Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Piaseczno i okolice

anatak

Recommended Posts

ms. johan - dzięki za pomoc.

Własnie taka mała koparka byłaby w sam raz, ale i tak jeden wykop trzeba zrobic ręcznie. Znalazłam tel. do forumowego manncina, jak również post, w którym nie poleca sie korzystania z jego usług;(.

Nie pozwolę, żeby nasza praca została zmarnowana a poza tym zostałyby zniszczone rośliny, na które żeby tak wyrosły musielibysmy czekać conajmniej kilka lat. Najwyżej zrezygnujemy z usług firmy!

Jesli chodzi o architekta, który może zaadaptować projekt (niestety nie ma odpowiedniej pieczatki, żeby zrobić projekt od podstaw) - polecam pania konstruktor - dr Zofię Rosińską - wykładowce na PW. Niestety nie posiada ona tel. komórkowego, tylko domowy i nie moge go podać bez jej zgody. Ale można znaleśc do nij kontakt poprzez strony polibudy.

• Odpowiedzi 15k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Flamenco, sprawdź rejon stara mleczarnia - Dworcowa - Jana Pawła II - bazek. Lepiej w godzinach porannych - łatwiej zauważyć, bo później ludzi ubywa. Zauważyłam, że mężczyźni grupują się w innym miejscu niż kobiety.

Czy nasi forumowi mieszkańcy Piaseczną mogą to potwierdzić?

pozdrawiam,

marta

Pineska, dzięki za pomoc. Być może uda się zrobić projekt kombinowany. Najpierw architekt z pieczątką, potem konstruktor z pojęciem ale bez pieczątki, coby sprawdzić pracę ww fachowca. A na koniec moja koleżanka z ASP która nada ostateczny szlif elewacji :lol:

Pozdr, Marta M.

Witam serdecznie nowe forumowiczki :p

Beatka - dziękujemy za życzenia ciepłej zimy, bo wszystkim jest nam ona bardzo potrzebna.

Primadonna - mam architektkę, która współpracuje z konstruktorem ( z pieczątkami) i jest z Piaseczna.

Mojej koleżanece robiła projekt indywidualny, mi-adaptację projektu ( sporo zmian)

Jak chcesz to dam namiary.

Kto wie ile kosztują płyty żerańskie i gdzie można je kupić?

Depi - jak w końcu zdecydowałeś z tym utwardzeniem drogi?

Też muszę coś zrobić bo po ostatnich mokrych dniach, samochód ślizga się na błocie a pod domem jest strasznie rozjeżdżone i nie ma gdzie chodzić - chyba że w gumiakach :cry:

chyba że w gumiakach :cry:
Takie ladne teraz sa w kwiatki.

Zawsze to przyjemniej :D

Witam nowych forumowiczow i zycze powodzenia.

Betsi te plyty to dobrze gdzies namierzyc i popytac czyje sa.

Przewaznie ktos je kladzie byle gdzie i nie wie jak sie tego pozbyc.

Z tym , ze u mnie po sasiedzku nie widialam nigdzie.

Rozgladaj sie i pytaj.

Pozniej hds i gotowe.

Moze jednak lepiej jakiegos gruzu nawiezc , zeby pozniej nie miec klopotow z pozbyciem sie plyt ?

Zima idzie :-?

chyba że w gumiakach :cry:
Takie ladne teraz sa w kwiatki.

Zawsze to przyjemniej :D

Zima idzie :-?

Na zimę to mam takie granatowe z żółtymi lamówkami, na futerku :wink:

ale na wiosne kupię sobie w kwiatki ( albo Św. Mikołaja poproszę pod choinkę)

Do zimy to jeszcze ponad miesiąc, ale rzeczywiście aura jest okropna :cry:

Jeszcze przyjdzie mi w śniegi się przeprowadzać. Brrrrrr

Na zimę to mam takie granatowe z żółtymi lamówkami, na futerku :wink:

ale na wiosne kupię sobie w kwiatki ( albo Św. Mikołaja poproszę pod choinkę)

Te w kwiatki beda na pewno przebojem wsi :D 8) Juz zazdraszczam :D

Do zimy to jeszcze ponad miesiąc, ale rzeczywiście aura jest okropna :cry:

Jeszcze przyjdzie mi w śniegi się przeprowadzać. Brrrrrr

Zadne sniegi Ci nie straszne, skoro taka mila perspektywa :-) Tylko pamietaj, na trzy dni przed zamieszkaniem zacznij dobrze nagrzewac dom 8) Nas nie bylo przez 11 dni i termometr w domu bez jakiegokolwiek grzania wskazywal po naszym powrocie jedynie 10 st. Grzeje juz dobe i ledwo stuknelo 18 st. :o Moze dlatego, ze jedyne co mamy to kominek ...

Do gazu jeszcze jakies 3 tygodnie ... :roll:

Amber

A Tobie kaloszki nie potrzebne?

Ułożyłaś kostkę na podjazd i ścieżkę do domu?

W domu mam ciepło. Grzeję od ok. miesiąca i utrzymuję temperaturę 18-19 stopni.

Przyszedł już nawet pierwszy rachunek za gaz, ale na jakiej podstawie gazownia go wyliczyła to jest dla mnie duuuużą zagadką. Rachunek opiewa na kwotę ostrego grzania przez 2-3 mieś.

Mam w planach jeszcze ułożyć kawałek z planowanej kostki. Jakoś kaloszki w kawiatki - przebój wsi Bogatki - nie uśmiechają mi się.

Ostatnio jednak jeden z sąsiadów odradzał mi kładzenia podjazdu, bo wiosną będą wjeżdżać ciężkie samochody ( kostka na taras, ziemia) i twierdzi ża ta kostka mi się rozjedzie. :cry:

Co Wy na to?

Betsi, sasiad i rrmisia dobrze prawia. Wiem, ze pokusa czystego i twardego wejscia do domu i wjazdu do garazu jest duza, ale ... ale lepiej sie wstrzymac 8)

Ja poki co grzezne w piachu ... nie jest to szczyt komforu dla szpilek, ale w samochodzie woze zestaw reanimacyjny do butow, wiec jakos daje rade ;)

A po wsi i tak biegam najczesciej w jakims sportowym obuwiu ... ale kalosze bylyby lepsze 8)

primadonna

U mnie tak nawywijała, że nie dałoby się chodzić po poddaszu :lol:

Pineska

Rany boskie z tym ogródkiem,

nie chciałabyś widzieć jak wyglądała moja działka po zainstalowaniu poś.

:o po prostu pole piachu :o :o

A wykopać to wszystko ręcznie, o rany, to kilku chłopa nie wiem czy w 1 dzień da radę, dni coraz krótsze, a zaraz ziemia zamarznie...

Właściwie jak ja instalowałam oczyszczalnię to też była zamieć śnieżna. :D akurat jeden z tych kilku śnieżnych dni tego roku trafiłam. Jak chcesz mogę Ci przesłać jakieś foto na pw.

Betsi napisała:

mam architektkę, która współpracuje z konstruktorem ( z pieczątkami) i jest z Piaseczna.

Mojej koleżanece robiła projekt indywidualny, mi-adaptację projektu ( sporo zmian)

Jak chcesz to dam namiary.

Bardzo poproszę o namiary, a czy koleżanka była zadowolona? Czy aby dom się nie zawalił a instalacje działają jak powinny? :wink:

Kto wie ile kosztują płyty żerańskie i gdzie można je kupić?

Depi - jak w końcu zdecydowałeś z tym utwardzeniem drogi?

Też muszę coś zrobić bo po ostatnich mokrych dniach, samochód ślizga się na błocie a pod domem jest strasznie rozjeżdżone i nie ma gdzie chodzić - chyba że w gumiakach :cry:

Chcesz żerańskie rzucać w błoto? Chyba bez sensu trochę, choć wszystko zalezy od ceny konkretnej sztuki. Żerańskie to ogólnie sa płyty stropowe. Na drogę się daje płyty drogowe (duh!), zwane częstow monowskimi (MON). Ew. mniejsza wersja to IOMB (jomb, jumb, jumbo - dużo jest wersji). Koszt tego jak sprawdzałem, to min. ok 65zl/m2 za używane (netto). Fakt, że można to potem sprzedać. Działa doskonale - zresztą do rrmi jest dojazd po takich właśnie płytach.

Ja się na razie wstrzymałem - wykonawca mówi, że na razie spróbujemy tak po polu, a jak się rozjeździ, to sypniemy jakimś gruzem...