ms. 23.11.2007 14:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2007 witaj strzelu,akurat zaczęłam budowę w najgorszym okresie - wszystko drożało i znikało na pniu. Wtedy Centrobud z Iwicznej miał jedyną zaletę - towar był. Faktycznie do tanich nie należą. Skład PSB masz bliżej, w Piasecznie przy wyjeździe na Górę Kalwarię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kowalik 23.11.2007 14:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2007 Dzieki za rady bo siedzie i gryze pazury i myśle. Zależy Nam na czasie,ale nie chcemy zrobić sobie krzywdy. Niestety pogoda nie jest aż tak łaskawa jak poprzedniego roku, ale nie jest żle, tylko te przymrozki...Dom ma okienka, zamknięty jest, ale zimno w nim pieruńsko. No i nie wiem...Ms a czym dogrzewacie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tratwa 23.11.2007 16:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2007 Macie moze jakies pomysły wykonczenia schodów zew i tarasów pólokrągłych? Nie chciałbym ich okładac płytkami Temat przyszłoroczny ale trzeba to jakos zaplanowac pozdr piomod A czemu nie płytkami? Bo mi wreszcie udało się ustalić, jak się wkleja zdjęcia, więc wklejam zdjęcie naszego tarasu. Jest wykonany jak już wspominałam z resztek marmurowo-granitowych (+ inne kamienie w mniejszej ilości) oraz gresu, który nam został z łazienki i kuchni. Materiał odpadowy, koszt znikomy. Projekt mój, wykonanie mojego taty i moje (nauczyłam się ciąć płyty marmurowe). Taras zbudowałam sobie obok piaskownicy, żeby mieć na oku dzieciaki. Taras półokrągły zadaszony posiadamy również, ale nikt na nim nie przesiaduje... Chociaż mój mąż upierał się, że najbardziej na świecie lubi zacienione tarasy... http://www.jezier.republika.pl/taras1.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
speek 23.11.2007 17:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2007 Witam,Po dosc duzej przerwie.Info dle DEPIE- mam sprawdzona ekipe i moga zaczac ....Ja dzisiaj mialam odpalenie kominka a moje prace nie ustaja.klozetowka i rzucone cekiny w bruzdy chyba daja efekt zamierzony .Problem mam ze sciana na ktorej stoi kominek.Nie chce monumentu ale z drugiej strony jak zagospodarowc sciane z kominkiem po srodku o dlugoscin 6,80mMeble nie wchodza w rachube.Moze ktos z Was co podpowie.? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 23.11.2007 17:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2007 speek napisz ten namiar dla Depiego, przekaze Mu szybko. Bardzo pilne Tratwa Ladny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
johan 23.11.2007 17:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2007 Tratwa Dla mnie to BOMBA !!! Super pomysł i świetny wygląd. Ale układanie to musiała być katorżnicza praca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tratwa 23.11.2007 17:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2007 Dzięki, miło słyszeć Układanie faktycznie nie było łatwe, bo kawałki miały nie tylko różne kształty (i docinaliśmy), ale też różne grubości (i tata po kawałku dolewał betonu). Ale mój tata jest mistrzem świata, jeśli chodzi o układanie glazury i takich tam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
speek 23.11.2007 17:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2007 rrmi, Wyslalam na priw ale jesli sie ze mna skontaktuje do niedzieli to bedzie ich mial na budowie.Juz koncza budowe i uciekaja do siebie. Moge polecic ekipe do tynkow gipsowych i ogrodzen.U mnie ogrodzenie zakonczyli -dokladnie estetycznie i co wazne nic mnie nie obchodzilo.wreszce luz budowlany.Tak powinno sie budowc.Przy tech ekipach nie wiem co to stres i bylejakosc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 23.11.2007 17:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2007 Tratwa, Fajny pomysl i dobry efekt Nie mniej dlubaniny mieliscie wiele ... a kto mowi, ze budowanie jest latwe Betsi, Czy juz rezerowalas jakis termin w Vedze? I masz juz projekt? Chce sie zabrac za obmyslanie brukarskiej strategii I nad projektem musze pomyslec Kowalik, Na pewno dobrze jest dogrzewac pomieszczenia po wylewkach i tynkach. Znajomi robia to specjalnymi dmuchawami do osuszania technologicznego i idzie szybko. Mozna tez koza, albo kominkiem jesli masz i jest juz zainstalowany. Duzo pracy z systematyczna obsluga, ale zawsze o kilka stopni temeratura skoczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
strzelu 23.11.2007 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2007 AmberWInd & ms.Spróbuję sprawdzić skład PSB o którym napisał(a)? ms. czyli ten w Paisecznie (zdaje się że ulica Lelewela). Ktoś z niego korzystał? Jeśli chodzi o ceny jest ok? Bo Góra Kalwaria chyba rzeczywiście za daleko.A swoją drogą dzwoniłem dziś też do Prusa (Wólka Kosowska), który też należy do grupy PSB i tam ceny za stal są jakieś z kosmosu (chyba że ktoś z ich pracowników wprowadził mnie w błąd). Więc już jestem nieco zagubiony. I może jeszcze jedno pytanko, czy jak zdecydowaliście się w czasie budowy na jakiś skład, to korzystaliście z niego non-stop czy też może przy każdym zamówieniu obdzwanialiście wszystko dookoła żeby porównać ceny? Pytanie chyba jest mało zasadne jeśli chodzi o tych co budowali na wiosnę i w lecie tego roku bo wtedy z cenami był cyrk. Ale poproszę o jakąś wskazówkę. pozdrawiamSt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Depi 23.11.2007 18:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2007 strzelu Czołem towarzyszu zimowego budowania. Choć ja to w sumie nie wiem - coraz to ktoś odradza to budowanie. No i k... ten tydzien zmarnowany przez tego k... złamanego - a taki był piękny i już byłyby ławy... Ja p... ale jestem zły (tak na zmianę jestem zły i zrezygnowany). Może się zgadamy na priv jak podejść do tego całego budowania zimowego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
speek 23.11.2007 18:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2007 Strzelu,Co moge poradzic?Korzystlam z jednego skladu budowlanego.Rabaty!!!Obnizki i profesjonalna obsluga.Transport ,choc daleko to gratisy.To Centrobud -Tarczyn.Rozmowa tylko z szefem.Drobne rzeczy to Lipinscy ,ale sie nie oplaca -drogo.Sam musisz podjac decyzje gdzie i u kgo zamawiac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
speek 23.11.2007 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2007 I co mam zrobic z ta dluuuuga sciana.Moze podpowiecie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 23.11.2007 18:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2007 strzelu, My nie budowalismy tylko (albo az ) wykanczalismy. Nie mniej dom ze stanu surowego trzeba bylo jakos wyprowadzic. Przyznam, ze kupujac plyty KG, cement, kosmiczne ilosci kleju, profilii, welny czy innych nie wydzwanialam po wszystkich skladach. Na poczatku zrobilam rekonesans, ceny w PSB i uzyskany upust wydawal mi sie akceptowalny. Najwazniejsza jednak byla sprawnosc dzialania skladu i swietny serwis klienta Depi, moze od poniedzialku sie ruszy ... speek, moja wyobraznia najlepiej uruchamia sie gdy widze przynajmniej jeden kadr rzeczonej sprawy A jaki kominek masz zamontowany? Wrzuc link, jakies zdjecie to pomyslimy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betsi2006 23.11.2007 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2007 Witam nowych budowniczych Wszystkim bardzo dziekuję za wsparcie duchowe. Macie racje, to jeszcze tylko tydzień. Jutro jadę z grubsza posprzatać, do okien wzięłam pomoc bo duzo ich i wysokie i strasznie brudne z zewnatrz. Amber Projektu kostki nie mam ale mam innego brukarza, który byc może zacznie kłaść kostke na dniach ( ale nie jest to pewne). Jaki masz piec, że masz kłopot z jego ustawieniem? Może jakis inny chydraulik może Ci pomóc jesli ten co montował jest do d.... Kowalik Jesli chodzi o tynki i wylewki to jak najbardziej mozna robic ( jak sa okna) ale koniecznie grzać i suszyć. StrzeluSkłady budowlane w okolicach: kupowałam sporo w Pracach Małych ( droga na Tarczyn), w Prażmowie oraz w Castoramie ( ceny były niekiedy nawet niższe) W Castoramie podobnie jak w składach mozna oddać nie rozpakowaną rzecz ( np paczki styropianu, izolację do fundamentów, rolki papy). Tu jest tylko problem, ze za transport musisz zapłacić ok 80zł w nasze okolice. Zorientuj się jeszcze w składzie na Kłobuckiej, to nie jest daleko od Ciebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
speek 23.11.2007 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2007 Amber,To juz jewt problem.Dalam sie mamowic na nowy laptp w programie Vista i nie moge nic przeslac zawsze wychodzu komunikat,ze czegos nie mam.Jestem biedna bo ani zdjec nie moge wkleic bo ciagle cos musze instlowac a az tak biegla w tym wszystkim nie jestem.Jesli na priw podasz mr mobila to jutro wysle sciane z kominkiem.Ale, jesli wejdziesz na strone boduch.pl i znajdziesz projekt ubp 411 to masz moj koslawy salon a po srodku kominek.Moje dotychczasowe prace przy uzyciu klozetowki z brokatem(bo ma nie byc zadnych kamieni) a obecnie z cekinami daja efekty ale kominek z obudowa to tuba w rownych jsztaltach,bez desek czplowych i marmurow tylko tynk struktualny i w to wplacione cekini takie balowe i oczywiscie gra swiatel.Designerski arch wnetrz mnie nie odpowiada bo tworzy kominek z czapa dla nowoczesnego wnetrza i mnie przekomuje,ze jest dobrze -a nie jest!!!!Kase chce a ja zawieszona w prozni dlatego szukam innych rozwiazan. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
strzelu 23.11.2007 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2007 Dzięki wszystkim,Jutro jedziemy w objazd. Generalnie wiele nie zwojujemy bo już na poniedziałek potrzebujemy części materiałów. Ale pierwsze koty za płoty. Swoją drogą może ktoś poleci tanią i sprawdzoną betoniarnię (będziemy niestety potrzebować pompy). Depi U nas sytuacja wygląda tak, że zaczęliśmy robić dziś wykopy pod ławy. Chcemy w ciągu tygodnia, dwóch (pogoda, materiały, niespodzianki które zafunduje nam ekipa) wylać ławy i to wszystko. Potem zasypujemy to na zimę w diabły i wracamy do tematu na wiosnę. Małżonka moja chciałaby jeszcze bardzo wymurować ściany z bloczków, ale z tym będzie cholernie ciężko bo:nie ma siły żeby pogoda taka jak dziś utrzymała się do wigilii,musimy niestety wysoko wynieść zero parteru (jakieś 10 warstw bloczków) - więć masa murowania,do tego ocieplenia, zasypanie wewnątrz, chudziak, zasypanie z zewnątrz po prostu nie zdążymy. modlę się tylko o pogodę na najbliższe 10 dni. żadnego mrozu, deszczu i innych psikusów żeby wyrobić się choć z tymi ławami. Również mieliśmy zgryz czy zaczynać czy nie, ale dziś wszystko ruszyło, stal zamówiona i nie ma odwrotu. Może tak lepiej? Jak czytam wszystkie poradniki to generalnie najlepiej w ogóle nie zaczynać albo nie budować domu. Zawsze jest coś nie tak. pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 23.11.2007 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2007 speek, Co do Visty, to jakos Cie rozumiem Od prawie roku ja mam i mimo, ze z informatyka mam wiele wspolnego, to wciaz pewne zachowania w szczegolnosc z zakresu ochrony komputera bywaja dla mnie zadziwiajace Rzeczywiscie ta sciane masz dlugasna i bardzo "eksponowana". Wszystko zalezy jeszcze od stylu ogolnego (jak rozumiem nowoczesny)... koloru i faktury podlogi, planowanych mebli, kolorystyki ... Co do architekta, to troche irytujace ... ja od swojego oczekiwalam wsparcia, spojnosci stylu i umiejetnosci sluchania i w sumie to otrzymalam. Koniec koncow zerwalam wspolparce, ale nie ze wzgledu na brak kreatywnosci czy, ze tak powiem roznice w spojrzeniu, ale z uwagi na terminowosc i rzetelnosc (a wlasciwie braki rzetelnosci ) w przygotowywaniu dokumentacji dla wykonawcow. Nie mniej w drugim domu tez bede pracowac z architeketm wnetrz ... Chociaz kominek zaprojektowalismy sobie sami speek, jesli juz zostaly uzyte tak mocne akcenty jak cekiny, to powstrzymywalabym sie przed kolejnym "silnym" akcentem ... No chyba, ze jest to tylko taki rzucik Najlepiej wyslij mi zdjecie Wrzuce Ci na PW namiary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
speek 23.11.2007 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2007 Amber,nic nie jest gotowe .Przymiarki z cekinami to tylko na planszy.Brokat w tynku tez ladnie wyglada ale nadal szukam -a moze cos innego.Wnetrza na wskros nowoczesne ale nie zimne.Duzo zlocieni i cieplego bezu z dominacja czerwieni.To zamysly bo tynki gipsowe jeszce mokre i trzeba suszyc.Dlaczego cekiny utopione?Moj arch wnetrz nie rozumie czego wymagam.Dla niej to koko baroko jest ok!Ja z tym sie nie zgadzam.I sa tarcia.I juz widze,ze na pomoc z tej strony nie moge liczyc.Dlaczego cekiny?Mam przywleczony z Jawy olbrzymich rozmiarow kilim ze sloniani Caly haftowany cekinami.Ot cos innego do mojego salonu i te cekiny chce powtorzy na obudowie kominka.Robie rozne testy -nie jestem pewna co sie sprawdzi.Oswietlenie salonu mam na wysokosci 170 cm rozlokowane w roznych miejscach.Zostala ta sciana na ktora jak na razie nie mam weny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 23.11.2007 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2007 Witam, wcinam się, ale już wcześniej czytałam o marzeniach błysków w ścianie. W sklepie kupowałam farbę i natknęłam się na płynne tapety, inaczej tynki japońskie. Pooglądałam sobie cały katalog i niektóre nawet nawet. Na dodatek łatwe w kładzeniu - pędzel lub paca. Na dodatek jak żle wyszło można zedrzeć i położyć od nowa http://dom.gazeta.pl/Ladny-Dom/1,72179,3918719.html http://www.ambiente.net.pl/PokryciaScian.htm tu w internecie próbki bardzo różnie wyglądają ale w realu niektóre są ok. Mam nadzieję, że przyda się ta wiedza powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts