Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Piaseczno i okolice

anatak

Recommended Posts

• Odpowiedzi 15k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Betsi ja bym tylko zaciągnęła klejem - z tynkiem już bym nie ryzykowała. Już chyba za zimno, a i dzień strasznie krótki, to nie zawsze całą stronę zdążą zrobić i wtedy takie plamy wychodzą, nierówności. Mróz, deszcze, zgrabiałe łapki - porządnie nie zrobią - jak nie musisz to poczekaj do wiosny.

Ocieplenie i klej na elewacji już jest od dawna. Nie było tylko kiedy otynkować, bo gonilismy pracę w srodku. Tak jak piszesz bez koloru mozna przezyć do wiosny a w niewykończonym w srodku domu to tak nie za bardzo.

JezierNo własnie-jakie ogrzewanie planujesz?

Dom będzie budowany jako niskoenergetyczny. Mogę więc napisać, że głównym systemem grzewczym będzie brak ogrzewania. Wspomagający będzie jakiś prosty system zasilany prądem. Pokoje najprawdopodobniej będą dogrzewane grzejnikami elektrycznymi. Nad ciepłą wodą się jeszcze zastanawiam.

Jezier - gratulacje i powodzenia;)

Witam nowoprzybyłych - fajnie, że grupka nam nam rosnie

Mani - plis, przeslij fotki i napisz jak długo robili POŚ rozumiem, że kopali koparą.

flamenco - udało Ci się zatrudnic kilku chłopa? My chyba tez tak zrobimy, bo innego wyjścia nie ma.

primadonna - moja pani konstruktor ma uprawnienia i co za tym idzie pieczatki do adaptacji, ale nie do wykonania projektu od podstaw.

My dzwoniliśmy do Straży Miejskiej. Przyjechali po 20 minutach, psów oczywiście nie złapali, ale zainteresowanie było (lało jak diabli, a dzielni panowie dopytywali się co i jak w strugach deszczu). Dali namiar bezpośrednio do człowieka, który się tym zajmuje.

ale to w gm. piaseczno.

Nie znaczy to, że psów nie ma. O co to to nie! Niestety skuteczność działania jest u nich chyba zerowa.

Dzięki za odpowiedzi.

Myślę, że straży miejskiej z Tarczyna to się chyba nie będzie chciało ruszyć w tej sprawie... Ale może jestem w błędzie, bo mamy bardzo fajną panią burmistrz. W każdym razie zadzwonię tam, bo może jest jakaś osoba, która się tym zajmuje (czyli hycel?...). Najgorsze właśnie z tymi psami jest to, że się cholery chowają jak ktoś chce je wyłapać. A potem oczywiście łażą sobie w najlepsze.

A knajpy chińskie są daleko, nie kalkulowałoby się im.

RRMI, plącze ci się po działce bezpański pies? Bo u nas dziś go nie widzę.

A jakie są stawki? Czasem widzę tych ziutków w Piasecznie, większości to bym się bała zatrudniać. A jak w ogóle to załatwiacie?

Od razu muszę powiedzieć, że nie zamierzam nikogo zatrudniać, pytam z czystej ciekawości. Wykorzystuję męża albo mojego tatę. Albo sama załatwiam, jeśli umiem (np. maluję). Reszta rzeczy do zrobienia czeka... Ale ostatnio znalazłam mniej więcej takie ogłoszenie w jakiejś bezpłatnej piaseczyńskiej gazetce: MĄŻ NA GODZINY! Nie masz męża albo mąż nie ma czasu - szukasz właśnie mnie! Drobne prace remontowo-wykończeniowe oraz ogrodowe, tel....

I mój stary wyrzucił ogłoszenie. Hmm, ma w pamięci fachowca z Bruneta wieczorową porą...

RRMI! Tak, tak to ja, twoja sąsiadka! Zza lasu, z dwójką dzieci. Czyli Kasia. Zdziwiłaś się? :D :D

Poważnie, mamy z tymi psami problem. Jak wiem, że kręcą się w pobliżu, to boję się chodzić po lesie.

Chciałam się pochwalić, co ostatnio zrobił mój tata z resztek marmurów i granitów oraz płytek gresowych. Otóż zrobił taras w ogrodzie, co oznacza, że stół i krzesła nie będą się gibać. Zdjęcie wkleję, kiedy tylko uda mi się dojść jak je zgrać z telefonu...

Otóż zrobił taras w ogrodzie, co oznacza, że stół i krzesła nie będą się gibać. Zdjęcie wkleję, kiedy tylko uda mi się dojść jak je zgrać z telefonu...

Ciekawam tarasu , pewnie na wiosne wpadniemy na oblukanie :D :wink:

Psow nie boj sie , a w zadnym razie nie daj Dzieciakom poznac , zeby tez nie zaczely sie bac.

Widzialas jak u nas ocieplone juz ?

Daj cynk kiedy jedziecie za droge to chetnie popatrzymy :wink:

No tak, jasne, na wiosnę wpadniesz, bo mamy daleko do siebie... :) :)

Ja to w ogóle nie przepadam za psami, bo jestem kociarą, ale bezpańskich psów to się naprawdę czasem boję. Mąż mnie ostrzega, żebym nic nie pisała o psach, bo zaraz napadnie mnie tłum wielbicieli psów. Ale sytuacja nie jest najfajniejsza, jak łazi się po lesie z jednym dzieckiem w wózku, drugie bryka opodal i nagle za zakrętem sforka bezpańskich psów sobie siedzi. Patrzy się... Powarkuje... Ja nie prowokuję i zmywam się szybko, ale jest ciężko. A teraz zaczyna się zima i nie dość, że ciągle łażą, to jeszcze przekopują się od strony lasu do naszego kompostownika (a wcale nie wyrzucam tam mięsa).

Dodam, co pewnie wiecie, jeśli mieszkacie już na stałe, że żadne rozwiązania typu: "to weź tego biednego psiaka do domu", nie wchodzą w grę, bo psów jest tyle, że za dwa lata wylądowałabym jak Wioletta Villas.

MĄŻ NA GODZINY! Nie masz męża albo mąż nie ma czasu - szukasz właśnie mnie! Drobne prace remontowo-wykończeniowe oraz ogrodowe, tel....

rany, ale wsrod moich znajomych z zagonionymi mezami mialby facet branie :oops: Oczywiscie remontowo-wykonczeniowe i ogrodowe :lol: Bardzo, bardzo mi sie to ogloszenie podoba :-) A moze zanotowalas numerek? :oops:

Mąż mnie ostrzega, żebym nic nie pisała o psach, bo zaraz napadnie mnie tłum wielbicieli psów.
Mysle , ze wielbiciele psow potrafia zrozumiec , ze ktos nie chce , zeby psy bezpanskie paletaly sie pod domem.

Odeslij je do mnie , dostana cos na zab :D