Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Piaseczno i okolice

anatak

Recommended Posts

Depi

Dzieki z odpowiedź.

Myslę, ze w Twoim wypadku rzeczywiście najlepiej wrzucić gruzu.

Te płyty Yomb też mnie zainteresowały. Muszę poprosić Rrmi o prezentację :lol:

A macie może jakiś kontakt na te urzywane?

Piomod

U mnie własnie kończą ogrodzenie-zostało przykręcić sztachety.

Zrobione jest OK ale facet grzebie sie trochę, a na wylewanie podmurówki to już nieco zimno chyba?

• Odpowiedzi 15k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam wszystkich

Slowa uznania dla tych ktorzy dziela sie swoja wiedza i doswiadczeniami - bedziemy czerpac z tej skarbnicy garsciami (moze nawet wiadrami lub koparkami).

...mam architektkę, która współpracuje z konstruktorem ( z pieczątkami) i jest z Piaseczna.

Mojej koleżanece robiła projekt indywidualny, mi-adaptację projektu ( sporo zmian)

Jak chcesz to dam namiary.

:

Betsi2006 moge tez poprosic o namiary ?

Dzieki

jeśli kogoś przypili i będzie musiał zrobić szybkie zakupy elektryczne to w Piasecznie przy ul. Jana Pawła II nr 62 jest hurtownia elektryczna SEA.

Jadąc ul. Dworcową na światłach przy starej mleczarni trzeba skręcić w lewo. Hurtownia jest po prawej stronie JPII przed torami PKP.

Planuję zmieniać miejscówkę pod koniec przyszłego tygodnia :lol:

BTW czy macie kogoś do pomocy w sprzataniu po całym tym bajzlu oraz może jakiś siłaczy do pomcy w dzwiganiu mebli? Może jakaś niedroga firma przeprowadzkowa?

Dziekuję wszystkim za podpowiedż w sprawie rurek świetlnych.

Betsi -podeślę wieczorem namiary na ludzi od przeprowadzek-ja byłam zadowolona z ich usług.

Czyli mówiłaś, że zamieszkasz w listopadzie i dorzymałaś słowa :lol:

Zuber

Będę wdzięczna z namiary na przeprowadzki.

Generalnie to jestem bardzo ostrozna z podawaniem terminów przeprowadzki

( już tyle było ich w planie) :-?

Ale jesteśmy już tak blisko, że ....................... już chyba mogę potwierdzić termin do konca listopada. :p

Najgorsze jest to, że w pracy mam też gorący okres i nie wiem jeszcze jak dyrektor zareaguje na mój urlop :o

Z tynkami to lepiej uważać. Za ciepło źle za zimno źle. Potem wszystko wyłazi na elewacji. Najlepiej zobaczyć na karcie technicznej co jest napisane.

Zajrzałem do karty technicznej tynku który mam zamiar położyć. Piszą:

minimalne temperatura obróbki i podłoża +5 stopni.

A w użytkowaniu, to wydaję mi się, że ważniejsze jest np. roznróżnienie gres polerowany-szorstka terakota. Taką gładką powierzchnie bardzo łątwo się mopem myje. My w mieszkaniu mieliśmy taki a la kamień, szorstkie, nieregularne i powiem wam - odradzam. Wyszorowac to do czysta jest praktycznie niemożlwie - potrzeba Ukrainki na kolanach ze szczotką ryżową.

Święta racja Depi! Ja mam szkliwiony i gładki, ale jakby "nierówny" - to ze względu na nadpobudliwe dziecko. Musiało być bezpiecznie. Ale wybrałam właśnie taki łatwiejszy do mycia. Na ukrainkę póki co nas nie stać, więc sama za nią robię ;). Przed impregnacją dokładnie na kolanach szczotą i szczoteczką do zębów (wiem, że mam duże okna, ale nie spodziewałam się, że z ulicy aż tak widać ;) :lol:, dobra, żartuję ) pozostałości po ekipach( nie był zasłonięty) i po sobie (fugowałam) zmywałam. Teraz jest ok.

A co do tego jak to wygąda, to Depi, daleko nie masz :)

Betsi ja bym tylko zaciągnęła klejem - z tynkiem już bym nie ryzykowała. Już chyba za zimno, a i dzień strasznie krótki, to nie zawsze całą stronę zdążą zrobić i wtedy takie plamy wychodzą, nierówności. Mróz, deszcze, zgrabiałe łapki - porządnie nie zrobią - jak nie musisz to poczekaj do wiosny.

Trzymam kciuki za pomyślną przeprowadzkę. Nie mam kogo polecić - u nas rodzinka się stawiła ;).

Jeżeli chodzi o kochane :evil: błocko przed domem... to kalosze jak najbardziej (wreszcie zakupiłam, takie z ciepłą wkłatką - czarne na samym dole, więc jak założę spodnie to po okolicy mogę chodzić i udawać, że tak ma być :-? . W samochodzie mam zawsze wymienne. Nie zakładam szpilek wychodząc z domu, bo radośnie w lecie (czyt. zapobiegawczo) wykopałam ścieżkę (szer. 90cm, gł. 50cm)(własnymi rencami :o - to był chyba akt desperacji) i zasypałam drobnym gruzem, piaskiem i na wierzch drobne kamyczki i resztki cementu - przechodzimy suchą nogą i niewiele się wnosi, ale masakra dla eleganckich bucików. Aby do wiosny :roll:

Fajnie, że grupa nam się powiększa :).

Witajcie drodzy przyszli posiadacze własnych domków :)

Jezier Tak pracowali przy -20? A jakieś dodatkowe zabezpieczenia/środki przy pracach w takich warunkach?

Czy teraz tez zaczynasz jeszcze w listopadzie?

I ogólnie tak sobie myślę, że może znajdziesz chwilę, żeby podzielić się ogólnymi przemyślenami nt tego co zrobisz tym razem inaczej? Chyba, że już gdzies to napisałes oczywiście...wtedy poprosze o linkę... :oops:

Tan naprawdę to ekipa stawiała dom z bali na istniejących fundamentach :wink: Jak byli poubierani to nie wiem, ale gdy wracałem wieczorami to w ich kanciapie świeciło się światło. Dom szybko powstał zanim skończyły się duże mrozy.

Mam zamiar w listopadzie - na początku grudnia wyjść z ziemi i skończyć na chudziaku. Ścian już nie będę murował, ale może zakupię materiały ścienne w styczniu.

Nie znalazłem jeszcze czasu aby napisać jak dokładnie będzie wyglądał nowy dom. :oops: