineska32 07.11.2007 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2007 Hej! Witam nowych zapalenców własnego domku;) Milcia - podam namiary na nasza ekipe od coieplenia, jak skończa u nas Montana - jak moja córa jak po tej cholernej ospie zacząła chorowac to w końcu dostałam od lekarki recepte na Biostyminę. Podawałam jej Biostyminę do picia na czczo przez 20 dni (Biostymina w zastrzykach na receptę).No i witaminy. Zamiast Biostyminy mozna stosowac Bioaron C - bez recepty. Syropek do picia. W tym roku wzmaciam swoja rodzinke tranem - w kapsułkach Znajomy weterynarz polecał mi tran firmy Lysi. a znajomemu wierzę, bo to mój dobry kumpel począwszy od podstawówki . My braliśmy beton z Piaseczna z Górażdże. Juz nie pamietam nazwy firmy. Jesli to jeszcze aktualne to wykapie z faktur dane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuber 07.11.2007 17:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2007 Montana Właśnie przeczytałam we "wnętrzach", że masz jasne płytki na podłodze. Ja też planuję jasne,znajomi skutecznie mnie odwodzą od tego pomysłu, że niepraktyczne i już prawie miałam zrezygnować, ale twój post "podniósł mnie na duchu". Czyli co?-faktycznie da się z tym żyć? Pomimo przeciwieństw pogodowych nowobudującym życzę powodzenia , a wszystkim chorującym szybkiego wyzdrowienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 07.11.2007 18:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2007 Milcia, Na PW wrzucam Ci namiary na ekipe od wykonczeniowki. Solidna i terminowa. Wiem, ze wolny termin maja dopiero po Nowym Roku, ale warto czekac zuber, Podobnie jak Montana, my rowniez mamy jasne kafle. Baaaa ... eterycznie jasne , polerowane i jasna fuge. I jakos nie mam problemu z nadmiarem pracy na mopie Sadze, ze na ciemnych kaflach jasno-szary brud, widac bardziej niz na kremowych, bezowych czy ecru. Te jasne kafle i parkiet w salonie to jedne z najefektowniejszych decyzji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Milcia 07.11.2007 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2007 Pineska32 to czekam Dzwonilismy niestety wszystko zajęte AmberWind jak mówisz że solidni o zastanowimy sie moze poczekamy. Na razie musimy ocieplić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuber 07.11.2007 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2007 Podobnie jak Montana, my rowniez mamy jasne kafle. Baaaa ... eterycznie jasne , polerowane i jasna fuge. Amber Ale macie też w hallu i kuchni np? Te "moje" to podłogowe Alabastrino Tubądzina.Nooo ..też eterycznie jasne. Przedzielane są takimi ciemnymi drewnopodobnymi listewkami. Mam domek raczej mały dlatego na cały parter chcę dać jednolitą podłogę. Może najwyżej w wiatrołapie dam fragment ciemnych , dopasowanych kolorystycznie do tych listewek? W ogóle dom mi wychodzi jasny - i kuchnia i łazienka-wszędzie biele, ecru + jakieś drobne akcenty kolorystyczne. A jak tam twoje oko? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mani 07.11.2007 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2007 Witaj Marto, cokolwiek by się nie działo nie bierz p.Danuty B. z Piaseczna. Znajomości nie są najważniejsze byle architekt był kompetentny i terminowy. A chyba jest z tym bardzo cięzko u ww grupy zawodowej. Co do mrozów, to u mnie wczoraj w ciągu dnia zamarzła woda w garażu. Tak nagle w ciągu godziny wszystko dookoła pokryło się lodem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewajanecka 07.11.2007 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2007 Witam Was serdecznie i jesiennie. U mnie dzieci sa chore jak u większosci z nas jak widze. Pogoda paskudna. Nowym forumowiczom życzę jednak szybkiej budowy i malo deszczu. I dobrych ekip.Ciężko teraz z tym , udalo nam się znalezc kowala do balustrad i furtki . Amberwind i ja mialam pocierane obraczka jęczmienie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betsi2006 07.11.2007 22:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2007 Podobnie jak Montana, my rowniez mamy jasne kafle. Baaaa ... eterycznie jasne , polerowane i jasna fuge. Amber Ale macie też w hallu i kuchni np? Te "moje" to podłogowe Alabastrino Tubądzina.Nooo ..też eterycznie jasne. Przedzielane są takimi ciemnymi drewnopodobnymi listewkami. Mam domek raczej mały dlatego na cały parter chcę dać jednolitą podłogę. Może najwyżej w wiatrołapie dam fragment ciemnych , dopasowanych kolorystycznie do tych listewek? W ogóle dom mi wychodzi jasny - i kuchnia i łazienka-wszędzie biele, ecru + jakieś drobne akcenty kolorystyczne. Zuber Ja też mam jasną podłogę w kuchni i spiżarce, która łączy się z dębowym parkietem. Nie są to eterycznie jasne kafle, ale jasno-beżowe i też z jasną fugą. http://www.paradyz.com.pl/index.php?s=50&a=22&lang=pl&collID=209&gallID=193&galTyp=17 Przy połączeniu gresu z klepką mam też taką beżową listwę z ciemno-brązowymi pasami. Kupiłam taką bo tak mi pasowało i nie sądzę abym musiała ją jakoś specjalnie szorować. Dlatego też jak Ci się podoba to bierz tą jasną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Depi 08.11.2007 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2007 Witaj Marto, Znajomości nie są najważniejsze byle architekt był kompetentny i terminowy. A chyba jest z tym bardzo cięzko u ww grupy zawodowej. Absolutnie się zgadzam. Ja też mam jak najgorsze doświadczenia z architektem, więc swojego polecić nie mogę. A deski calówki kupiłeś? U mnie pomiędzy kopaniem a zbrojeniem było szalowanie wykopów pod fundamenty. Jeszcze nie kupiłem, ale podobno nie będą potrzebne - wyleją fundament w ziemie. Akurat okazuje się, że mam dobre warunki - spoista, gliniasta ziemia do ok. 1m wgłąb, dalej piasek. Czyli akurat ławy będą scianami w glinie a reszta w piachu. Jakby jednak trzeba było, to się szybko kupi - teraz nie ma problemu właściwie z niczym. Ceny mogłyby być niższe jeszcze, ale da sie przeżyć. Choć troche mnie składy zawiodły - liczą sobie jak za zboże. U producenta bloczki fundamentowe po 2,50 a na składzie po 4 zł. Tyci za dużo chyba... Co do betonu, to niestety mówią, że 3-4 dni naprzód trzeba się umawiać. I jest po 245zł netto. A propos - jaki VAT jest na beton? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzabij 08.11.2007 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2007 Vat na beton, tak samo jak na wszystkie inne materiały 22%. Gdzie kupujesz po 245 netto (i jakiej klasy) ? Dawid Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Depi 08.11.2007 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2007 B20 ow kors. Prodbet KOnstancin, Mirkowska 43B Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Montana 08.11.2007 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2007 Zuberku u mnie to było tak, że jedną z podstawowych rzeczy jakie założyłam, to to,że w domku ma być JASNO... Dlatego duże, a właściwie ogromne pzeszklenia i jasne podłogi na dole - poza wtrętami z ciemnego drewna. Długo biłam się z myślam - no bo dzieci...dodawać nic nie muszę, dwa duże psy... Ale stwierdziłam, że dzieci zaraz będą starsze, psiakom kojec na ogródku zrobimy... Cieszę się bardzo, bo nie oszukujmy się,sprzątać czy to jasne czy ciemne i tak trzeba, a na ciemnym to i czasem bardziej widać. Takie szarobure coś sobie strzelić i udawać, że skoro tak nie widać, to nie trzeba nic robić? Jasne bardzo elegancko wygląda, nastawia optymistycznie, pięknie w słońcu się prezentuje, a jak pogoda marna, to tak "rozświetla". W przedsionku jak wchodzisz, to nie do norki, tylko jasnego pomieszczenia . Ja to lubię. Jeszcze nie mam szaf - będą lustrzane - co optycznie powiększy przedsionek i odbije światło (mam w drzwiach zew.szyby). Jak znajdę jakieś zdjęcia, to wkleję. Milcia - podrzucę Ci namiar, ale pojęcia nie ma jakie terminy mają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Depi 08.11.2007 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2007 Montana Widzę, że koncepcje interiordezajnerską mamy identyczną - ciekawy jestem, jak to u Cienie wygląda w praktycę. U nas też są założenia - gres, jasne wszystko, akcenty z ciemnego drewna tu i uwdzie (np. wstawki w podłodze). No i okna A w użytkowaniu, to wydaję mi się, że ważniejsze jest np. roznróżnienie gres polerowany-szorstka terakota. Taką gładką powierzchnie bardzo łątwo się mopem myje. My w mieszkaniu mieliśmy taki a la kamień, szorstkie, nieregularne i powiem wam - odradzam. Wyszorowac to do czysta jest praktycznie niemożlwie - potrzeba Ukrainki na kolanach ze szczotką ryżową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 08.11.2007 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2007 Wyszorowac to do czysta jest praktycznie niemożlwie - potrzeba Ukrainki na kolanach ze szczotką ryżową. Hmmm ... zapachnialo mi tutaj poranna perwersja i ukrytymi marzeniami Jakos te koncepcje wielce spojne som U nas tez wszystko na jasno lub przezroczyscie Sprawdza sie swietnie, mimo ze mamy cale 2,5 kg psa i czesto lazimy w butach Wszystkim dziekuje za zlocista rade Mimo, ze w fachowych pismach nie przytaczaja tej kuracji, to musi dzialac ... Rano obudzilam sie juz dwuoczna, co wielce mnie zachwycilo Natomiast wciaz milcze, co kara jest dla mnie niebywala. Zapalenie krtani wlecze sie pare dni, a najskuteczniejsza terapia to konsekwentne powstrzymywanie sie od gadulstwa Okrutna pokuta! Mani, nie strasz z tym mrozem ... mam nadzieje, ze woda w rurach mi nie przymarznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuber 08.11.2007 13:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2007 Dzięki wszystkim za rady w sprawie podłogi Chyba jednak się zdecyduję w takim razie. Dzisiaj ponownie oglądałam te płytki i porównywałam z innymi , no i po prostu te i żadne inne. Nawet na rozłożonym próbnie 1m2 deptałam dzisiaj moimi ubłoconymi budowlanymi buciorami -nie jest źle. Już widzę oczyma wyobraźni jak pięknie będą wyglądać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kreo 08.11.2007 14:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2007 Witam Jesteśmy w trakcie budowy domu w okolicach piaseczna od strony Tarczyna Pozdrawiam w razie pytań z chęcią odpowiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pineska32 08.11.2007 17:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2007 Wołam pomocyyyy!!! Otóż firma, która robiła dla nas projekt POŚ, chce nam rozwalic cały ogródek Szef owej firmy powiedział, ze może w tym roku wybudowac nam POS ale tylko koparka i to taka duża. A my mamy ogródek zagospodarowany. Tzn. tam gdzie ma byc zbiornik i reny rosnie zielsko, a dookoła nasze roślinki, które sadziliśmy w pocie czoła a raczej przesadzaliśmy z miejsca pod POŚ w miejsce nie zagrozone. a teraz okazuje się, że to wszytsko ma pójść w niwecz ?? Wszystko rozbija się najzwyczajniej w świecie o ludzi z łopatami. Podobno teraz takich nie ma. Jeśli macie jakies namiary na panów kopaczy recznych a nie mechanicznych, albo takich z małą kopareczka to prosze o info. Amber - cieszę sie, że jęczmień poszedł w zapomnienie. Pozdr. Aga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 08.11.2007 17:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2007 Kiedyś na forum pytałam się o minikoparkę, ale przepadłam bez echa. Nie szukałam dalej, bo mąż zabrał się za kopanie. 25 metrów wykopał, zostało mu następne 25 m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
johan 08.11.2007 17:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2007 Roboty minikoparką oferował kiedyś forumowy manncin.Spróbujcie znaleźć, w razie czego dysponuję nr. telefonu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
primadonna 08.11.2007 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2007 Mani napisał(a): cokolwiek by się nie działo nie bierz p.Danuty B. z Piaseczna. Znajomości nie są najważniejsze byle architekt był kompetentny i terminowy. A chyba jest z tym bardzo cięzko u ww grupy zawodowej. Dzięki za radę. Ww pani projektowała dla znajomej i po pierwsze niezbyt to piękne a po drugie rzeczywiście nie można jej pochwalić za terminowość i solidność. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts